Jelena Đurović je sjajna ličnost i moja, ne mogu baš reći prijateljica, ali poznanica.
Izvanredna analitičarka društva, kulture, političke situacije...
Osoba od akcije, (osnovala je svojevremeno i internet radio Novi Beograd, za koji ne znam da li još funkcioniše),
koja uvek želi neto da promeni nabolje, vrlo humana, sjajna voditeljka tribina...
Žena sa vrlo jasnim etičkim principima bez ikakvog kršenja principa objektivnosti.
Iako liberalka na FB-u vrlo glasno brani nezaslužene žrtve nekih loših i bezobraznih liberala (Vojnova itd).
Vrlo raskošna ličnost i po meni veći simbol onog lepog Beograda od izvikanih simbola tipa Luna Lu.
Ako su 80-te bile zlatno doba Beograda, a sve posle njih entropija, Jelena je izvesna superwoman, koja se trudi da efekte entropije neutrališe.
Zato mi je izuzetno milo što je kuća ,,Beli put'' imala želje da promoviše njen rad.
Roman još nisam video, ali ne treba zameriti estradni marketing (plakat sa šljokičastom haljinom).
Kladim se da je Jelenin svestan cilj bio poigravanje sa društvom koje je u tolikoj meri postalo estradizovano i šljokičasto.