Author Topic: Novo od D.Stojiljkovića  (Read 15023 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

• 5
  • 3
Novo od D.Stojiljkovića
« on: 08-12-2011, 15:55:57 »
Prepisujem iz današnje POLITIKE:

NOVI ROMAN DEJANA STOJILJKOVIĆA

Autor bestselera Konstantinovo raskršće Dejan Stojiljković ovih dana predao je svom izdavaču LAGUNI rukopis novog romana Duge noći i crne zastave. Roman će početkom 2012. izaći u prestižnoj LAGUNINOJ ediciji MERIDIJAN, koju uređuje Igor Marojević.Do tada, čitaoci će moći bliže da se upoznaju sa sadržajem knjige i na specijalizovanom sajtu koji su u saradnji sa autorom napravili LAGUNINI vebmasteri. Za roman je urađen i moderan promotivni trejler koji će uskoro biti predstavljen publici.
Reč je o knjizi koja je pisana skoro tri godine i koja pred čitaoce ponovo donosi uzbudljivu žanrovsku mešavinu u autentičnom istorijskom okviru, što je postao prepoznatljiv manir ovog pisca. Roman je smešten u 1386. godinu i govori o samim počecima trogodišnjeg srpsko-turskog rata, koji se završio Kosovskom bitkom.
U fokusu radnje su vladari dve sukobljene zemlje, knez Lazar Hrebeljanović i Murat (Pravedni), kao i vitezovi Reda zmaja: Ivan Kosančić, Milan toplica i Miloš Obilić. Roman prati događaje u vezi sa potragom trojice vitezova, koja se dešava u Makedoniji, istovremeno se baveći i događajima na srpskom i turskom dvoru...

Boban

• 3
Re: Novo od D.Stojiljkovića
« Reply #1 on: 08-12-2011, 17:52:25 »
Roman je izašao nedavno, što smo mogli videti iz informacija na netu, ali je pre nego što je stigao u prodaju povučen iz opticaja zbog mentalne zaostalosti teksta, pa sada to ubrzano sređuju.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #2 on: 08-12-2011, 18:02:16 »
Dobar mu citat. Prava epska fantastika.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #3 on: 08-12-2011, 19:41:12 »
Nešto sam propustio, nije ni čudo... Jel ima neki link?

scallop

• 5
  • 3
« Reply #4 on: 08-12-2011, 19:46:17 »
Prvo ga okačiš, a sad se praviš Toša. :-o
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Kunac

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 08-12-2011, 19:53:37 »
Možda sam nešto pogrešno upamtio - roman je prvobitno najavljen za Sajam 2011. Ali se od tog roka odustalo, što nije neobično... To za povlačenje tiraža čujem prvi put. Zaista ne verujem da je tako nešto moguće.
"zombi je mali žuti cvet"

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #6 on: 08-12-2011, 20:26:01 »
Mislim, jel ima  link o tom povlačenju ??  Ili:  "...reče mi jedan  čoek?"

M.M

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 08-12-2011, 20:30:50 »
Roman je izašao nedavno, što smo mogli videti iz informacija na netu, ali je pre nego što je stigao u prodaju povučen iz opticaja zbog mentalne zaostalosti teksta, pa sada to ubrzano sređuju.

xrotaeye
Nijedan poraz nije konačan.

Boban

• 3
« Reply #8 on: 08-12-2011, 20:49:30 »
Ma bila je i stranica na fejsu da je knjiga izašla i onda je najednom nema.
Izgleda da je neko bitan seo da pročita knjigu nakon objavljivanja i ugušio se u sopstvenoj povraćki...
Otkad se to dovode u sumnju moje reči?

M.M

• 4
  • 3
« Reply #9 on: 08-12-2011, 21:12:27 »
Ja ih ne dovodim u sumnju. Nego, nema Sodaboya da nam pojasni šta se u stvari dogodilo sa najavljenim bestselerom.
Nijedan poraz nije konačan.

Boban

• 3
« Reply #10 on: 08-12-2011, 23:57:18 »
Ovo treba da stoji u objavljenim knjigama (zakk je premestio, ne ja), pošto je knjiga izašla; dexa je pun sebe prezentovao primerak na sajtu i pohvalio se u društvu; ali šta da radimo što rukopis ne zadovoljava elementarne kriterijume.

