STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > ILUSTRACIJE
Walt Disney kupio Pixar - good or bad?
Legolas:
Bacim pogled jutros ranom zorom na CNN, kad ono vest kako je Disney kupio Pixar za 6 milijardi, pardon, 7.4 milijarde $. U trenutku sam pomislio "...grozno"....but who knows... Kao, kazu kako ce sada moci da saradjuju bez ogranicenja koja donosi saradnja dve odvojene kompanije...
--- Quote ---
Steve Jobs, the CEO of Apple and Pixar, will become a board member of Disney following the closing of Disney's purchase of Pixar.
--- End quote ---
Sta mislite kako ce se ovo odraziti na nas voljeni Pixar...da li ce ga Disney smoriti ili ce Pixar nesto napraviti od Disney-a? ili Disney nesto vise od Pixara? :P :?
Ivan Bevc:
Zanimljiva tema, sve zavisi od toga kako je ugovor koncipiran, Disney je drzao i Miramax pa su ovi izbacivali neke jako zanimljive filmove. No, na kraju ce pojesti vuk pojesti magarca i buduci digitalni crtaci nece imati neprevazidjeni smek Pixarovih remek dela vec ce sve liciti na Dosije pilence.
Legolas:
prilicno strahujem za karakteristican stil pixara....da ne potpadne pod neke cenzure (u smislu ranije odredjenih pravila disney kompanije) koje bi smorile ceo smek. wait and see, nemamo izbor... :)
Meho Krljic:
Ja sam prilicno smrknut... Pixar je tek nedavno zavrsio sa ugovorom koji je imao sa Diznijem i konacno je mogao da radi filmove koji bi potencijalno odstupali od diznifikovanog (i dezinfikovanog) family-friendly obrasca medjutim sada je to ocigledno nedostupna ideja. Ne tvrdim da bi buduci Pixar filmovi bili nuzno bolji ali da bi imali vecu kreativnu slobodu - imali bi. Ovako cemo, cijenim, manje vise gledati varijacije na teme.... Do sada im je islo dobro, cak odlicno (TS2 je cak bio i bolji od TS1 u odredjenom smislu) ali pitam se da li je to nesto sto ce moci da se nastavi i u buduce tek tako a bez neke ozbiljnije varijacije u pristupu..
S druge strane, ne mogu a da se ne uzbudim pri pomisli da bi Dizni mogao da ih natera da urade nastavak The Incredibles...
Edit: neshvatljive greske u kucanju. Plus, whoa, 100ti post!!!
Alex:
Dobro ili loše, ne mogu da predvidim.
Logično je da Dizni nije hteo da (is)pusti svoju zlatnu koku. Možda bi se Pixar bez Diznija okrenuo više eksperimentima i autorskoj slobodi, a možda bi propao. Nikada nećemo saznati.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version