Author Topic: CRNI CVET by Boban Knezevic  (Read 72337 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ChikaLjuba

• 2
Re: CRNI CVET by Boban Knezevic
« Reply #200 on: 13-07-2011, 11:30:32 »
Poslednji Srbin je dosad prodat u 1800 primerka (toliko mi je izdavač prijavio i platio); to jeste vidljivo manje od megahitova koji nas zasipaju, ali neuporedivo više od 99% srpskih knjiga izdatih u ovom veku. Magični Ćira, sa knjigom kod istog izdavača stigao je tek do 2500 što nam govori da su te dve knjige tu negde po zanimljivosti za publiku; s jedne strane dobitnik NIN-a izdat 4 meseca pre PS-a s druge totalni anonimus. Mislim da je tih 1800 veliki uspeh za tog totalnog anonimusa koji nije imao nijednu promociju niti predstavljanje svoje knjige.
CC je dosad nakupio 4700 primeraka na srpskom što takođe nije ne znam kakva brojka, ali opet, najnoviji Albaharijev roman dosad je otišao u manje od 2000 primeraka tako da licitiranje sa tim čudnim petocifrenim i šestocifrenim brojevima zapravo nije realnost za znatnu većinu domaće produkcije i svakako nije merilo kvaliteta s obzirom na ekipu koja se time trenutno razmeće.

Kakvo nespretno poredjenje. Da si citao Ciricev roman (a nisi) znao bi da je u pitanju mracni, tesko prohodni Cendlerovski triler koji je daleko od toga da bude komercijalan, sto Ciric i sam priznaje. Kuknjava vezana za promocije nije na mestu. Primer: koliko je promocija Alnari uradio Ciricu? Ne secam se nijedne u Beogradu, a mislim da ih nije bilo mnogo ni u drugim gradovima.

S druge strane, "Poslednji Srbin", od dizajna korice, preko bumbasticnog naslova te bumbasticnijeg "motoa" na koricama (to je tek za upisavanje od smeha, zvuci kao maksima handzar divizije) je ocigledno imao ambicije da napravi "nesto". Inace ga ne bi na nevidjeno izdavac svrstao u "bestselere" cim je izasao ispod stamparske prese? I dao mu poznatog pisca da ga pogura jer za autora "bestselera" zna samo uza rodbina i komsiluk.

Sad, mene zanima, ako je roman postigao toliki "uspeh" zasto onda Alnari nije izdao i "Crni cvet?" pa da opet postigne "uspeh" nego je isti sada izdat kod nekog knjizara u Maloj Mostanici.

Inace, odekle tebi tako precizne brojke o prodaji? Narocito kad je Albahari u pitanju? Mislim da ni Pedja Markovic ne raspolaze tako preciznim statistikama. Smesno je Davida ubacivati u ovu pricu, njegove knjioge nisu nikad bile namenjene siroj publici, njegova proza je zahtevna i hermeticna, a Stubovi kulture nemaju marketing tipa "evo ga bestseler! kupuj narode!" Da ne govorim o tome da su njihove knjige mnogo skuplje nego knjige drugih izdavaca.

ChikaLjuba

• 2
« Reply #201 on: 13-07-2011, 11:32:23 »
S obzirom na to da "š" pišeš kao "sh", nadam se da ćeš i "v" pisati kao "w". To je tako kul.

mislis "cool"? :)

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #202 on: 13-07-2011, 11:39:29 »
Stipanova molba obrisana !

Josephine

• Guest
« Reply #203 on: 13-07-2011, 11:40:15 »
@D.2.0

Vidi, sad moram da ti se izvinim. Pogrešno sam te procenila. Mislila sam da si običan provokator, i da ću se malo zabaviti, ali sam pogrešila. Sad mi te je žao.

