Author Topic: Šta sam lepo od horora gledo:  (Read 1042114 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
Šta sam lepo od horora gledo:
« on: 16-01-2005, 21:02:35 »

CALTIKI, IL MONSTRO IMMORTALE   M. Bava, R. Freda     ***  /3/
Ovo odavno imam samo na italijanskom, bez ikakvog titla, pa sam ga tek nedavno odgledao u celini. U pitanju je vizuelno predivan, bogat, crno-beo SF o ameboidnom stvoru pronađenom u Južnoj Americi koji potom naraste do razmera BLOB-a, i počne da vršlja okolo... Iznenađujuće explicitne krv-scene za to doba (1959): kiselinom izgorela ruka, izjedena lobanja, itsl. plus- odlični ljigavi efekti sa tim stvorom (bolji nego u USA BLOBu!). Uzbudljiv i vrlo zabavan film.

SÉANCE /KOREI/   K. Kurosawa   ***  /3+/
A thinking man's horror, o ženi-medijumu koja, da bi se proslavila, odluči da slučajno-nađenu otetu devojčicu preda policiji kao dokaz svojih moći... Sjajno postignuta jeza i nekoliko moćno stravičnih scena, iako je film u suštini drama. Pokvaren jedino Kurosavinom iritirajućom sklonošću ka hermetičkim završecima...

DEATHDREAM   B. Clark   ***  /3+/
Povratnik iz Vijetnama, inače proglašen mrtvim, ćutljiv je i čudan prema svojoj porodici... Ispostavlja se da je zaista mrtav, i da mu trebaju infuzije krvi kako bi sprečio sopstveno raspadanje... Sjajan scenario, prirodni dijalozi, ubedljivi i prijemčivi likovi (i dobra gluma), snažna drama... Ingeniozan prikaz indirektnih posledica užasa rata. Jedan od najoriginalnijih zombi-filmova, sa unikatno melanholičnim tonom: u mnogome sličan Romerovom MARTINU.

SAW   J. Wan   *** /3+/
Tek nedavno sam nabavio DVD rip: Dobra zagonetka, možda malo previše mehanički iskonstruisana, bez ozbiljnih likova (pa time ni drame), ali zabavna na svoj promišljeno neprijatan način. Nihilizam radi nihilizma nema ni blizu ugođaj niti smisao jednog Se7am, ali je još uvek dobrodošao dašak mraka i groze usred novog američkog PG-13 'horora'.

BABY BLOOD   A. Robak   **(*)   /2+/
Simpatičan francuski splatter sa iznenađujuće dobrim efektima: cura bujnih oblina (koje neštedimice pokazuje!) postaje 'trudna' sa monstrumom koji traži krv... Krajnje jednostavan, ali neodoljivo simpatičan i mračno duhovit film.

THE GRUDGE (USA)   T. Shimizu   ***    /3/
Amerikanizacija je u ovom slučaju pomogla filmu: fragmentarni napred-nazad 'zaplet' lakše se prati sa raznolikim belim licima, i ima veći privid 'toka' iako, na žalost, svoje moćne potencijale traći kroz raskidanu formu u kojoj nema šanse za vezivanje s likovima za koje bi trebalo da strepimo. U suštini, staromodan spookfest, efektan ali površan.

WILD ZERO   T. Takeuchi   ***    /3+/
Ovo je najbolji japanski zombi film svih vremena! To i nije nešto ako su mu glavni takmaci prilično mlaki STACY i JUNK, ali ovo je VEOMA blizu blesavosti jednog RETURN OF THE LIVING DEAD, samo što je plot još (daleko) bizarniji.
Sadržaj:

kometa- jedna.

leteći tanjiri- mnogo.

mother ship- jedan, ali ogroman.

zombi- desetine. (maske su osrednje, ali ovo je ionako pre svega komedija)

raznesene glave: 10-15 (kod osme sam prestao da brojim)

sise: dva para (od koji je jedan... questionable...)

pederljivi ljigavac u uskim, kratkim pantalonicama i sa smešnom perikom: one too many

pozerski punk-rockeri: 3 (they've just re-defined the term 'uber-cool')

Pretpostavljam da mali Đokica ovako zamišlja filmove Takaši Miikea pre nego što ih zaista pogleda i vidi koliko su (često) dosadni.
LUDILO!
Najbolji Miikeov film koji nije on napravio!

Ali ti dijalozi... te replike...! Nećete verovati šta gledate! Vraćaćete film da se uverite da ste zaista čuli/videli to što mislite da jeste! I bićete u pravu!

A tek ona bljutava pop-pesmica! Neverovatno!

Nisam siguran koliko je od ovoga trebalo da bude smešno, ali ostaje činjenica da je ovo najzabavnije nešto što sam video u poslednja 3-4 meseca...

