Author Topic: Festival srpskog filma fantastike FSFF - zvanični topik  (Read 152781 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

• Guest
Re: Festival srpskog filma fantastike FSFF - zvanični topik
« Reply #150 on: 18-10-2012, 16:42:32 »
ti bolje da budeš bolji nego prošlog puta, pisaću izveštaj sa tvog predavanja. ako hoćeš - imaš besplatan trening javnog nastupa kod mene u firmi.

Agota

• 4
  • 3
« Reply #151 on: 18-10-2012, 16:48:53 »
 xrofl  :| :| :|
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

• 4
  • 3
« Reply #152 on: 18-10-2012, 16:49:40 »
koma  :evil:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #153 on: 18-10-2012, 18:49:56 »
Јеси л' чуо, Гуле? Боље да будеш бољи! Има да пише извештај, прочитаће га (ово иде гласом Вука Драшковића:) стотине и стотине!

xrofl
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

• Guest
« Reply #154 on: 19-10-2012, 00:12:23 »

Biću brza, nemam vremena.

Prvo: nervira me publika koja dođe da odgleda prvi film i nestane. Svi se zguze, na početku, u stolice, zauzmu mesta, a onda napuštaju projekcije i smetaju stvarno zainteresovanima. "Masovna smrt na FSFF-u" je moj sledeći film.  xuzi

Drugo: menjajte voditelja ili ga pošaljite kod mene na javni nastup. Dobar voditelj je pola profesionalnog izgleda manifestacije. I TaurusJor može kod mene na javni nastup, mada je on bolji od voditelja, ali nedovoljno. :)

Treće: Gule, okreni se drugi put, ko zna ko sedi iza tebe... drži nož, sekiru ili primerak Naživog da ti ga vrati. :)

Filmovi:

Intenzivni udarac u glavu

Glumci dobri, motivacija likova veoma loša, priča, na momente, konfuzna i zbrzana, fotografija nije loša, utisak bled.

Beskonačno

Dobra priča, glumac očajan (da je glumac dobar, ovo bi bilo mnogo više od trešera), ipak - simpatičan.

Priče iz groba

Moj favorit, sjajna malena glumica i njen partner dizelaš. Kraj loš, trebalo je da se zaustavi na pretposlednjoj sceni, veoma duhovito. Utisak - uživala.

Ja sam mrtva

Dobra fotografija, nije loša priča, kraj otkriven pre vremena (avaj, još na početku), ali može da prođe. Dobra šminka.

Bariku Light

Ovo je opis iz programa: "Felisijano jede pomfrit s majonezom. Noće teče dosadno dok ne krene da gleda seks na TV-u. On poludi."

Sad, da nije poludeo zbog dve žene na TV-u koje su se hvatale za sise preko odeće, ili zbog para koji se kresao na poljani u soft varijanti, nego zbog hard varijante oba programa, možda bih i poverovala. Takođe predvidljiv kraj, samo se penis čeka, jel. Kraj duhovit. Utisak - može da prođe.

Vidimo se sutra.

Kunac

• 4
  • 3
« Reply #155 on: 19-10-2012, 00:31:51 »
Priče iz groba su bile deo omnibusa Oktobar... Što se Romanova tiče, preporučujem njegov kratki film PULS sa Vesnom Trivalić i Milošem Bikovićem.
Nego, D... Zašto se nisi osvrnula na filmove Jovanke Vučković? A Rekvijem za Makbeta??? Da nisi kasnila na manifestaciju?
"zombi je mali žuti cvet"

Josephine

• Guest
« Reply #156 on: 19-10-2012, 00:42:39 »
Kasnila sam, da.

Jovanka... Hm. Ostala sam hladna. Ne znam zašto. Skida šminku, pa skine i kožu sa lica, sve je to šminka, bla, bla, krv kaplje po podu... Sjajna šminka, ipak.

Kunac

• 4
  • 3
« Reply #157 on: 19-10-2012, 00:49:36 »
Da te onda apdejtujem...

