NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > KOMPJUTERI, HARDVER, SOFTVER, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE...

Upotreba Interneta povećava inteligenciju

<< < (41/47) > >>

Meho Krljic:
Prikaz knjige Traffic a koja se bavi modernim, jelte, onlajn medijima iz pozicije jednog od njihovih kreatora:

Optical Illusions

Meho Krljic:
Tviter počinje da testira svoj "not a bot" program koji je tu "da bi se smanjio spam", ali podrazumeva da će novi korisnici ove plartforme morati da plate jedan dolar godišnje pretplate ako žele da postuju, dopisuju se itd. dok bi korisnici koji imaju samo nalog bez ikakvog plaćanja mogli samo da čitaju tuđe tvitove.


https://help.twitter.com/en/using-x/not-a-bot

Labudan:
jbt šta uradi sve Mask od Tvitera na kraju

čujem da mu je inspiracija neka kineska platforma, na šta će to da liči za koju godinu...

Meho Krljic:
Pa, ovo je konzistentno sa predviđanjem Paula Masona koje smo onomad ovde linkovali:
--- Quote from: Meho Krljic on 18-08-2023, 20:54:14 ---Mask najavljuje da će tviter da ukine blokiranje kao, jelte, deo palete usluga. Bio je u pravu Paul Mason, Musk svesno ide na uništavanje servisa koji je kupio kako bi dosegao apeks neoliberalnog sna.

--- End quote ---

mac:
Ne mogu da gledam Jutjub videoe više bez reklama. Juče sam još i mogao, jer čak i kad mi izađe poruka da to nije lepo, ja malo sačekam ili refrešujem stranicu, i onda ide video. Ali danas su me bukvalno izblokirali. Ljudi, šta ćemo sad?


Te reklame bukvalno nisu za mene. Čak i na regularnom TV mi se desi da gledam nešto interesantno, počne reklamni blok, i ja odmah krenem da šaltam kanale da nađem nešto drugo. Često i zaboravim šta sam prvo gledao. Mogu da platim taj njihov premium, ali gledam da prvo prođem za jeftinije ako mogu. Sve ovo ide u pravcu koji je Kori Doktorov nacrtao, pa što da dajem pare za nešto što će u budućnosti samo još više da mi jede džigericu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version