WARLOCK

• 4
  • 3
« Reply #1 on: 17-01-2005, 01:19:34 »
Ma tttgde si tooolko nabavio :?
"Wild zero"ocekivao sam jako dugo otkad sam to citao u fangoriji onako kako si opisao takvog ocekujem 8) .
"Baby blood"to je bese davno snimljen valjda 90tih,u to vreme su francuzi dobro izveli efekte.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #2 on: 17-01-2005, 01:36:31 »
baby blood je negde kraj -80ih, poč. 90-ih, ima finog monstrumčića i OK krvoliptanje,
za wild zero sam bio malo suzdržan jer mi je iz obog što sam o nj. čitao delovao kao preterano proračunati crowdpleaser, ali kad sam ga najzad pogledao – tolikoj dozi weirdnessa i preterivanja (da li sam pomenuo GRIMASE? ooooooo!!!) nisam mogao da odolim.

sve ovo i još mnogo toga drugog – našlo se na divxu, of kors.
skinuli s neta ljudi koji znaju šta valja, a ja im pripomogao…

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #3 on: 18-01-2005, 18:31:42 »
JU-ON T. Shimizu [Jap, Video]  **(*)  3-

najzad sam kompletirao svih 5 GRUDGE-ova (2 video i 2 bioskopska, japanska, i USA rimejk)

ovo je 1. video, koji je započeo celu famu.
priča je manje više ista, samo je ovde budget naravno manji, vizuelna bogatstva svedenija, a režija statičnija. ipak, i sirovost produkcije i neuigranost shimizuova imaju svojih prednosti, pa i strava u pojedinim scenama deluje autentičnije (skoro dokumentarno). veza između dečaka i crne mačke je ovde naglašenija nego u bioskopskim verzijama, a detalj sa otkinutom vilicom je explicitniji nego u USA pg-13 verziji (OF KORS!).
sve u svemu, sasvim solidan filmić.
najveća zamerka - nema ni privid kulminacije - prosto se nakon nekoliko 'epizoda' PREKINE, prilično proizvoljno, sotavljajući mnogo toga nedorečenim.
no, videću noćas šta ima da ponudi JUON 2.

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
« Reply #4 on: 19-01-2005, 01:53:04 »
DEATHDREAM je zaista vest.
Oduvek sam zeleo da ga pogledam, ali nisam imao gde. :cry:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #5 on: 19-01-2005, 07:09:35 »
JUON 2  *(*)

Uh, kakva prevara, kakva nebuloza!
Pre svega, ovo je kriminal - prvih pola sata su PREUZETI iz prvog dela. Ne rimejkovani, ne ponovo snimljeni, već copy/paste preslikane čitave 2 deonice, svaki bogovetni kadar, sve isto!
Posle toga sledi još oko 35 minuta novog materijala - konfuzne epizodice bez glave i repa, novi komadići slagalice u kojoj se nikakav smisao ni struktura ne naziru... Ima finih detalja ovde, ali vrlo neizbrušenih, praktično protraćenih, a pred kraj ovo postaje skoro otvorena parodija (već vidim SCARY MOVIE 4, u potpunosti posvećen parodijama japanskih horora: odavde bi mogli da preslikaju bar 2 scene!)

Inače, zaboravio sam da pomenem da prvi JUON ima neopisivo morbidan i gnusan subplot sa bebom jednog od likova, koji je toliko neukusan da se ne nalazi ni u bioskopskoj japanskoj verziji, a kamoli u američkoj (Heh! Ameri! Možda bi se takva scena našla u nekom filmu Johna Watersa iz onih vintage sicko dana - ali danas? NO WAY, JOSE!)

Bilja

• 4
  • 3
Re: Šta sam lepo od horora gledo:
« Reply #6 on: 26-01-2005, 13:22:08 »
Zivo me zanima kad stignes da pogledas sve te filmove. Deathdream zvuci interesantno iako asocira tek malo tematski na Jakobovu lestvicu kosmara (mrtvi povratnik iz Vijetnama koji misli da je ziv, iako je film sjajan).
The Grudge zvuci isto zanimljivo, iako asocira na Ringu (ili se varam?).
Kod nas nije lako naci filmove jer retko ko kupuje originale iz prostog razloga sto skupi a jednostavno nisu kao muzicki CD-ovi pa da mozes da ih gledas 100x ili da ih pustis dok radis nesto drugo.
Razmisljala sam i da konacno potrazim "May", pa da vidim to sto ste toliko nahvalili.
E da, konacno mogu da gledam DVD i DViX.

Quote from: "Ghoul"
DEATHDREAM   B. Clark   ***  /3+/
Povratnik iz Vijetnama, inače proglašen mrtvim, ćutljiv je i čudan prema svojoj porodici... Ispostavlja se da je zaista mrtav, i da mu trebaju infuzije krvi kako bi sprečio sopstveno raspadanje... Sjajan scenario, prirodni dijalozi, ubedljivi i prijemčivi likovi (i dobra gluma), snažna drama... Ingeniozan prikaz indirektnih posledica užasa rata. Jedan od najoriginalnijih zombi-filmova, sa unikatno melanholičnim tonom: u mnogome sličan Romerovom MARTINU.

THE GRUDGE (USA)   T. Shimizu   ***    /3/
Amerikanizacija je u ovom slučaju pomogla filmu: fragmentarni napred-nazad 'zaplet' lakše se prati sa raznolikim belim licima, i ima veći privid 'toka' iako, na žalost, svoje moćne potencijale traći kroz raskidanu formu u kojoj nema šanse za vezivanje s likovima za koje bi trebalo da strepimo. U suštini, staromodan spookfest, efektan ali površan.