Baletski performans Rekvijem za Makbeta je bio veoma bizaran, što je i okej imajući u vidu tematiku festivala. Četri ćelave žene u komplikovanim haljinama su izvele svoju stvar... Iza njih je emitovan kratki film sa još ćelavih žena... Šta znam... Bilo je okej... Dim, veštačka krv, sablja kojoj je (neplanirano) otpala drška... Opet, moglo je to i hororoičnije. Ćelave žene izgleda nisu želele da prljaju svoje komplikovane haljine.

Jovanka Vučković... "Self Portrait" je trominutni štos film. Nije nešto originalan ali je sasvim na mestu. Muzika je maznuta iz Fulčijevog Bijonda, ako se ne varam... Maska je odlična... "The Captured Bird" je ambiciozniji, ali ne vidim poentu... Prvo je malo mažnjavala od Krejvena, pa Fulčija, Linča... Ko voli besmislene stilske vežbe, uživaće...

Domaćica...
"Intenzivni udarac u glavu"... 25 minuta, neo noir i nešto malo hororoa. Reditelj Momir Milošević treba da nađe dobrog scenaristu. Režija mu ide od ruke, ali ne i pisanje scenarija.... Ima atmosferičnih delova, neki triler deonica koje su zanimljive... Fotografija je doba i film u vizuelnom pogledu izgleda sasvim kompetentno... Dragan Mićanović, Milena Predić i Bane Vidaković su bili sasvim okej, ali postupci likova koje tumače su nedovljno motivisani. Kameo ima Nenad Bekvalac. Glumi Kolumbijinu mušteriju....

"Beskonačno" Mladena Mančića nisam ogao da odgledam do kraja. Neki čovek je pet minuta bauljao po šumi (film inače traje 15-ak), nije mi bilo zanimljivo, pa sam izašao...

"Priče iz groba" Damira Romanova su sasvim okej, mada ništa epohalno....
"zombi je mali žuti cvet"

Josephine

• Guest
« Reply #158 on: 19-10-2012, 01:00:19 »
Neki čovek je pet minuta bauljao po šumi (film inače traje 15-ak), nije mi bilo zanimljivo, pa sam izašao...

xrofl

U stvari, priča je veoma dobra. Izvedba je katastrofalna. Taj što luta šumom nailazi na sebe, mrtvog. Pa onda na sebe koji pokušava da ga ubije. Pa se onda on pretvara u onog sebe koji pokušava da ga ubije i tako u beskonačno. Kao ogledalo u ogledalu. Zanimljivo. Ali loš, loš, loš glumac.

Josephine

• Guest
« Reply #159 on: 20-10-2012, 00:31:50 »
Juče bio bolji dan. Ali je frajer taurus privukao pažnju moje okoline. 8)

Iscrpnije sutra...

Ah, da, Gul. Verovatno ga nisu platili, pa se nije ni trudio. Nema tu žara ni entuzijazma. Ni tehnika ga ne voli. Miš pogotovo. A ni organizacija (ko je, bre, pustio sve one ljude da ulaze kroz tribinsku salu, u toku tribine, na neki drugi događaj? Skroz bezvezno).

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #160 on: 20-10-2012, 03:45:03 »
Od kratkih španskih filmova dobar je Luminaris, nešto kao Pixar, samo sa živim glumcima, skroz slatko; ovi ostali baš i nisu vredni pomena...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Josephine

• Guest
« Reply #161 on: 20-10-2012, 14:02:32 »
da,da, Luminaris je iskra divnoćeeeeeee!!! :mrgreen: :!:

Josephine

• Guest
« Reply #162 on: 21-10-2012, 00:58:19 »
Zakasnila na takmičarski deo. Tribina bila odlična. Italijanski horor kako-tako ali gledljiv.

Inhumane resources je odlična ideja, slabija realizacija. Dobra atmosfera, lepa fotografija.

(tehnika vam škripi na celom festivalu, organizacioni time)

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #163 on: 21-10-2012, 02:13:17 »
Ako misliš na osvetljenje kome treba deset minuta da počne da deluje, to je do Doma omladine. Ta tehnika je njihova.