Evo, sad sam proverio na Laguninom sajtu; nestao je odlomak romana koji je bio postavljen.
A odlomak je bio tamo i knjiga prezentirana kao da je izašla, ja sam negde vadio izvatke i izrugivao se sa imbecilnošću napisanog...
Nakon povlačenja Pekićevih knjiga, nemar Lagune oduvao i Dexu.

Kunac

• 4
  • 3
« Reply #11 on: 09-12-2011, 00:05:30 »
Evo, sad sam proverio na Laguninom sajtu; nestao je odlomak romana koji je bio postavljen.
http://www.laguna.rs/b215_blog_duge_noci_i_crne_zastave_-_odlomak_iz_romana_laguna.html
"zombi je mali žuti cvet"

Boban

• 3
« Reply #12 on: 09-12-2011, 00:07:33 »
tja... mene su izgleda banovali da ne mogu da pretražujem sajt; na svaki upit dobijam da nema odgovora.
Ali to je to... da li ste u životu čitali jadniju gomilu reči na jednom mestu?

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #13 on: 09-12-2011, 00:28:33 »
tja... mene su izgleda banovali da ne mogu da pretražujem sajt; na svaki upit dobijam da nema odgovora.

pa ovaj boban je veći komičar i od dimitrija vojnova!
 :D :D :D

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #14 on: 09-12-2011, 10:08:56 »
Izgleda, puno propuštam što nisam na fejsu!  :)

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #15 on: 09-12-2011, 13:14:56 »
e deco, tako se troluje :D
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

• 3
    • IP Tardis
« Reply #16 on: 09-12-2011, 13:27:23 »
Izgleda, puno propuštam što nisam na fejsu!  :)

Čekaj ko je onda Vladimir Laz?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

varvarin

• 5
  • 3
« Reply #17 on: 09-12-2011, 14:01:04 »
Jel ti ličim na onog sa slike?  :-?

zakk

• 3
    • IP Tardis
« Reply #18 on: 09-12-2011, 14:13:28 »
opa bato, to mora da je deksa!!!1  :roll:

(makar zna kad ti je rođendan)

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #19 on: 09-12-2011, 14:20:00 »
more, ipak je ovo varvarin.
evo, prijatelj je sa vukom karadžićem.
dexa se ne bi setio takvog detalja.

Lord Kufer

• 4
  • 3
    • Poems and Essays
« Reply #20 on: 09-12-2011, 18:46:41 »
Isprepisivao iz vikipedije. Lepo je to kad pišeš roman a hoćeš da budeš informativan, pa isprepisuješ s raznih mesta i tako obrazuješ čitaoce.
Doduše, oni koji su igrali strateške igre, već su informisani o sastavu otomanske vojske, pa će ovaj deo romana da preskoče  8-)

http://en.wikipedia.org/wiki/Ottoman_army

scallop

• 5
  • 3
« Reply #21 on: 09-12-2011, 19:12:52 »
A ti cediš iz suve drenovine? Odakle će nego sa neta?

Boban

• 3
« Reply #22 on: 09-12-2011, 19:28:19 »
mda... ali prepisati maltene od reči do reči...

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #23 on: 09-12-2011, 19:31:30 »
mda... ali prepisati maltene od reči do reči...

za koga je, super je.
njegovoj ciljnoj grupi to neće smetati. tj. neće ni primetiti.

to je paraliteratura za polupismene, za zasenjivanje prostote kojoj je i vikipedija suviše duboka literatura.

Boban

• 3
« Reply #24 on: 09-12-2011, 20:06:40 »

Lord Kufer

• 4
  • 3
    • Poems and Essays
« Reply #25 on: 10-12-2011, 00:09:34 »
A ti cediš iz suve drenovine? Odakle će nego sa neta?