...
Bilja
----------------------------------------@

Boban

• 3
« Reply #7 on: 26-01-2005, 13:31:14 »
Sada je u modi dijagonalno prelistavanje filmova; DivX to ugodno omogucuje.
Znam ljude koji dnevno "pogledaju" i po 10-15 filmova na tu foru.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mark

• 4
  • 3
  • The proverbial stopped clock.
    • Janko Takac
« Reply #8 on: 26-01-2005, 16:54:40 »
Nekada su ljudi unistavali svoj VCR tako sto su "gledali" filmove premotavajuci ih "kroz video-glavu" i tako imali mogucnost da pogledaju 10 filmova dnevno...

:D

A kada bi neko hteo da iznajmi VCR iz video kluba uracunato mu je i 10 filmova - tako da sam nekoliko puta morao da pogledam 15 sati filmova (greota da ostane neki neodgledan...) jedan za drugim!

:)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

WARLOCK

• 4
  • 3
« Reply #9 on: 27-01-2005, 02:10:42 »
nekad u mladjim danima sam bez problema gledajuci 5-6 filmova dnevno :!: renta kasete su toliko bile jevtine uzmes 4-tu dobijesh petu besplatnu :lol:

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #10 on: 27-01-2005, 03:02:29 »
ja ni u svojim najextremnijim danima (1990-1992) nisam gledao više od 3 filma dnevno (naravno, ne svaki dan po 3, već onda kada sam išta gledao) - ne jer nisam imao/mogao, nego mi je tu negde bila granica uživanja a, jebem ga, valjda se to gleda radi uživanja a ne radi rekorda i udaranja recki.

prosto, volim da mi film 'legne', da ga s guštom osmotrim, bez žurbe, i ako je moguće bez razvodnjavanja nečim drugim (ako je dobar).

u poslednje vreme, kako se nagomilala velika količina stvari na divxu, ponekad odgledam 2 zaredom, obično tako da 1. bude 'ozbiljniji' tj. teži, a drugi više neki trash/splatter/komedija. ili, tako da prvi bude neka drama, triler, art-whatever, a drugi neki hororčić.

PS: pamtim samo 4 slučaja da sam jedan isti film gledao dva puta u istom danu: THE INTRUDER, THE KISS, THE OMEN i SHAUN OF THE DEAD.

inače, u ono fanatično vreme kad sam samo iznajmljivao kasete iz kluba, a ne i snimao kopije za sebe, umeo sam da recimo film koji iznajmim za vikend, i baš mi se dopadne (kao recimo HELLRAISER 2) gledam svakog dana po jednom, dakle 3-4 puta između petka i ponedeljka... da ga što bolje 'upijem' :roll:  :lol:  :!:

Pajke

• 4
  • 3
« Reply #11 on: 27-01-2005, 09:22:02 »
Pre nekih 12 god. kada sam imao mnooogo vise vremena, uzimao sam po desetak kaseta(neki put vise, neki put manje).Kad me uhvati ''glad'' znao sam da zaredjam poprilican broj filmova uzastopce. Rekord mi je 11 filmova, bez da sam ih gledao radi recke, totalno neplanirano. Nijednog trenutka nisam bio smoren, niti sam gubio koncentraciju, jednostavno su mi se gledali filmovi.

Mark

• 4
  • 3
  • The proverbial stopped clock.
    • Janko Takac
« Reply #12 on: 27-01-2005, 11:17:24 »
A pamtite li FILMSKE MARATONE sa pocetka devedesetih?!

:)

Dva - tri dana filmovi 24 sata (uz pola sata pauze and so...)

:D

To su 80% bili shit filmovi ali je bilo i genijalnih!

:!:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #13 on: 30-01-2005, 06:19:04 »
HOLLYWOOD CHAINSAW HOOKERS   F.O. Ray   *             1
Ovo je film u kome je sva kreativnost umrla istog časa nakon što je obavljen kasting (Gunnar Hansen i Linnea Quigley) i obavljeno krštenje tim predivnim naslovom. Premisa je genijalna- drevni egipatski kult obožavalaca motorne testere! sisate fufice kasape uspaljene slepce! krv! Lederfejs lično! – avaj, od toga (skoro) ništa nije urađeno. Prvo ubistvo je onako, OK, i to je sve. Ostatak je bleda i bezvezna rutina. Retki su biseri u dijalozima, poput: I'd stumbled into the middle of an evil, insidious cult of chainsaw worshipping maniacs. I had to wonder if we'd let our religious freedom go too far in this country, or maybe our immigration laws were just too lax – Ko bi rekao da film s tim naslovom može da bude DOSADAN!?

