Author Topic: SERBIA TODAY  (Read 1296793 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22950 on: 09-06-2023, 12:20:06 »
Vreme piše o onom što se poslednjih par dana saznalo putem tvitera, o otkazu koji je nuklearna inženjerka zaposlena u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost jer je na tviteru (anonimno, bez navođenja imena ili firme u kojoj radi) kritikovala vlast:

https://www.vreme.com/kolumna/slucaj-nuklearne-inzenjerke-otkaz-zbog-politicki-nepodobnih-tvitova/

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22951 on: 09-06-2023, 19:42:26 »
mila sila

djeluje kao da kritiku navode kao formalni razlog, dok je stvarni vjerojatno neka ovisnost o tw-u i razni aktivizmi, aktivnosti i kontakti koje tu razvila, te zanemarivanje i onih 5 minuta efikasnog pensuma dnevno. tesko da je ova sposobna raditi na kakvoj odgovornoj poziciji, prvo bi ju morali odlijepiti od tw-ekrana; znaci nemoguce. nista na njoj ne mogu uskladiti sa vrhunskim inzinjerom, odgovornim pozicijama, ili kako skromno navodi "najbolja u srbiji, medju najboljima u europi, 20 godina, internacionalno, blabla", jednostavno i tu djeluje vrlo blazeno. dok se odlicno uklapa u jedan klasicni profil, mislim, jbt, kao da ih proizvodili na traci. :cry:

uglavnom nista ne gubite, dapace, sigurnost u oblasti kakve nuklearne ugroze vam je, tipujem, tim otkazom mogla samo porasti.

refleksija:
Quote
Post ispod je naveden kao 2. zbog kojeg mi je danas uručeno rešenje o otkazu. Razlog:  tako su zahtevale “službe”. Za svoju državu radim od 01.07.2002., a slobodan sam čovek od 6.10.1971. U svom poslu sam najbolja u zemlji i medju najboljima u Evropi. Umištili su mi život.


koliko je malo potrebno da ti netko umisti zivot, jedan obicni otkaz, a ti 20 godina najbolja u zemlji, jedinstvena kako ti rekli mama i tata, i medju najboljima u europi kako ti rekli drugari...
dobro, medju najboljima moze svasta znaciti. necu u crnjake, opet cu doci na zao mizogini glas... :roll:

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22952 on: 12-06-2023, 08:47:29 »
Plenković brine za ratnu odštetu Ukrajini: što je s odštetom Srbije Hrvatskoj?!

Quote
Hrvatska je pristupila registru ratne štete za Ukrajinu, izjavio je sredinom svibnja predsjednik vlade Andrej Plenković, a taj korak, uz nedavnu presudu Haaškog suda srbijanskim obavještajcima Stanišiću i Simatoviću, ponovno aktualizira pitanje ratne odštete Srbije Hrvatskoj.

(...)

Što je s naplatom od Srbije?

Plenković je sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem 2018. u Zagrebu razgovarao o pitanju ratne odštete Srbije Hrvatskoj, ali pojedinosti toga nisu poznate.
Zastupnik Željko Sačić o tome je svojedobno u Saboru postavio zastupničko pitanje Plenkoviću, na što mu je on odgovorio da se na tome radi.

“Ta je tema na stolu, nju kontinuirano, u susretima hrvatskih i srbijanskih dužnosnika, stavljamo na dnevni red i činit ćemo to sve dok se to pitanje ne riješi. Dio je to šireg dijaloga što ga imamo sa Srbijom o rješavanju otvorenih pitanja, koja su u fokusu aktivnosti hrvatske Vlade i svih nadležnih tijela, osobito Ministarstva vanjskih poslova koje o tome vodi računa prilikom kreiranja politike prema Srbiji. U svakom slučaju, ta je tema i dalje s nama i drago mi je da ste je ponovo digli na vidjelo u javnosti”, odgovorio je Plenković Sačiću.

Međutim, ni nakon toga javnost nije doznala na koji se način na tome eventualno radi. Na to je krajem 2020. podsjetila i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata.
U Sporazumu o normalizaciji između Hrvatske i Srbije, potpisanom 23. kolovoza 1996. u Beogradu, u članku 7. piše da se u roku od šest mjeseci treba sklopiti sporazum o naknadi za svu uništenu, oštećenu i nestalu imovinu. Međutim, taj sporazum nije sklopljen do danas.

Procjena štete koju je Srbija nanijela Hrvatskoj

Hrvatska je 2006. načinila popis i procjenu ratne štete, koja se odnosi na uništenu imovinu kao i na nematerijalnu štetu žrtvama, stradalnicima i braniteljima. Prema tome popisu, ratna šteta izazvana srbijanskom agresijom iznosi 43 milijarde eura.
Stručna skupina koju je svojedobno osnovao pokojni general Slobodan Praljak došla je pak do podatka o 250 milijardi dolara ratne štete, što su kasnije potvrdili i drugi vodeći hrvatski stručnjaci u tome području.

Bivšim čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću žalbeno vijeće Rezidualnog mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Haagu pravomoćnom je presudom nedavno povećalo kazne zatvora na 15 godina za zločine koje su počinile srpske snage na području bivše Jugoslavije. Presudom je utvrđeno da su osuđeni bili dio udruženog zločinačkog pothvata iz Beograda, čime je još jednom potvrđena izravna odgovornost Srbije za agresiju na Hrvatsku.

Time se ponovno aktualizira pitanje ratne odštete. Narod.hr uputio je upit glasnogovorniku vlade Marku Miliću sa zamolbom za informaciju što Hrvatska poduzima u cilju naknade ratne štete Srbije Hrvatskoj.

Odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22953 on: 13-06-2023, 18:56:12 »
Dvojica mladića kod Knina s jarbola skinula hrvatsku zastavu uz pokazivanje tri prsta; ubrzo su uhićeni, ali i pušteni

Zagrebački profesor nakon skidanja hrvatske zastave objavljivao o ‘ustašama’, uvrijedio i žrtve s Ovčare

Što za Narod.hr kažu iz škole u kojoj je zaposlen Gregurić, koji je javno veličao četništvo i vrijeđao žrtve s Ovčare?

ovo je vec prava hajka na nacionalne manjine i ugrozene! :)
e, ali ovi istupi predivni su primjeri koliko su sranje price koje srpska propaganda prodaje idiotima po svijetu o "jadnim, uplasenim srbima '41. ili '91.".
hr nece imati mira od parazitske srbije sve dok ne rehabilitira ustaski pokret. idioti mogu zazivati i boga i vraga i marksa, ali sve dok srbija (kao i ostali preostali) vidi obicne budale koje bi se igrale drzave, nece pustiti. i tako je posteno.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22954 on: 14-06-2023, 16:49:15 »
Ovo su Kurtijevi specijalci koji su uhapšeni na teritoriji centralne Srbije FOTO/VIDEO

Quote
Specijalne jedinice srpske policije danas su na teritoriji centralne Srbije uhapsile trojicu do zuba naoružanih specijalaca tzv. Kosova. 