Naime, kada se neko pojavi iz nebuha, posle dugo godina da pljuje nečiji roman (a nemam ništa protiv pljuvanja, samo protiv stila i motiva za pljuvanje), pri tom tvrdeći da za autora znaju samo komšije i rodbina, a samim svojim napadom autoru daje na značaju i popularnosti, onda je to prosto... otužno, jadno i usamljeno. :(

Izvini, zaletim se ja tako ponekad...

ChikaLjuba

• 2
« Reply #204 on: 13-07-2011, 11:45:03 »
D. izbriši lične podatke, ako još možeš! Molim te!

Ma kakvi licni podaci? Dragana zvana Dexa????  :x :x :x

Ti podaci su autenticni koliko i cinjenica da sam ja napisao "Vreme smrti"

Boban

• 3
« Reply #205 on: 13-07-2011, 11:54:59 »
Ja imam vrlo precizne podatke o svim tiražima...Izgled PS-a odredio je Izdavač; sa sve najavama i pominjanjem bestselera; kao i za Ćirićevu knjigu kojoj je takođe promenio autorov naslov.
Ja nikada za sebe ni u kakvom kontekstu nisam pominjao bestseler autor, a poređenje sa Ćirom stoji jer te dve knjige izašle u slično vreme, slično tretirane, beleže sličnu prodaju; čudno je da Ćirinu knjigu pravdaš složenošću, a mojoj oduzimaš to isto pravo... ma, sve je ovde jasno, nema razloga da se dalje natežemo; mišljenje je kao dupe; svako ga ima.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #206 on: 13-07-2011, 12:00:44 »
D.-ini lični podaci su i dalje vidljivi u citatu u D.2.0-ovom postu. Intervenišite.

Boban

• 3
« Reply #207 on: 13-07-2011, 12:05:31 »
Meho, šta si se ti uzvrpoljio, kao da je neko okačio tvoje podatke?
Možda D. želi da bude pronađena... možda je ona vampir koji tako namamljuje lakoverne? Ili nešto još gore...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #208 on: 13-07-2011, 12:07:08 »
Pa... mislim, meni ni iz džepa ni u džep, ali ipak, kad neko neće sebe da zaštiti jer ga vozi nalet adrenalina, treba da ga zaštite drugi koji su imuni na adrenalin. Plus, pošto je sama D. uklonila podatke, to znači da se predomislila. A kad se žena predomisli, zna se šta mi ostali treba da radimo.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #209 on: 13-07-2011, 12:07:52 »
D.-ini lični podaci su i dalje vidljivi u citatu u D.2.0-ovom postu. Intervenišite.

Podržavam. Bobane, daj briši taj post.

Što se Ćirinog romana tiče, kakva složenost? Taj roman je ok krimić (i ne više od toga) kome je učinjena medveđa usluga time što je stavljen u istu rečenicu sa drastično boljim romanom kakav je Hobo.
We're all mad here.

Boban

• 3
« Reply #210 on: 13-07-2011, 12:11:22 »
A kad se žena predomisli, zna se šta mi ostali treba da radimo.

Da čekamo da to uradi ponovo.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #211 on: 13-07-2011, 12:18:58 »
Ključna reč je svakako "čekamo".

Josephine

• Guest
« Reply #212 on: 13-07-2011, 12:31:33 »
Kakav nalet adrenalina... Selim se sutra iz stana. Ali je broj lične karte tačan. Kao i ime.  :lol:

Hvala Meho na brizi, ipak umem da se zaštitim.  :)

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #213 on: 13-07-2011, 12:33:34 »
Blesava jedna!  :x

Boban

• 3
« Reply #214 on: 13-07-2011, 12:33:41 »
Ja bih zapravo žalio svakog muškarca koji nepozvan zakuca na njena vrata...

Josephine

• Guest
« Reply #215 on: 13-07-2011, 12:37:47 »
Al zato blago onom koji zakuca pozvan.

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #216 on: 13-07-2011, 13:18:31 »
Nemoj te ljudi, zvaću decu!!!

