FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Virtuelna realnost u igrama

<< < (43/47) > >>

mac:
Ma svi dostupni sistemi ne naprežu previše. Nije problem naprezanje nego što nema sadržaja. Evo, imaš li džojstik za PC? Prodavali su se, postojale su neke igre za isti, ali nekako nije se primilo, jer tih par igara prosto nije bilo dovoljno da bi svi mi kupovali džojstike.

Meho Krljic:
Trenutno je najveći problem to što ove stvari i dalje dosta koštaju, i dalje guraju relativno nisku rezoluciju i i dalje ti je potrebno da raščistiđ dobar deo prostora u kući da bi se time bavio.

Tex Murphy:
А постоји ли нека верзија за нас који не бисмо да изводимо бијесне глисте по соби, дакле нешто типа наочала или сл. које би се само прикачиле на компјутер и да се игра нормално за тастатуром, само што на глави носиш то чудо и имаш као три де слику?

mac:
Za tabelarni spisak raznih VR uređaja vidi Vikipediju: https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_virtual_reality_headsets

U toj tabeli ono što NE želiš je "outside-in" positional tracking, jer za njega ti trebaju kamere po sobi. "Inside-out" znači da je kamera na tvojoj glavi, ali možda ipak moraš da polepiš neke markere po sobi da toj jednoj kameri bude lakše. Za detaljnija objašnjenja ova dva vidi ovaj članak: https://www.wareable.com/vr/inside-out-vs-outside-in-vr-tracking-343

Tex Murphy:
Many thanks!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version