Na fotografijima koje ekskluzivno objavljujemo vidi se da je ova trojka bila na specijalnom zadatku.

(...)


krasan primjer koji je to proljev graniciti sa srbijom ili imati srbe u drzavi; ne tek da se pod raznim formalnim krinkama organizira paravojne jedinice po susjedstvu, nagriza tudje institucije od vlade do vikipedije, sve zamislivo preko agentura, sad se otima i tudja policija.
jos da preglupa srpska propaganda objasni zasto "kurtijevi specijalci u dubini srbije" redom imaju sijedu kosu... :cry:
mislim, bar da su ljudima te za slikanje naturene fantomke natakli tako da i pokrivaju sijedu kosu. sve traljavo, aljkavo, naturis covjeku fantomku da prekrije sijedu kosu, da se na prvu ne shvati da si na kakvom raskrscu u kosova oteo covjeka od 50+ godina, obicnog policajca, moguce i prometnog, ali ni to ne uradis kako treba.

da niste korumpirali, sto izravno, sto preko rusoturskog, sve idiote propalog zapadnog sveta, posebno onaj proljev od americkih ambasadora i raznih seratora, te sto gluplji svabo to deblji krumpiri europljane, odjek smijeha na kretensku propagandu cuo bi se do tokija. godinu dana. prije no sto bi vam na 20 godina dodijelili specijalnog upravitelja za nacije sa posebnim potrebama. :cry:

mac

 • 3
 • Posts: 12.626
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22955 on: 14-06-2023, 17:32:26 »
Možda su samo zalutali. Rovarili nešto protiv srpskih civila na Kosovu, ali greškom prešli granicu. A to sa sedom kosom ne znači mnogo. Kosa postane seda od stresa.


"Obični" saobraćajci ne nose automatske puške na posao.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22956 on: 14-06-2023, 19:08:27 »
naravno.

MUP o hapšenju specijalaca tzv. Kosova: Bili su naoružani do zuba, automatskim puškama i municijom

Quote
Ministarstvo unutrašnjih poslova zakazalo je za danas u 17 sati vanrednu konferenciju za medije...(...)


e ovo je vec bolje, vidi se da su ljudi citali zagora i to legendarne epizode gdje srecemo starca sa planine, al hasan ibn as sabaha, i sektu min-ja asasina iz tvrdjave alamut na visokom brijegu. pozdravljam preuzetu koreografiju, tek nisam siguran je li ovaj prikaz u izvorniku realizirao feri ili donateli. odlicno.

ali stvarno, zamislite samo one idiote od us-amerikanaca, recimo grenela ili us-americke ambasadore po balkanu, koji u svoj svojoj bijedi i sad moraju stati pred kakvu kameru i za burek, malo kokaina i dvije kurve hvaliti "europsku srbiju". kako je tek njima. :cry:

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22957 on: 14-06-2023, 19:21:04 »

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22958 on: 19-06-2023, 16:31:12 »
Starešina: U navodno velikoj beogradskoj drami zapravo nema nikakve drame

Quote
”Odolijevala sam nekoliko tjedana komentirati nova ‘događanja naroda‘ u Srbiji, tu navodno veliku političku krizu i dramu potaknutu dvama tragičnim masovnim ubojstvima i novim zaoštravanjem odnosa Srbije i Kosova.

Ključno je pitanje dakako – je li to kraj Aleksandra Vučića? Razlog odgode analize te navodno velike drame vrlo je prozaičan – nema tu drame, piše Višnja Starešina za Lider.

Od početka, od masovnih prosvjeda u Beogradu, preko Vučićevih organiziranih antiprosvjeda sa sendvič-jelovnikom, preko dizanja tenzija na Kosovu koje ne izlaze izvan okvira održavanja srpsko-kosovske političke krize aktivnom, sve je to jedna obična politička sapunica s isforsiranim i prilično jeftinim zapletima i ispušni ventil za odgodu Vučićeva suočavanja sa stanjem u Srbiji kao i za odgodu daljnjih koraka u normalizaciji srpsko-kosovskih odnosa.

Neučinkovitost prosvjeda u Srbiji

O drami bi se moglo govoriti da su prosvjedi u Srbiji vodili političkom kraju Aleksandra Vučića, koji je formalno tek predsjednik s malim ovlastima, a stvarno politički vladar Srbije. No, masovnosti unatoč, srpski prosvjedi nisu imali taj potencijal pa čak ni takve zahtjeve. Prosvjed koji traži od apsolutnog vladara da promijeni televizijski program nije drama za vladara.

A i realno političko stanje u Srbiji trenutačno je takvo da Vučića nema tko smijeniti, nema oporbe čija politička snaga nadilazi razinu oglašavanja intervjuom za oporbene medije.

Upitno je i tko bi ozbiljan i uvjetno rečeno normalan u Srbiji u ovome trenutku uopće poželio smijeniti, odnosno zamijeniti Vučića i naslijediti njegove međusobno nepomirljive dugove. Taj bi se morao dovijati kako ne izdati istočne prijatelje (Rusiju i Kinu) s kojima Vučićeva Srbija ima i povijesne veze i političko-financijske obveze i kako pritom istodobno ne izgubiti potporu zapadnih prijatelja kojima je Srbija okružena i o kojima joj ovisi budućnost pa i opstojnost.
 
Vučić ”nikome” ne predstavlja realnu prijetnju

Za smjenu autoritarnog i apsolutnog vladara poput Vučića u pravilu je potrebna i neka izvanjska pomoć i suradnja. Nikome izvan Srbije, ni na Istoku ni na Zapadu, trenutačno nije u interesu trošiti resurse na smjenu poznatog i predvidivog Vučića, samo da bi u Srbiji promijenili vlast, koja im uopće ne smeta. Naprotiv, surađuje koliko može i koliko mora. A Vučić sam dakako ne namjerava predati vlast. Zato (dramatične) političke promjene u Srbiji nisu realna opcija, bez obzira na prosvjede.

