Recent Posts

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10
23
Inače, @lilit me je na tviteru podsetila na to koliko je True Detective legendarna serija (mislim na prvu sezonu naravno, ovo ostalo računam kao neku drugu seriju, nižeg ranga), pa sam našao remux blurej izdanja i pustio čisto "da vidim". Žena nikad nije gledala i instant se zainteresovala, pa sam je nekako neplanirano reprizirao (drugi put). Pošto mi je okosnica radnje dobro poznata, mogao sam više pažnje da obratim na detalje, a pogotovo na tehnikalije. Zapravo sam ovim postom hteo da objavim da je TD verovatno najbolje uslikana serija koju sam ikad gledao. Evo, ako je neko raspoložen neka me demantuje nekom drugom serijom. Šteta što ne postoji neko 4k izdanje, već samo 1080p, ali i ovako, na povećem ekranu, pa svaki kadar je priča za sebe. Od pejzaža, preko urbane fotografije, prikaza socijale i bede Luizijane, do indoor i portreta, sve je tehnički perfektno, ali sa pričom i dušom kojom odiše svaka scena. 

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

24
Danas sva deca igraju fortnite zajedno, moj klinac od 10 ima nekoliko ekipa sa kojima igra kad se dogovore. Tako da proveri sa njom, mada je to meni glupavo ali ko te pita. A i džabe je.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

25
KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE... / Co-op multiplay
« Last post by Tex Murphy on Yesterday at 21:06:44 »
Помоћ потребна! Наиме, занимају ме игре које бих могао да играм заједно са својом нећаком. Од интереса су сљедеће информације: Она има 11 година, дакле Лефт 4 Деад и друге сличне насилне и страшне ствари отпадају. Друго, живи у Шкотској, тако да нам треба нешто што може да се игра преко Интернета, нпр. преко Стеама или сл. Заправо, пошто се она углавном игра на Свичу, најидеалнија варијанта би била нека мултиплатформска игра коју бих ја играо одавде на ПЦ-у, а она на свом Свичу, ако тако нешто уопште постоји и може да се изведе. Међутим, то није обавезно, пошто ми брат (њен отац, је ли) каже да по потреби може да се пребаци на ПЦ.


Ја сам тешки играчки усамљеник, тако да немам појма шта бисмо могли да пробамо. Двије игре на које сам налетио у Свету компјутера, а које генерално одговарају опису, су It Takes Two и Lovers in a Dangerous Spacetime, али нисам их пробао и не знам да ли су превише комплексне за једанаестогодишњаке.
26
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: The Crippled Corner
« Last post by crippled_avenger on Yesterday at 18:08:31 »
John Pollono je ekranizovao vlastiti pozorišni komad i u njemu je odigrao glavnu ulogu. U jednom trenutku dok objašnjava gde se nalazi radnja iz naslova filma pominje "Mamet Street" i velikog pisca ne zaziva slučajno, njegov komad kao i činjenica da piše i režira čini ovaj autorski projekat i stilski i tehnički mametovskim mada bih tu dodao i malo Neil LaButea.

SMALL ENGINE REPAIR je komad baziran na velikom preokretu i otkriću i govori o trojici prijatelja koji su ceo život zajedno gde je prirodno da se nekada možda i pokaže i posvađaju. Jednog dana okupljaju se zajedno za celodnevnu terevenku, a ni ne slute kakva ih je tragedija izmirila i dovela na isto mesto.

Kada se do tog preokreta i otkrića dođe, film neumitno ili dobija ili gubi na snazi. meni je izgubio, ali sledeća faza u kojoj dodatno gubi je razrešenje, u kom se lišava svoje dublje tragične dimenzije i odlazi u jednu maltene griftersku prevarantsku priču u kojoj junaci stavljaju najednom veći akcenat na svoju slobodu nego na veliki gest koji ih inicijalno okuplja.

Možda to daje slojevitost filmu, ali meni oduzima arhetipsku snagu okolnosti.

Stoga, svaki gledalac treba sam da odluči da li je ovo priča koja gubi snagu na kraju ili slika likova koji nisu sposobni za veliki gest.

