STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > ILUSTRACIJE

Konkurs za kratki strip “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK”

(1/1)

Svet stripa:
Svet stripa petu godinu zaredom raspisuje konkurs za kratki strip “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK“. Medijsku podršku konkursu u 2015. godini daje portal Pokazivač.
Konkurs je potpuno otvoren po pitanju teme i žanra, kao i tehnike i stilskog izraza. Pravo učešća imaju autori svih uzrasta. Rad može biti delo jednog autora ili više njih, a jedan autor može predati više radova u obimu od jedne do osam tabli (strana).
Uz radove, autori obavezno treba da pošalju i svoju biografiju ili, ako je više autora radilo na stripu (crtež, scenario, kolor…), biografiju svih autora pojedinačno, po sledećim stavkama: funkcija autora (crtež, scenario, kolor…), ime i prezime, datum i mesto rođenja, adresa stalnog boravka, broj mobilnog ili fiksnog telefona, adresa elektronske pošte, naziv rada, tehnika i godina nastanka dela.
Pobedniku konkursa darivaće se plaketa „Branko Plavšić“, diploma “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK” i nagrade sponzora, a odluka o pobedniku biće saopštena u nedelju 5. jula na Međunarodnoj strip konferenciji #KragujevacComicCon u kragujevačkom Domu omladine u 12.00 kada će biti organizovana izložba odabranih radova. Po okončanju konkursa, najbolje ocenjeni radovi biće objavljeni u strip reviji Kiša.Radovi takmičara mlađih od 15 godina biće žirirani nezavisno od starijih učesnika, i to u dve kategorije. Nagradu za najbolji rad u kategoriji Mladi Lav (do 15 godina) tradicionalno će dodeliti beogradska edicija Veseli četvrtak, a ove godine, u cilju popularizacije stripa među najmlađima, biće nagrađeni i najbolji radovi u kategoriji Mali umetnik / Mala umetnica za najbolji strip, strip kaiš ili ilustraciju takmičara do 10 godina. To je ujedno i zadatak za starije da animiraju decu da učestvuju na konkursu jer će svaki učesnik u ovoj kategoriji dobiti nagradu u vidu stripova i propratnog materijala za Međunarodnu strip konferenciju. Nagrade će se deliti isključivo u nedelju 5. jula 2015. godine u kragujevačkom Domu omladine od 12.00 časova na Međunarodnoj strip konferenciji#KragujevacComicCon.
Zainteresovani autori svoje radove mogu poslati do utorka, 30. juna 2015. godine.
Radove slati u digitalnom formatu, u rezoluciji od 300 dpi i većoj, na adresu svetstripa@gmail.com ili poštom na adresu Svet stripa, Branka Paraća 1a, 34000 Kragujevac. Poslati radovi se ne vraćaju.

Небојша:
O konkursu pišu nedeljne novine Kragujevačke
www.kragujevacke.rs/SCENA/KRATKI-STRIP/

Posetite stranice posvećene konkursu:

www.facebook.com/kragujevackipobednik

www.twitter.com/KGpobednik

www.instagram.com/kragujevackipobednik


Polako curi vreme do kraja našeg konkursa.
Desetak radova je već stiglo na naš mejl.
Učestvuj i TI, postani KRAGUJEVAČKI POBEDNIK!

Radove možeš poslati do utorka 30. juna 2015. godine.

Небојша:
Odličan odziv autora na ovogodišnjem konkursu
Očekujemo još radova do utorka u ponoć. Broj radova koji jedan autor može poslati nije ograničen. Izvolite, učestvujte, postanite KRAGUJEVAČKI POBEDNIK!

Svet stripa:
Dobili smo KRAGUJEVAČKOG POBEDNIKA za 2015. godinu! 
To je strip „Čudesni dar gospodina Arsentijevića“!

Sve čestitke autorima!
Igor Krstić (1982. god. Pirot), crtež i kolor.
Nenad Pejčić (1983. god. Pirot), scenario.

http://www.svetstripa.org.rs/stripomanija/441-kragujevacki-pobednik-2015
A u kategoriji "Mladi Lav" još jedan odličan strip!
Devetogodišnji Nemanja Tanović iz Novog Sada je autor stripa "Bakini kolači"


http://www.svetstripa.org.rs/stripomanija/442-nagradjen-rad-u-kategoriji-mladi-lav-2015


Navigation

[0] Message Index

Go to full version