NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > KNJIŽEVNA RADIONICA

Sinovljevi tripovi...

<< < (3/167) > >>

Джон Рейнольдс:
Sine, malo sredi dijaloge jer su ti negde velikim slovom, negde klasičan upravni govor. Inače, dopada mi se ono kad velikim slovima ubacuješ neke kratke replike, rečenice, itd. Neobično je to, ali za tvoj nekonvencionalni stil pripovedanja izgleda ubitačno dobro. Lično bih napravio neki štos oko toga, na taj način bih potencirao dramatičnost. Npr, tako bih ostavio ono bolničarkino AJDE SA MNOM i OVO ĆE TE SMIRI, kao i tvoje SESTRO, SESTRO. Ne i "šta je Spaiću" i razgovor sa kolegom sapatnikom (osim onog DRŽSE BRATE što je ponovno dizanje tenzije). Pazi sad - znajući tebe ovakve savete shvati kao korisne za redigovanje teksta, ne za lupanje glave oko toga tokom pisanja. Glavni impakt na čitaoca imaš kad iz sebe to istreseš u dahu (u kojoj god da si lično fazi, ap or daun); posle se to može polirati i možda dovoditi u stanje čitljivije neupoznatima u tvoje dosadašnje stvaralaštvo.

Lord Kufer:
Nije dobro razrešenje situacije, pošto te i vezuju a istovremeno daju inekciju od koje zaspiš. Treba da se odlučiš šta je od ta dva. Oni očigledno imaju rešenje za tvoj problem, a to nije vezivanje.

scallop:

--- Quote from: Son of Man on 08-01-2010, 17:33:28 ---zaspao ko bebica, ja mislim da sam to jasno naglasio ili mozda ne ?  :idea:
--- End quote ---

Vidiš, tu je mali problem. Ako je zaspao kao bebica, onda je pitanje da li je delovala prva ili druga injekcija, da li zaista ima samo trip, da li... I tako dalje. Ako čitalac krene sa junakom priče da šeta kroz priču, onda želi da zna s kim šeta. Zbog odnosa prema liku. Ako je bilo bola, onda se pitamo zašto, čekamo novu turu, pitamo se šta ga je izazvalo. Ako je bol bio umišljen, onda je odnos drugi. Ne bih da te maltretiram, ali ako već zgrabiš čitaoca, drži ga.

I ne obraćaj pažnju na Kufera. On je sve navedene autore pročitao i nije naučio bolje da piše. :lol:

Lord Kufer:
A, be, preduhitrija sam te  xrofl

scallop:

--- Quote from: Lord Kufer on 08-01-2010, 17:53:14 ---A, be, preduhitrija sam te  xrofl
--- End quote ---

Jeb'ga!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version