Nije u tome poenta. Ja govorim o nivou na kojem su pisac-čitalac. Ovo je običan palp, i ne znam zbog čega se bavimo Dexom, koji je ispao iz sazvežđa onih koji rade na svom usavršavanju u okviru određenog žanra. Da je ozbiljan pisac, upotrebio bi te nazive bez previše objašnjavanja. Ovako, komponovao je scenu kao neku TV reklamu, koja istovremeno treba da bude i ubedljiva i obrazovna i zabavna pa još i da ponudi nekakav saspens! E šio mi ga Đura.  xrofl
Ovo se dešava kada pisac sebi nametne funkciju kojoj treba da služi. Tako je zanimanje "pisac" i postalo pre "pisac reklama i spotova" nego pisac lepe umetnosti.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #26 on: 10-12-2011, 00:15:47 »
U čemu je problem. I ja bih da me barem Šotra režira. 'Miris disnatora na salašu' :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

• 5
  • 3
« Reply #27 on: 10-12-2011, 00:24:56 »
Problem je u tome što više ni u čemu ništa nije važno. Nauka, tehnika, umetnost, kultura imaju samo jednu meru - marketinšku prolaznost. I kamen će leteti ako dobije dovoljno velika krila.

Lord Kufer

• 4
  • 3
    • Poems and Essays
« Reply #28 on: 10-12-2011, 00:35:04 »
I džojstik!
Sledeći korak je pravljenje video igre. Mogao bi da se napravi Mod za Civilizaciju od ove priče  :!:

dunja

• 4
  • 2
« Reply #29 on: 10-12-2011, 22:35:31 »
Problem je u tome što više ni u čemu ništa nije važno. Nauka, tehnika, umetnost, kultura imaju samo jednu meru - marketinšku prolaznost. I kamen će leteti ako dobije dovoljno velika krila.

Najveca istina. Od reci do reci.
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #30 on: 11-01-2012, 00:19:08 »
INTERVJU: DEJAN STOJILJKOVIĆ, PISAC
Istrošena je ideja srpskog patriotizma

Naš hrišćanski svet je odavno potonuo u Matriks, a to se, nažalost, događa i svetu Istoka, kaže naš sagovornik

Dejan Stojiljković, jedan od najpopularnijih Nišlija, autor romana „Konstantinovo raskršće” (nagrada „Miloš Crnjanski”), napisao je novi roman – „Duge noći i crne zastave” koji bi uskoro trebalo da se pojavi u izdanju „Lagune”. To je uzbudljiva istorijska priča o onome što je prethodilo Kosovskoj bici, uz katalog svih poznatih junaka. Stojiljković u razgovoru za naš list ističe da je Saša Mitrović, prvi Srbin koji je uradio 3-D film, već napravio trejler za ovaj roman, a da će posle Nove godine biti pušten u rad i sajt na adresi  www.dugenociicrnezastave.rs.

„U pitanju je koncept romana koji sam razvijao godinama, a to što se njegov izlazak poklapa sa nekim drugim neknjiževnim stvarima čista je slučajnost. Naravno, siguran sam da će se naći oni koji će tvrditi baš suprotno”, kaže autor.

Iako je tema Kosovskog boja često tumačena, pogotovo u političke svrhe, ona nije tako često bila i predmet popularne kulture. Šta mislite zašto?

Razlog su upravo ta „tumačenja” koja pominjete. Takozvani kosovski mit je bio često zloupotrebljavan u ideološke svrhe. S druge strane, za guslanje uz kuknjavu o raspetom Kosovu nekako nisu pogodne stvari kao što je građanski rat posle smrti cara Dušana, Brankovićevo „izdajstvo”, činjenica da nismo izgubili Kosovsku bitku ili pravo lice kosovskog mučenika Lazara. Opet, to je jedna velika tema i zahteva ozbiljan pristup, mnogo rada i istraživanja, a naši pisci više vole da se bave temama iz bliske prošlosti i dnevne politike. Istorijski roman u Srba uvek je bio teška kategorija.

Podloga vašeg romana nalazi se u potrazi za verom i nematerijalnim blagom, dok zlo i demonske – crne zastave nadiru na hrišćanstvo. I ovoga puta vaša interpretacija istorijskog romana ima fantastičnu  pozadinu?

Vladika Nikolaj je svojevremeno rekao da tokom čitave ljudske istorije vuci kolju jaganjce, ali još uvek je na svetu više jagnjadi nego vukova. Ljudska istorija je istorija ratovanja, sa povremenim periodima mira. „Nema mira, samo primirja”, kaže sultan Murat u mom romanu, a isto to misli i njegov takmac Lazar. Nekako je dosta na mene tokom pisanja uticao Šekspir, tako sam i koncipirao likove, kao junake neke velike tragedije, a fantastični elementi imaju svoju motivacijsku i logičku funkciju, poput duha Hamletovog oca, pored toga, fantastika je neotuđivi deo naše epike.

