STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > ILUSTRACIJE
Skordiskove črčkarije
Scordisk:
zamagle mi se detalji u žurbi:)
Scordisk:
kuhamo nove table, po novom receptu gradske sns uprabve beograda, što šarenije i što novogodišnjije, to ćemo više bugara navabiti!
copy_paste:
--- Quote from: Scordisk on 09-05-2018, 20:58:55 ---prve dve table stripa koji pravim. sada još samo fali tri table da završim, još malo da se nagvaždam sa ortakom koji mi treba obezbediti domen i za par nedelja - gore, dole - možda konačno pokrenem svoj sopstveni, onlajn strip! jej.
inače, konsultovao sam se sa ljudima, ali nije zgoreg da upitam i ovde, ako ko zna odgovor:
da li je font premali/preveliki/taman za čitanje?
da li iko zna fontove koji odgovaraju stripu a koji imaju srpska slova? trenutno sam na onom comic neue, što je poboljšani comic sans, ali to je samo privremeno rešenje. traži se nešto ludo, otkačeno, privlačno, zanimljivo, stripovski, a opet umereno i konzervativno. sa srpskim slovima
--- End quote ---
Comic Sans MS, koji ide u standardnom Win paketu mi se čini "stripovskiji", uporedi, desno je Comic Sans MS:
PS. ovde imaš prikaz nekih fontova za stripove sa našim karakterina (gde su kvadratići, nema ćirilica), na par mesta nema Đ, ali ... jbg...
https://i.imgur.com/h1Tka8R.gif
copy_paste:
Ispravka uz prethodni post, postoji slovo Đ u fontovima koje sam postavio (Cadellinis, Snap ITC i Staccato).
Unicode mapira tri slova Đ - "Eth", ""D with stroke" i "African D", veliko Đ je identično, dok se malo đ razlikuje.
"Naše" Đ je mapirano na 272, a u ovim fontovima je mapirano na 208 i poziva se pritiskom na taster Alt i upisom 0208, odnosno na poziciji Eth. Malo đ je OK i pojavljuje se u pregledu.
Niže je CharMap za sva tri fonta, crveno je uokvireno Eth, a plavo je "naše", "D with Stroke".
.
lilit:
--- Quote from: Scordisk on 27-10-2018, 17:55:42 ---kolega ratiger je krenuo putem internacionalne slave. kada se prljavo obogati, krenućemo da radimo ozbiljnije korice. slova je dizajnirao drugi čo'ek, ne znam mu imena pa ga ne mogu pomenuti, ali mi se baš sviđa kako ih je uklopio
a evo ga i link:
https://www.amazon.com/dp/B07JQNMM5D/ref=rdr_kindle_ext_tmb
--- End quote ---
lepo izgleda, al što je stavljeno samo na američki amazon?
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version