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #217 on: 13-07-2011, 13:40:06 »
dobar je CC  za mrvicu bolji od PS mada mi je mnogo draži i zanimlljiviji onaj kratki Zaklana u laso plasu ili kako već
negdje pročitah da je to sljedeća opcija za pisanje... pa eto jedva čekam da ispitamo i taj svijet fantastike....
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #218 on: 13-07-2011, 13:41:22 »
E da, ta Zaklana je baš lepa jedna pričica. Samo, da nisam znala da je njegova... nekako mi je drugačija.

Boban

• 3
« Reply #219 on: 13-07-2011, 13:47:55 »
A pošto je moja, ne voleš je... ja pišem raznovrsno, raznim stilovima, raznorodne teme, drugačiji pristupi; svaka knjiga svet za sebe...

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #220 on: 13-07-2011, 14:13:38 »
Pa ko bi išta tvoje mogao voleti? :mrgreen:

Ma neeee, nego ono, u fazonu "iju, nikad ne bih rekla". A o raznovrsnosti ne mogu baš mnogo toga reći, nisam čitav opus prešla.

ChikaLjuba

• 2
« Reply #221 on: 13-07-2011, 16:33:41 »
Pa... mislim, meni ni iz džepa ni u džep, ali ipak, kad neko neće sebe da zaštiti jer ga vozi nalet adrenalina, treba da ga zaštite drugi koji su imuni na adrenalin. Plus, pošto je sama D. uklonila podatke, to znači da se predomislila. A kad se žena predomisli, zna se šta mi ostali treba da radimo.

D. je zena sa mushkim nadimkom. Hermafrodit ili nesto trece?

ChikaLjuba

• 2
« Reply #222 on: 13-07-2011, 16:40:45 »
Ja imam vrlo precizne podatke o svim tiražima...Izgled PS-a odredio je Izdavač; sa sve najavama i pominjanjem bestselera; kao i za Ćirićevu knjigu kojoj je takođe promenio autorov naslov.
Ja nikada za sebe ni u kakvom kontekstu nisam pominjao bestseler autor, a poređenje sa Ćirom stoji jer te dve knjige izašle u slično vreme, slično tretirane, beleže sličnu prodaju; čudno je da Ćirinu knjigu pravdaš složenošću, a mojoj oduzimaš to isto pravo... ma, sve je ovde jasno, nema razloga da se dalje natežemo; mišljenje je kao dupe; svako ga ima.

Pa ocigledno je da imas precizne podatke o tirazima. To nije upitno. Pitanje je - odakle ti? Kako? Citam kako se mnogi pisci pa cak i izdavaci zale kako ne znaju tacnu prodaju knjiga... pre svega zato sto distributivni lanci poput IPS-a i slicnih prave lom. Bas me zanima koji su tvoji metodi dobijanja tih podataka?

Cirina knjiga nije slozena, vec je napisana tako da moras malo vise da mucnes glavom kad je citas, da skapiras reference, da provalis recenicu, da imas jedan nivo opste kulture i znas neke stvari vezane za knjizevnost, rokenrol, jazz, film. Ciric je poznat kao odlican stilista. A to ne moze da se nazove "slozenost" vec umece, zanat, spisateljska virtuoznost... otprilike sve ono cega nema u Poslednjem Srbinu.

Eh, nisam ispricao kako sam svojevremeno posudio Crni cvet jednom ortaku i on me kasnije zvao da mi kaze kako je primerak felerican jer pocinje negde sa sredine, sve su glave promesane, sredina je na pocetku, kraj u sredini, pocetak na kraju... papazjanija. :)

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #223 on: 13-07-2011, 17:28:30 »

Da li je to bitno??? Sve što je neprirodno meni je blisko.

