Hm, ja znam da zmije nisu ljigave. Više devojaka mi je trubilo o tome.
Al' da su tople, simetrične i šta sve ne, e to brate....ma, držim te za reč

Premali ti je uzorak. Sve žene koje ja znam ne vole zmije (i sebe uključujem u tu grupu), ali mislim da se tu radi o tome kako su ti zmije predstavljene u najranijem životnom dobu. Kad sam čula moju majku da mom tad trogodišnjem detetu koje gleda igračke u prodavnici kaže: - Nemoj samo tu zmiju jer su zmije opasne i odvratne... (srećom je prekidoh na vreme ko zna gde bi se zaustavila
), shvatila sam zašto ja imam toliku iskonsku odvratnost prema zmijama. 
Hm, sve ti je to iskustvo a bogami i kulturološke razlike. Sećam se pitanja koje mi je profa postavio iz psihologije ličnosti:
"U redu kolega, hajde mi objasnite kolektivno nesvesno na primeru zmije."

Pomislih, WTF, ali kako mi je jezik brži od pameti....
"Hm...S obzirom da je kolektivno nesvesno, suma iskustava naših predaka, možemo to objasniti ovako:
S obzirom na praroditeljski greh, kojim nas je hrišćanstvo učilo, kao i činjenicu da je zmija dala i nagnala Evu da pojede jabuku mi, u ovoj kulturi, nosimo u sebi duboku odbojnost prema zmijama. No, neka afrička plemena (ili indijska ili južnoamerička) imaju kult obožavanja zmije."
Ah, kako sam bio zadovoljan odgovorom! Lice mi sija, pun sam sebe, stalno ponavljam
Vladimire, ti si najpametniji čovek na svetu. Da. Da. Da. Nema boljeg od tebe."Dobro kolega, ali šta je tu važno?"
"Kako mislite, šta je tu važno?"
"Pa u kolektivnom nesvesnom i na tom primeru."
"Pa, rekoh već, to je suma ranijih iskustava -"
"Upravo kolega! Iskustvo!"
Zbunjen sam. Gledam ga, bes se diže u meni.
"Pa, rekao sam već! Odmah na početku!"
ODmeravamo ejdan drugog, streljamo se pogledima. Zbog tog odmeravanja i poslednjeg ispada, dobijam šesticu u indeks

I ko je na kraju ispao pametan, pitam ja vas?