STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > ILUSTRACIJE

Konkurs za strip KRAGUJEVAČKI POBEDNIK 2017.

(1/1)

Svet stripa:
Svet stripa raspisuje konkurs za strip
KRAGUJEVAČKI POBEDNIK 2017.          U želji da podstakne stripsko stvaralaštvo Svet stripa sedmu godinu zaredom raspisuje konkurs za strip “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK“.


          Konkurs je potpuno otvoren po pitanju teme i žanra, kao i tehnike i stilskog izraza. Pravo učešća imaju autori svih uzrasta. Rad može biti delo jednog autora ili više njih, a jedan autor može predati više radova u obimu od jedne do šesnaest tabli (strana).


          Uz radove, autori obavezno treba da pošalju i svoju biografiju ili, ako je više autora radilo na stripu (crtež, scenario, kolor…), biografiju svih autora pojedinačno, po sledećim stavkama: funkcija autora (crtež, scenario, kolor…), ime i prezime, datum i mesto rođenja, adresa stalnog boravka, broj mobilnog ili fiksnog telefona, adresa elektronske pošte, naziv rada, tehnika i godina nastanka dela.


          Pobedniku konkursa darivaće se plaketa „Branko Plavšić“, diploma “KRAGUJEVAČKI POBEDNIK” i nagrade sponzora, a odluka o pobedniku biće saopštena u nedelju poslednjeg dana Međunarodne strip konferenciji #KragujevacComicCon u 12.00h kada će biti organizovana izložba odabranih radova. Po okončanju konkursa, najbolje ocenjeni radovi biće objavljeni u časopisu Kiša.


          Radovi takmičara mlađih od 15 godina biće žirirani nezavisno od starijih učesnika, i to u dve kategorije. Nagradu za najbolji rad u kategoriji MUNJA (do 15 godina) tradicionalno će dodeliti beogradska edicija Veseli četvrtak, a ove godine, u cilju popularizacije stripa među najmlađima, biće nagrađeni i najbolji radovi u kategoriji Mali umetnik / Mala umetnica za najbolji strip, strip kaiš ili ilustraciju takmičara do 10 godina. To je ujedno i zadatak za starije da animiraju decu da učestvuju na konkursu jer će svaki učesnik u ovoj kategoriji dobiti nagradu u vidu stripova i propratnog materijala za Međunarodnu strip konferenciju. Nagrade će se deliti isključivo u nedelju od 12.00 časova na Međunarodnoj strip konferenciji #KragujevacComicCon.


          Konkurs je otvoren već nekoliko meseci, a poslednji dan kada zainteresovani autori mogu predati svoje radove je nedelja 18. jun 2017. godine.


          Radove slati u digitalnom formatu, u rezoluciji od 300 dpi i većoj, na adresu svetstripa@gmail.com ili poštom na adresu Svet stripa, Branka Paraća 1a, 34000 Kragujevac. Poslati radovi se ne vraćaju.Navigation

[0] Message Index

Go to full version