NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > Elektronska izdanja

Argus Books Online #17 - VAŠARSKE, FESTIVALSKE I KARNEVALSKE FANTASTIČNE PRIČE

(1/2) > >>

Аксентије Новаковић:
Argus Books Online Magazine #17 - VAŠARSKE, FESTIVALSKE I KARNEVALSKE FANTASTIČNE PRIČE

Тема: вашарски, фестивалски и карневалски празници, свеједно да ли су у питању рурални мотиви сеоских вашара и панађура, или мотиви урбаних и модерних фестивала и карневала.

Код нас постоји пуно вашара и панађура који се одржавају на разне празнике и прожети су мистиком, а такође имамо и урбане догађаје на којима се дешава све и свашта, па су самим тим погодно тло за фантастичне приче.

Други ослонци оваквих прича би могли да буду Бредберијев роман Нешто нам се зло привлачи и Лавкрафтова прича Фестивал.

Приче, поезију и есеје слати на мејл: tortilja2017@yahoo.com

Рок: 15. април 2017. године


Nash Knight:
Da li dolaze u obzir neka urbana fantastika/magijski realizam/satira? Znači, nešto sa malo manje hardkor fantastike i krvi?

Stipan:
Ako sam dobro razumeo uzor bi trebalo da bude Bredberijev "Nešto nam se zlo privlači". što ipak nije ni blizu Barkerovim "Knjigama krvi", zar ne?

Stipan:
A pošto smo nedavno na jednoj drugoj temi pričali o ilustracijama, evo jedne moje koja će (nadam se urednikovoj dobroj volji) naći u ovom broju Argus Magazina:
Аксентије Новаковић:
Такође је ослонац и Лавкрафтов "Фестивал", у коме исто нема крви до колена.

Стипане - то је прави стил илустрација, сликање или цртање, а не фотошоп дрљање.
Уз твоју одличну насловницу коју си урадио, и ову одличну илустрацију - биће још одличних илустрација за приче у овом броју, јер постоје и професионални академски сликари који илуструју, а не траже никакве паре.

У часопису ће се, поред наших писаца и писаца из бивших република бивше СФРЈ наћи и једна прича једног вишеструко награђиваног америчког хорор писца, и та његова прича је рађена управо на тему конкурса.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version