NAUČNA FANTASTIKA, FANTASTIKA i HOROR — KNJIŽEVNOST > NIGHTFLIER'S BOOKSPACE

Nove i pročitane knjige (u 2017.)

(1/505) > >>

Nightflier:
Tor je od danas ponudio besplatno The Outstretched Shadow by Mercedes Lackey and James Mallory, prvu knjigu trilogiji. REc je o opustenoj epskoj fantastici, sasvim nepretencioznoj, koja nema drugog motiva do da zabavi citaoca. Napisana u maniru DnD avantura i romana - samo rukom daleko bolji pisaca od prosecnog DnD romansijera - The Outstretched Shadow je dobar naslov za nedeljno popodne i gubljenje vremena. Tor je ponudio i dva volpejpera: Donato Giancola’s cover detail for City by Clifford D. Simak, and John Jude Palencar’s cover for Someplace To Be Flying by Charles de Lint.


Inace, trudicu se da bar jednom nedeljno na ovoj temi i na Nightflier's BEST OV DE BEST propratim nove naslove strane produkcije i skrenem paznju na ono sto bi moglo biti zanimljivo - pa koga zanima, neka cita.

Nightflier:
Kao sto Mizantrop rece na jednoj drugoj temi, Tor je danas svojim citaocima omogucio da skinu roman Farthing. Rec je o romanu koji zapravo prevazilazli zanrovske odrednice, buduci da spaja alternativnu istoriju sa klasicnim britanskim krimicem, u maniru Agate Kristi. Naravno, vec smo imali prilike da citamo slicne naslove. Setimo se samo Harisove Otadzbine, koja je i kod nas objavljena. Valtonova je dobitnik Kembelove nagrade, kao i Svetske nagrade za fantastiku, a Farthing je nominovan za Nebulu.

Nightflier:
Pre ovog roman, Valtonova je za Tor oobjavila fentezi trilogiju, u kojoj se poigrava mitom o kralju Arturu. Rec je o romanima The King's Peace (2000), The King's Name (2001), i The Prize in the Game (2002). Inace, zanimljivo je da je Valtonova pre nego sto joj je Tor objavio The King's Peace bila jako aktivna na internetu, sto je kasnije doprinelo njenom uspehu kod citalaca.

mizantrop:
Sledeće nedelje na tor.com :Crystal Rain by Tobias Buckell

Nightflier:
Bakel je pisac kojeg poznajem samo po kratkim pricama, a nekim cudom nisam nabavio njegove romane, tako da je ovo naslov koji zeljno iscekujem. Tor je napravio dosta dobar odabir iz svoje ponude, tako da citaoci mogu da uzivaju u hard SFu, klasicnom fenteziju, ali i alternativnoj istoriji. Po meni - sjajan uredjivacki potez.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version