SUCCUBUS   J. Franco   *(*)        2-
Ovo je još jedna od Frankovih kvaziartističkih softcore isprđevina u kojoj se odustvo logike, zapleta, likova, ili bilo čega što čini film, nadoknađuje 'snenom' atmosferom i iracionalnim zbivanjima. Poznat i kao NECRONOMICON, ovaj film naravno nema veze s Lavkraftom,... niti sa čim smislenim. Zadivljen sam da je Fric Lang navodno ovo proglasio retko erotičnim filmom. Mora da je u to vreme (krajem '60ih) već bio polu-senilan, i imponovalo mu je što ga Franko u filmu, zajedno s Godarom, proglašava jednim od filmskih velikana. SM scene su osrednje, a pretenciozni dijalozi nenamerno smešni, te stoga zabavni. U susštini, ovo je jedan od njegovih sasvim gledljivih filmova, ako ste u pravom mentalnom stanju.

TOOLBOX MURDERS    D. Donnelly   **(*)      3-
Zadivljen sam koliko je ovo bolji film nego što sam očekivao (a očekivao sam niz ubistava povezanih skroz nezanimljivim 'fillerima'). Pored ubistava iz naslova, tu postoji i sasvim podnošljiva priča, solidni likovi i gluma (za ovaj nivo low-budget filmovanja), kao i iznenađujuća suzdržanost koja u pojedinim scenama ume da bude frustrirajuća (hej! oću još nail gun akcije!), ali u ponekim uspeva da ovaploti more is less princip. Ovo naročito važi za understated, low key kraj koji mu daje baš slatko-gorku notu. Poseban plus mu dajem što film otpočinje žestoko, ne jednom već trima scenama ubistva.

VIJ   
G. Kropachyov
A. Ptushko    
K. Yershov    **(*)      3-
Odavno jurim ovaj film, i najzad je dolijao! Ruski horor po istoj Gogoljevoj priči koju je kasnije Kadijević obradio u SVETOM MESTU. Vrlo dobar filmić, sa fino uhvaćenim ruskim 'šmekom', najjači je u onome gde je MESTO najtanje – scene horora u crkvi, tokom noćnih bdenja – a najslabiji tamo gde ga SM šije za tri dužine – u slojevitosti priče i izvlačenju svih njenih implikacija. Vizuelni efekti su neverovatni! Ako odbacimo neke neubedljive, poput sasvim nepotrebnih scena u kojima veštica LETI daleko iznad zemlje sa studentom koga jaše, ostaje ih nekoliko za koje ne mogu da prokljuvim kako su ih uradili bez CGI-ja (film je iz 1968.)! Sem toga, u kulminaciji filma pojavljuje se (kao i u priči) gomila nakaznih stvorova, vampira, zombija, i još koječega – i te scene su izvanredne (čak i maske su prilično dobre)! U suštini, ovo je pretežno bajkovit, ne naročito zlokoban film, i može da iritira površnost u obradi teme; ali ga zato vizuelni kvaliteti i nekoliko sjajnih scena čine više nego vrednim pažnje. Takođe, veštica je -kao devojka- sexipilnija i jezivija od Branke Pujić u SM, a kao bakutaner -na početku- daleko starija i groznija od Mire Banjac.

Plissken

• 4
  • 3
« Reply #14 on: 30-01-2005, 07:03:03 »
THE DRILLER KILLER, Dennis Donnelly? Ne bih rekao. Pomešao si ga sa Toolbox Murders iz 78'.

I Toolbox i Driller su solidni filmovi koji se ne smeju preskočiti, a da ne spominjem Huperov rimejk Toolboxsa, koji je fenomenalan.
Can't argue with a confident man.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #15 on: 30-01-2005, 08:36:01 »
ma naravno, bio je lapsus  :x  – očito sve vreme govorim o TOOLBOX MURDERS iz ’78.

Plissken

• 4
  • 3
« Reply #16 on: 30-01-2005, 15:09:43 »
Ovaj put je kolektiv primoran da ti progleda kroz prste, a sledeći put, ako budneš napravio sličnu grešku, imaćeš priliku da upoznaš KLAVIRSKU ŽICU lično!

Kunac

• 4
  • 3
« Reply #17 on: 30-01-2005, 16:31:33 »
Ja ne verujem da je moguće da Ghoul pogreši: pa makar i sam priznao. Sigurno se radio o nekoj zaveri...
"zombi je mali žuti cvet"

Truba

• 4
  • 3
« Reply #18 on: 31-01-2005, 10:59:20 »
i ne recite za one koji nikada ne griješe da nikada ne griješe, oni griješe samo vi to ne vidite...

elem maximum mi je 4 filma na dan s tim da nijedan nije dulji od 90 minuta  :lol:
normala mi je 2 filma dnevno,
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Bilja

• 4
  • 3
« Reply #19 on: 31-01-2005, 11:54:00 »
Stvarno ne zelim, niti mogu, niti sam ikad mogla, da sedim mirno vise od sat i po cak ni zbog najboljeg filma. Dva sata vec je previse, taman posle otprilike 105 minuta gubim koncentraciju i ako ne odjurcam negde, postajem blago, a zatim sve vise, psihoticna  :P  :P  :wink:
Bilja

Plissken

• 4
  • 3
« Reply #20 on: 31-01-2005, 13:25:48 »
Biljo, samo polako, sve je u redu...