Josephine

• Guest
« Reply #164 on: 21-10-2012, 06:59:56 »
ma ne... mislim na puštanje filmova, mahom... sve to može da se pripremi pre festivala, da se klipovi spoje, da teku, a ne da mi gledamo kako se tehničar muči da pusti film na laptopu... mislim, ok - nije uvek iritantno, ali umelo je da bude.

pored voditelja koji je prvog dana lupetao nešto o vešticama i izgledao pijano i nepripremljeno (još i pod tremom), sve ostalo je OK. :)

mac

• 3
« Reply #165 on: 21-10-2012, 09:48:04 »
Mislim da festival nema pravo da preinačuje klipove, konvertuje, i spaja ih u jedan video. Festival dobija DVD i mora da ga pusti u obliku u kome ga je dobio. Jedino unapređenje koje bih ja uveo je da se Media Player podesi tako da odmah prikazuje video u full screenu na sekundarnom monitoru, a da se laptop podesi na rad sa produženim desktopom na dva monitora, a ne sa duplom slikom na oba.

Josephine

• Guest
« Reply #166 on: 21-10-2012, 13:27:18 »
poptuno mi je nebitno kako će obezbediti kontinuitet prikazivanja klipova. :) samo da se obezbedi...

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #167 on: 21-10-2012, 15:32:41 »
Вероватно је и организаторима небитно да се замајавају око спајања клипова који нису ни предвиђени да буду спојени.

#Τζούτσε

Josephine

• Guest
« Reply #168 on: 21-10-2012, 15:40:23 »
malo je bezvezno da gledamo kako se tehničar muči da pusti film kroz deset programa. treba to pripremiti pre puštanja na drugačiji način.

mac

• 3
« Reply #169 on: 21-10-2012, 15:53:11 »
Nije bitno deset programa, nego izlazak iz full-screen režima. Malo se razbija iluzija, a film se zasniva na iluziji.

Josephine

• Guest
« Reply #170 on: 21-10-2012, 15:54:52 »
tjah, to sam i rekla gulu na tribini. u manje reči, doduše ("klikni dva puta na screen"  :lol: ).

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #171 on: 21-10-2012, 15:59:15 »
Да, али то је прилично велики посао. Захтева плејлисту коју треба раздвојити нечим, рецимо џинглом, пошто клипови нису предвиђени да буду спојени. А различити извори, разни формати. То би требало да ради човек који упознат са свиме тиме, јер нећу ни да почнем да набрајам проблеме који при претварању у један формат или бар неке компатибилне с плејлистом могу да настану.

Затим је ту и проблем кад су се материјали појавили, ево ја сам Јору два филма на ДВД-ју донео да ли на дан отварања или дан пре, нисам ни сигуран јер ме је дрмао неки вирус. Да се нисам исцимао до ДО, а богме размишљао сам да одем право кући, добио би их још касније.

Дакле, по обичају лаконски махнеш руком, критикујеш а заправо тражиш много, због нечега што је у суштини потпуно неважно.

#Τζούτσε

Josephine

• Guest
« Reply #172 on: 21-10-2012, 16:01:27 »
FSFF ima veliki potencijal da bude ozbiljan festival. Ne puštati filmove lakonski, ne dovoditi pijane voditelje na otvaranje.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #173 on: 21-10-2012, 16:04:11 »
@Джон: Gledaoca ne mora da bude briga kakve su probleme imali organizatori. Gledalac samo zna šta mu prilikom gledanja smeta.

Da se razumemo, svesna sam da tu iskrsavaju raznorazni problemi i da se gomila stvari radi u poslednjem trenutku ili kasnije, ali zašto bi to nekog ko je došao da gleda filmove moralo da bude briga?
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #174 on: 21-10-2012, 16:07:36 »
Да се разумемо, ја само покушавам да наслутим због чега је то тако како описујете.

#Τζούτσε

crippled_avenger

• 4
  • 3
    • http://dobanevinosti.blogspot.com
« Reply #175 on: 07-11-2012, 21:51:29 »
U neku od budućih retrospektiva srpskog SFa treba uvrstiti četrdesetominutni televizijski show Denis & Denis koji je Dinko Tucaković snimio 1985. za RTB.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #177 on: 26-12-2012, 11:38:58 »
   Može li za nas koje mala deca sprečavaju da posećuju manifetacije ovakvog tipa neki link najuspešnijih filmova koji se na netu 4free mogu naći?