Povlačile su se i neke usporedbe ove prosvjedima probuđene Srbije s ‘događanjima naroda‘ pod vlašću Slobodana Miloševića, koja su bila uvod u srpske osvajačke ratove u Hrvatskoj i BiH. No, geopolitički kontekst danas je potpuno drukčiji. Srbija je okružena državama članicama NATO-a, uključujući i Hrvatsku, državama pod mandatom NATO-a (BiH i Kosovo), nema iza sebe JNA, a Rusija je daleko i zaokupljena je vlastitim problemima. Pa ni tu nema (potencijalno ratne) drame.

Osim toga, svoju imperijalnu paradigmu Srbija je preoblikovala u mirnodopski ‘srpski svet‘ u kojem nastupa prema susjednim državama (uključujući i Hrvatsku) iz pozicije žrtve, sa znatnim destabilizacijskim potencijalom. Ali ni to nije drama, to je konstanta.

Pitanje Kosova

I napokon ne-drama oko Kosova, koje u prognozama rizika slovi kao potencijalno mjesto sukoba Rusije i Zapada, preko njihovih lokalnih igrača – Srbije i Kosova. Ali, ovaj put ipak je to bila samo sapunica, koja miriše na dogovornu sapunicu.

Srbi su prosvjedovali protiv Albanaca koji su došli preuzeti lokalne institucije u sjevernom Kosovu, nakon što su pobijedili na lokalnim izborima koje su Srbi bojkotirali. Pritom je ozlijeđeno nekoliko vojnika NATO-a. Rezultat: EU je izrazio javno razumijevanje za Vučića (Macron, Scholz), koje mu je u ovom trenutku dobro došlo, američki veleposlanik na Kosovu preporučio je legalno izabranim, ali nelegitimnim albanskim dužnosnicima da dužnosti obnašaju online. A zapravo Vučić je dobio još jednu odgodu u procesu normalizacije odnosa s Kosovom.

To mu je važno jer zna da ni Zapad ni Istok neće dirati njegovu vlast u Srbiji sve dok on ne prizna Kosovo. U trenutku priznanja Kosova on postaje Zapadu suvišan, a Istoku nepodoban. NATO je pak nakon ove sapunice dobio još jedan povod da ojača svoju misiju na Kosovu i oko njega.

Dok ovo pišem, Vučić u svome klasičnom performansu poručuje da neće predati vlast bez izbora: ‘Ako me ubiju, ostat će moj brat Andrej. Ako mi ubiju brata, ostat će sin Danilo. Ako mi ubiju sina, ostat će mi kći Milica…‘ Ali nema drame. Samo novi nastavak sapunice.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22959 on: 20-06-2023, 19:50:08 »
Sjećanje na 402 djece ubijene u agresiji Srbije na Hrvatsku – Mali križ, velika žrtva

Quote
U Slavonskom Brodu održani su ovaj viked tradicionalni susreti sjećanja na djecu ubijenu u agresiji na Hrvatsku. U Hrvatskoj je ubijeno 402 djece, od čega 28 u Slavonskom Brodu. Djeca su ubijena što od zločinačkog bombardiranja gradova i sela, a jedan dio djece ubijen je i neposrednim pucanjem iz vatrenog oružja iz blizine. Mnoga djeca bila su u srpskim koncentracijskim i privatnim logorima, većinom u Srbiji i istočnoj Slavoniji.

(...)


džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22961 on: 24-06-2023, 10:51:31 »
oh, ima i sekta bitnu obljetnicu. :roll:

24. lipnja 1941. Valerijanov memorandum – ‘Takva sramotna laž ostala je nad Hrvatima do dana današnjega.’

Quote
Dva dokumenta, Valerijanov memorandum i Homogena Srbija, nastali su u isto vrijeme u lipnju 1941. godine. Dok se prvi u režiji SPC-a bavi brojkama o stotinama tisuća stradalih Srba samo u prvim mjesecima rata, drugi u režiji četničkih ideologa Moljevića i Vasića bavi se planom ubijanja i etničkog čišćenja Hrvata i Muslimana južno od linije Virovitica-Karlovac-Karlobag, što je činilo gotovo 3/4 teritorija NDH.

Valerijanov memorandum predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve predali su prvo njemačkim vlastima u Beogradu, a kasnije je raširen po svijetu. Laž u režiji SPC-a je tolika da su tvrdili da je već u lipnju 1941., dva mjeseca od uspostave NDH ubijeno više od 100.000 Srba. U kolovozu 1941. broj je narastao na 180.000, a u rujnu 1941. službeni broj ubijenih Srba u NDH koji je SPC širila svijetom bio je veći od 300.000 žrtava.

(...)

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22962 on: 24-06-2023, 21:29:11 »
ima i nastavak...

Velikosrpske laži i planovi iz 1941. u režiji SPC-a i Beograda – što su stupovi srbijanske zločinačke politike?

Quote
Temelj svih laži srpske politike uvijek je počivao na dva stupa.

(...)

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22963 on: 26-06-2023, 11:52:26 »
Vučićev Sud u Kraljevu potvrdio optužnicu protiv kindapovane policije Republike Kosova: Braniće se sa slobode

Orban se zahvalio Vučiću; Pušteni su

Quote
Budimpešta -- Mađarski premijer Viktor Orban zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na razumevanju i što je uslišio njegovu molbu da pusti kosovske policajce. 

Šef diplomatije Mađarske Peter Sijarto izjavio je da je predsednik Srbije ranije danas obavestio mađarskog premijera da će, prema zahtevu formulisanom na njihovom sastanku prošle nedelje, Srbija ''pustiti iz pritvora trojicu uhapšenih kosovskih specijalaca''.

''Viktor Orban visoko ceni potez koji je srpski predsednik preduzeo, u vreme ozbiljnih izazova, i čija odluka je jasan dokaz dubokog prijateljstva srpskog i madjarskog naroda i strateške saradnje dve zemlje'', napisao je Sijarto na svom nalogu na Fejsbuku.

(...)


hm. mozda da slavenski brat orban pokusa zatraziti vojvodinu? :cry:

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22964 on: 26-06-2023, 20:41:47 »
Što Plenković nije posjetio u Srbiji? Mišić ga podsjetio u potresnoj objavi: Pri kraju sobe su mi ostali zubi, lijevi bubreg…

Quote
Vukovarski branitelj srpske nacionalnosti i zatočenik srbijanskih logora mučilišta i smrti Predrag Mišić na svom je Facebook profilu objavio osvrt na posjet premijera Andreja Plenkovića Sremskoj Mitrovici i činjenici da nije posjetio nekadašnje mučilište vukovarskih branitelja i civila.

