Author Topic: POKAŽITE SVOJU KOZU, KRAVU, OVCU, SVINJU, ZMIJU, KAMILU, ŽABU ITD.  (Read 55948 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

• 5
  • 3
Zbog toga sam bio kidnapovan i držan u zatočeništvu, ali to je priča o bekrijanju u mladosti i nema veze sa ovom temom.

Pa, da, prvo nas popališ i potpiriš naše abdakšn/ impriznment fantazije, a onda ućutiš. Okrutno!!!!!!!

Nego, zanima me ovo što si rekao da bi navika kunića da recikliraju svoj izmet u koloniji dovela do epidemije/ istrebljenja. Shvatam kako, naravno, ali sam bio pod utiskom da svako žvaće svoje, doduše opet samo zato što sam čitao Brežuljak Voteršip, to je moje jedino znanje o kunićima. Dakle, oni u principu vole svako gomance, ne samo ono koje su lično kreirali? Doduše, i kerovi jedu tuđ izmet a što bi kunići bili otmeniji...

Stipan

• 4
  • 3
Kunići su iskonsko zlo!

Jednom sam na poklon dobio dva prelepe momčine od te vrste.
Nažalost jedan od momaka nije bio momak, no devojčica.

Invazija je tek počinjala...

Hiperhik

• 4
  • 3
I meni pade na pamet `kolonija`.

I, na primer, merkati i dabrovi, kao socijalno i hijerarhijski organizovani glodari.

Barbarin

• 4
  • 3
Kunići su iskonsko zlo!

Jednom sam na poklon dobio dva prelepe momčine od te vrste.
Nažalost jedan od momaka nije bio momak, no devojčica.

Invazija je tek počinjala...

Ih pa mesa kolko oćeš. njam njam
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Stipan

• 4
  • 3
Kako da ne, probaj ti da pokolješ isti dan osamdeset kunića, pa ću te pitati...

Barbarin

• 4
  • 3
Nemora sve od jednom, jedan dva dnevno da što duže ostanu sveži.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Stipan

• 4
  • 3
Ma one naše bog nije mogao da zadrži u kavezu, progrizu bre žicu. A da vidiš belaja kad se ono nađe u dvorištu.
Gde kunić prođe, tu trava ne raste. Jedino rešenje je konačno rešenje - holokaust.

scallop

• 5
  • 3
Pošto je Meho pitao red je da dobije odgovor. Meso kunića je idealno dijetetska hrana i razlozi za njegovu lošu poziciju na našem tržištu su krajnje idiotski. Prvi razlog je što se mora imati specijalizovana klanica, locirana na dopuštenoj udaljenosti od uzgajališta, a to je trošak koji se teško može priuštiti. Drugi razlog je što se moraju držati u kavezima, jer se na zemljanom tlu ukopaju čas posla, pa ih ni Stipan ne bi mogsao poloviti. Treći razlog je što je kavezno gajenje skupo, pa ih "pakuju" tesno, što nas dovodi do četvrtog razloga. Kunić ima neefikasan digestivni trakt, ne svari ni pola onoga šta pojede, pa krka ono što je posr'o iz ekonomskih razloga. U gustom pakovanju ne može da bira sa svog tanjira, pa razmenjuje stomačne bakterije koje se i same brzo razmnožavaju, pa mas' ode u propas'. Na kraju, poslednji razlog je što proizvođači ne čine ništa što bi domaćice i domaćine podstaklo da kupuju, a šta treba činiti je moj trade mark. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Barbarin

• 4
  • 3
Meso zečeva i kunića je prelepo, u bilo kakvoj pripremi, pečeno, kuvano.....
Jeremy Clarkson:

scallop

• 5
  • 3
E, dragi Meho, za zadovoljenje drugih interesovanja mora da obavimo proceduru za koju je neophodno sledeće:

Uploaded with ImageShack.us
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

