Pa, ne znam koliko je mom ukusu za verovati, naravno, ali ja bih išao na ove stvari:
PHIL MINTON / SZILARD MEZEI / DIEB13 / JEROME NOETINGER (Mintona nikad ne treba propustiti, jedan od najvećih glasova u avangardnoj muzici prošlog (i ovog) veka, Szilarda sam gledao sto puta jer je naš, ali sigurno u ovom društvu pruža nešto novo, Noetinger i Dieb su svaki na svoj način svetski šampioni konkretne muzike, pa ovo može da bude vrlo zanimljivo)
KURZMANN QUARTET (Nisam slušao ovu postavu ali Kurzmana i Jernbergovu jesam u odvojenim situacijama na Ring Ringu. Ne smem da tvrdim da će ovo nužno biti dobro jer i jedno i drugo umeju da zapadnu u najteže klišee evropske improvizacije, ali s druge strane, talentovani su oboje, veoma, i ako ih krene, može da bude odlično)
SKEIN (Ovo bi moralo da bude dobro jer su i Gratkowsi i Kazuhisa i Buck apsolutne legende, uostalom,
evo prošlogodišnjeg nastupa iz Beča, doduše u malo drugačijoj postavi, ali to je to.)
PETER EVANS / KAJA DRAXLER / SOFIA JERNBERG / TOM BLANCARTE (Evans i Blancarte su odlični, gledao sam ih obojicu više puta, to su belci koji umeju i da džeziraju i da improvizuju, tu je i Jernbergova, a Drakslerovu ne znam, ali i ona je, hm, naša, jer je rođena u Sloveniji, tako da... može da bude dobro)
UP UMEA (Pošto je ovo opet Minton, moj instinkt je da ne treba propustiti, mada ostale nisam gledao i ne spadaju u, da kažem, meni najpoznatiju švedsku džez ekipu, verovatno jer su stariji.
Evo otprilike kako to izgleda, ume da bude, reklo bi se, dosta dobro.)
FRISQUE CONCORDANCE (Butcher je gorostas britanske improvizacije, Sanders takođe, De Joode isto to za Holandiju, tako da je ova verzija ovog benda verovatno odlična)
JOE MC PHEE / EVAN PARKER / PETER EVANS / PAT THOMAS / TRISTAN HONSINGER/ JOE WILLIAMSON / ORPHY ROBINSON / PAUL LOVENS (Od ovog može da se napravi startna petorka za bilo koji improv festival bilo gde u svetu. Ako ništa drugo ne bih mogao da gledam, ovo bih gledao jer Parkera nikada nisam video uživo a on je jedan od najvećih ikad u ovoj muzici)