Naime, hrvatski premijer svoj je posjet Srbiji u petak započeo u Srijemskoj Mitrovici, gdje je posjetio Katedralu sv. Dimitrija i susreo se sa srijemskim biskupom koadjutorom mons. Fabijanom Svalinom.

U Subotici se potom, u svom prvom premijerskom posjetu Srbiji susreo sa srpskom premijerkom Anom Brnabić.

Pitanje odgovornosti za logore u Srbiji kroz koje je prošlo 30 tisuća hrvatskih branitelja i civila, od toga tri tisuće žena i 500 djece, a spomena na njih nema, Plenkovića nije otvorio. Propustio je u Srijemskoj Mitrovici posjetiti i tamošnji zloglasni logor, jedan od mnogih u Vojvodini.

Na to se osvrnuo svojevrsnom porukom Plenkoviću vukovarski branitelj Predrag Mišić koji je u logoru Srijemska Mitrovica bio punih devet mjeseci.

”DRAGI ANDREJ!!!
Pišem Vam ovo pismo.
Drago mi je da ste u Srijemskoj Mitrovici. Drago mi je da ste nakon 31 godinu 239 dana i 16 sati posjetili “ljetovalište”
Žao mi je što sam to saznao prekasno.
Ali nema veze
Kad uhvatiš vremena, ako ga uhvatiš.
Posjeti sobu 14. Ili bilo koju sobu u “prihvatnom centru”
Pri kraju sobe su mi ostali zubi, lijevi bubreg.
Kuk lijevi i desni.
Lumbalni kralježak
Ali sad te stvarno molim.
Kad uđeš u sobu.
Zastani odmah na početku sobe je duša, Josipa Boldiša,tu pored njega je i Kelavina.
Malo niže u sobi je duša od Čičkovog ćaće.
Obiđu sve te sobe, pokloni se.

Ako stigneš spusti se do samica. Tamo još odzvanja Mandino zapomaganje,silovana je svaki dan, više puta .
Žikina samica je par metara niže. Prepoznat ćeš je.
Znam da nemaš vremena za Stajićevo, Aleksinac, Niš, Beograd.
Ko bi to sve pohvatao.
E vidiš moj Andrej tu se stvarala Hrvatska.
Tu je ubijena.
Ispričaj se ti njima što su nas, ubijali, mučili, silovali, dušu uzeli
A kad se vratiš kući za dan “bezbednosti ako te se sete, sete”
Tvoj Đuro.

Dušu ste mi ubili gospodine Plenković.”

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22965 on: 28-06-2023, 11:27:11 »
Izvinjavam se što kačim link sa tabloidne Nove.rs, ali ovo drugi mediji uglavnom ignorišu a ovde ima i snimak:

https://nova.rs/vesti/politika/mama-hocu-kuci-uzasan-snimak-nasilja-naprednjaka-iz-negotina-napao-bivsu-suprugu-i-njenog-oca-povredjeno-i-dete-video/

Dakle, lik je pomoćnik predsednika opštine u Negotinu, bivši narodni poslanik, a maltretira bivšu ženu i, u ovom partkularnom incidentu, fizički (sa svojim ćaletom) napada njenog oca.  Pa jebem mu mater, to je profesionalni političar u Srbiji, al ne, problem je rodno osetljivi jezik....

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22966 on: 28-06-2023, 14:36:55 »
Šta se sve dogodilo na Vidovdan?

ovo je dobro, dobar naslov, otvara prostor za singergiju, pa, sta se jos sve dogodilo na vidovdan:

28. lipnja 1941. – na području NDH u kotaru Gacko počinjen jezovit pokolj civila

Quote
Na čelu prvog ustanaka u NDH bio je četnički vojvoda Radojica Perišić, svećenik Srpske pravoslavne crkve. Bio je zapovjednik četničke Gatačke brigade koja je počinila na Vidovdan, 28. lipnja 1941., jezovit pokolj civila u mjestu Avtovac pored Gackog (danas BiH). Zbog toga se ovaj događaj u komunističkoj Jugoslaviji nije slavio kao Dan ustanka, nego 27. srpnja i događaji u Srbu.

I u ustanku 27. srpnja 1941., koji se u Jugoslaviji slavio kao službeni dan ustanka (Srb i Drvar), bila je snažna prisutnost četničkih vođa (Mane Rokvić, Brana Bogunović, Miloš Torbica, Pajica Omčikus), ali u ovom događaju su uz četnike bili prisutni i komunistički elementi koje su vodili: Đoko Jovanić, Gojko Polovina i Stojan Matić (partizanski narodni heroj).

Dana 28. lipnja 1941. na području NDH u kotaru Gacko počinjen je jezovit pokolj civila, većinom žena i djece muslimana. Bio je to početak velikih pokolja Hrvata i muslimana na državnom teritoriju NDH.

Genocidna politika četnika

Pojedinačnih zločina u NDH bilo je i prije toga, osobito u travnju 1941. prilikom napada Njemačke i kaotičnih ratnih prilika okupacije i raspada Jugoslavije. No, ovaj pokolj u Gackom najavio je genocidnu politiku četnika. Pokolji su tih dana intenzivirani u cijeloj istočnoj Hercegovini, a vrlo brzo preneseni su na područje Like i Bosne (Srb, Drvar, Grahovo…). Nakon toga krajem 1941. slijede najveći genocidni četnički pokolji uz rijeku Drinu i granicu sa Srbijom, gdje su četnici poklali tisuće ljudi od Foče do Zvornika.

Većinu masovnih pokolja 1941. počinile su četničke snage.

Partizanski pokolji postaju najintenzivniji tek u drugoj polovici 1944. nakon proboja Srijemskog fronta, s kulminacijom nakon završetka rata 1945. godine, premda je ubojstava i pokolja u krvavom ratu na teritoriju NDH bilo tijekom cijelog rata.

Ova događanja i ustanak u istočnoj Hercegovini Srbi su nazvali „Vidovdanskim ustankom“, dok su ustanak praćen pokoljima civila u Srbu, Drvaru i Grahovu prvotno nazvali „Ilindanski ustanak“, koji je tek kasnije dobio novo ime i postao službeni Dan antifašističkog ustanka u Srbu u SR Hrvatskoj za vrijeme Jugoslavije (slavio se u Srbu i Drvaru, mjestima pokolja Hrvata).

