vidim da se nalazim na prilicnom udaru kao nestrucan za sf i f. sad, ja nemam nikog strucnog tko bi umjesto mene odgovarao na paramecijuva pitanja, osvajao srca, pozicije i uvid u bezvrijedne spoznaje, sve moram sam.
elem, sf i f. za filmove opcenito nisam previse strucan. odgledao sam svasta, naravno i filmova, igranih, no ako usmjerim fokus na sf, tu se vec smatram prilicno jakim.
znaci o svemirskim filmovima imam sta reci.
pravi svemirski film igra u svemiru. ono, kad gledas 90 minuta i kazes, to je pravi sf, razbija, vise od pola vremena lete. dok los sf pocinje u svemiru, lete tek nekoliko minuta, padaju na neku planetu i dalje ga snimaju na zemlji koju tek preimenuju.
tu bih izdvojio jedino star wars koji je, iako se ne leti cijelo vrijeme, ipak snimljen na razlicitim planetama, pa cak i umjetno stvorenima.
toliko o svemirskom filmu i filmu opcenito. a inace, onako drustveno, kao zajednica, danas je dan spomena nasilja nad zenama, te se valja prisjetiti kako nije lijepo javno pisati gluposti, pa cak i ako smo bahati, hvalisavi, razmazeni, neskromni, neukusni i malo puno priglupi, te zenama nanositi bol.
bar danas izrazimo paznju i poklonimo cvijet.