Večita borba dobra i zla nalikuje onoj iz Tolkinovih dela; a kada je reč o likovima, Ivan Kosančić prikazan je kao veći junak od Miloša Obilića?

Postoji kod Tolkina ta mitska dimenzija koja je slična našoj narodnoj epici, štaviše, siguran sam da su neki delovi „Gospodara prstenova” inspirisani i našom poezijom i mitologijom, naročito ako imamo u vidu da je Tolkin govorio srpski. Ipak, ova moja priča je pre slična Džordžu R. Martinu u njegovoj „Igri prestola”, sve je to dosta ozbiljnije, mračnije i krvavije od Tolkina. Obilić je prikazan kao neobuzdani deran, ali s razlogom, on tek treba da izraste u mitskog heroja kakvog ga pamtimo, u srpskog Ahila. Kosančić je, s druge strane, moja verzija savršenog viteza, postoji i razlog za tu pristrasnost, ja sam poreklom iz mesta Ivan Kula u Toplici, koje se nalazi na nekadašnjem feudu Kosančića.

Zašto ste pripovedanje okončali samo nagoveštajem najveće bitke, dok naši još „praše” Turke?

Zato što svi znamo kako se završilo, tog Vidovdana 1389. na Kosovu. A da li znamo kako je sve počelo? A počelo je baš tom Pirotskom bitkom gde je malobrojna posada sa Stefanom Musićem na čelu odolela velikom veziru Ali-paši. To su srpski Termopili, mesto gde je nekolicina hrabrih odolela mnoštvu. Što se „prašenja” tiče, to nije neko veliko preuveličavanje, vitezovi se bore sa akindžijama i azapima, a ta vrsta lako oklopljenih konjanika neredovne pešadije nema baš neke šanse u megdanu sa dobro uvežbanim oklopnikom. Pripovedanje je okončano tako da su mnogi rukavci priče ostali otvoreni jer imam nameru da pišem nastavke ovog romana, konkretno, sledeća knjiga zvaće se „Olujni bedem” i pratiće pad Niša i Bitku na Pločniku.

Za početak počni da veruješ… Da li se ovakve maksime odnose i na naš svakodnevni život, iz kojega su iščezle velike ideje?

Proučavajući divni i živopisni svet islama došao sam do nekih podataka koji su me iznenadili. Naime, reč musliman znači doslovce „onaj koji se predaje Bogu”, dok izvorno značenje reči „džihad” nije „sveti rat” već „težnja”, „napor”. Dakle, težnja da se približimo Bogu, da budemo dostojni, da budemo pre svega ljudi, a ne da satiremo jedni druge u ime Boga ili čoveka, svejedno je. Meni je ovo bilo fascinantno jer velikih ideja, kao što kažete, ima sve manje u ovom našem sumanutom svetu, baš kao što ima sve manje Boga i sve manje dobrote. Sve je manje onih koji bi učinili napor za opštu dobrobit, baš kao što je sve manje onih koji se nesebično predaju Bogu i svojim bližnjima. Pretvorili smo se u nule i jedinice u nekom velikom globalističkom kodu. Naš hrišćanski svet je odavno potonuo u taj Matriks, a to se, nažalost, događa i svetu Istoka.

Kakav je vaš odnos, kao mladog pisca, prema ideji patriotizma?

U poslednje vreme mnogo više sam lokalpatriota nego patriota. Ideja srpskog patriotizma je degradirana i istrošena, ničeg tu nije ostalo do praznih floskula i predizbornih parola. Muka mu je kada danas vidim ko se sve kiti srpstvom i kune u pravoslavlje. Opet, ja nemam drugu zemlju sem Srbije i nemam nameru da se posipam pepelom zbog stalno ponavljane laži o kolektivnoj odgovornosti. Mene nećete čuti kako se nekom izvinjavam zato što sam Srbin. Niti će moja književnost dostizati umetničke vrhove kroz vulgarni autošovinizam nadograđen stranim donacijama.