Zanimljivo je da je Vidovdanski ustanak počeo odmah nakon izdavanja „Valerijanovog memoranduma“ od strane SPC i u vrijeme izlaska genocidnog dokumenta „Homogena Srbija“ Stevana Moljevića, poznatog četničkog ideologa. U isto vrijeme u Beogradu izlazi studija vlade (komesarijata) nacističke Srbije na čelu s Milanom Aćimovićem pod imenom „Velika Srbija“. Također, to je bilo vrlo brzo nakon Hitlerovog napada na SSSR, dok je do tada u NDH bilo stanje relativnog mirovanja, nakon prvotnih sukoba i žrtava u travanjskom ratu i raspada Jugoslavije. Postojalo je gotovo dva mjeseca relativnog mira u NDH, od kraja travnja do kraja lipnja 1941., bez većih oružanih sukoba.
 
Ideja Velike Srbije

Ovdje se jasno vidi da je ideja Velike Srbije tražila saveznike i na britanskoj strani, kao četnici Draže Mihailovića, i na njemačkoj nacističkoj strani kao vlada Milana Aćimovića i SPC koja je Valerijanov memorandum uručila Nijemcima, a kasnije ga odaslala po cijelom svijetu.

Ideja Velike Srbije tražila je svakog načina da opstane u prilikama koje su se 1941. za njih činile katastrofalnima, pa je tražila suradnike na svim stranama u ratu.

Kulminacija tih patogenih četničkih ideja doživjela je vrhunac 1991. godine kada su dočekali svoj trenutak i pod vodstvom komunističke JNA namjeravali uspostaviti etnički čistu Veliku Srbiju na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Krajem 1992. godine već su etnički očistili 70% BiH i 30% Hrvatske (to je više od 50% teritorija koje su namjeravali zauzeti u Hrvatskoj). Srbi su zauzeli velike teritorije na zamišljenoj liniji južno od linije Virovitica-Karlovac-Karlobag i Moljevićevi planovi su bili gotovo izvršeni.

Samo nadljudska borba hrvatskih dragovoljaca i branitelja 1991. godine ih je u tome spriječila, te kasnije slavne oslobodilačke akcije HV-a (Dubrovnik, Maslenica, Dinara, Bljesak i dr.) koje su svoj vrhunac imali u slavnoj operaciji „Oluja“.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22967 on: 29-06-2023, 11:00:41 »
Da malo presečemo Zoskove kopipejstove iz hrvatskog medija o stvarima koje su se desile u Hrvatskoj pre osamdeset godina ali su nekako prikladne za topik Serbia Today, evo nečeg što se uglavnom dešavalo juče (po tviterima) ali ja nisam stigao da se setim da pomenem ovde. A sad imamo i on-topik komentar predsednika parlamenta na to (koji ćete naći niže u tviter nizu):


https://twitter.com/O_Parlament/status/1674006079108177922?s=20

Naime, iz zvaničnog transkripta skupštinske diskusije u srpskom, jelte, parlamentu, izbačena je upadica poslanika Nebojše Bakareca kojom ovaj doslovno optužuje govornika da "ubija penzionere u Aranđelovcu", pa onda ostatak transkripta ima sasvim drugačiji ton i smisao. Naravno da je ovo jedna bizarna sitnica ali je i podsećanje na to koliko daleko režim ide u oblikovanju realnosti za građane, a u svoju korist i na njihovu štetu. 
 

mac

 • 3
 • Posts: 12.626
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22968 on: 29-06-2023, 11:20:49 »
Nisam znao da i dobacivanja idu u stenogram. Ali logično je, jer govornik može da odgovori na dobacivanje, pa je sve potrebno za kontekst. U njihovom sistemu vrednosti izostavljanje iz jedne rečenice stenograma nije nešto bitno. Pun im je dan drugim nepodopštinama, da im ovo nije ni blip na radaru.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22969 on: 29-06-2023, 11:24:31 »
Istina. Ali ovo partikularno dobacivanje, kako rekoh, diktira nastavak diskusije i bez njega deluje kao da bi opozicionari da se svađaju bez razloga. No, na stranu taj partikularan slučaj, čovek se mora legitimno pitati na koje se druge načine alteruje, jelte, predstavjanje rada najvišeg zakonodavnog organa u državi kad već izbacuju ovakve sitnice. Kad su u vreme vladavine Demokrata napravili onaj skandal sa glasanjem pokojne Nede Arnerić koja u tom trenutku nije bila u zemlji s pravom su im jebali kevu godinama posle toga (pa i sad to pomenu), ali ova sad skupština je jedno šest puta gora i sumnjivija...

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22970 on: 29-06-2023, 11:27:47 »
Da malo presečemo Zoskove kopipejstove iz hrvatskog medija o stvarima koje su se desile u Hrvatskoj pre osamdeset godina ali su nekako prikladne za topik Serbia Today...


molim? nakon sto si zaspamao pola feministickog kutka transpederskim pricama, opet te nesto zulja u serbia today? ajmo polako, sta konkretno nije po volji u novoj, novoj serbiji today? da ti nije malo tijesno u serbia today? 

aktualno imamo osvrt na posjetu hrvatskog premijera srbiji, ljubakanje sa srpskim premijerom, te otvoreno pismo jednog od logorasa presucivanih i pod tepih pometenih srbijanskih logora, srbina cak. logorasa koji od serbije today traze nekoliko jednostavnih stvari poput odstete, priznanja i obiljezavanja, a moze i jedno izvinte. znaci, sve vrlo serbia today.

pa imamo vidovdan, usput, b92 nije hrvatski medij, vec velikosrpski tabloid za manipulacija i podvala, te sinergiju gdje nadopunjavam obljetnice oko vidovdana, takodjer vrlo serbia today.

prije toga imamo aktualne vucica i brata orbana, a jos prije serbia today obljetnicu aktivnosti srpske sekte, aktivnosti koje u serbia today zivnahije no ikad, itd.

da mozda nesto nije u skladu sa transpederskim izrazajom u serbia today, on, ona, ono? :cry:

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22971 on: 29-06-2023, 15:11:18 »
CRTA radila istraživanje o svesti građana Srbije  Protestima protiv nasilja, pa evo rezultata:

  Svaki drugi građanin podržava proteste protiv nasilja                   

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22972 on: 29-06-2023, 16:38:44 »
solidna statistika, posebno je lijepo podpitanje u vezi pobacaja gdje skoro 85% gradjana koji ne podrzavaju nasilje ne podrzavaju ni pobacaj...

mislim, lijepo iz nekog neutralnog ugla, dok je meni bizarno da ratni narod ima nekakav problem sa nasiljem. ili se nasilje voli samo izvoziti ili, ako u srbiji, prakticirati tek nad nemocnim narodom koji se iz kakvih pljackaskih pohoda uz ostali plijen dovuce u srbiju? postoji li jedan racionalni razlog zasto se ratni narod ne bi malo medjusobno, interno, bavio nasiljem?

