FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Virtuelna realnost u igrama

(1/46) > >>

ridiculus:
Ili, možda, "Igre u virtuelnoj realnosti"? :)

Zaslužuje poseban topik jer je jedna od većih igračkih tema našeg doba, hteli mi to ili ne.

Puno toga je Meho napisao na topiku "Novosti iz sveta video-igara", i, iako je moja prva misao povodom ove tehnologije da ona daleko nadmašuje područje igara, ipak ćemo dokazati da smo ovde prvi po prihvatanju (a i kritici ;) ) novih tehnologija, i pokrenućemo raspravu na ovom delu foruma.

Kada kažem da prevazilazi igre, mislim da je lako zamisliti druge vrste upotrebe. Na primer, agenti za nekretnine vam daju da razgledate kuće bez odlaska do samih objekata; ili, prodavci vam daju kacigu da razgledate robu; ili, nastavnici vam dozvoljavaju na času biologije da gledate dinosauruse izbliza... ovaj, možda i ne. Ali shvatate šta hoću da kažem.

Jedno bitno pitanje koje su neki postavili, a ja ovde ponavljam, glasi: kada govorimo o upotrebi u sferi igara, da li VR može da izbegne poredjenje sa 3D tehnologijom u domenu filma i televizije? Drugim rečima, da li je to privlačna ali nepraktična tehnologija koju proizvodjači takve opreme pokušavaju da nametnu tržištu?

Meho Krljic:

--- Quote from: ridiculus on 20-03-2016, 21:07:47 --- da li je to privlačna ali nepraktična tehnologija koju proizvodjači takve opreme pokušavaju da nametnu tržištu?


--- End quote ---

Da.

Makar sada i makar za igre. Ali kako smo već rekli više puta, to što mi zamišljamo VR igre "kao Skyrim samo jebenije" ne znači da će one takve i biti kada pronađu svoj identitet. iPhone igre su na kraju simblisane Angry Birdsom a ne Star Wrs ili Metal Gear Solid igrama pravljenim za tač skrin, a i iPhone je suštinski preskup komad tehnologije, kao i VR. 

Father Jape:
Evo da napišem i ovde:

http://crateandcrowbar.com/2016/03/11/episode-132-there-is-no-word-for-sidebellion/

Poslušati deo od 1:45:45 pa narednih recimo 5 minuta

ridiculus:
@Meho

Ali iPhone većina ljudi želi da ima, iz kojih god razloga, a VR oprema je nešto što proizvodjači tek treba da ubede ljude da ovi žele da imaju, izvan uskog kruga hardkor zaludjenika. To je bitna razlika, rekao bih, gledano sa komercijalne strane.

Perin:
Mnogo će vode ispod mosta poteći pre nego što VR tehnologija ne krene pravom putanjom, a ja se samo pitam da li će ta putanja biti upravo onakva kakvu očekuje 99% igrača? Nešto sumnjam u to. Kao što Meho kaže, VR je novorođenče koje nije ni svesno šta je i ko je, svest se još nije probudila uopšte.

Videćemo.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version