Author Topic: NEŠTO DIŠE U MOJOJ TORTVI  (Read 15645 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hidden

• 4
  • 3
NEŠTO DIŠE U MOJOJ TORTVI
« on: 04-08-2017, 21:05:11 »
Torta ponovo diše, što znači da je vreme za
KONKURS ZA HOROR PRIČE, NASLOVNU STRANU I ILUSTRACIJE

Priče:

Tema: Nova godina
Dužina: do 30.000 karaktera (sa razmacima/belinama)
Jezik: srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski...
Količina: Jedna priča po autoru
Formatiranje: Font Times New Roman, veličina 14, uz prored od 1.5. Margine poravnate sa obe strane. Pasusi ne smeju biti uvučeni, već odvojeni prazninom.
Rok: 01.novembar
Priče šaljite na nestodise@gmail.com, ili u inbox FB stranice. Uz priču, pošaljite i kratku biografiju.

Za ilustracije i naslovnicu:

Naslovnice/ilustracije tematski moraju biti inspirisane novogodišnjim praznicima.
Ne postoji pravilo o broju poslatih naslovnica ili ilustracija. Svako može priložiti više idejnih rešenja.
Jedan autor može uporedo poslati priču i idejno rešenje naslovnice/ilustracija.
Prilikom slanja mora se tačno naznačiti da li autor svoj rad prilaže kao naslovnicu zbirke ili ilustraciju.
Ako je reč o naslovnici, ona ne sme sadržati naslov zbirke niti druge elemente vizuelnog identiteta Torte ili grupe EsnafV. Ukoliko potencijalna naslovnica bude odabrana, kontaktiraćemo autora radi daljih dogovora.
Rok: 01.novembar
Radove šaljite na nestodise@gmail.com, ili u inbox FB stranice.

Napomena: [/size]
Radovi pristigli na konkurs ne smeju biti ranije objavljivani u elektronskom ili štampanom obliku. Elektronska zbirka "Nešto diše u mojoj torti" je besplatna za preuzimanje, te ne postoje predviđene nagrade niti bilo kakve materijalne nadoknade za autore radova koji budu prihvaćeni na konkursu.

ALEKSIJE D.

• 3
Re: NEŠTO DIŠE U MOJOJ TORTVI
« Reply #1 on: 01-09-2017, 15:55:55 »
Dokle će da diše? Što ne ugine?
"Nešto je crklo u mojoj torti" zvuči nogo bolje.
I torta za venčanja sa sve mladencima na vrhu i pacovskim repom koji viri na petom spratu.

hidden

• 4
  • 3
« Reply #2 on: 10-09-2017, 20:59:34 »
Dokle će da diše? Što ne ugine?
"Nešto je crklo u mojoj torti" zvuči nogo bolje.
I torta za venčanja sa sve mladencima na vrhu i pacovskim repom koji viri na petom spratu.

Neka je bre još malo...:-)

hidden

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 16-12-2017, 23:45:04 »

Ovogodišnji konkurs završen je sa brojem pristiglih radova koji prevazilazi prethodnu godinu, ali nažalost ne i kada je kvalitet u pitanju. Za ovogodišnje, šesto po redu izdanje zbirke „Nešto diše u mojoj torti“ razmatrane su sledeće priče:

1. (Ne)srećna Nova godina - Milica Đorđević
2. Čelik - Zorana Gavrilović
3. Srećna Nova godina - Anja Vejnović
4. Između dva treptaja - Vesna Petković Pešić
5. Bezumnici - Gabrijel Barišić
6. Deda Mraz koji je skrenuo sa staze - Zoran Antonijević
7. Duh praznika - Milica Milanović
8. Nekropola - Mladen Stanisavljević
9. Otok - Gorana Divjak
10. Bal kanibala - Andrea Bauk
11. Čovek iz magle - Lazar Vuković
12. Nova godina - Tanja Gavrilović
13. Nova godina - Katarina Petković
14. Sigurna kuća - Tamara Babić
15. Strah - Uroš Timić
16. Porodica pre svega - Zoran Petrović
17. Smrt djevojčice sa šibicama - Mirnes Alispahić
18. Bilo jednom na Karpatima - Vaclav Orlović
19. Tiha noć ili slom - Dane Marković
20. Sjene - Alma Zornić
21. S - Petar Josifljević
22. Novogodišnji voz - Milan Zlatković
23. Susret s gospodinom Blackmanom - Ivan Gaćina