Boban

• 3
« Reply #224 on: 13-07-2011, 17:41:40 »
Eh, nisam ispricao kako sam svojevremeno posudio Crni cvet jednom ortaku i on me kasnije zvao da mi kaze kako je primerak felerican jer pocinje negde sa sredine, sve su glave promesane, sredina je na pocetku, kraj u sredini, pocetak na kraju... papazjanija. :)

Dokaz da se ljudi okupljaju u gomile na osnovu inteligencije.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #225 on: 13-07-2011, 17:52:56 »
Zaklana u Lapis Lazuliju (sp?) mi je omiljena priča iz onog Trifida. Pomislio sam "Hot damn, hoću da vidim JOŠ od ovog svijeta!"
Slično je bilo i sa onom pričom o Žoržu Pavlovskom i vampirima i Vuletiću koji je na putu do Elektrodistribucije :!:

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #226 on: 13-07-2011, 17:56:33 »

D. je najbešnje stvorenje na Sagiti koje trenutno glumi dobricu.
Ako nastaviš da je izazivaš zaboravićeš na neizmirene račune i The Last Serb nadimke, sve mi se čini...

Boban

• 3
« Reply #227 on: 13-07-2011, 17:59:15 »
Roman koji ću možda jednog dana napisati, iz sveta u kome je "Zaklana..." trebalo bi da bude moje najbolje delo.
Čuvam ga za specijalne prilike.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #228 on: 13-07-2011, 22:02:19 »
zapamti
nećeš živjeti vječno
počni raditi odmah večeras
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Alex

• 4
  • 3
« Reply #229 on: 13-07-2011, 22:10:29 »
a završi sutra
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #230 on: 13-07-2011, 22:20:37 »
evo sta kaze tricky: "I found this on a shelf outside a book store for a buck. ..."
http://www.amazon.com/Black-Blossom-Boban-Knezevic/dp/1894815904/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1310588189&sr=8-1

dalje nemojte citati, hm, samo ogovara.

Albedo 0

• Guest
« Reply #231 on: 13-07-2011, 22:39:41 »
CC je definitivno bolji od PS-a, mada nijedan ni drugi roman nemaju veze s naslovom

Mislim, naslovi su brate minli...

A naravno, ono što ne valja kod CC-a je što je Kesedžija pošteno pobijeđen, bez podvala, nožem u leđa i tome slično kako je jedino ispravno i bogougodno 8-)

Boban

• 3
« Reply #232 on: 14-07-2011, 15:51:24 »
Crni cvet je pravi i besprekoran naslov, kao što je Živosahranjeni za Poslednjeg Srbina.
Tebi zapravo nije jasno ko je crni cvet u Crnom cvetu, kao što ti i nije jasno zašto nije dolazila u obzir kurvinska pobeda. Nepažljiv si čitač, Bato, površan i brzoplet, prepun sebe i vere u nadmoćnost svoje inteligencije, a zapravo si nesiguran, izgubljeni dečak željan pažnje i razumevanja.

ChikaLjuba

• 2
« Reply #233 on: 14-07-2011, 17:47:52 »
Crni cvet je pravi i besprekoran naslov, kao što je Živosahranjeni za Poslednjeg Srbina.
Tebi zapravo nije jasno ko je crni cvet u Crnom cvetu, kao što ti i nije jasno zašto nije dolazila u obzir kurvinska pobeda. Nepažljiv si čitač, Bato, površan i brzoplet, prepun sebe i vere u nadmoćnost svoje inteligencije, a zapravo si nesiguran, izgubljeni dečak željan pažnje i razumevanja.

