NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > Dela STRANIH autora

najlošije kentaur knjige

<< < (2/17) > >>

Spider Jerusalem:
Samo za komunjaru, kopirano sa jednog drugog topika:  :lol:

"Jesi citao Kurta Vonegena? Citao si i u kucici za macke? U toj kucici svet zavrsava zato sto u jednom komadu leda pronadjen je molekul koji moze da pretvori celu vodu kojuce dotaknuti u led. Saobzirom da je cela voda medjusobno povezana, te bara sa potoka, to sa jezerom, to sa okeJanom... ceo svet zamrzava i umire."

Unicorn:
By the way, Klanicu pet u izdanju Narodne knjige i prevodu  hmhmm napisao je KERT Vonegat  :( . Nije to nishta chudno. Jednom nisam mogao da se obavestim da li u knjizhari imaju Sudbinu i komentare, jerbo je prodavachica pitala kolegu: "Jel` imamo Zubine komentare?"  :lol: A nemam govornu manu!
Izvinjavajte zbog DIGRESIJE.

Ghoul:
Kad već skrećemo diskusiju u tom pravcu, ne mogu da ne vas ne razveselim traumom koju je mojoj (tada) sedamnaestogodišnjoj psihi prouzročila sledeća epizoda:

Uđem ja, mlad i naivan, u knjižaru Gradine (u Nišu, naravno) i, ništa ne sumnjajući, upitam:
'Izvinite, imate li knjigu UTKANI SVET?'

Na to mi domaćica-prodavačica, tetka na intelektualnom nivou prosečne prodavačice u dragstoru, odvrati razrogačenih očiju i iskreno iznenađenog-uzbuđenog glasa:
'Jaooo, siiiiiiine – nemamo... Pa šta je to? Ko je to napisao?'

Ja, zbunjeno-postiđen, promrmljam:
'K.. Klajv Barker...'

'Ne, nemamo to. Pa kakva je to knjiga?'

Ja požurih da se povučem odatle. Do dana današnjeg mi nije jasno da li me tetka nije dobro razumela (ko zna šta je čula?), ili je mislila da je 'utkani' ko zna šta. I dan danas je ponekad vidim u snovima, nadnetu nad mene, izbuljenu kao da sam je pitao: 'Izvinite, da li bih mogao da analno onodim vašu kćer jedinicu?' kako exklamira: 'Jaoooo siiiiiine...'

Tako su počeli moji dani naručivanja knjiga pouzećem.
(Just for the record, u to vreme su mi i Zoki i Boban odobrili po 30% za prvu narudžbinu, kao učeniku. Ne znam da li je to i danas praxa...)

Unicorn:
Eh! Kupovina knjiga pozecem je sjajna stvar, ali kad znash tachno shta hocesh da kupish. Ima neke drazhi u gluvarenju po knjizharama i prebiranju po knjigama - nikad ne znash na shta cesh natrchati i shta cesh na kraju kupiti (ako ishta kupish  :lol: ). Uzgred, jel` znate da sam kao srednjoshkolac kupovao Kentaurove knjige OD DZHEPARCA koji bash i nije bio od onih velikih (a za ostatak sam mogao u bioskop)?

Pavle:
A ja se eto, spremam da po prvi put naručim knjigu pouzećem...
Ne znam, uživanje koje meni donose knjižare je nešto što nijedan poštar ne može da mi pruži.
Sam entrerijer, police, drvetom obloženi zidovi me natereju da uzdrhtim. Mogao bih sad da vam navedem i top ten najomiljenijih knjižara (mada bi polovina bilo u inostranstvu). Čuj deset, top 100!
Knižara (i u manjoj meri bibilioteka) rules!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version