Word Up, Mr. Bevc!
Svaka ti rec stoji, narocito onaj deo gde me hvalis. Salim se, naravno. Iz nase genarcije je mogao da uspe bilo ko ali je eto ceo taj spoj TITO I JA popularnosti, svezeg pristupa filmu-narocito domacem i dobro prilagodajavanje medijima su me doveli do PLAYBOYA. Jebiga, bilo je krajnje vreme da unovcim celu ovu muku koju, bukvalno, zajedno prolazimo od kada smo 1998. prosli na Konkursu u XZu. To je bilo pre sest godina.
Jedino mi je zao sto je PLAYBOY u kome dostizem neki vrhunac (zaista da li se moze covek popeti jos vise od toga da pise za KURIR i PLAYBOY, dakle dve najkontroverznije novine, od kojih jedna ima street credibilty a druga corporate credibility) zaista prilicno slab.
Ne bih rekao da je srpski PLAYBOY znatno slabiji od hrvatskog. Tu su negde, ali je problem u tome sto ovdasnji, kao sto vec rekoh, podilazi usmenoj kulturi, umesto da svaki broj bude collectors item. Kljucni problem toga casopisa je sto PLAYBOY u Srbiji ne moze da dostigne opinionmakerski status. Uzecu svoj primer. Ja sam za prvi broj radio intervju sa nasim najaktivnijim, najboljim, najzanimljivijim filmskim producentom. To kazem sa punom moralnom i materijalnom odgovornoscu. Ja inace ne radim intervju kao zanr, ali kada mi je zatrazen, racunam, ako mislim da budem najbolji filmski kriticar, moram da radim intervju sa najboljima iz svoje oblasti . Ali, fuck, to je Dragan Bjelogrlic. I sada svi s pravom mogu da luduju na temu toga kako je PLAYBOY besmislen i provincijalan jer u njemu govori Dragan Bjelogrlic, ali, ljudi, let`s face it, on je nas daaaaaaaaaaaaaaaaaleko najkvalitetniji i najglamurozniji filmski producent.
Dakle, em urednistvo (a ni saradnici) nije spektakularno, idealan bi bio Tijanic ili tako neko, em ni licnosti kod nas nisu kao svetske. I tu srpski PLAYBOY pada. Ali, fuck, eto provuce se tu i ponesto dobro valjda. U brdu raznih diletanata izroni Cira, ili Milos Petrovic, ili tako neko, i onda stvar malo prodise.
Konacno, jedini casopis za ljude koji posecuju ovaj forum je ZNAK SAGITE. Jebiga, mi smo ovde uglavnom odavno prerasli srpske price i srpske novine (a neki od nas, desno opredeljeni, i srpske granice) tako da PLAYBOY treba prepustiti onima koje zanima da se dublje urone u srpsku varijantu jet seta. Jer budimo realni srpski ekvivalent Carmen Electre jeste Goga Sekulic. Srpska Oprah zaista jeste Olivera Kovacevic (unless you wanna see Olja Beckovic nude). Srpska Kim Catrall zaista jeste Natasa Markovic. Ne mozes ti sad da napravis srpski PLAYBOY pa da onda snimis i nove filmove, i nove serije, i konstituises novu Skupstinu, pa da pravis novinu o lepim i pametnim ljudima. Pazi, ove duplerice su sve former hrvatski PLAYBOY kadar. Pritom, ni americke duplerice nisu bas sve dosle iz Hilandara. I one su radile oko nekih sipki.