Eto ti sad. Ko je kriv lоšem piscu ako ne čitaoci?
Dakle nije gospon Pisac napisao lošu knjigu, banalnim stilom, sa papiranitm likovima i papazjanijom od fabule nego su to čitaoci nepažljivi, površni, brzopleti, puni sebe a zapravo nesigurni, izgubljeni, željni pažnje i razumevanja (da sam zlonameran pomislio bih da ovo Pisac opisuje samog sebe) a "Crni cvet" je, bajo moj, "besprekoran naslov" otprilike kao "Na Drini ćuprija". S tim što je Knežević bolji pisac od Andrića. I što idioti od čitalaca to ne kapiraju. Ali shvatiće jednog dana kada Kneževiću u Šveckoj udele Nobela, pa ima da se kaju... I onaj Poslednji Srbin ima da se kaje što se zamerio Živosaranjenima.

Albedo 0

• Guest
« Reply #234 on: 14-07-2011, 19:22:12 »
a tek naslov Živosaranjeni nema nikakve veze onim romanom, mislim naslovi mu nastaju tako što se dohvati neke sporedne stvari i eventualno je smućka dodatno na kraju, i kao sad to more bit' naslov, nije nego 8-)

a što se kraja CC tiče, nije stvar u fabuli već u politici, samoj srpskoj kulturi. Ja se ne slažem da moralni kodeks Marka Kraljevića bude takav da on mora pošteno da pobjedi neprijatelja, kao da svjetske carevine postaju jake jer su bile poštene, pa zato su Srbi u kaljuzi koju zaslužuju, oni misle pošteno da dođu do vrha.

Dakle, meni kraj smeta prije svega ideološki jer propagira nekakav moral idiota i naivčina, zbog kojih ova zemlja i propada...

ChikaLjuba

• 2
« Reply #235 on: 14-07-2011, 20:02:50 »
a tek naslov Živosaranjeni nema nikakve veze onim romanom, mislim naslovi mu nastaju tako što se dohvati neke sporedne stvari i eventualno je smućka dodatno na kraju, i kao sad to more bit' naslov, nije nego 8-)

a što se kraja CC tiče, nije stvar u fabuli već u politici, samoj srpskoj kulturi. Ja se ne slažem da moralni kodeks Marka Kraljevića bude takav da on mora pošteno da pobjedi neprijatelja, kao da svjetske carevine postaju jake jer su bile poštene, pa zato su Srbi u kaljuzi koju zaslužuju, oni misle pošteno da dođu do vrha.

Dakle, meni kraj smeta prije svega ideološki jer propagira nekakav moral idiota i naivčina, zbog kojih ova zemlja i propada...

Meni je kraj bezveze jer je skroz nemotivisan, nema nikakvog saspensa, očekuješ sad kao da se nešto desi, neki žešći fajt, neka poenta na kraju, naravoučenije, kad ono ko izduvan balon, luftikus da ne kažem, ko da je piscu ponestalno inspiracije, ideje, ili je Miličko stiso sa rokovima pa je moralo sve da se zbrza na dve na tri, tek toliko da ne bude džaba smo krečili. Čak i Vesna Radusinović to radi bolje.

Boban

• 3
« Reply #236 on: 14-07-2011, 20:09:05 »
Bato, ti baš ništa nisi shvatio; krivo ti je jer knjiga ne nudi poetiku koja je tebi bliska; napadaš pisca što ti nije istomišljenik.
A vidim i dalje nemaš pojma na šta se odnosi sâm pojam "crni cvet"...

ChikaLjuba

• 2
« Reply #237 on: 14-07-2011, 20:25:37 »
Bato, ti baš ništa nisi shvatio; krivo ti je jer knjiga ne nudi poetiku koja je tebi bliska; napadaš pisca što ti nije istomišljenik.
A vidim i dalje nemaš pojma na šta se odnosi sâm pojam "crni cvet"...

"Krivo" mi je? Odakle ova terminologija? Iz obdanista?
Bilo bi mi krivo da mi je pisac marno ribu, ili da me je ubio u stonom tenisu ili da mi je na malom fudbalu gurnuo loptu kroz noge... Ali da mi bude "krivo" sto neko pise prozu za uz gusle? Mislim...