Bilja

• 4
  • 3
« Reply #21 on: 31-01-2005, 13:53:55 »
Stoga, ne verujem da cu ikada biti neki vajni filmski kriticar  :wink:  :wink:

Bolje je tako. Sad cu da se krecem i jurcam, a kad jako ostarim, onda cu da gledam filmove po ceo dan, ako i tada stignem.  :!:
Bilja

Plissken

• 4
  • 3
« Reply #22 on: 31-01-2005, 14:08:53 »
Quote from: "Bilja"
Stoga, ne verujem da cu ikada biti neki vajni filmski kriticar

Bolje je tako. Sad cu da se krecem i jurcam, a kad jako ostarim, onda cu da gledam filmove po ceo dan, ako i tada stignem.  

Opusti se...samo polako...

Nemoj da si malodušna. Zašto misliš da ne bi bila dobar filmski kritičar?

Kunac

• 4
  • 3
« Reply #23 on: 31-01-2005, 15:05:41 »
Stvarno ne zelim, niti mogu, niti sam ikad mogla, da sedim mirno vise od sat i po cak ni zbog najboljeg filma. Dva sata vec je previse, taman posle otprilike 105 minuta gubim koncentraciju i ako ne odjurcam negde, postajem blago, a zatim sve vise, psihoticna  :P  :P  :wink:

kako si onda gledala LOTR?
Nego, so se tice recenziranja: mogla bi da pises prikaze epizoda serija!
 :wink:

Plissken

• 4
  • 3
« Reply #24 on: 31-01-2005, 15:25:43 »
U slučaju da nije gledala lotr, nije ništa vredno propustila.

Bilja

• 4
  • 3
« Reply #25 on: 31-01-2005, 15:32:19 »
Quote from: "doktor Kunac"

kako si onda gledala LOTR?
Nego, so se tice recenziranja: mogla bi da pises prikaze epizoda serija!

Prosto: nisam ni gledala LOTR. Pokusala, ali nekako nije islo. Jaaako me mrzelo da se udubljujem u sve te opise nepostojecih predela, zemalja i likova i vrsta bica. nekako mi gnjavaza taj LOTR. POred sve gnjavatorske geografije koje sam svojevremeno morala da bubam u skoli, jos moram da naucim i nepostojecu geografiju. I pored sve biologije koju sam morala da ucim, jos i nepostojece vrste da proucavam. Ista stvar se desila sa romanom.
Nemam strpljenja ni vremena za to.

A ko kaze da vec ne pisem negde prikaze epizoda serija?  :wink:
Bilja

Plissken

• 4
  • 3
« Reply #26 on: 31-01-2005, 15:45:39 »
BILJO, SVAKA TI ČAST!

Ne samo da si mi favorit sa ovog foruma, već si mi postala najomiljeni ženski humanoid uopšte.

Tvoj stav prema lotru može imati samo zrela i pametna osoba, koja ume da razgraniči šta valja a šta ne. U potpunosti podržavam tvoj stav da se takvim filmom ne treba smarati.

Bilju za ministarku kulture, pa konačno da se nađe neko pametan ko će sprečiti distribuciju kojekakvih đubradi.

Kunac

• 4
  • 3
« Reply #27 on: 31-01-2005, 17:19:17 »
Biljo, znaci, propustila si i Titanic...   :cry: Salim se...
Nego, ako su prikazi koje mozda pises okaceni na netu, frljni link. Zanima me.

I jos rec dve o duzini romana-filmova. Ja volim romane od 750 strana & filmove od 2,5 sata, Naravno,ako su dobri. Kada mi se nesto dopadne, voleo bih da sto duze potraje...

Mada, postoje stvari koje su slatke zato sto su kratke.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #28 on: 09-02-2005, 12:41:17 »
da ne otvaram novi topik...
ghoule pošto me ti jedino razumeš  :(  :cry: ... molim te nabrzaka letimičnim pogledom preporuči što treba odmah naručiti sa ovog spiska... ne sumnjam da si sve pregledao... ja imam svoje kandidate :)

A virgin among the living dead   Jess Franco   1971 :)
All colors of the dark                    Sergio Martino   1972 :)
Blue Rita                                   Jess Franco   1976
Bloodsucking freaks                  Joel.M.Reed   1976 :)
Body melt                                  Philip Brophy   1993 :)
Burial ground                    Andrea Bianchi   1980 :) :)
Cut and run                   Ruggero Deodato   1986
Drive in massacre                    Stuart Segall   1976 :)
Dr.Hackenstein                   Richard Clark   1988
Fight for your life                 Robert.A.Endelson   1977
Girl school screamers                  John.P.Finegan   1985
Hunchback of the morgue   Javier Aguirre   1972 :)
Living hell                                    Shugo Fujii   2000
New York ripper                       Lucio Fulci   1982 :)
Rotten shaolin zombies   Blainne Waslkiv   2004
Run & Kill                                    Herman Yau   
Scrapbook                                       Eric Stanze   2000
Silent night deadly night   Charles.E.Sellier   1984 :)
Splatter university                Richard.W.Haines   1984
The corpse grinders                  ed.W.Mikels   1972
The house of pleasure                    Joe.D.Amato   ?
The dead pit                   Brett Leonard   1989
Violent shit 1               Andreas Schnass   1987
What have they done.. daughters   Massimo Dallamano   1974
Zombie cult massacre                      Jeff Dunn   1998
Touch of death                      Lucio Fulci   1988
The astro zombies                   Ted.W.Mikels   1969
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

daniel dravot

• 4
  • 2
« Reply #29 on: 09-02-2005, 16:39:45 »
A virgin among the living dead Jess Franco 1971  
The astro zombies Ted.W.Mikels 1969

ja ova 2 nikako ne bih propustio

Cut and run Ruggero Deodato 1986

a ovde igra Michael Berryman, celavko iz The Hills Have Eyes, tako da...
samo totalni slepac ili neznalica sa nekim ultrabizarnim poimanjem horora

