Author Topic: ZNAK SAGITE 2011 - domaći autori  (Read 7262 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

• 3
ZNAK SAGITE 2011 - domaći autori
« on: 31-10-2011, 13:21:49 »
Bio je jedan plakat na ovogodišnjem sajmu knjiga koji je uspeo svima da promakne.
Nisam ja ni hteo mnogo da ga promovišem, jer smo se svi umorili pomalo od najava koje se nikada ne ostvare, ali sada je prilično izvesno da će se ove knjige realizovati u naredna dva meseca.
Fantastične biblioteke više nema, a edicija Znak sagite je dobila podnaslov: FANTASTIČNA BIBLIOTEKA.
Od ovih šest naslova tri su romani, dve zbirke priča (i to praktično kompletni opusi - Lazović i FIpa - naslovi za te dve knjige još nisu definitivno određeni, ovo su radne verzije), a jedno je povezana zbirka priča (Verigaši) što bi neki nazvali mozaik-roman a ja ne bih, no, to i nije toliko bitno.

Ako se svemu ovome doda novo izdanje Tamnog vilajeta 4 i ako se naravno sve to realizuje u dogledno vreme, smatraću ovu godinu prilično uspešnom.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

• 5
  • 3
Re: ZNAK SAGITE 2011 - domaći autori
« Reply #1 on: 31-10-2011, 13:49:00 »
Dobar spisak. Stavi me i u pretplatu, ako treba. Samo nemoj da čekamo kao na Emitor i prateća izdanja LK.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Nightflier

• Geek Royalty
  • 5
  • 3
  • Wolf Who Rules
    • Nightflier's Bookspace
« Reply #2 on: 31-10-2011, 17:08:58 »
Sjajan spisak. Idealno za nas mladunce, koji nismo stigli da se upoznamo sa tim autorima.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 17-05-2013, 14:18:54 »
Занимљив овај списак од пре годину и по дана... Игноришући тада најављене датуме, сад гледам шта је у међувремену објављено и шта ће ускоро бити.

План ће изгледа бити испуњен у сваком погледу.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [„Веригаши“]

Boban

• 3
« Reply #4 on: 17-05-2013, 17:13:19 »
Ja planove ispunjavam u svakom pogledu osim vremenskom...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #5 on: 17-05-2013, 17:17:07 »
 xuzi xuzi xuzi

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #6 on: 17-05-2013, 17:52:57 »
Decenije se broje, decenije...  :)
Mica

zstefanovic

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 17-05-2013, 19:52:02 »
Decenije se broje, decenije...  :)

Ово мислиш поводом ствари из 1980-их? Видиш, сад си отворио крупну тему наше™ фантастике.

Ствар је једноставна: ако човек жели да нешто буде урађено, мора сам да уради. Па сад нек свако на форуму процени колико му је стало да има нешто укоричено.

Кад сам 2006. схватио да Бобан не може да буде човек-оркестар, од тада за неке писце која ја волим лично доприносим (негде више или мање) да се опуси попишу, сакупе, оптички препознају, коригују, објаве или огласе: Лазовић, Фипа, Бобан, Љуба, Љиља, Славен,  после и Шкеровић, Микситрон, Јоца, Лејла, посредно Адријан... (Коју годину пре тога је била Илијина "Доле, у Зони" - на жалост, остала је само у електронском издању, 2001. Да не причам о Павићу, са којим сам скоро пар деценија сарађивао.)

Није све довршено и објављено - али биће. Хиљаде су то страна у питању, и то добре књижевности, које би биле на понос и већим културама.

Осим Бобана су и Илија, Скробоња, Споменка, Дража Игрошанац као уредници доста објавили последњих година. Да нису банкари у међувремену "саџгали" планету, било би и више... Али то није изговор да се одустане.

Ипак су се неке ствари за нашу™ фантастику промениле од 2008. до данас, и квантитативно и квалитативно.

По мени, било би лепо да се појаве још један или два човека да уреднички припомогну. У року од пар година би сви битнији опуси били објављени. Рецимо, сад би било лепо и да неко узме Ћурчића или Драшковића, па да скрцка...

Али све ово не мења на чињеници која се тиче теме топика: добар део онога што је Бобан најавио у овој фази ипак је - и упркос свему - објављено у последњих годину и по дана, или је питање дана или недеља када ће бити.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [„Веригаши“]