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
« Reply #178 on: 27-12-2012, 09:35:11 »
U neku od budućih retrospektiva srpskog SFa treba uvrstiti četrdesetominutni televizijski show Denis & Denis koji je Dinko Tucaković snimio 1985. za RTB.

Ovo obavezno. Dinko mi je pre nekog vremena ispričao za taj šou. U međuvremenu, na repertoar smo - zahvaljujući pomoći Fakulteta dramskih umetnosti - stavili Dinkov jednominutni Duel (1980). Tu se mlađani, do neprepoznavanja mršavi Bane Vidaković obračunava sa ogledalom.

Prikazali smo i Nekrofilm Dejana Zečevića (1992), prvi put u reprezentativnom izdanju sa filmske trake.

Imao sam čast da u rukama držim jedinu preostalu filmsku kopiju filma Mi smo Anđeli iz 1992. godine. Pronađena u Barandi kod Bjele, nakon što se ko zna kada vratila u Srbiju sa festivala u Karlovim Varima. Rezultat: projekcija na FSFF nije bila sa DVD-a već sa 35mm, a Kinoteka sada ima i Anđele.

Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
« Reply #179 on: 27-12-2012, 09:39:27 »
   Može li za nas koje mala deca sprečavaju da posećuju manifetacije ovakvog tipa neki link najuspešnijih filmova koji se na netu 4free mogu naći?

Ne praktikujemo stavljanje filmova na Internet zbog autorskih prava. Jedino ako sami autori stave. Recimo, možeš da nađeš Rakete (Rockets) Vladimira Mančića, Dečak koji je bio suviše nevin Danila Bećkovića (scenario napisao zajedno sa Dimitrijem Vojnovim), pa Lakobrijine Pacijente, skoro sve kratke filmove Mladena Đorđevića (sajt Filmske radosti)... Koliko znam, ništa od prošlogodišnjih i ovogodišnjih dobitnika Koskara nema na netu.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #180 on: 07-02-2013, 17:05:02 »
Vesti iz Hrvatske: "Preminuo je Krsto Papić - jedan je od predvodnika hrvatskog autorskog filma. Uz međunarodno hvaljene 'Lisice' i 'Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj', pamtiti ćemo ga i prvom hrvatskom filmu strave 'Izbavitelj'.

La Nuit de la métamorphose - Krsto Papic - 1976 (Izbavitelj)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #181 on: 05-06-2013, 23:45:34 »
Festival srpskog filma fantastike dobio od države 100.000 din za svoje 8. izdanje!
ČESTITAM!
 xcheers

isto tolko je dobio i Hrizantema - Festival horor filma (?!) koji organizuje Utanova (sic) kulture Art bioskop „Aleksandar lifka“ (sic), Subotica!

zna li ko šta o potonjem?

evo kome je sve i za šta i koliko srbija dala ove godine da se zajebava od državnih para, a da ima neke makar daleke veze sa filmom!
http://kultura.gov.rs/sites/default/files/documents/odluka_kinematografija.pdf

stari mlinar

• 2
« Reply #182 on: 15-06-2013, 11:48:33 »
Fenomenalna vest za FSFF! Pojma nisam imao da Srbija ima ovoliko festivala i festivalčića. Nekako mi ne deluje mnogo rezonski da svi oni dobijaju isto parče kolača. Treba napraviti listu prioriteta, ko, šta, kako i koliko! Sve u svemu lepo je znati da se država, još uvek, nije odrekla kulture.

