Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
STRIPOVI I OKO STRIPOVA / Re: Omiljeni kadrovi/table
« Last post by Meho Krljic on Today at 21:52:32 »
The Brave and the Bold je za mene nepresušan izvor zabave. Danas smo u broju 106 iz 1973. godine u kome se Betmen udružuje sa Green Arrowom.
 
Postavka je sledeća: izvesna mlada pripadnica džet-seta je buduća bogata naslednica deset miliona dolara. Međutim, kako nju mrzi da čeka da napuni određeni broj godina da dobije deset miliona, ona je, čim je postala punoletna osnovala korporaciju u kojoj je kapital - ona sama i tražila pet akcionara da ulože po milion keša u nju sa znanjem da će kroz par godina zaraditi dva. Našlo se pet entuzijasta i sve bi bilo kako treba - ona živi na visokoj nozi i kocka se u ilegalnim kockarnicama, oni strpljivo čekaju dupliranje kapitala - da odjednom šerholderi ne počnu da ginu. Jedan za drugim.
 
Bob Haney ovo piše praktično kao farsu, jer prvo jedan akcionar gine u saobraćajnoj nesreći koju mu je očigledno smestio njegov šofer, a Komesar Gordon ubeđuje Betmena da je paranoičan iako je Betmen upravo nabrojao tri jasna indikatora da je vozač priču izmislio. Iste noći gine i drugi akcionar u podmetnutom požaru i kada Betmen ponovo dođe sa tezom da neko ubija akcionare, Komesar mu skoro uvređeno objašnjava da je u pitanju koncidencija. "Možda je pušio u krevetu." kaže on, nakon što je drugi čovek povezan sa neobičnom investicijom nasilno stradao iste noći. Imam saosećanje za Betmena kad vidim sa kim mora da radi. Pogotovo kad mu izmišljaju lažne Šekspirove citate.
 

 
 
Srećom, treći akcionar je Oliver Kvin, aka Green Arrow ali i on ubeđuje Betmena da su to sve koincidencije. DCjev univerzum je očigledno mesto gde se na nasilnu smrt gleda kao na nešto što se ljudima događa praktično sve vreme. Kvin, međutim uspe da preživi atentat pa se presvuče u kostim i on i Betmen kreću da istražuju slučaj. Evo kako to istraživanje izgleda:
 

 
Dakle, prvo Betmen odmah razbije svetlarnik i uleti u tuču iako su došli samo da razgovaraju, a posle... pa posle pokušava sopstvenim telom da zaustavi poletanje aviona:
 

 
 
Na kraju stripa su Betmen i Green Arrow u Švajcarskoj i na skijama jure Two-Facea koji pokušava Kvina da ubije snajperom. Betmen tu, par sekundi pre nego što Two Face sam od sebe sleti u ambis i liši heroje zadovoljstva da ga uhapse i pesnicama mu pročitaju njegova prava, dakle, Betmen tu, izbegavajući karabinski hitac sa boka  izgovara besmrtnu rečenicu:"Got to put a little zig in my zag".
 
 

 
 
Džim Aparo i Bob Hejni, braćo i sestre!!!!!!!!
2
FILMOVI / Re: NOVI HORRORI NA DIVXU
« Last post by Black swan on Today at 21:44:45 »
al zastzo daju nazive s kojima se mozes zajebavati
ukini to prije nego neko strada
riple niple
4
Jel' to znači da si samo Mehi prodao knjigu? Naravno da imam još desetak knjiga, stoje pored sanduka sa rakijom, a on se brže troši.
5
Objavljena dela DOMAĆIH autora / Re: Unazad i Folder: Baba Vanga Case
« Last post by Boban on Today at 20:53:12 »
Biće ga na štandu Čudne knjižare aka ZNAK SAGITE.
Ako izdavač ima još primeraka; ja sam dobijenu količinu stukao do pretposlednjeg primerka.
6
A upravo sam pogledao i izdanja Čarobne knjige pod nazivom Best of Marvel, pošto je Marvel XX veka i, posebno, 80-ih moj forte. Čudno da nigde ne mogu da nađem konačnu listu naslova složenih hronološki, kako su izdavani.