• 5
  • 3
Srećom pa sam homoseksualac vegeterijanac. Nego, shvatam ovo što pričaš, dakle, jasno. U industrijskim uslovima, držanjem mnogo životinja na malom prostoru pospešuješ mogućnost proširenja zaraze putem reciklaže izmeta jer kunić tu nema mogućnost da poždere samo svoje nego se često štrpne i od drugog.

pokojni Steva

• 4
  • 3
Čopor je, čini mi se, mnogo arhaičnija reč. Barem što se "narodnog" jezika tiče, susretao sam se i sa izleženim nasadom pilića a da su ga zvali čoporom. Više od "jedan" a manje od "mnogo" lako ispadne čopor.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

• 4
  • 3
Nisam imao blagu predstavu gde bih ovo stavio, pa mi se ovaj topik učinio najpogodnijim.
Elem, ovo su prizori iz subotičkog zoološkog vrta.

Meho Krljic

• 5
  • 3
Stvarno?? Prelepo je. Meni je samo žao što su zoo vrtovi u suštini zatvori za nedužne, ali ovo su lepe slike.

Stipan

• 4
  • 3
Negde od vremena Tonkovićeve uprave počelo se sa osavremenjivanjem ustanove, tako da su sada u kavezima uglavnom zveri i preterano vižljaste živuljke, a sve što se može zadržati na neke uslovno humane načine ima priličnu dozu (ograničene) slobode.

tomat

• 4
  • 3
kao dječarac sam posetio subotički zoo vrt, mogao bih da ponovim.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Agota

• 4
  • 3
 stvarno ,prelepo.
nisam  znala da  subotica ima  zoo vrt .
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

ex pistol

• 2
jel to u stvari palićki zoo? bio tamo, većina ih stvarno ima ograničenu slobodu..

Agota

• 4
  • 3
izgleda da jeste.
o boze,bila sam u kanjizi i na  palicu  a da to nisam znala  :x

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
Agota, Agota...

Agota

• 4
  • 3
Agota, Agota...
   :oops:
ne staj mi na muku  :cry:

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
Чак сам и ја био тамо, успутно, на јединој ескурзији у средњој школи...и тад је био леп зоо-вртић...говорим о некој тамо 1996 години.... :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Barbarin

• 4
  • 3
Palićki zoo vrt je prostran ali prilično nesređen i mogao bi da bude mnogo bolji, bio sam par puta i neke životinje su u jako malim kavezima, sad iskreno nisam bio već 3 godine, možda se nešto i promenilo.

Evo jedne sličice iz Zagrebačkog zoo vrta, koji je mnogo mnogo bolje uređen a i sređen, ako nekog zanima mogu okačiti još slika

Jeremy Clarkson:

Stipan

• 4
  • 3
Subotički ZOO jeste onaj na Paliću.
Nisam siguran koliko se promenilo za svega tri godine, ali znam da se mnogo radilo na osavremenjivanju.
Nažalost, novac uvek nalazi bolje puteve od ugađanja beskorisnim stvorovima smeštenim u dva sa dva kavezima.
Evo i nekih tužnijih slika iz iste ustanove.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
@Barbarin: kači!  :)
We're all mad here.

tomat

• 4
  • 3
lepo je ispozirao ovaj nilski konj, podseća me na onaj Diznijev crtani u kome je glavni lik balerina nilska kobila (je l se tako kaže za ženku nilskog konja?).
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

• 5
  • 3
Bila bi nilska konjica, ali ovo je nilsko ždrebe. 8)

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
U Egiptu smo videli drugačijeg nilskog konja - konj zagazio u Nil.  :lol:
We're all mad here.

Barbarin

• 4
  • 3
Ono jeste nilski konj ali je neka patuljasta vrsta tako da nije ždrebe. A ispozirala je nevorovatno, sve se nameštala, levi profil, pa desni, pa pogled ispod obrva....
Evo još nekih zanimljivih životinja

Barska Nutrija

Mongolski ždral

Polarne sove, mlada i stara

Preriski crnorepi pas

Papagajska kornjača

Mungos ili merat nisam siguran

Malajski medved

Lemur

Crveni panda
Jeremy Clarkson:

scallop

• 5
  • 3
Papagajska kornjača je - aligatorska kornjača. I, možemo te životinje da vidimo na jako mnogo mesta.