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #30 on: 09-02-2005, 22:19:11 »
ovi su najmanje loši:

All colors of the dark Sergio Martino 1972
Body melt Philip Brophy 1993
Cut and run Ruggero Deodato 1986
Drive in massacre Stuart Segall 1976
 Hunchback of the morgue Javier Aguirre 1972 (ovo zapravo ne znam šta je, ali ja bih ga uzeo samo zbog naslova!)
Living hell Shugo Fujii 2000
New York ripper Lucio Fulci 1982
 Run & Kill Herman Yau
Scrapbook Eric Stanze 2000

od svega navedenog, jedino su
Living hell i Run & Kill filmovi koje bih stvarno nazvao odličnim.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #31 on: 10-02-2005, 10:17:03 »
OK Living hell je azijski film a to se ne propušta  :)
elem bumo videli mada ništa ne očekujem  :lol:

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #32 on: 17-02-2005, 17:44:20 »
najzad mi je pao šaka Three... Extremes.
ko bar malo prati horor film, zna o čemu govorim.

prvo što sam poitao da odgledam, iako je u pitanju poslednja priča iz omnibusa, jeste CUT by chanwook park (ko bar malo prati film uopšte, zna o kome govorim).

izvanredno, mada pomalo idejno nedorađeno. ima fascinantan camerawork, setting, svetlo itsl su neopisivi, gluma naravno odlična... ali krajnje intersantna premisa nekako nije izmužena do kraja.
možda me je park razmazio sa 2 remek dela, pa sam previše očekivao, no... svakako je i ovako ovo jedna od najboljih epizoda bilo kog horor omnibusa ever.

inače, pre neko vreme sam odgledao i DUMPLINGS, feature-lenght verziju jedne od preostale 2 priče u extremes- i to fascinantno izgleda (naravno kad snima christopher doyle), i ima par sicko scena, ali je prilično pravolinijsko, ravno, bez twista, bez iznenađenja, bez ikakvog razvoja - i ne oseća se potreba da bude feature. imam utisak da je ovo bolje u obliku kraće forme.
proveriću to noćas, kao i miikeovu epizodu.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #33 on: 21-02-2005, 17:30:58 »
dakle, kompletan utisak o 3 EXTREMES-

BOX, by miike- genijalno. najbolje što je miike potpisao a da nije audition. mnogi na netu kazuju da je njegova epizoda najslabija. imbecili. koliki slepac treba biti pa da ne zapaziš kvalitete ovoga? najlepše deonice u bilo kom japanskom hororu još od kwaidana. najoriginalnija i najsablasnija upotreba motiva duha još od (krnjeg, ali mestimično efektnog) seance by k. kurosawa. dakle, jezivo, potresno, zlokobno, sablasno, poetično... na momente me čak podsetio na all time favourite santa sangre. kakav majstor!

DUMPLINGS- kao što sam i slutio, kraća epizoda je efektnija, kompaktnija, i udara žešće od dugometražne verzije. plus, ima gadniji i jači kraj.

CUT-vidi gore.

ukupna ocena - jaka četvorka (****)

crippled_avenger

• 4
  • 3
    • http://dobanevinosti.blogspot.com
« Reply #34 on: 21-02-2005, 17:44:01 »
pogledao sam najocekivaniji film godine, 3 EXTREMES, i mogu reci da je bio vredan cekanja.

prva prica THE BOX Takashi Miikea je meni najbolji japanski ghost story koji sam gledao, a ta vrsta filma je meni najmanje omiljena od zanrovskih. medjutim, Miike u ovom filmu pravi jos radikalniji spin od ONE MISSED CALL, docaravajuci jednu specificnu perverziju, sa kojom ni ne pokusava da gradi suspense u filmskoj sadasnjosti, vec prica jednu tragicnu i neobicnu pricu, objasnjavajuci genezu jednog neumirenog duha i vodeci stvar prema tragicnom kraju. THE BOX je nesumnjivo najfinije dizajniran Miikeov film, u kome je maksimalno iskoristio produkcionu raskos.

druga prica je DUMPLINGS Fruit Chana, koja postoji i u dugometraznoj verziji. cuvao sam je za posle 3 EXTREMES. ovaj film izgleda kao da Wong Kar Wai rezira DEATH BECOMES HER. iako Fruit Chan stalno ide tankom granicom da svoj horor pretvori u vanzanrovski moralitet, ovaj film ipak jeste zanr, u velikoj meri zahvaljujuci i njegovoj sposobnosti da docara gadno, premda ne i napeto.