Tajni ratovi jedan od najboljih stripova 80-ih!?!?!?  :lol: :lol: :lol: Pazite, ja sam prvi rekao da su Tajni ratovi (o čijoj genezi znam dosta) začuđujuće dobri sa obzirom da su praktično bili reklama za igračke, ali "jedan od najboljih stripova" bilo kog doba ili mesta? Jadno takvo doba... Još kada sam video "Tajni ratovi 2..." pomislio sam u trenutku da je izdavačev kredibilitet otišao iz gungule u gungulu beskonačnog smaka, ali onda sam video nastavak "... Uspon Doktora Duma", i shvatio da se radi o drugom delu prvog rata.  xnerd  Ali sada, kad razmišljam s distance, nisam siguran da eventualno neće da objave i drugi rat kao nešto od najboljeg u Marvelu 80-ih :roll: . Ili Milarovu Fantastičnu četvorku, koja potpuno negira - osim pristojne veštine pripovedanja - i sve iz Tajnih ratova šta smo naučili o Dumu. Jer Milar SE PRODAJE!!! (Eno, Kick-Ass je trenutno među 20 najprodavanijih knjiga, prema njihovim informacijama.)

S druge strane, svaka čast na Derdevilu. Iako je Milerov Nebojša izlazio još u Eksu, to je uvek dobar izbor - bilo prvi period s Džensonom, bilo Ponovo rođen sa Macukelijem, bilo, eventualno, Elektra: Assassin, sa Sinkevičem  xsqsick xsqsick *.

Na X-Ljude nemam zamerki, jer na tome što je objavljeno se zasniva gotovo sve što je pisano ili snimano po njima do dana današnjeg. Čak i ako neko misli da je po formi pripovedanja pomalo zastarelo, dobro je osmišljeno. Ali ono objavljeno od Starlina nema ništa ni od Best of Starlin, kamoli Marvel. Greška koju ljudi obično prave u opisu forme, duha i stila Starlinovih priča je upotreba prideva "epsko". Njegove priče su "kosmičke", ali nikad nisu zaista epske. Rešavaju se same od sebe, i mogu da se predstave kao drama u nekoliko zatvorenih prostorija. Njegovi aduti su na polju drame i lirike. Kada pokuša da ih ispriča na epski način, većina stvari postaje nepotreban i nebitan teret, počev od toga da se zaista ništa nije izmenilo, preko činjenice da mu akcija nije jača strana, do toga da većina likova ne služi ničemu, osim kao topovsko meso za Tanosa, ili koga god je već potrebno. Dakle, ko hoće Best of Starlin neka čita starog Warlocka-a (#9-15), Smrt Kapetana Marvela (iako znam ljude koje je taj kratki roman smorio), ili Dreadstara. Eventualno Srebrnog letača pre Rukavice beskraja. Ne sve ove nasilno uklopljene "događaje" u kojima se na kraju ispostavi da se ništa nije dogodilo.

Best of... nije dobar naziv za ovakvu ediciju. "Najpoznatije", pomešano sa "najlakše za objaviti" (budući da se može štampati u kraćem tomu ili dva), bliže je istini.*reakcija prosečnog čitaoca ovog žanra
8
FILMOVI / Re: NOVI HORRORI NA DIVXU
« Last post by Pizzobatto on Today at 19:58:07 »
dumb and dumber topic jbt

koje dileje snimaju i gledaju ovo
9
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Bilderi i bilderke...
« Last post by tomat on Today at 19:51:04 »
Lateral rejz sa elastičnom trakom, bogovski. Mislim da bi trebalo da investiraš u gumu.

Inače, na Skucijevom sajtu imaš kastom mil planer, ukucaš podatke, šta oćeš da postigneš, i on ti da predlog šta da jedeš, mislim da je počeo da stavlja i neke recepte.
10
FILMOVI / Re: INDI-GO, HERE WE GO-GO-GO-GO!!!
« Last post by ginger toxiqo 2 gafotas on Today at 19:44:22 »
The Cakemaker 2018 BDRip XviD AC3-EVO
https://www.imdb.com/title/tt4830786/
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10