Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by Labudan on Today at 21:51:45 »
Trumane, jesi opet pio neke indijske droge ili šta? Ti se žališ što je ova mizerija od države uvela sankcije Belorusiji a ti bi je uveo i Rusiji i Belorusiji, jer si trodupla mizerija? To si teo reći?
2
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by dark horse on Today at 21:04:43 »
Ma Vučić se odavno sprema da uvede sankcije Rusiji i samo je pitanje vremena kada će. To se jasno videlo kad je krenuo da kritikuje Putina jer koristi Kosovski presedan kao alibi za invaziju.

Ovo je Putin izjavio jedno drugi-treći put, a eto Aca se je tek sad uočio, kao i činjenicu da to čini naš položaj nemogućim.

Pa Putin već godinama takvim izjavama o Kosovu čini naš položaj nemogućim, a pogotovo to što Aca navodno očekuje, da mi povratimo Kosovo.

Ako je ovaj rat doneo nešto pozitivno onda je to što su sve maske spale.

Kosovo je samo alibi za naše učešće u novom ratu na strani Rusije. Posle čega će Srbi, nakon enormnih gubitaka u ljudstvu, zauvek da zaborave Kosovo. I bukvalno ništa više. A čini se da čak ni Vučić nije za to nije dovoljno lud.
3
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by Truman on Today at 20:38:23 »
https://www.blic.rs/vesti/politika/srbija-se-uskladila-sa-sankcijama-eu-belorusiji-zbog-rata-u-ukrajini/pk6ej8l

Kakva je ovo mizerija od države. Ne smeju da uvode sankcije Rusiji pa se iživljavaju nad Belorusima zato što nisu uveli sankcije Rusiji.
4
Тосе нисам надо.

Ал сам покупио.
5
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Topic Off Topic
« Last post by Labudan on Today at 16:43:39 »
Da vide da čitam Pepea!

Pa jedino što izgleda da stvarno lakše čitam tako. A skupljaju i po Sagiti, šta ima tu novo.
6
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: The Crippled Corner
« Last post by crippled_avenger on Today at 16:24:15 »
Serijal TAKEN je pošao nizbrdicom u drugom i trećem delu ali akcioni filmovi nastali posle njega sa Liamom Neesonom i Collet- Serrom imali su tendenciju uspona, i sa te vrteške sam gledalac sišao na predah posle izuzetnog RUN ALL NIGHT. Od tada do MEMORY Neeson je snimio šest akcijaša ali usput je glumio i u drugim žanrovima i nekim prilično impresivnim naslovima kao što je WIDOWS. Ipak, lik koji je izgradio u TAKENu i ti gerijatrijski akcijaši oblikovali su Neesonov imidž uprkos tome što on radi i druge, žanrovski raznovrsnije stvari.

Vratio sam se u akciju na MEMORY jer je taj film režirao Martin Campbell, krepki sedamdesetdevetogodišnjak sa Novog Zelanda koji važi za jednog od najvećih živih majstora bioskopske akcije. Campbell je posle EDGE OF DARKNESS sa Melom Gibsonom koji mu je poslednji major film snimio sjajni FOREIGNER sa Jackie Chanom i Pierce Brosnanom, te PROTEGE sa Maggie Q i Michaelom Keatonom koji nije sjajan ali nije bio ni za potcenjivanje.

Ono čime se od TAKENa bavio Neeson trebalo je da legne Campbellu i njegovom senzibilitetu za munjevitu i maksimalno in camera izvedenu akciju. Međutim, uprkos tome što i ovaj film snima njegov sada redovni saradnik David Tattersall, iako je kanonski opus potpisao Phil Meheux, sve to izgleda prilično skromno jer je spoj bugarskih i teksaških lokacija ipak prenategnut da bi se stvorio ubedljiv Tex-Mex ugođaj. Film deluje kao da se dešava u nekom aseptičnom prostoru bez ikakve atmosfere, sa skromnom i nemaštovito uređenim generic enterijerima i uopštenim eksterijerima u kojima je El Paso malo snimljen, tek da "zamiriše".

Jedna od karakteristika Campbellove režije je veoma smiren i konvencionalan tretman dramskih scena, često s malim brojem pozicija kamere koji onda živne kad krene akcija. Ali, u ovako lošim ambijentima koji jadnjikavo izgledaju, taj koncept deluje više kao neka low rent TV produkcija, sa nekim krajnje naivnim mizanscenima za koje mi iskreno nije jasno kako ih je montažer dopustio ako su već snimljeni.

Teško je naći sad neke generalizacije u opusu tako iskusnog reditelja kao što je Campbell ali moglo bi se reći da je već u EDGE OF DARKNESS pokazivao kako nema mnogo inspiracije kad slika Ameriku. Međutim, taj film - iako slikan na tom kontinentu - imao je Mela Gibsona u povratničkoj ulozi i sjajnu podelu a ovde nažalost nema ni toga.

Liam Neeson je dosta ispijen i nikakav. Pritom, nema baš ni protagonizam. Tu su i policajci koje predvodi Guy Pearce - sjajan glumac ali ovde neiskorišćen glumački, iako prisutan i Monica Bellucci kao negativka što je zanimljivo zamišljeno ali opet ne daje neki doprinos celini.

Sve u svemu, kad se na sve to doda da je film opterećen zapletom ali da u njemu sem relativno kul premise ništa nije naročito zanimljivo, te da ni akcije nema previše, ovo je onako jedno dosta otužno B-iskustvo, ispod nivoa svih uključenih činilaca.

* * / * * * *
7
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Topic Off Topic
« Last post by dark horse on Today at 15:22:38 »
Može ovo da bude dodatak u Chromu i bez njihovog servera. Običan javascript. Ili nekakav macro.

Tj, da se u potpunosti izršava na klientu, bez slanja bilo čega na server.
8
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Topic Off Topic
« Last post by Meho Krljic on Today at 15:14:49 »
Of kors. Zato Bata i pita za desktop varijantu.
9
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Topic Off Topic
« Last post by mac on Today at 15:12:14 »
Kakva glupost. Recimo da neko u budućnosti napravi dodatak Chrome. Sve što čitaš u brauzeru bi se slalo na njihov server na rapidapi.com, da bi njihov server mogao da zamasti početak svake reči, i da ti vrati zamašćen rezultat. Njihov bi server zna šta čitaš i kada čitaš. Meni se to ništa ne sviđa.
10
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Topic Off Topic
« Last post by Meho Krljic on Today at 15:07:05 »
Pa nema, ovo je API a ne aplikacija, dakle ugrađuje se u postojeće aplikacije.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10