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22973 on: 03-07-2023, 11:20:33 »
Interesantan intervju u Vremenu, vezan za podele na prvu, drugu i, jelte, treću Srbiju:


https://www.vreme.com/vreme/podele-kojih-vise-nema/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22974 on: 05-07-2023, 14:17:36 »
Kakav smo mi šou od zemlje. Prvo Martinović u skupštini isproziva poslanike opozicije koji nemaju decu, i eto, on hrani troje a drugi pse i mačke, a onda mu od svih ljudi na svetu Duboko Krlo kaže da treba da se izvini... Čovek ne zna da li je gori ovaj što ga napada ili ovaj što ga brani...


Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22976 on: 07-07-2023, 12:48:07 »
Imamo temu o medijima, ali ovo je za nijansu širi problem od samih medija, pa evo šta, između ostalog, ne valja u Serbiji Today:

Verovatno se sećate, čak i ako niste naročito aktivni na proverbijalnim društvenim mrežama da je pre nekoliko nedelja tražena pomoć da se nađe trans-devojka koja je krenula kod dečka i zametnuo joj se svaki trag. Dečka je policija posetila, kažu, ali nije našla ništa sumnjivo.
Do juče, jelte, kada su mediji objavili da je taj dečko osumnjičen ne samo da ju je ubio već i da je telo isekao na komade, pretpostavka u nameri da ga se deo po deo oslobodi a da na sebe ne privuče sumnju.

Već je to dovoljno strašno, naravno, ali što to je POSEBNO strašno,  zapravo je povod što ovo i pišem ovde, je ne individualna ljudska svirepost, toga ima svuda i valjda će ga uvek biti, nego činjenica da je policija dostavila informacije o ovome tabloidima pre nego što je čak i informisala oca. Na internetu se vidi razmena poruka gde ocu izjavljuju saučešće, on moli da se ne mrači jer mu se sin (kako on to vidi), i dalje vodi kao nestala osoba da bi mu sagovornik saopštio da je Blic već objavio da je telo pronađeno.
Ono što je valjda JOŠ POSEBNIJE strašno je da se to događa u momentu kada znamo da je policajka iz Valjeva Katarina Petrović ne samo predmet disciplinskog postupka već je i uhapšena (upravo po tviteru tvrde da je puštena jer je sud to naložio, a za šta se nadam da je istina) i da joj je određen pritvor od 30 dana zato što je javnosti učinila dostupnim dokaze o prikrivanju činjenica da je kum predsednika države u intoksikovanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću i povredio dve osobe, a da protiv njega nije mesecima pokrenut nikakav postupak.

Kao bonus, imate i snimke gde upaljene sveće na Trgu Republike, u pomen ubijenoj trans-devojci šutiraju i ruše neki mladići jer, pretpostavljam, smatraju da je uvredljivo da se javno žali za osobom koja pripada ovoj populaciji. Što je prilično strašno i bolno u zemlji u kojoj se tugovanje za preminulima u principu smatra svetinjom.

mac

 • 3
 • Posts: 12.626
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22977 on: 07-07-2023, 13:06:48 »
Možda nije policija dostavila, nego neko u policiji zarađuje sa strane tako što obaveštava novine. Nije to sad nešto što smi mi ovde izmislili.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22978 on: 07-07-2023, 16:33:21 »
Ni ja nisam mislio da je policija dostavila press release, upravo sam mislio na nekog ko sarađuje sa tabloidima i okej mu je da porodica ovakve stvari saznaje "iz novina". I, slažem se, nismo mi to izmislili. Al treba da ga osudimo  :lol:

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22979 on: 07-07-2023, 21:02:54 »
nikako dokuciti poantu. ljudi ti, meho, lijepo kazu: nasla se dva mentalna bolesnika koji trebaju terapiju, itd. to je ljudski i normalno i nista omalovazavajuce. prosto su bolesni, imaju ozbiljne mentalne poremecaje. jedan je umislio da je zensko, drugi se zaljubio, sta vec, u musko-zensko, nebitno. a ozbiljni mentalni poremecaji cesto idu u paketu. znaci, terapija, trebaju pomoc.

ali ne. ti kazes nisu bolesni u glava, to je sve tako super i normalno, pa ih podrzavas u ludilu, sve do bizarnog stanja da im je ludilo maltene kvalifikacija za status i kakvu ozbiljnu poziciju u drustvo. dobro.

i sta sad? mislim, sta zelis reci?
neovisno sto je serbia today, evo, ako ti srbija nije dovoljno dobra za slucaj, pozali se u "nasoj regiji":

https://www.veoh.com/watch/v171067106ZChsb9T
(21:10 - 23:49 min, samo umjesto "ukrali mi auto" ubaci "pobise se ludaci")
(9:40 - 10:10 min, a i dolores bi mogla objasniti svasta)

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22980 on: 08-07-2023, 11:08:36 »
Govorimo o tome da je neko u policiji i više nekih u medijima spreman da se posere po ocu kome su ubili i raskomadali dete, pa mislim da tvoj komentar nema veze ni s temom ni sa, jelte, nadom da su ljudi na Sagiti malko empatičniji.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 14.228
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22981 on: 08-07-2023, 13:40:08 »
Meho, čitav jun glumiš apologetu mentalnih poremećaja, sad si zapanjen što je muško koji laže da voli žene iskasapilo drugo muško koji laže da je žena jer - nebuloze imaju svoj životni vijek prije prskavanja kao lajsna?

I najveći problem je što se tok informacija ne može zaustaviti ni u Sjevernoj Koreji? Što je do toga možda došlo sasvim slučajno, možda su pandur i novinar drugari, rođaci, komšije, ovlaš se sreli u liftu, možda se desilo u njihovoj zgradi, kako god su došli do informacije dalje je nastavila u skladu sa principom žute štampe, koja je, jelte, štampa isto koliko je i ovaj trans žensko.