treca prica je Chan Wook Parkova CUT, koja se pre svega istice cinjenicom da je Park danas u svetu filma ono sto su Radiohead bili pre sedam-osam godina u svetu rokenrola. dakle, kvalitet koji on donosi prevazilazi okvire standardne ponude, pa se njegovi filmovi uglavnom i mogu porediti samo izmedju sebe. u kratkoj formi, Park ne uspeva da razvije svoj karakteristicni fatalizam. ono sto uspeva da stvori jeste nesto sto bi se moglo definisati kao Tarantinova prica iz FOUR ROOMS koju rezira Chuck Jones, to jest Robert Zemeckis. dakle, ugladjenost stila u ovoj prici je impresivna. dok je u svojim celovecernjim filmovima, Park impresionirao jednostavnoscu, ovde imponuje hiperdizajniranost njegovog sveta kojom se namece vrhunskoj holivudskoj produkciji. u kratkom filmu, Park  propusta da stvori produbljenu storiju na kakve smo od njega navikli, vec gradi jedan atraktivan i sporadicno-provokativan univerzum, u kome sam sebe pre svega pokusava da opusti. u neku ruku Miikeov backstory junaka cak je blizi Parkovom. u tom smislu je zanimljivo vratiti se na poredjenje sa Zemeckisovim kratkim TALES FROM THE CRYPT klasicima, u kojima se na slican nacin, ali opet mnogo blize autorovim klasicnim ostvarenjima rade slicni zahvati. dakle, Parkov kratkometrazni izraz, iako vrhunski, ipak razocarava vise nego Zemeckisov, kada se uporedi sa celovecernjim dometima. no, kako rekoh, Park je bolji od vecine ostalog a 3 EXTREMES je delo koje uspeva da bude u ravni zbira autorskih energija, sto je redak slucaj kad su superprojekti ovakve vrste u pitanju.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #35 on: 21-02-2005, 17:51:08 »
Quote from: "crippled_avenger"
pogledao sam najocekivaniji film godine, 3 EXTREMES

verovatno si hteo da kažeš - najočekivaniji u 2004.

pošto ta titula u 2005. pripada - SYMPATHY FOR LADY VENGEANCE.  :!:

(close 2nd- LAND OF THE DEAD)  :lol:

(close 3rd - A HISTORY OF VIOLENCE)  :)

Kunac

• 4
  • 3
« Reply #36 on: 21-02-2005, 18:46:17 »
Quote from: "crippled_avenger"
pogledao sam najocekivaniji film godine, 3 EXTREMES

verovatno si hteo da kažeš - najočekivaniji u 2004.

pošto ta titula u 2005. pripada - SYMPATHY FOR LADY VENGEANCE.  :!:

(close 2nd- LAND OF THE DEAD)  :lol:

(close 3rd - A HISTORY OF VIOLENCE)  :)

a wolf creek? 4th?

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #37 on: 22-02-2005, 06:00:29 »
nedavno su do mene došla 2 luda japanska cyberpunk sf horrora na DVDu.

moj rivju za PINOCCHIO 964 možete naći na kultnom sajtu Kung Fu Cult Cinema
uskoro, na istom mestu, RUBBER'S LOVER, by Ghoul.

sajt je, inače, nezaobilazno mesto za sve ljubitelje azijskog filma – ako do sada niste, obavezno ga overite...

http://www.kfccinema.com/reviews/scifi/pinocchio964/pinocchio964.html

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #38 on: 26-02-2005, 09:31:17 »
MILL OF THE STONE WOMEN   G. Ferroni   **(*)     3-
Jedan od preostala 3-4 klasična italijanska horor vredna gledanja koje još nisam odgledao. Evo, sad jesam. Film je sasvim solidan gothic, vizuelno nadahnut, lep za oko, solidne atmosfere, fino uhvaćenog gušta evropske fantastike (baziran na holandskoj priči, dešava se u mlinu, tj vetrenjači). Na žalost, protagonisti su nepodnošljivo bledi, bezlični i nezanimljivi, kako obično biva u ovakvim filmovima (vidi kod Cormana, u većini Hammera, pa uglavnom i kod Bave), a zlikovci preterano konvencionalni. Takođe, film je za današnje standarde previše staromodan. Uporediti sa krajnje modernim, slojevitim, inteligentnim i formalno inovativnim stvarima koje je u ISTO VREME radio Mario Bava...

THEATRE OF BLOOD   D. Hickox   ***        3
Vincent Price je glumac-specijalista za Šexpira koji se sveti kritičarima koji su ga (bukvalno!) – sahranili! Film je strukturisan slično kao (znatno superiorniji) ABOMINABLE DR PHIBES – dakle, body count kroz niz scena nadahnutih egzekucija – i poseduje sličan neodoljivo ciničan crni humor. Price je kao stvoren za ovo (tj uloga je verovatno i pisana za njega – NIKO drugi ne bi ovo tako fantastično odradio!), i očito se dobro zabavljao inscenirajući ubistva po uzoru na pogibije iz čuvenih Šexpirovih drama. Moji favoriti u ovom filmu: obezglavljivanje (CIMBELIN), funta mesa (MLETAČKI TRGOVAC) i masovno probadanje noževima (JULIJE CEZAR). Kad bolje razmislim, i scena u kojoj groteskno karikirani gay kritičar bude poslužen pitom u kojoj su njegove ‘babies’ (po uzoru na TITA ANDRONIKA) – ovde ne bukvalno deca, već obožavane pudlice- je genijalna.
Film je izvanredno zabavan, ali je SUVIŠE pravolinijski i zahteva abnormalnu suspenziju neverice; takođe, nema ni blizu onaj vizuelni rafinman DR PHIBESA, niti su (nesposobni) pajkani tako neodoljivo smešni kao u tom filmu. Jedan neočekivan plus: ima veliku količinu krvi i mesa za mainstream horror iz tog doba (1970), i ubistva su baš nasty!

