FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > DOMAĆA OSTVARENJA, LOW-FI VIDEO

Porodica (2021)

<< < (2/17) > >>

Labudan:
RTS1

SUBOTA
16:51 Porodica, TV serija 1
17:42 Porodica, TV serija 2

NEDELJA
15:55 Porodica, TV serija 3
16:44 Porodica, TV serija 4
17:38 Porodica, TV serija 5

Meho Krljic:
Da, ja sam sad odgledao prve dve epizode od početka do kraja. Uliks je, nažalost, zaista potpuno nemoguć kao Đinđić. Ali Boris Isaković je fantastičan.

crippled_avenger:
Jedna mala meditacija na temu...

https://www.rts.rs/page/oko/sr/story/3223/kultura/4315293/poslednji-cin-slobodana-milosevica.html

Labudan:
ne mogu da sudim oko komparacije sa stranim serijama i filmovima, ništa od navedenog nisam gledao sem Stouna, pa u dobrom dijelu ne mogu da pratim kritiku, ali rekao bih da ipak ne stoji da je ovo nešto bez glave i repa

ne ulazim u dramaturški postupak, ali ne treba baš serija da nas hrani kao golupčiće, ono kad golubica sažvakano bljucne u njihova ustašca, nego serija treba ponuditi jedan mozaik predstava, koje će gledaocu biti rezonantne na nivou na kojem može to da poima

i mislim da je na tom nivou Vuletić uspio, dao je nama mogućnost tumačenja svake scene, nismo hranjeni jednodimenzionalnom ideologijom nego švedskim stolom ideologije, što po meni nije loše da gledalac ima slobodu

takođe, izvještačenost priče u redakciji nisam siguran da vidim, na osnovu čega bismo to proglasili neautentičnim RTS novinarstvom 2001. godine u Srbiji? Recimo tu poređenja sa stranim serijama smještenim u redakciji teško da šljakaju, jer su zapravo strane serije izvještačene. Uostalom, to nije tek novinarska već priča o našim vječnim činovnicima svake vlasti, mogla je biti u vodovodu smještena, ali ipak je ubodena kako treba i ima korisnu funkciju u globalu

milan:
Meni je ovo najbolja domaca serija u poslednjih ne znam koliko decenija.

I ni jednog trenutka nisam video revizionizam, ono sto mislim da je osnovno Bojanovo polaziste je da se svi slazemo da su Milosevic i njegova porodica i saradnici bili jedno leglo zlocinaca koji su se na kraju svi izvukli.

Mnogo mi se dopada kako je Bojan prisao ovome, kao i sve njegove male autorske intervencije.

U prvoj epizodi mi je malo smetalo sto glumci imitiraju, ali sam se u drugoj vec navikao, i do kraja mi je ovo prva domaca serija koju sam zaista zeleo da gledam, koja je u meni budila svakakve emocije, serija u kojoj je Bojan uradio sve bas kako treba i kako bih ja uradio.

Iako govori o 2001. ovo je serija o 90ima, i o tome kako smo svi mi bili taoci i zrtve, a neki od nas i uzivaoci, te porodice koja nam je krojila zivote.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version