Pollono je dobar reditelj i dobro igra svoju ulogu noseći se sa facama kao što su Jon Bernthal i Shea Wingham sa kojima deli ekran u najvećem delu. James Badge Dale u blink and you'll miss roli dodaje star wattage filmu na papiru. Pollono se ovde definitivno dokazao kao neko ko može da parira, ako dotle dođe.

Da li će dalje režirati, ne znam, svakako ću pogledati sledeći film. Ali ovom se neću naročito vraćati.

* * / * * * *
27
FILMOVI / Re: JAHALI SU PEŠKE OD NORVEŠKE DO ČEŠKE...
« Last post by crippled_avenger on Yesterday at 17:57:44 »
FORSAKEN je film koji su snimili Kiefer Sutherland i Jon Cassar dokazani saradnici sa serije 24. Cassarov rediteljski rukopis u ovom nepretencioznom vesternu donosi jedan televizijski no nonsense pristup, iskusnu podelu koju čine još Kieferov otac, Brian Cox, Michael Wincott i Demi Moore - sa kojom bi nekada ovaj leading man snimao blokbaster. Ali, devedesete su prošle, Demi više nije najveća ženska zvezda a Kiefer više nije bioskopski bad boy, i slično njihovom  životu i karijeri i ovaj film donosi jednu elegiju u kojoj su njih dvoje veteran Građanskog rata koji se prekasno vratio kući i njegova draga koja se u međuvremenu udala za drugoga.

Tu su još i veteranova odluka da ne uzima oružje u ruke, i grupa siledžija koja radi za lokalnog gazdu na otkupu zemljišta i čitav splet događaja koji rezultirati uzimanjem pravde u svoje ruke. Brad Mirman je gospodar rip-offova sa ocvalim zvezdama i FORSAKEN je jedan od njih i u njemu on - hteli mi to ili ne - pokazuje zašto je majstor svog posla.

Sve deluje kao real thing ali, šta možemo, nije, ali opet prijatno je za gledanje jer tu su dobro razgaženi glumci u zapletu koji ne iziskuje mnogo truda ni da se napiše ni da se gleda, u efikasnoj režiji bez bravura ali i bez grešaka, sve na tragu klasičnog vesterna, i malom dozom nostalgije iz onoga što će sedamdesetih stići u žanr.

FORSAKEN je dobar, ai ništa posebno, vrhunska maloekranska zabave za one koji vole ovako nešto, i pristojna za sve ostale.

* * 1/2 / * * * *
28
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: The Crippled Corner
« Last post by crippled_avenger on Yesterday at 17:43:40 »
THE SHOW Nadie Hallgren je dokumentarni film o Weekndovom nastupu na Super Bowlu, prvom velikom muzičko-scenskom spektaklu izvedenom od početka pandemije.

Reč je o velikom spektaklu, i dokumentarni film to maksimalno kapitalizuje, prati njegovu realizaciju na veoma atraktivan način, i neko će reći da je dosta lako od takvog događaja, sa takvim protagonistima napraviti dobar film. Ali, koliko puta je to zapravo uspelo?

Nadia Hallgren gradi vlastiti vizuelni koncept i film izgleda jako estetizovano iako govori o dešavanjima iza scene, ali uspeva ne samo da zarobi nastanak glamura već i glamur sam.

S druge strane, film ima jako dobru strukturu i tu može biti zaista poučan jer ima osnovni događaj čiji nastanak prati kroz radni proces, ima glave protagoniste koje snima kako u akciji tako i u razgovoru,  pronalazi dva sporedna junaka i o njima pravi dve fine digresije potom ih uključujući u tu osnovnu akumilaciju likova i pravi fina rešenja u montaži i zvuku kada se konačno dođe do Weekndovog nastupa.

Ima dosta značajnih ličnosti koje ovde vidimo u poslu, pored samog Weeknda, pre svih reditelja spektakla Hamisha Hamiltona i poznatu scenografkinju Es Devlin, ali i čitav niz white collar i blue collar likova koji su iza scene, sa ozbiljnim radnim biografijama.