WARLOCK

• 4
  • 3
« Reply #39 on: 28-02-2005, 04:10:17 »
Gledo li neko "Frankenfish"? Koji je to to otkacen film sa dzinivskom mutant ribom koje zdere ljude,jako mi se dopala ideja u filmu,nesto slicno piranama ali ovo je nesto ludje koji ce nesto vas iznenaditi,recimo uau vidi ovo! :?

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #40 on: 28-02-2005, 05:00:08 »
moj rivju za japanski cyber horror sada mozete videti ovde:

http://www.kfccinema.com/reviews/scifi/rubberslover/rubberslove.html

WARLOCK

• 4
  • 3
« Reply #41 on: 28-02-2005, 18:07:10 »
BRAVO GHOUL!  xcheers Samo napred.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #42 on: 16-03-2005, 13:05:46 »
A TALE OF 2 SISTERS  = 2+

lepo napravljeno ništa.
sve je podređeno twistu - i kad kažem sve, mislim: likovi, drama, suspens, logika, strava...
a twist je ionako predvidiv (koliko nepažljiv neko treba da bude pa da ne primeti da se svi likovi uvek obraćaju jednoj te istoj sestri, iako su obe u kadru i navodno existiraju na istom planu postojanja?).
sve bi ovo bilo mnogo bolje da je ispričano malkice 'konvencionalnije', tj da su odnosi između likova ranije bili poznati, kao i zaleđina cele priče. ovako, nemamo ni za koga ni zbog čega da se brinemo - prosto, slegnemo ramenima, i otpratimo par odlično odrađenih, ali u ovom kontextu protraćenih scena prikaza - i to je sve.

klasičan primer azijatskog style over substance with a special dose of frustratingly elliptical storytelling creamed with an idisyncratic non-ending.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #43 on: 16-03-2005, 20:00:20 »
ghoučino fakat me počinješ nervirati sa svojom samodopadnošću  :x prepotentnošću i umišljenosti da si najbolji   :(  :cry:

ne diraj azijate  :cry:  barabo jedna

Kunac

• 4
  • 3
O ukusima i Ghoulu ne vredi raspravljati
« Reply #44 on: 16-03-2005, 23:57:24 »
Svasta! To sto je film iz Azije, ne znaci a priori da je kvalitetan.
Ja bih o Sestrama imao da kazem i gore stvari od Ghoula, samo me mrzi da rasipam energiju oko jednog tako marginalnog filma.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #45 on: 17-03-2005, 00:07:09 »
ma jašta

i najbolji kritičari nikada nisu snimili ni loš film  

samo pljujte  :(  :cry:

samo vas budale još i shvaćaju ozbiljno

:lol:

Truba

• 4
  • 3
« Reply #46 on: 17-03-2005, 01:03:44 »

sve je podređeno twistu - i kad kažem sve, mislim: likovi, drama, suspens, logika, strava...
a twist je ionako predvidiv

a sjećam se da si hvalio Haute tension... film u kojem je twist očit u samom početku za vrijeme najave imena glumaca, i ostalih koji su učestvovali u stvaranju filma... možda zato što u filmu imamo scenu drkanja  8)  :twisted:

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #47 on: 17-03-2005, 01:09:41 »
Groovy! Ovo obećava dobru zabavu!  :twisted:

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #48 on: 17-03-2005, 01:12:57 »
verovatno bi bio preveliki kompliment (i optimizam) pretpostaviti da bi komi mogao da pojmi neznatan detalj - da je u HAUTE TENSION twist integralni deo priče i njenog značenja, i da ima jak emotivni naboj, jer je vezan za lik do koga nam je stalo; s druge strane, twist u 2 SESTRE nam ništa ne znači jer su likovi i zaplet tamo jedva i skicirani, i sasvim nebitni (podređeni 'artsy' režiji).

ps: komi, primećujem da tvoja patologija od nekad-simpatične sve više postaje opterećujuće-dosadna i, čak, patetična.

Truba

• 4
  • 3
« Reply #49 on: 17-03-2005, 10:21:20 »
ovo nema nikakve veze s patologijom (dapače ponavljaš... se izmisli nešto novo  :evil:  )
jednostavno se bezveze nerviram  :(   :cry:  ... možda nisi ni pogledao 2 sestre a komentarišeš (ne bi ti to bilo prvi put), ili si gledao samo 40 minuta što ti je bilo dovoljno da zaključiš kakav je kompletan film kao u slučaju Eternal sunshinea  :(  :cry:

:(
 :cry: