NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

Neispravan CPU

(1/1)

Boban:
Već neko vreme imam problema sa kompom u smislu da se zauzeće CPU digne na 100% a realno ništa se ne radi, onda se sve za tren smrzne i posle nastavi dalje. Nisam uspeo da ukačim šta je razlog, niti da uvidim neku pravilnost; dakle, ne dešava se ni pod strašnim opterećenjem (istovremeno renderujem film, radim u Photoshopu i igram igricu i sve je ok, pola sata kasnije uključim kalkulator na praznom hodu i samo čujem ventilator na procesoru i zauzeće maksimalno).Na netu ima mnogo uputstava kako da se reši taj problem kod WIN 7 jer je prilično čest, ali malopre mi padne na pamet da je ovde u pitanju nešto drugo i da je možda procesor u procesu crkavanja.
Pre nego što ga istestiram, a treba da vidim kako, pitanje za znalce: da li oba jezgra treba da se multlipikuju sa istim brojem. Na drugom računaru jeste tako, a na ovom mom, nije, jedno jezgro je na 33, drugo na 10 i tako to šeta, povremeno se upare. Da li bi trebalo uvek da bude isto, jer ako jeste tako onda ovom procesoru definitivno nije dobro.
Da li je moguće isključiti jedno jezgro a da komp radi. Računam da je bolje duplo manji kapacitet potpuno ispravan, nego pun a nikakav.


Truba:
Kako elokventan strucni jezik

Meni je isto to radio avg
100% procesora a nis se ne radi
Odem u procese avg pojede sve
Doduse meni je xp na starom kompu iz 2008
A novi updatesi sve tezi i zahtjevniji

dark horse:
Kupiš i7 sa šest jezgara, staviš win 10 i zaboraviš na sve to

Navigation

[0] Message Index

Go to full version