Esnaf V je doneo odluku da će se u narednu zbirku uvrstiti sledeće tri priče:

1. Između dva treptaja - Vesna Petković Pešić
2. Porodica pre svega - Zoran Petrović
3. Sjene - Alma Zornić

Kao i uvek, priče odabrane na konkursu biće objavljene zajedno sa radovima autora koji čine EsnafV i stalnu postavku Torte.
Što se tiče ilustracija, izuzetno mali broj pristiglih radova se nije izdvojio po kvalitetu, te neće biti radova koji će se birati posredstvom konkursa.
Torta stiže kao što je planirano – do 25 decembra. Hvala svima na učešću i strpljenju!
Vaš Esnaf V

P.S.

Posebno se zahvaljujemo Scordiscu koji je zaslužan za ovogodišnju naslovnu stranu!

scallop

• 5
  • 3
« Reply #4 on: 17-12-2017, 00:03:40 »
Ne zameri, ali imam pitanje. Šta je falilo Mirnesu Alispahiću? Čitao sam neke njegove fragmente i činilo mi se gutabilno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

hidden

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 17-12-2017, 00:25:15 »
Ne zameri, ali imam pitanje. Šta je falilo Mirnesu Alispahiću? Čitao sam neke njegove fragmente i činilo mi se gutabilno.

Veoma dobra priča. Ali priče se biraju po sistemu glasanja tako da ne odlučuje niko ponaosob.

Džek

• 4
  • 3
  • Instalater raznih šejtanluka.
« Reply #6 on: 17-12-2017, 05:31:26 »
Ako ćemo po gutabilnosti, radije bih ujutro progutao čašicu ljute umesto Zorkaptila a uveče svinjski vrat iz rerne umesto dvacet mg Vasilipa.
Sve između je gutabilno. Tu u međuvremenu gospoja moja doktorica nema uvid. Kao što žiri Torte nema.

Godinama pratimo i zaključujemo da je Torta postala risajkl bin ili u prevodu da se loše ne baci nego pošalje Torti pa eto ako prođe, prođe.

E pa nema više.

Budućnost projekta je neizvesna, ali jedna stvar osaje postulat. Brend.

Naš je pa šta ćemo sa njim neće ni ona gospoja doktorica da odluči. Da se više cenio entuzijazam nego pljuvanje brend bi bio rado predat u kvalitetnije ruke. Ovako, neka inat piči punom snagom. "Best of Serbia" je atačment na kojem se radi.

O tome, uskoro. Ili neskoro :)

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #7 on: 17-12-2017, 09:28:36 »
Ovogodišnji konkurs završen je sa brojem pristiglih radova koji prevazilazi prethodnu godinu, ali nažalost ne i kada je kvalitet u pitanju. Za ovogodišnje, šesto po redu izdanje zbirke „Nešto diše u mojoj torti“ razmatrane su sledeće priče:
1. (Ne)srećna Nova godina - Milica Đorđević
2. Čelik - Zorana Gavrilović
3. Srećna Nova godina - Anja Vejnović
4. Između dva treptaja - Vesna Petković Pešić
5. Bezumnici - Gabrijel Barišić
6. Deda Mraz koji je skrenuo sa staze - Zoran Antonijević
7. Duh praznika - Milica Milanović
8. Nekropola - Mladen Stanisavljević
9. Otok - Gorana Divjak
10. Bal kanibala - Andrea Bauk
11. Čovek iz magle - Lazar Vuković
12. Nova godina - Tanja Gavrilović
13. Nova godina - Katarina Petković
14. Sigurna kuća - Tamara Babić
15. Strah - Uroš Timić
16. Porodica pre svega - Zoran Petrović
17. Smrt djevojčice sa šibicama - Mirnes Alispahić
18. Bilo jednom na Karpatima - Vaclav Orlović
19. Tiha noć ili slom - Dane Marković
20. Sjene - Alma Zornić
21. S - Petar Josifljević
22. Novogodišnji voz - Milan Zlatković
23. Susret s gospodinom Blackmanom - Ivan Gaćina

