Author Topic: Pogled u Nebo može da nas košta  (Read 7947 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Pogled u Nebo može da nas košta
« on: 29-06-2012, 00:41:29 »
Neki likovi teoretišu na temu da li prilikom traganja za vanzemaljskim signalima može da se desi da primimo nekakav vanzemaljski virus. Jedan od teoretičara je neki naš lik Milan Ćirković. U članku piše da je "leading expert" za SETI.

http://io9.com/5921814/is-seti-at-risk-of-downloading-a-malicious-virus-from-outer-space

Mene lično više brinu signali koje mi šaljemo objavljujući celom ništavilu svoje prisustvo.

Josephine

• Guest
Re: Pogled u Nebo može da nas košta
« Reply #1 on: 29-06-2012, 01:20:10 »
Mene lično više brinu signali koje mi šaljemo objavljujući celom ništavilu svoje prisustvo.

Bojiš se ništavila? :)

Vidi, lopov za svakog misli da je lopov (ovo sam jednom rekla bivšem direktoru, nije mogao da mi oprosti, zato je bivši). Tj. Zemljani bi sigurno nagrnuli na tuđinsku planetu i opustošili je. It is only normal da se plaše iste stvari koju bi i sami uradili. Jeste malo jezovito slati tamo negde, bilo gde, bilo kome, signal da smo živi; sa druge strane, mene više plaši misao da smo apsolutno sami. Ne zato što smo sami, već zato što onda pojam "život" dobija (ili gubi?) sasvim novi smisao...

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #2 on: 29-06-2012, 07:43:20 »
Milan Ćirković je faca. Jedan od retkih full-on baja koji se zapravo vratio u Srbiju i ostao ovde da doprinese koliko može.

Slušao sam ga jednom uživo, i sa lingvističke strane zanimljivo mi je što ima jedan verbalni tik, što ni kod jedne osobe ranije nisam čuo. Otpriike, kad malo spusti gard, nakon samog početka izlaganja, i krene da animirano govori o nečemu, svako malo ubaci nešto što zvuči kao smandrljano "mislim zove", ako se dobro sećam.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #3 on: 29-06-2012, 08:08:52 »
Oče Jape, ako kojim slučajem Boban ugleda tvoj prethodni post, možeš već sada da nam se polako odjavljuješ sa ovog foruma i poželiš mnogo sreće u daljem radu...

Mica

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #4 on: 29-06-2012, 10:11:24 »
Matriksovska fora da su ljudi virus i da iza sebe ostavljaju pustoš nije sasvim tačna. Ljudi se šire, da, i napinju resurse do pucanja, ali uglavnom ostaju tamo gde se prošire. U davna vremena opustošili su Srednji Istok intenzivnom zemljoradnjom, i u manje davno vreme pretvorili Crnu Goru u golet, ali to su uglavnom izuzeci. Ljudi se šire, ali ne ostavljaju svuda pustoš.

E sad, kad bismo projektovali svoje ponašanje na vanzemaljce onda bismo očekivali krcatu galaksiju, punu života i signala. Upravo prazna galaksija je ono što me brine. Kao da neka galaktička čistačica vredno radi na suzbijanju života.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #5 on: 30-06-2012, 08:53:09 »
Matriksovska fora da su ljudi virus i da iza sebe ostavljaju pustoš nije sasvim tačna. Ljudi se šire, da, i napinju resurse do pucanja, ali uglavnom ostaju tamo gde se prošire. U davna vremena opustošili su Srednji Istok intenzivnom zemljoradnjom, i u manje davno vreme pretvorili Crnu Goru u golet, ali to su uglavnom izuzeci. Ljudi se šire, ali ne ostavljaju svuda pustoš.

Oh, daj nam malo vremena, tek sad imamo tehnologiju da zaista opustošimo planetu.

tomat

• 4
  • 3
« Reply #6 on: 05-07-2012, 23:17:13 »
Slušao sam ga jednom uživo, i sa lingvističke strane zanimljivo mi je što ima jedan verbalni tik, što ni kod jedne osobe ranije nisam čuo. Otpriike, kad malo spusti gard, nakon samog početka izlaganja, i krene da animirano govori o nečemu, svako malo ubaci nešto što zvuči kao smandrljano "mislim zove", ako se dobro sećam.  :lol:

da, to je neka kombinacija "mislim" i "kako se zove" poštapalica, a izgovara se otprilike "misezove" ili tako nekako.

a da je faca - jeste!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 17-07-2012, 15:04:48 »
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.