Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
2
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Gluposti
« Last post by Pizzobatto on Today at 00:34:38 »
4
UMETNOST I KULTURA / Re: Sta Trenutno Slusate?
« Last post by tomat on Yesterday at 22:42:30 »
čini mi se da sam postavljao negde Musaku, domaći bend koji svira narodnjake u surf rok stilu.

bio sam na njihovom koncertu u KC Grad, nije bilo loše, mada zvuk postane predvidljiv posle nekog vremena.
5
Пошто ми оно проклето "пресс ЕНТЕР" стално заклања Ванду, да нагласим да она тренутно има девети ниво и (што је битније) маканито магију, тако да је углавном спремна за босс фигхт на четвртом нивоу, који би требало да нам донесе кључ за лифт и пролаз на ниже нивое.
6
Тренутни ростер, након још неколико дана лаганог напредовања. За који дан ћу да сакупим најбољу екипу и идем у напад на четврти ниво (ТМ).

7
UMETNOST I KULTURA / Re: Sta Trenutno Slusate?
« Last post by Meho Krljic on Yesterday at 19:36:26 »
Naravno, kad se jednom krene nizbrdnom stazom surf roka, nema predviđanja gde se čovek može zaustaviti...
 
Svi solidni al Mel Tejlor ubija:
 

 
Ovo je, nažalost plejbek, al kakva pesma:
 

 
Šalio sam se, zna se tačno gde ćemo završiti: gledajući belgijski surf bend kako svira Marš na Drinu:
 
8
ПРОТЕСТ (први део)

Пре свега, мој блог Хајдучија јесте блог посвећен поезији и мом личном стваралаштву, али сам овога пута направио изузетак, у име истине и правде које и сам пропагирам кроз своје песме. Реч је о тексту који није смео бити објављен на неколико сајтова, из бројних разлога, понајвише из страха. Моја пријатељица Ирена Маринковић га је написала након разговора са господином Станком Крстином, и ја сам се понудио да овај текст и објавим на свом блогу, не страхујући од режима и окупационих власти, клевета и застрашивања. Ако се већ боримо за правду и истину, боримо се до краја и без страха и оклевања!

- Владимир Шибалић -
 
Кажу да оно сто нас не сломи заправо ојача... Шта чинити ако на животном путу сусрећемо само оно што би да нас распе у делове? Многи се повуку, најлакше је сагнуте главе корачати. Неки заобилазним путем сроде се са ситуацијом и постају гомила. Поједини-пркосе...

Дана 06. 04. 2018. упознах човека који своје ставове не конпензује, правду не занемарује и од свега највише воли истину. Истина је изазов који га одржава у намери да истраје на свом путу. Шта је радио тога јутра, поменутога дана? Протествовао, сасвим мирно...

Реч је о господину Станку Крстину, власнику фирме за графичке делатности Пре-Принт, председнику уније послодаваца Војводине, председнику и оснивачу удружења ИНС-а из Новог Сада... Пре свега реч је о човеку коме је породица на првом месту, посао на другом а проблеме решава без мешања поменутог али се то вешто увлачи у све поре његовог живота...

Имах част да говорим са њим о протесту, проблемима, животу, ставовима... Господин Крстин већ скоро једанаест година бије битку којој се крај не назире. Узалудна борба као метафора је преносног карактера што се њега тиче. Од 2008. године његова борба не престаје. Све креће од онога дана када је његова фирма оклеветана да користи токсичне боје и тиме загађује животну околину. Домино ефекат се одражава на пословање поменуте фирме, новински чланци додајући со на рану убрзавају ширење негативних и непроверених информација. Нус појава смањење кадрова, угрожавање здравља господина Крстина и борба која не престаје. Сво његово залагање и труд остаје да стоји на једном месту али снага воље не посустаје.

Нисмо ли сви ми људи?

Дискриминација је проблем и вечита тема. Има ли смисла говорити о припадности неког појединца - aко он на датој територији измирује своје обавезе, уредно се стара о својој породици не користећи државну помоћ. При том још упошљава са дате територије људе дајући им начина да на поштен начин својим радом и трудом зараде за хлеб и прехране породицу. Данас када је стопа незапослености оваква каква је, требамо ли се у муци помагати или се раздвајати по било каквој припадности?

Од протеста до протеста, од врата до врата, кабинета, судова... Господин Крстин изгубио је здравље, отпустио многе раднике, смањио пословање али вера није отишла од њега. Борба је са животом скопчана.

Кажу да истрајност једног човека зависи од његове мотивације и унутрашњег сидра које му не дозвољава да потоне. Онда нам је јасно какав је ово човек и како се ми требамо носити са својим проблемима.

О детаљима у другом делу...

Ирена Маринковић


https://hajducija.blogspot.rs/2018/04/blog-post_69.html


9
UMETNOST I KULTURA / Re: Sta Trenutno Slusate?
« Last post by Meho Krljic on Yesterday at 19:27:03 »
Fak mi, imam skoro 47 godina i prvi put u životu čujem original ove pesme koju uglavnom svi znamo u Anarchic Systemsovoj obradi:
 

 
 
10
I dostupan je na Steamu, istina.

Ja se s držanjem dugmeta nisam mnogo smarao, igra je uglavnom prelakak čak i za skrabove poput mene.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10