Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
UMETNOST I KULTURA / Re: Mehmete, reaguj!
« Last post by Meho Krljic on Today at 14:38:52 »
Uzgred:
Apropo Kapetan(ice) Marvel, meni je dosta čudno što je baš ona prvi ženski superheroj koji dobija solo-film u Marvelu, pored žive Black Widow ali biće da je to stvar knjigovodstva i činjenice da Marvel ne želi da plaća Skarlet Johanson onoliko koliko bi trebalo da je plati za jedan do tri filma.
Ali, ako nas Kapetan Marvel odvede, makar za desetak godina, u pravcu filma o današnjoj Ms. Marvel, Kamali Khan, ja to podržavam  :| :| :| :|
2
UMETNOST I KULTURA / Re: Mehmete, reaguj!
« Last post by Meho Krljic on Today at 14:35:50 »
Ja sam prilično siguran da će Marvel za filmske potrebe radikalno adaptirati poreklo, prirodu, ponašanje, ciljeve itd. itd. itd. Eternalsa i da će ih prilagoditi potrebama produkcije i te neke metapriče koja već postoji u MCU. Kao što je i Ego u Gardijansima 2 vrlo izmenjen u odnosu na Ego the Living Planet u stripovima, tako verujem da će i Eternalsi biti dovedeni u ravan koja može da se isprocesuje i da bude konzistentna sa dosadašnjim pričanjem o infinity kamenju, Thanosu, Asgarđanima itd.Ono što je primetno je da su i Marvel i DC najavili filmove bazirane na Kirbyjevim radovima iz njegove već dekadentne faze kada je imao odrešene ruke da sam crta, piše i uređuje i kada se razulario sa vizijama i mitologijama, ali su i New Gods i Eternals zapravo bili prilično neuspešni radovi inicijalno i, kako sam već možda negde pominjao, danas se verovatno ne bi ni pojavljivali u stripovima da ih se povremeno ne prihvati neki ludi entuzijast poput Granta Morrisona i Neila Gaimana. Tako da, zašto obe firme misle da će to biti uspešni filmovi - nisam siguran, meni bi to pre bilo logičnije za televiziju... (Mada, priznajem, jako skupu televiziju)

Takođe, Eternalsi su malko retkonovani u poslednje vreme, malo im je promenjen power set itd., Gaiman se tu dosta trudio da ih osavremeni, čisto da znaš.

I, naravno, lepo te videti!!!!!!
3
UMETNOST I KULTURA / Re: Mehmete, reaguj!
« Last post by ridiculus on Today at 14:17:36 »
Hej, Meho, long time no see! (upotrebljeno figurativno, iako je i bukvalna komponenta tačna)  xcheers


Vidim da forum šljaka i dalje  xdrinka


Nego, video sve obelodanjene Marvelove filmske planove za idućih par godina, pa mi je sledeća stvar privukla pažnju: Eternals. Po meni, jedan od vrhunaca i inače neobuzdane Kirbijeve imaginacije, ali bolje funkcioniše zasebno. Nikad nisam oprostio Marvelu što je to priključio svom glavnom univerzumu, i time napravio kosmološku i mitološku zbrku kakvu ne mogu da raspletu ni 666 infinity stones-a. Ali, posebnu pažnju mi je privuklo to što izvori kažu da će glavni lik biti Sersi, ne Ikaris.  :shock: 8) Sersi (aka Kirka u grčkoj mitologiji) je originalno, pa, najrazuzdanija od svih Marvelovih heroina i ne znam da li se taj koncept provlači i kroz novije njihove stripove (poslednje što sam čitao je mini-serijal iz sredine 80-tih), ali, ako je ostave takvom, biće zanimljivo pogledati film i samo zbog toga.


Ego (Kurt Rasel) u GotG 2 kaže "I am a celestial", ali, ako Marvel ima planove da koristi originalne Eternals (Večite? Večnike?), a samim tim verovatno i Celestials, to ne može biti istina.

U svakom slučaju, film koji me zanima mnogo više od Captain Marvel, koja (ili koji) mi nikad nije mnogo značio/la.
4
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by Meho Krljic on Today at 13:53:36 »
Ovom tekstu očajnički fali lektura (što svedoči o tome gde se danas u Srbiji actually nalaze mediji), ali sadržaj je svakako na mestu, da se vidi kako i ona i ova vlast krčme imovinu:


Gde je novac od prodaje Robnih kuća
5
Meni je bilo očigledno da je to pošalica. Ali ko normalan od bobana očekuje pošalicu?  :)


 :?:
6
Meni je bilo očigledno da je to pošalica. Ali ko normalan od bobana očekuje pošalicu?  :)
7
KNJIŽEVNA RADIONICA / Re: CCW Palmerove priče
« Last post by Kimura on Today at 12:11:53 »
Ne samo da je baba glavna, nego je i muronja isprašila, ali džaba!
Priča može u treću homoljsku zbirku, itekako. A verujem i da bi Palmer mogao da napravi sopstvenu zbirku ovakvih priča.
8
KNJIŽEVNA RADIONICA / Re: CCW Palmerove priče
« Last post by scallop on Today at 11:48:48 »
Ono kad čitalac više voli kokoške od petlova. Džaba što je baba glavni lik u GOLOŠIJANU. Uz male korekcije priča ladno može da bude gost ČUVARA ZVIŽDA I HOMOLJA III.
9
Nisam verovao ni da ću voditi ovaj razgovor, pa ga vodim.

Kad padaš na Bobanovo trolovanje.  :lol:
10
Dela STRANIH autora / Re: ZA LJUBITELJE STIVENA KINGA
« Last post by Alexdelarge on Today at 11:13:35 »
objavljeno.

Izdavač: Vulkan izdavaštvo
Broj strana: 280
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 14.5x20.5 cm
Godina izdanja: 2018.

764.15 din

https://www.delfi.rs/_img/artikli/2018/06/pisanje.pdf
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10