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #183 on: 15-06-2013, 20:02:41 »
Niko da napiše da je za prethodnu godinu (7 festival) dobio 350.000 dinara...  :(

http://www.fcs.rs/print.php?page=vest&id=1335
Mica

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #184 on: 15-06-2013, 20:10:46 »
malo li je na ovu skupoću?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

WARLOCK

• 4
  • 3
« Reply #185 on: 09-09-2013, 01:44:43 »
Pripremite se za sminkanje za Belgrade Zombie walk 2013!!!
POZIV NA RADIONICU FILMSKE ŠMINKE I MASKE
05. i 06. oktobar 2013. godine
http://art-anima.com/fsff/index.php/54-vesti/143-raspisan-konkurs-za-radionicu-filmske-sminke-i-maske

WARLOCK

• 4
  • 3
« Reply #186 on: 09-09-2013, 02:07:03 »
uzasno je mali budget za ovu godinu,trostruko je krace nego prosle godine,ali bar da nam ministarstvo dalje podrzava,Nadam se da ce nam neko spoznorstvo pomoci oko dovodjenje glavnog gosta.zombie walk ce naravno biti,od toga ne odustajemo,losa vest je da smo izgubili spoznorstvo za to,tako da cemo dati sve od sebe da nabavimo veliku kolicinu materijala za sminkanje. :-P

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #189 on: 12-10-2013, 21:35:20 »
 Држава да забрани зомби шетњу у Београду                   12. октобар 2013. | Информативна служба  СНП Наши

Београд – СНП НАШИ са чуђењем констатује да ће се у Београду 19. октобра у 17 часова одржати „Зомби шетња„, односно шетња људи који ће бити маскирани у мртве.
После параде хомосексуалаца, идућа замисао је да се кроз православни Београд, који је посвећен пресветој Богородици, шетају „припадници армије мртвих„. Овакви догађаји немају никаквих додирних тачака са српском културом и верском традицијом, чак шта више овакве манифестације су у директној вези са величањем сатанизма, насиља и изопачености.
У времену којем живимо када су школска дворишта препуна насиља, када се малолетници убијају и секу мачетама, сатанска легија засигурно неће бити узор да се побољша стаље у друштву, а држава треба добро да се запита куда води српску омладину.

http://www.vaseljenska.com/drustvo/drzava-da-zabrani-zombi-setnju-u-beogradu/

ps: ima zabavnih komentara na sajtu ispod ovog članka.  :-|

stari mlinar

• 2
« Reply #192 on: 22-10-2013, 10:06:11 »
POBEDNICI OSMOG FESTIVALA SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

KOSKAR ZA NAJBOLJI FILM
"Priča o stanovnicima zida" Andrej Boka

KOSKAR ZA NAJBOLJI FILM IZ BIVŠE JUGOSLAVIJE (BEZ SRBIJE)
"Vesla" Zdenko Bašić i Manuel Šumberac (Hrvatska)

Special mention:
"Teleport Zovko" Predrag Ličina (Hrvatska)

KOSKAR ZA NAJBOLJU FILMSKU PRIČU
"Naprata" Mladen Milosavljević

KOSKAR ZA NAJBOLJE VIZUELNE EFEKTE
"Priča o stanovnicima zida" Andrej Boka

KOSKAR ZA SPECIJALNO POJEDINAČNO DOSTIGNUĆE
Ana Nedeljković i Nikola Majdak za animaciju u filmu "Rabbitland"

KOSKAR ZA NAJBOLJI FILM PO IZBORU PUBLIKE

PIRAMIDA ZA NAJBOLJI FOUND FOOTAGE FILM
"Beskonačni hodnik" Bojan Stefanović

Žiri koji je odlučivao o dobitnicima Koskara:
Dejan Nikolaj Kraljačić (predsednik žirija), Milan Todorović, Aleksa Gajić

https://www.youtube.com/watch?v=wnPg4Z3PK50&feature=c4-overview&list=UUL7sHHNSWClikY7GSRwnZlA

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #193 on: 22-10-2013, 21:04:22 »
retko to biva, pa vredi reći:
potpuno se slažem sa SVIM odlukama žirija i nagradama koje su dodelili.

jedino mi žao što nekako nije nagrađen aposlutno najgori film ikada snimljen, jer je toliko neuk i glup da je actually bio zabavniji od većine 'dobrih'.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #194 on: 24-11-2013, 19:28:19 »
KOSKAR ZA NAJBOLJU FILMSKU PRIČU

KOSKAR ZA NAJBOLJI FILM PO IZBORU PUBLIKE

evo prikaza:
http://ljudska_splacina.com/2013/11/naprata-2013-srpski-found-footage.html

a kome je to malo, evo još domaćeg faund futidža:

http://ljudska_splacina.com/2013/11/pali-aneo-2013.html

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #195 on: 26-11-2013, 23:16:44 »
da ne ispadne da meni ništa što je domaće ne valja - evo ga jedan s mojim pečatom!