Barbarin

• 4
  • 3
Moguće i da jeste aligatorska, al pored akvariuma je pisalo papagajska, nisam upoređivao latinski naziv, pa srpska i hrvatska imena su vrv različita.
Jeremy Clarkson:

tomat

• 4
  • 3
međed je car!

scallop

• 5
  • 3
Nema veze sa hrvatskim i srpskim jezikom. Alligator Snapping Turtle. Viđao sam to čudo u Oklahomi. Ugriz seče prste ko makaze.

Barbarin

• 4
  • 3
Upravu si sad pogledah sliku sa tablom o životinji i to joj je eng naziv, sad mi malo smešano ovo ime. U ovom zoo vrtu je smeštena kao u trapersku kuću u kojoj je akvarium i kad sam prvi put ušao nisam ni skontao kornjaču, pošto leži mirno i samo joj se mrda ono u ustima, što izigrava crvića za ribe, kao mamac, bilo je nekih ribica oko nje al nismo pisustvivali ulovu.
Jeremy Clarkson:

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
Нисам знао да постоји и црвена панда...ћоек се ући док је жив :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

• 4
  • 3
Nema veze sa hrvatskim i srpskim jezikom. Alligator Snapping Turtle. Viđao sam to čudo u Oklahomi. Ugriz seče prste ko makaze.

Kažu da joj je meso lepše... i od piletine  :!:

scallop

• 5
  • 3
Ipak je to kornjača, pa je meso baš takvo. Nisam jeo, ali aligatorsko jesam. Isto je. To čudo naraste i metar i po pa smo možda i mi njima jestivi. U svakom slučaju nije kornjača pecač, koja je morska, a ova je iz tipičnih blatnih reka Oklahome, Misisipija, pa na jugoistok. Imam svoje fotke iz Hot Springsa u Arkanzasu, ali, ko će ih sada tražiti. Najopasnije su za noodling hvatače somova u tom kraju, jer guraju naslepo ruke u rupe da bi ulovili soma. 

pokojni Steva

• 4
  • 3

"Quite possibly the easiest way for anyone to distinguish a common snapping turtle from an alligator snapping turtle is to examine the tongue.  The common snapping turtle has a broad fleshy tongue while the alligator snapping turtle has a small bifid tongue used to lure fish within striking range"

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
Juče sam držala govor. :lol:

Švajcarci su se pokazali kao najaktivniji, gospodična nije prestajala sa pitanjima.

A kad sam joj rekla da joj frizura i nije neka, samo je podigla obrvu i okrenula mi dupe.

Barbarin

• 4
  • 3
Pažljiva publika, sva je načuljila uši  xwink2
Jeremy Clarkson:

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
Imal' ko jači da se naruga kralju?!

Barbarin

• 4
  • 3
Ih pa spava  xwink2
Jeremy Clarkson:

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
Aj' mu ti to uradi a da ga ne probudiš!

Barbarin

• 4
  • 3
Kad budem išao u zoo vrt neki gde ima lavova, probaću.  xwink2
Jeremy Clarkson:

Barbarin

• 4
  • 3
Ma sve sami ludaci, nemam nadljudce sposobnosti i ne verujem u biblijskog boga.
Jeremy Clarkson:

acaciA

• 4
  • 3
Imal' ko jači da se naruga kralju?!

ovaj mali definitivno nije jači, ali je blesaviji i narugao bi mu se bez problema... čak bi mu i uvce gricnuo! :lol:

pokojni Steva

• 4
  • 3
Alexander?  :!: :!: :!:

acaciA

• 4
  • 3
jeste, Mali Aleksandar, mada mu bolje paše Velika Napast. :mrgreen:

si imao bliski susret sa nekim?!

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
Prelepi su Aleksandri. Ja ih samo u kavezima u radnjama viđala, nažalost.