Mislim, empatija, super, pa naravno, nije valjda neko srećan što se komadaju ljudi u Beogradu, ali to se ne bi desilo da poremećaje tretiraju kao poremećaje. Baš bi se mnogo promijenilo da su novinari to štampali 7 dana kasnije, čitav svijet bi bio bolje mjesto, čak i trans više ne bi bio poremećaj?

Još će ispasti da je neko imao predumišljaj poseravanja po ocu žrtve a niko živ nema predumišljaj poseravanja po naučnim fundamentalima koji će imati dramatične posljedice. Možda čak ni ubica nije poremećen?


To na stranu, precednikov kum, ako je tačno, to je već mnogo veći problem.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22982 on: 08-07-2023, 14:38:13 »
Fakssejk, jel' ja moram da crtam o čemu sam pisao??? Ajde Zosku, on je ovde da se bavi trolovanjem, al tebi??? Pišem, dakle, o tome da nekog brutalno ubiju a da to otac sazna preko medija jer policija to dojavljuje tabloidima, i ovi to objave i to nije nikakav problem, nedelju dana nakon što je policija uhapsila koleginicu koja je dostavila javnosti informacije iz istrage koja, jelte dva meseca ne počinje, a informacije su u javnom interesu. Dakle, nisam se bavio rodnim identitetom i socijalnim položajem ubojene osobe i ubice.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 14.228
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22983 on: 08-07-2023, 15:13:08 »
Meho, čisto obrtanje na noge tvog dubljenja na glavi, ništa više: "ovo je za nijansu širi problem od samih medija"

Nije širi problem što je neko iz policije nešto izlanuo a neki žuti novinar nešto objavio. To je uži problem. Svakako je sranje, ali ne možeš ga zvati širim problemom, jer da informacije ne cure ne bi se znalo ni za precednikovog kuma.

Sad ispade nisi se bavio kontekstom čitavog slučaja a sam si napisao da je ovo "širi problem". Pa naravno.

I ja sad treba da ispadnem skotina ukazujući da curenje informacija u načelu nije problem, iako obične ljude može da ošteti dramatično, kao familiju iskasapljene osobe. Jel treba to korigovati, kontrolisati, sankcionisati - naravno. Jel širi problem - nije.

Širi problem je što ne cure informacije mnogo dramatičnije za politički relevantne aktere, a ne da se bavimo horor telenovelom, i da ja sad treba da pokleknem pod emotivnom ucjenom i peer pressure. Zna se šta je prioritet i suština a šta nije.

Kako sad ne pokreneš pitanje da li se stvar mogla spriječiti da su institucije radile svoj posao, kao što se pričalo u slučaju masakra u školi? Je li čitavo rukovodstvo te škole smijenjeno? Naravno da jeste, jer kao i u slučaju ove kasapane neko nije odradio svoj posao.

Vrlo zanimljive su te tvoje kontradikcije i slalomi.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22984 on: 08-07-2023, 16:07:29 »
A, dobro, nacrtaću, PA NIJE MI TEŠKO:
 
 

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 14.228
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22985 on: 08-07-2023, 17:21:06 »
ok, eo i ja ću nacrtatišta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22986 on: 08-07-2023, 19:06:37 »
Ja sam se malo više potrudio!!!!!!

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22987 on: 08-07-2023, 21:26:53 »
Rute i Betel doputovali u Beograd, dočekala ih Ana Brnabić

Quote
Част ми је да пожелим добродошлицу премијеру ... blabla ... Желим вам успешну и добру посету нашој земљи, уз наду да ћемо у отвореним разговорима унапредити наше дипломатске односе. Радујем се наставку дана.


Pad nizozemske vlade

Quote
Vlada najdugovječnijeg nizozemskog premijera Marka Ruttea pala je u petak navečer. 

(...)
...pad vlade mnogi vide i kao pobjedu poljoprivrednika koji se već dugo bore protiv vladinih mjera oko smanjenja stoke i upotrebe gnojiva radi sprječavanja “klimatskih promjena”.

eto. eto! pa ti idi u srbiju!
meni je tu zanimljiva kombinatorika, mislim, sve su to ljudi koji imaju vrlo ispunjen kalendar i mnogo ljubomorne partnere, tako da pokusavaju biti kreativni:
 
vec kad obznanjena posjeta bilo je ocigledno da je peder iz nizozemske u dogovoru sa pederom iz luksemburga pod krinkom turneje po balkanu i navodnom pokusaju rjesavanja srpskog pitanja organizirao romanticni izlet.
i propo. jer, peder sa kojim je u "vezi" je shvatio. eto, tako padaju vlade.

a ljudi nagadjaju sta su dosli, srbija, kosovo, zasto takav razvoj, rade se analize visokoumne, pa poljoprivrednici, pa migracije, projekcije, bla. kao, nesto rade, rjesavaju. djubrad pederska dosla se kurvati, organizirali romanticni izlet iza ledja "partnera".
kod normalnih ljudi to zvuci kao "joj, zeno, imam puno posla, moram veceras raditi prekovremene, kasnim, kasnim", a kod ovih premijera pedera "joj, dragi, moram rijesiti srpsko pitanje, bas moram, moram na put."
pa ga dragi ufatio, pa se osvetio, pala vlada. jer i dragi je neki kurac kao i ovaj, nesto zvucno.

sta se tu ima analizirati, traziti dublji smisao kao da su to normalni ljudi.

Dybuk

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.446
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22988 on: 08-07-2023, 21:37:43 »
Ja sam se malo više potrudio!!!!!!
Jesi vala, ovo se čita kao roman jbt :lol:

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22989 on: 09-07-2023, 05:49:38 »
Moj uobičajeni problem logoreje. Apsolutno sam neprilagođen modernom internetu koji ceni, jelte, kratkoću, jezgrovitost, svedenost. Čak i kad imam templejt koji mi daje jasnu strukturu, kao što je ovaj gore, ja ipak preterujem sa brojem slova...
 
Ali dobro, star sam čovek, dobro je da uopšte umem da nađem internet!
 
Nego, slatko je kako Zosko čak i pad nizozemske vlade stavlja u Serbia Today  :lol: :lol:   Al kad smo već tu, kao razlog pada prevashodno se citira restriktivna politika prema migrantimas (vezano za spajanje njihovih porodica).