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Istrosena-je-ideja-srpskog-patriotizma.lt.html
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #31 on: 24-02-2012, 23:37:14 »

Boban

• 3
« Reply #32 on: 25-02-2012, 02:27:12 »
Ma bila je i stranica na fejsu da je knjiga izašla i onda je najednom nema.
Izgleda da je neko bitan seo da pročita knjigu nakon objavljivanja i ugušio se u sopstvenoj povraćki...

Ovo je potvrđeno sa nekoliko strana.
Marojević koji je prepravio i doterao "Konstantinovo raskršće" da postane bar elementarno čitljivo bio je zaokupljen svojim romanom i nije stigao da odradi i ovu knjigu.
Sad se to ubrzano sređuje jer rukopis kakav je dexa u stanju da isporuči obična je blamaža...

Boban

• 3
« Reply #33 on: 25-02-2012, 11:49:37 »
Najbizarnije u svemu jeste da je ovaj hit u najavi zabeležio već tri izdanja, sudeći po izvađenim CIP-ovima u Narodnoj biblioteci; tri različita COBIS broja to dokazuju.
Dakle, kada se jednom pojavi odmah će biti: "Za nedelju dana rasprodato prvo izdanje" "Za mesec dana već treće izdanje"... a sve već to može da se vidi na Sajtu narodne biblioteke.

Autor   Stojiljković, Dejan, 1976-
Naslov   Duge noći i crne zastave / Dejan Stojiljković
Vrsta/sadržaj   type of material roman
Jezik   srpski
Godina   2012
Izdavanje i proizvodnja   Beograd : Laguna, 2012 (Beograd : Margo-art)
Fizički opis   330 str. : ilustr. ; 20 cm
ISBN   978-86-521-0800-8
COBISS.SR-ID   189261324
COBISS.SR-ID   189260556
COBISS.SR-ID   189188876

Josephine

• Guest
« Reply #34 on: 25-02-2012, 12:35:04 »
A sodaboj je lukavo nestao iz života foruma, verovatno ne želeći da se eksponira sagitaškoj kritici pred i neposredno nakon izlaska knjige...  8)

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #35 on: 25-02-2012, 12:43:49 »
Najbizarnije u svemu jeste da je ovaj hit u najavi zabeležio već tri izdanja, sudeći po izvađenim CIP-ovima u Narodnoj biblioteci; tri različita COBIS broja to dokazuju.

Pripremaju se ljudi...
We're all mad here.

Josephine

• Guest
« Reply #36 on: 25-02-2012, 12:46:33 »
Šta ti je moć reklamne mašinerije. Bobane, i ti ubuduće da reklamiraš knjige u najavi kao "jedinstvene" iako ih još niko nije video.  8-)

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #37 on: 25-02-2012, 12:48:08 »
E svašta čovek ovde nađe...

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #38 on: 25-02-2012, 13:14:05 »
Možda su tri COBISS broja za tri štamparije?

Ugly MF

• 4
  • 3
  • Natural born FlatEarther!!!
    • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
« Reply #39 on: 25-02-2012, 14:17:43 »
Sto, bre , ljudi?
Meni bas super sve to Dexino!
Mislim, neka pise co'ek i nek mlati pare, 'alal!

Ako mu trebaju lektori da se oznoje da bi se to prodalo, pa neka,
nek i oni malo zarade.
Ako mu treba nepismena publika, ihaa, pa i toga ima ponajvise..(divota da oce da citaju)
Misliiim, sta je tu Dexa lose uradio?

Kad vec on mlati lovu na sve te needukovane palp gutace,
pa sto bre i vi ne oplevite par romancica, drmnete lovu,
i onda sednete pa za svoju dusu odradite natenane roman i dobijete Nobelovu nagradu za knjizevnost...
..ili nesto drugo sto vam je draze...

Se razumemo, ja nisam procito ni prvo ono od njega, onog Raskrstenog Konstantina, a ovo dok izadje, cu mu zaboravim i naslov,
al' malo bre..ono, ljudi, aman...
Covek mora zivi od necega, nikom nije ukrao s tim sto je uradio, nikog nije uvredio, povredio, napsovo, itd...
 Mislim, a?

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #40 on: 25-02-2012, 14:24:26 »
Ukrao je publiku. To je ono što mu se zamera. Publici je data roba slabog kvaliteta, i na tu robu se publika navikava, i više se ne isplati raditi na dobrom kvalitetu svog proizvoda.