http://ljudska_splacina.com/2013/11/prica-o-stanovnicima-zida-2013.html

crippled_avenger

• 4
  • 3
    • http://dobanevinosti.blogspot.com
« Reply #197 on: 09-06-2014, 23:30:47 »
Pogledao sam TMINU, studentski diptih Luke Bursaća, čija ukupna minutaža izlazi na 66 minuta. Ovaj studentski film po mnogim svojim tehničkim i egzekucijskim aspektima prevazilazui srpske profesionalne igrane filmove.

Međutim, kao neko ko je bio student od 2000. do 2004. i učestvovao u nastanku mnogih studentskih filmova, dodao bih da TMINA svedoči o kvantnom skoku u odnosu na tu epohu - ne samo da je tehnika napredovala - pre svega na najelementarnijem nivou a to su kamere, već se pojavila i generacija mladih ljudi koji filmski, odnosno vizuelno, misle nekoliko koraka ispred nas. To je verovatno doprinos interneta, mnogo veće obaveštenosti i okrenutosti savremenim tokovima i mogućnosti da uz pomoć mobilnih telefona, recimo, stiču vizuelnu kulturu i misle daleko sofisticiranije.

Rekao bih da nova generacija reditelja fundamentalno misli "filmskije" i da su generacije pre njih mnogo više imale sklonost da se izražavaju u "pojmovima" nego u slikama, što je esencija filma.

Naravno, danas kada ove generacije snimaju, moja paleo-generacija već snima profesionalne filmove i ta razlika nije toliko vidljiva. Recimo, KLIP Maje Miloš ima vrlo moderan vizuelni izraz sa uplivom raznih medija. Ipak, sigurno će ovi novi mladi ljudi dati nov kvalitet našoj kinematografiji.

U tom disbalansu između "pojma" i "slike" leži i fundamentalna razlika u kvalitetu filmova te dve generacije. Ovi oslonjeniji na "pojmove" stavljaju veći akcenat na temu, ideju, žanr, dočim su novi vizuelniji u svojoj ekspresiji i više se oslanjaju na sam audio-vizuelni utisak.

Bursaćev film je diptih u kome su povezane dve priče - jdna socijalna ljubavna drama iz bliske prošlosti i jedna futuristička cyberpunk iz bliske budućnosti. Ova prva je jača na nivou jasne priče i likova, gazeći pitomije teritorijom Maje Miloš, dočim je druga pripovedački praznija ali vizuelno i dizajnerski izazovna sa androginim Potomkom koji slavi svoj 23. rođendan u neo-Beogradu, po prvi put dosledno snimljen u maniru Ridley Scottovih vizija iz BLADERUNNERa ali sa pričom koja je bliža Refnu. Mislim da ova druga polovina filma deluje kao jedna od najbrižljivije snimljenih deonica kod nas, ikada.

A slutim da će TMINA biti redovan deo programa Festivala srpskog filma fantastike jer će njegova publika kada "pretrpi" prvu "realističku" polovinu. biti prilično razneta drugom.

Luka Bursać je reditelj čiji predstojeći koraci zaslužuju pažnju. A ne bi me iznenadilo da jedan od njih bude dosnimavanje materijala koji bi TMINU učinio celovečernjim filmom konvencionalne minutaže, iako bi se po nekim podelama ona mogla kvalifikovati kao dugometražno ostvarenje.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

mac

• 3
« Reply #198 on: 09-06-2014, 23:37:21 »
Moram da reagujem na pojmove iz fizike. Izraz kvantni skok se često pogrešno koristi, a reč je o najmanjem mogućem skoku koju postoji u prirodi, kada elektron u okviru atoma prelazi iz jednog energetskog stanja u drugo.

Albedo 0

• Guest
« Reply #199 on: 09-06-2014, 23:42:00 »
pa dobro, i na wiki piše

Although changes of quantum state occur on the submicroscopic level, in popular discourse, the term "quantum leap" refers to a large increase.