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 14.228
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22990 on: 09-07-2023, 10:41:45 »
Mehovo se čita kao roman, moje jeste roman haha
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22991 on: 09-07-2023, 22:17:12 »
mogu se citirati i sabrana djela bore borica, no cinjenice glase: peder je pod krinkom rjesavanja srpskog pitanja na romanticni izlet poveo pogresnog pedera, zabranjeno voce, te mu je decko srusio vladu. rekoh, tako padaju pederske vlade, kakve migracije, kakvi poljoprivrednici, protesti, blokade. kao da su ovi, osim na kopanj, spojeni na stvarnost. price za naivne i za vss-zuti tisak, znaci vreme, pescanik i sl. koji govna verbalno zapakira u celofan, pa nekima djeluje da se bitno razlikuju od informera, pinka i politike.

a gdje je veza sa srbijom? pa em su isli u srbiju, docekao ih fikus, mislim, to je sve urnebesno smijesno. hocu reci, primjerice, sam prikaz trojice ludaka na beogradskom aerodromu, a kako ih uz pocasti pozdravlja vojska, je tragikomican. em je primjer koji si ti, meho, naveo vrlo slican. ovo se nadovezuje. u oba slucaja se radi o ljubomori medju transpederima, znaci o ludilu van kontrole i terapije, poticanom cak, a pod dodatnim intenzivnim stresom.
prvi slucaj je zavrsio ubojstvom, drugi padom vlade.

a ti se krijes iza nekakve empatije jer bi zaustavio rojters, zulja te vijest koja potvrdjuje da je tvoja klijentela uglavnom tesko opicena u glava.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22992 on: 10-07-2023, 09:09:30 »
Okrutno ubojstvo ‘transrodne’ tiktokerice i pad nizozemske Vlade iznijeli na vidjelo nasilje u LGBTQ zajednici

Quote
Srbijanska policija objavila je da je zbog okrutnog ubojstva 18-godišnjeg Đorđa Milivojeva, koji se na TikToku predstavljao kao djevojka Noa, uhićen 33-godišnji O. D. Kako su objavili srbijanski mediji, Milivojev je bio u vezi s ubojicom koji ga je svirepo ubio, raskomadao i dijelove tijela spremio u vreće.

Roditelji 18-godišnjeg „transrodnog“ Đorđa...

(...)


svasta, pa to je dijete. znaci nije cak ni "pravi" transpeder, vec zrtva nametanja trenda, zrtva transpederskih aktivista.
i tu netko zali roditelje? pa jel su bili coravi zadnjih godina? teski nemar i zapustanje djeteta, u zatvor.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 17.214
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22993 on: 10-07-2023, 13:39:47 »
"Doneo sam odluku... Napuštam politiku"

Quote
Holandski premijer Mark Rute, koji je u petak podneo ostavku, izjavio da se neće kandidovati za peti mandat i da će napustiti politiku posle izbora u novembru.

Rojters podseća da je Rute u petak podneo ostavku tokom svog četvrtog mandata na mestu premijera, nakon što nije uspeo da uveri dečka da "nije ništa bilo" sa Betelom u Beogradu.

''Doneo sam odluku da više neću biti dostupan kao lider Narodne stranke za slobodu i demokratiju. Kada se nakon izbora formira nova vlada, napustiću politiku i posvetiću se dečku. Poslednjih dana bilo je mnogo spekulacija o tome šta me je motivisalo.", rekao je Rute u obraćanju parlamentu, pred raspravu o raspuštanju vlade.

Agencija navodi da je Ruteova karijera korumptivnog lidera vlade pederske agende bila najdužeg staža u istoriji Holandije, pošto je preuzeo dužnost u oktobru 2010. i da je osigurao sredstva za povlačenje.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22994 on: 10-07-2023, 14:31:11 »
U međuvremenu u Srbiji danas, ili bar ovih dana, hibridni rat protiv naše otadžbine se nastavlja: neko je pustio na internet spisak od 14.000 imena i tvrdi da su to tzv. botovi, odnosno ljudi koji, jelte, po društvenim mrežama delaju organizovano i dirigovano, što veličajući režim, što napadajući percipirane protivnike, jelte, napretka Srbije. Ja naravno nisam ni za doksovanje ljudi niti, naravno želim da iko zbog ovoga pretrpi nasilje, ali ako je spisak autentičan, zanimljivo je videti stepen organizovanosti i, uopšte, strukturu te nezvanične propagandne mašinerije.

Truman

 • 4
 • 3
 • Posts: 9.684
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22995 on: 10-07-2023, 22:51:00 »
https://www.youtube.com/watch?v=znUaVkLy7F8

Sjajan Draškovićev intervju od pre par meseci. Ovo svaki Srbin treba da posluša.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Palmer

 • 3
 • Posts: 863
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22996 on: 11-07-2023, 12:18:22 »
https://www.youtube.com/watch?v=znUaVkLy7F8

Sjajan Draškovićev intervju od pre par meseci. Ovo svaki Srbin treba da posluša.

Ahahahahahahajahah

Palmer

 • 3
 • Posts: 863
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22997 on: 11-07-2023, 12:18:48 »

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22998 on: 11-07-2023, 13:02:25 »
U međuvremenu u Srbiji danas, ili bar ovih dana, hibridni rat protiv naše otadžbine se nastavlja: neko je pustio na internet spisak od 14.000 imena i tvrdi da su to tzv. botovi, odnosno ljudi koji, jelte, po društvenim mrežama delaju organizovano i dirigovano, što veličajući režim, što napadajući percipirane protivnike, jelte, napretka Srbije. Ja naravno nisam ni za doksovanje ljudi niti, naravno želim da iko zbog ovoga pretrpi nasilje, ali ako je spisak autentičan, zanimljivo je videti stepen organizovanosti i, uopšte, strukturu te nezvanične propagandne mašinerije.

Evo malo onda i direktnih ispovesti:


https://n1info.rs/vesti/jovana-brajovic-zbog-posla-sam-botovala-za-sns-vredjala-i-omalovazavala-ljude/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 58.163
Re: SERBIA TODAY
« Reply #22999 on: 11-07-2023, 18:15:45 »
Kažu da je supersmešno kad se na ovoj stranici pritisne dugme "Čitaj mi", ali naravno, moj brauzer je toliko armiran da ja ne mogu da aktiviram taj vidžet, ali evo, možda nekog zabavi:
 
 
https://euprava.gov.rs/usluge/6505