Ako ti ne smeta Grand Parada i ne kopka te šta bi bilo na programu da nema Granda, onda naravno ni slabe knjige ne predstavljaju problem.

Ugly MF

• 4
  • 3
« Reply #41 on: 25-02-2012, 14:35:33 »
HAHAHAHAHAAAAAAAAAAA!!!!
Da, da, da!!!
Sve je Dexa kriv za Grand!
I svi rokeri su otisli u narodnjake jer zaboga, svi slusaju narodnjake...kriv im Sloba, jes, cvrc.

Smeta meni grand, da se razumemo, ja to ni ne gledam, nit Pink, nit bilo sta...
(tasta kupuje SCANDAL!, to u WC kao klistir, obavezno, naslovna vec izazove efekat)

Ali, bas ce ljudi da kupe samo Dexin palp i zato "genijalci" nece doci do svojih bestselera!??!
 xrofl :D :x

Ej, pa i u ono vreme mogli su rokeri da zavladaju , ali neeee...
Seljaci udarili minice, jeftino pice, ojsaaa!
Sise, guzovi i prodate krave, ploca, CD, lovaaaa!
Al moralo da se radi bato, i tu da se zaznoji, nije lako ni to!

A rokeri ce jelte, da namaknu ritam gitar, nauce dva rifa, skinu "smouk on d vatr", svirne 'stervej tu hevn" na dve logorske vatre , tri ribe otkinu, jedna mu da mufte joint i blowdzob i sad je facaaaaaaa, JEEE!!! Zavrsio poso coek, sve zna, top of d wrld!
I kad se popne na binu , dok ukapira kolki je cajper sam sebi natako u bulju, kasno!
Drugari iz benda vec kod trgovca kravom udaraju Ojsa! jer ovaj da kintu zapljugu i pivce!
Jeeeee!

I onda je nasem 'ispusenom' rokeru kriv Grand!??!?

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #42 on: 25-02-2012, 14:57:45 »
nikog nije uvredio, povredio, napsovo, itd...

to ti misliš.
al pogrešno.

Ugly MF

• 4
  • 3
« Reply #43 on: 25-02-2012, 15:26:36 »

to ti misliš.
al pogrešno.

Gde to, kad !?
Time sto je napiso nesto , objavio i zaradio!?

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #44 on: 25-02-2012, 15:43:51 »

to ti misliš.
al pogrešno.

Gde to, kad !?
Time sto je napiso nesto , objavio i zaradio!?

Ovde na forumu, recimo. Vređao i psovao.
We're all mad here.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #45 on: 25-02-2012, 15:52:47 »
internet forumi -uključujući i ovaj ovde - bili su zatrpani njegovim fekalijama.
tamo gde je to bilo moguće, kasnije je editovao/izbrisao, tamo gde nije mogo, to đubre i dalje čuči.

a ja u posebnom folderu čuvam preteća pisma od njega (5-6 komada, vrlo sočnih) u kojima mi psuje familiju sve po spisku i obećava mi da će da me polomi kad me vidi.

Josephine

• Guest
« Reply #46 on: 25-02-2012, 15:59:34 »
Ma dobro, nije da nije na ravne časti.  8)

Ugly MF

• 4
  • 3
« Reply #47 on: 25-02-2012, 16:15:52 »
Pa nije Dexa napiso novi bonton pa da to ima neke veze...

Mislim, njegovo vaspitanje je njegovo, aman, ali el te psovke i preteca pisma imaju veze sa njegovim radom koji se ovde Grandparadira?

Gule, bre, pa napsuj i ti njega, bice ti lakse,
a be, komsije ste, ne li?
Sad si ga tuzio ovde, jao jao...
..i sad ljudi ce svi kazu da mu knjige niko nece kupuje...steta....

Misliiiim, ne mislim da mu advokatiram nesto sprocu vaspitanja, zabole me krasno, ali to, "napisao i zaradeo",
zelim brateeeee, svim koji pisu a nalaze se u Srbiju.

I da su pravoslavci, molim ;)

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #48 on: 25-02-2012, 17:43:47 »
I da su svi poput Dexe pravoslavci, naravno...