Esnaf V je doneo odluku da će se u narednu zbirku uvrstiti sledeće tri priče:
1. Između dva treptaja - Vesna Petković Pešić
2. Porodica pre svega - Zoran Petrović
3. Sjene - Alma Zornić

Kao i uvek, priče odabrane na konkursu biće objavljene zajedno sa radovima autora koji čine EsnafV i stalnu postavku Torte.
Što se tiče ilustracija, izuzetno mali broj pristiglih radova se nije izdvojio po kvalitetu, te neće biti radova koji će se birati posredstvom konkursa.
Torta stiže kao što je planirano – do 25 decembra. Hvala svima na učešću i strpljenju!
Vaš Esnaf V

P.S.
Posebno se zahvaljujemo [/color]Филип Николић koji je zaslužan za ovogodišnju naslovnu stranu! Živ bio Filipe!
Tajno pišem zbirke po kućama...

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #8 on: 24-12-2017, 12:16:03 »
Brojčano siromašnija nego ranije ( nadamo se ne i kvalitetom ), sedam autora, sedam priča,
oko sto strana, nova, šesta po redu e-Torta :
http://bit.ly/Torta2017

Аксентије Новаковић

• 3
  • Homo Superior
« Reply #9 on: 24-12-2017, 12:27:12 »
Није лако стићи до бројке од 6 издања. Потребно је пуно труда, и зато све честитке.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #10 on: 24-12-2017, 13:46:43 »
Pročitah dve priče - svog omiljenog ''Torta'' autora, Milku Knežević-Ivašković i jednog ''novog'', Zorana Petrovića.

Milkina me je priča veoma dirnula, do te mere da ću zanemariti činjenicu da prave priče (zapleti, raspleti, akcija, poentiranje) i nema, nego nam je data setna snežna emocija ili slika koja bledi. Malo ko bi ovo okarakterisao kao horor, ljubitelji sluzavo-ljigavo-krvavih zbivanja biće sigurno razočarani, mada ''DIORAMA'' u sebi skriva užas na jednom dubljem nivou.
Ko je proživeo trenutak ličnog životnog prevrata, suštinsku promenu, ono što tarot karte predstavljaju kao ''smrt'', a ja, na primer, doživljavam kao izvlačenje tla pod nogama ili ''pad u sumnju'', prepoznaće ledeni dah jedog od najmučnijih duhovnih iskustava. Svi se, koliko god da suštinu pretpostavljamo formi i bežimo u maštanja, ipak grčevito držimo obrisa naše stvarnosti. Njihovo iščezavanje može se računati kao veliki ljudski strah.

Zoran Petrović nam nudi jednu novu, savremenu i malko drugačiju Crvenkapu. Lepo, vešto napisana, predvidljiva doduše, ali u krajnjem utisku veoma simpatična.

Ovom prilikom, moram da prometim da je dobar deo pisaca iz šezdeset i neke trajno nadahnut bajkama.  :)
I Milka Knežević-Ivašković ima jednu sjajnu obradu ''Ivice i Marice'', najupečatljiviju od svih koje sam pročitala.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #11 on: 24-12-2017, 14:55:18 »
Za narednu ''Tortu'' Džek da se natera da napiše nešto sasvim novo, samo za tu priliku, a Anomander dugačku priču.

''Žena za poželeti'' je, istina, dorađena baš kako i koliko treba, ali mislim da za tigrove nije zdravo da utabanim stazama hode.

