Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
http://www.kurir.rs/sport/fudbal/2927639/slavisa-kokeza-licemer-radi-muslinu-iza-ledja-pa-ga-hvali

Курир је нажалост често добро обавештен...Надам се да овога пута греше.
2
TEORIJA I PRAKSA / Re: SF JE MRTAV ŽANR
« Last post by scallop on Today at 11:27:24 »
Radoznao sam... Uspeo si da me navadiš na ovaj esej, što nije mala stvar u mom slučaju.Sve vas ja navatam kad mi se ćefne. Ali, dok Uroš aka Meho ne da signal ništa od nastavka.
3
TEORIJA I PRAKSA / Re: SF JE MRTAV ŽANR
« Last post by Stipan on Today at 11:11:56 »
Radoznao sam... Uspeo si da me navadiš na ovaj esej, što nije mala stvar u mom slučaju.
4
TEORIJA I PRAKSA / Re: SF JE MRTAV ŽANR
« Last post by scallop on Today at 10:12:41 »
Moja dokonost i raznorazne tlapnje izazvali su me da napišem i ja nešto "teorijski" o SF-u. Kad svi mogu, zašto ja ne bih mogao? Kako nisam rasipan, skuckao sam sve u 18500 karaktera. Evo uvodnog dela:


SF JE DEO LITERARNOG DIVERZITETA
Esej o nastanku, životu i nestanku

U vreme kad se razmišlja o epitafu, tvrdi da je uveliko sahranjen, daju forenzički dokazi o uzrocima smrti i kako se upokojio, postoje dokazi da je u pitanju pokušaj ubistva. Leš nije pronađen, ima indicija da se tu i tamo, pojavljuje, moguće je da se samo presvukao. Volim da pojavne oblike bilo čega posmatram kroz paralele, komparacije i analogije. SF je, tako, kao žito, bilokoje. Postoji vreme kad je čovek saznao da je jestivo, gde i kada da ga potraži u prirodi, da ga posadi i požanje, da ga načini otpornim i proizvede u industrijskim uslovima. Ako analogija drži vodu, a ja verujem da drži, možemo se upustiti u same početke.

5
FILMOVI / Re: Kinoteka
« Last post by tomat on Today at 10:12:17 »
Pa, recimo, rehersing for a part je bilo vežbam jedan deo. Prevod bio hrvatski.
6
FILMOVI / Re: Šta sam lepo od horora gledo:
« Last post by Truman on Today at 10:07:35 »
After.life
http://www.imdb.com/title/tt0838247/?ref_=nm_flmg_act_18

Кристина Рићи је умрла, али јој је тешко да се помири са тим. Лајан Нисон има Дар.
Хорор мистерија, онако како волим. Оцене и критике из неког разлога нису превисоке.
7
FILMOVI / Re: NOVI HORRORI NA DIVXU
« Last post by ginger toxiqo 2 gafotas on Today at 08:30:24 »
BASTARD 2015 BRRIP XVID AC3-RARBG
http://www.imdb.com/title/tt3946300/
8
FILMOVI / Re: Kinoteka
« Last post by DeHickok on Today at 07:57:46 »
Prevod za Trećeg čoveka kilav, ko sa titlovi.com. Ni slika nije bila sjajna, ko DivX, al uvek lepo reprizirati.

Kako slika/prevod nije bio dobar ? Zar nisu pustali standardnu filmsku kopiju (sa filmske trake :) ) tog filma koju uvek pustaju u  Kosovskoj ? Tu je jedini problem sto je na ponekim mestima traka ostecena te mozda "fale" neki delovi. Sto se tice prevoda, ako je u pitanju ta kopija, prevod je u to doba uvek bio "ekonomican" (rucno se unosio na traku) ali koliko se secam, sasvim pristojan. Znaci nisu mozda prevodili bas sve, ali jesu smisleno :)
9
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: The Crippled Corner
« Last post by crippled_avenger on Today at 01:51:19 »
Frank Grillo i Joe Carnahan napravili su producentsku kuću sa ciljem da prave “male” žanrovske filmove i WHEELMAN je Netflixov Original koji je prvi izašao iz te saradnje. Reč je o high concept chase treileru čiji je osnovni problem u tome što nema svež koncept i što ga se ne drži naročito dosledno. Na liniji LOCKEa sa Tom Hardyjem i jednog od boljih VOD radova sa Paul Walkerom, ovde imamo junaka koji sedi za volanom i raspliće kriminalnu situaciju mahom polemišući preko mobilnog telefona. Akcija je mahom data u drugom planu i gledana kroz prozor, ali isto tako ima i izlazaka iz kola, ima i konvencionalno rađenih scena i u tom pogledu na kraju WHEELMAN Jeremyja Rusha nije baš ni svež ni dosledan, a u godini kada je izašao BABY DRIVER nije baš ni da ima publiku gladnih ovakvih sadržaja.

WHEELMAN je Grillov šou i koliko god da on ima neke tough guy harizme ipak nije glumac na kome može da se bazira ceo film i to bez značajnijeg doprinosa drugih glumaca. Ja volim Grillove role, ali ipak najbolji je kao sporednjak, a kada je glavna uloga, dobro je da ima partnere. Toga ovde nema i Grillo naprosto nije dovoljno jak protagonista da iznese ovu vrstu high concepta.

Film je koncizan, nije naročito inventivan ali je kompetentno realizovan i samim tim uživanje u njemu je proporcionalno interesovanju za ovu vrstu priča i žanrovskog izraza. Ovo jeste onaj profil B-filma iz koga izlaze potencijalno vrhunski naslovi. Koliko god Carnahan i Grillo mislili da su napipali jedan, ipak pogrešili su. U ovom filmu nema mnogo novog, a dobrog je onoliko koliko nalažu standardi.

* * 1/2 / * * * *
10
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: The Crippled Corner
« Last post by crippled_avenger on Today at 01:50:54 »
Nije propao u bioskopima. Naprotiv, zaradio je pare jako dobre. Sa 30 miliona budžeta napravio je skoro 200 u svetu. Samo ga je kritika nepravedno oklevetala...
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10