THE SHOW je zanimljiv i vešto izveden film koji zbog svoje teme i mejnstrim egzekucije neće dobiti priznanje koje zaslužuje.

* * * 1/2 / * * * *
29
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: The Crippled Corner
« Last post by crippled_avenger on Yesterday at 17:13:25 »
THE VOYEURS Michaela Mohana je erotski triler sa mladim glumcima, sada aktuelnim, da ne kažem seksualno aktivnim, pre svih Justice Smithom, Sydney Sweeney i Benom Hardyjem. Sydney je tu ključna i ona ima noseću ulogu.

Ono što mi je u ovom filmu nedostajalo, jeste upravo istinski seksualni naboj u scenama koje su ga zahtevale i baš u tom pogledu film mi je bio malo prazan. Da li je to do glumaca - premda Sweeney nema taj problem u seriji EUPHORIA - da li je do režije i načina na koji se pravi atmosfera, da li je to neka generacijska stvar ili zaista moj krajnje subjektivni utisak - tek film mi je u tom aspektu bio prazan. I to ne bi bio problem kada ne bi donosio nekoliko scena u kojima treba da se stvari učine uzbudljivim za gledaoca.

Upravo zbog subjektivnosti ovog utiska neću sada zazivati Adriana Lynea ili Paula Verhoevena i uopšte tu neku generaciju koja je izvela erotski triler u ravan holivudskog blokbastera. Ali THE VOYEURS upravo želi upravo to, iako referiše i na stare majstore kao što de De Palma, nema nikakve sumnje da gađa taj najviši ešelon blokbastera, po svojoj podeli i po svojoj vizuelnosti.

Nažalost, Mohan nije zakazao samo u pogledu seksa. I sama priča koju zaokružuje sa dva izrazita preokreta, nekako nije takva da se može zadovoljavajuće iscrpi žestokim trilerskim iznenađenjima. Nije ovo Čehov pa da se mora lagano razrešiti ili ne razrešiti uopšte, ali takav jak depalmijanski preokret podrazumeva i jači autorski postupak a ovde ga opet nema, i Mohan je dosta konvnecionalan u vođenju priče.

Lepo je da ovaj žanr doživljava svoj kambek i regrutuje neke nove zvezde. Međutim, mora imati i adekvatne reditelje. Videćemo kako se Sam Levinson snašao kao skriptaš kod Lynea u DEEP WATERu, možda je baš on to ime koje se traži. Mohan se još nije dokazao.

* * / * * * *
30
STRIPOGRAFIJA / Re: Plavi zabavnik Mikijevog carstva, 1939. - 1941. godina
« Last post by marlowe on Yesterday at 14:49:54 »Plavi zabavnik Mikijevog Carstva

Pokrenut: 1939.
Ugašen: 1941.
Numeracija: 1 - 181
Broj stranica: 16
Izdavač: Milutin S. Ignjačević
Grad: Beograd
Format (cm): 21x29; 23,5x31,5; 17,5x25
Cena: 1 din