''Tišina'' ima izvanredan početak, u dve do tri rečenice nas uvodi u svet glavnog junaka, uznemirava i vuče da čitamo dalje, ali kasnije, nažalost, kao da je pisac jedva čekao da je privede kraju. Mislim da bi imala mnogo snažniji efekat da se išlo laganije, to jest da je duševna borba glavnog junaka pokazana kroz niz situacija i da su isečci iz njegove prošlosti nuđeni na parče, kroz preplitanje sa realnošću. No, to ne biva bez tridesetek hiljada karaktera.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #12 on: 25-12-2017, 22:28:52 »
Kriv sam Kimura, priznajem...rasuo sam se na nekih sto strana u životu, i onda kad je prišla Torta malo zbrzio sa jednom starom
pričom. Nema opravdanja, imao sam vremena nekoliko meseci ranije sasvim dovoljno da nešto napišem, ali sve vođen devizom ,,stići će se, ima
vremena''...ipak nadam se i da Tišina nije razočarala.
Što se tiče novajlija u ovoj Torti :
Zoran Petrović je već prilično izgrađen pisac, vešt i vrlo zanimljiv, priča jeste predvidiva ali ipak
ostali kvaliteti su pretekli.
Vesna Petković Pešić je meni lično bila otkrovenje, dopao mi se njen stil i promišljanje u ovoj priči.
Alma Zornić je takođe sasvim zasluženo ušla u ovu Tortu, ima tu nekih delova koji škripe
ali ima i dosta toga kvalitetnog i uverljivog.
Svakako se nadamo da će Torta opstati i dalje, a potrudićemo se
da tome doprinesemo koliko možemo.

Džek

• 4
  • 3
  • Instalater raznih šejtanluka.
« Reply #13 on: 26-12-2017, 17:12:45 »
Evo da se priključim klubu krivaca; nije neko opravdanje, imao sam godinu dana fore ali pisanje nije posao na koji moraš da odeš, da ga otaljaš i zaboraviš tu smenu.
Ništa mi nije palo na um a tako to biva kada se čeka pet do dvanaest. Čak sam razmišljao da ispadnem ovaj krug pa sam se setio da sredim neku staru; drago mi je da je valjano sređena.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

ratiger

• 2
« Reply #14 on: 22-07-2018, 22:20:46 »
Ha! Dođe leto i letovanje i upalim kindle da pročitam nešto što nije ,,how to get to girls' hearts using Java Enterprise Edition, Hibernate and Spring 5 Framework'' i nađem Tortu 6 :)

Ukratko, pobedila Diorama. Čitam i prepoznam sličnu temu iz neke od prethodnih torti i pročačkam, nađem i setim se Fantoma. Bravo Milka, ova priča ima ono što je falilo Fantomu.

Ostale priče nažalost vrte ono što mi je smetalo u prethodnim Tortama, a Džekova je odlično isplotovana alli joj fali malo britkijeg humora.

Melju li se orasi, jal se sprema patišpanj? Oće li biti još torti?

Selam od Ratigera
Ima trava okolo,
i korenja okolo.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #15 on: 18-02-2019, 14:16:02 »
Selam i tebi  :)
Večeras u Domu omladine od 19h, predstavlja se nova, sedma po redu Torta.
Čak 31 priča, 31 autor... govoriće novi urednik Relja Antonić,
a biće i dosta pisaca prisutno.
Ove godine Torta malčice kasni, tj. trebala je biti prošlogodišnja u decembru 2018e  8)
ali očekujem link za novu Tortu bukvalno svaki dan.
Trebalo je i da se ja pojavim večeras, ali s obzirom da imam neku osrednju prehladu,
odlučio sam da ipak ne rizikujem-zadnjih godina sam preležao dve, tri jake gripe
i priznajem malo sam kukavica što se tiče tih stvari, pa eskiviram okupljanja
dok virusi malo ne splasnu.
Onim koji dođu večeras, želim lepo druženje,
a čim bude linka, kačim.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #16 on: 18-02-2019, 15:20:41 »
Najedi se luka i svi oko tebe bice zdravi ne samo ti
I uz to vjezbaj
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...