NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PRIRODNE NAUKE

Balkan je zaista kolevka čoveka u Evropi

<< < (5/60) > >>

Cornelius:

--- Quote from: Boban on 15-01-2011, 00:24:11 ---Ma problem su granični slučajevi; nikada razdvajanje nije kao nožem otfikareno, ako imaju zajedničkog pretka i ako su u nekom trenutku počeli da se evolutivno razdvajaju, sigurno ima određenih preklapanja donekle i odnekle.

--- End quote ---

E, sad, primenite ti i Mića ovu tvoju konstataciju na pisanje bibliografije F i SF, pa ćemo imati priliku i da je vidimo završenu.

scallop:
Bobane kasniš. Ne samo da su našli da smo se mešali sa neandertalcima (crvena kosa, zasvođeno čelo), nego su sad, u Sibiru, našli i Dasovane (Denisovans), kao posebnu vrstu, koja se takođe mešali sa neandertalcima. Čisti su samo Afrikanci. xrofl
Lilith, Ota Muka sam negde zaturio, ali čovek je maltene u sat odredio pre nekih 12.000 godina taj sudar. Čak je povezao i lesne nanose (zapravo vulkanska prašina) koji se prostiru do Kine, a Zemunski les je samo deo toga. Izgleda da je knjiga izašla 1976. godine kod nas (zelena, tvrd povez, malo veći format). Boban to sigurno ima u "onoj famoznoj garaži".

Mica Milovanovic:
Oto Muk? Misliš na onoga što je pisao o Atlantidi?

scallop:
Da. Tajna Atlantide.

Mica Milovanovic:
On umalo da uđe u našu bibliografiju  :evil:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version