1. Komnen barjaktar
2. Mladi Bartulo - I deo
3. Kapetan Fantom
4. Dve sirotice - I deo
5. Mali moreplovac
6. Glas Džungle
7. Dve sirotice - II deo
8. Mladi Bartulo - II deo
9. Kapetan Fantom - Crna udovica
10. Kraljev gusar
11. Princ Indo-Kan
12. Gospodar sveta
13. Zigomar
14. Pustinjakova tajna
15. Robin Hud
16. Kapetan Fantom - III deo
17. Dve sirotice - III deo
18. Špijun Kent - I deo
19. Džarto - sin sunca
20. Tetkin šampion - I deo
21. Mladi Bartulo - III deo
22. As Dramond - I epizoda
23. Kraljević i prosjak
24. Arizona Bil - I deo
25. Teks Torn - I deo
26. Leteći vampir
27. Kapetan Fantom - IV deo
28. Gvozdena pesnica - I deo
29. Zigomar - II deo
30. Bufalo Bil - I epizoda
31. Špijun Kent - II deo
32. Tetkin ?ampion II deo
33. Dve sirotice IV deo
34. Princ Zigfrid - I deo
35. Kartuš - I deo
36. Svengali
37. Kapetan Fantom - V deo
38. Crni krstaš - I deo
39. Krvava brana
40. Kauboj Paja Patak
41. Mladi Bartulo - IV deo
42. Džungla Ved - Zov prašume
43. Zigomar protiv Fantoma
44. Džim i Džeki
45. Grofica Vera
46. Zarobljenici vasione
47. Dve sirotice - V deo
48. Džim i Džeki - II deo
49. Šeikov sin
50. Plavi princ - I deo
51. Princ Zigfrid - II deo
52. Vesela banda
53. Pirati vazduha
54. Kraljević Marko
55. Tetkin šampion
56. Žuti zmaj
57. Vesela banda - II deo
58. Ben Hur
59. Taras Buljba
60. Princeza Nađa
61. Plavi princ
62. Grofica Vera
63. Zigomar - IV deo
64. Gospodar smrti - I deo
65. Nova Atlantida - I deo
66. Kapetan Fantom - Pepeljuga
67. Dve sirotice - VI deo
68. Crni gusar
69. Princ Zigfrid
70. Gvozdena pesnica
71. Morski jastrebovi
72. Arizona Vil
73. Usamljeni jahač
74. Taras Buljba
75. Gospodar smrti
76. Gvozdena pesnica
77. Gordon Velš
78. Čovek bez imena
79. Napoleon
80. Zigomar
81. Džarto - sin sunca
82. Grofica Vera
83. Bela sestra
84. Stari mačak
85. Mladi Bartulo - V deo
86. Kapetan Fantom; Crna maska
87. Avetinjski brod
88. Tetkin šampion
89. Crni ataman
90. Gospodar smrti
91. Hrabri vojnik Švejk
92. Kapetan Fantom
93. Zigomar
94. Napoleon
95. Usamljeni jahač
96. Džarto - sin sunca
97. Gordon Velš
98. Bela sestra
99. Mladi Bartulo
100. Crna maska
101. Stari mačak
102. Pin Nik čarobnik
103. Bela sestra; Crni ataman
104. Švejk
105. Gospodar smrti
106. Napoleon
107. Dve sirotice
108. Mladi Bartulo
109. Vitez Buridan
110. Džarto - sin sunca
111. Princ Ričard
112. Plameni pilot
113. Volga, Volga... (Stenjka Razin)
114. Napoleon
115. Dve sirotice
116. Zigomar
117. Zlatni žrtvenik (Big Kid)
118. Plameni pilot
119. Princ Ričard
120. Gordon Velš
121. Usamljeni jahač; Sonja ili prva ljubav
122. Gordon Velš; Crna maska
123. Napoleon; Vitez Buridan
124. Ženidba Maksima Crnojevića
125. Zigomar
126. Volga, Volga... (Stenjka Razin)
127. Kapetan Fantom
128. Šarlo i tri spadala
129. Zlatni žrtvenik (Big Kid)
130. Šeikov sin
131. Plavi princ
132. Crveni bizon
133. Stari mačak
134. Švejk - strašni ataman
135. Džarto - sin sunca
136. Ana Karenjina
137. Gordon Velš
138.
139. Sonja ili prva ljubav
140. Mlada Sibirka
141. Smrt Smail-age Čengića; Mlada Sibirka
142. Pod slobodnim suncem
143. Minjon
144.
145. Hrabri Istok
146.
147.
148.
149.
150.
151.
152.
153.
154.
155. Nevidljivi gospodar (Radio patrola)
156.
157.
158.
159.
160.
161. Kenigsmark
162. Put ka slavi
163. Gordon Velš
164. Gospodar Indije
165. Kraljević Marko
166. Kaća
167. Tetkin šampion
168.
169. Živeo život
170.
171.
172. Novi Tarcan
173. Glorija Devis
174. Ruža sa Kavkaza
175. Oliver Tvist
176. Džarto - sin Sunca
177.
178. Palčić
179.
180.
181. Gordon Velš

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 10