Tako je, nemam pojma sta je "crni cvet". A vidim nemaju pojma ni drugi koji su citali knjigu. Ne bi me iznenadilo da to nema pojma ni sam pisac.

Ali zasto trositi reci, zar neko strucniji nije nasao shodno da za ovih 15-16 godina da neki osvrt? Pritom ne racunam forumske mudrijase i i autorove drugare koji glume knjizevnu kritiku vec na neke relevantnije ljude? Pratim periodiku dugo, poznajem dosta kriticara, teoreticara, antologicara... Primecujem da ovu knjigu i njenog autora malo ko zarezuje. Pitam se zasto kad je toliko dobra?

Boban

• 3
« Reply #238 on: 14-07-2011, 20:29:01 »
A zašto ti već godinama neprekidno pljuješ ovu knjigu i njenog autora ako je knjiga tako loša a autor nevažan?

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
« Reply #239 on: 14-07-2011, 20:33:16 »
Ali da mi bude "krivo" sto neko pise prozu za uz gusle? Mislim...

Црни цвет је проза писана уз гусле? То је то, сад ћу дефинитивно да га прочитам...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

• Guest
« Reply #240 on: 14-07-2011, 20:39:06 »
krivo ti je jer knjiga ne nudi poetiku koja je tebi bliska; napadaš pisca što ti nije istomišljenik.

pa naravno, ne znam zašto ti to smeta? Valjda ja imam pravo da kažem da je za mene roman politička i moralna prevara? To je MOJE mišljenje, valjda imam pravo na njega...

Što se cvijeta tiče, ja sam to povezao sa ribom, ali sasvim mi je nevažno ako sam propustio nešto, jer to je ipak greška pisca 8-)

ChikaLjuba

• 2
« Reply #241 on: 14-07-2011, 20:44:35 »
A zašto ti već godinama neprekidno pljuješ ovu knjigu i njenog autora ako je knjiga tako loša a autor nevažan?

Zar su prosle godine? Nista nisam primetio!!!  :? :? :?

Ja sam mislio da sam o ovoj knjizi napisao koju rec prvi put sinoc.

Ti i ja ocigledno imamo drugaciju percepciju protoka vremena.
Ali nista zato, cito sam kod Asimova nesto slicno. Sve je to moguce. Mozda je neko od nas dvojice jutros prosao kroz crnu rupu, a? Ili je u pitanju neki drugi paradoks za cije objasnjavanje nam treba Stiven Hoking? Ili mozda nisam ja jedini na ovom forumu koji je na hemiji? :)

Boban

• 3
« Reply #242 on: 14-07-2011, 21:04:13 »
krivo ti je jer knjiga ne nudi poetiku koja je tebi bliska; napadaš pisca što ti nije istomišljenik.

pa naravno, ne znam zašto ti to smeta? Valjda ja imam pravo da kažem da je za mene roman politička i moralna prevara? To je MOJE mišljenje, valjda imam pravo na njega...

Što se cvijeta tiče, ja sam to povezao sa ribom, ali sasvim mi je nevažno ako sam propustio nešto, jer to je ipak greška pisca 8-)

Imaš pravo, ali ja ne moram da se složim s tvojom primedbom. Možda je pisac loš, ali možda si i ti bio površan.
Junak nije moralno superioran; rado bi mu zavukao strelu iz daljine, ali pošto njegov protivnik nije samo materijalni neprijatelj, već kletva za čije skidanje je neophodna poštena borba, on je prinuđen da od takvih nauma odustane, a nije da ih nema.
Na kraju, on ima tri moguća izbora, da kurvinski pobedi i praktično omogući da se kletva vrati ponovo, da pobedi pošteno i izvrši šta je zacrtano ili uradi ono što je uradio; na kraju, on ispada baš po tvojoj meri, Bato, kukavica i slabić jer mu ta moralna pobeda ništa ne donosi, nema prave hrabrosti da stvar izvede do kraja; isto tako je mogao na prevaru da ga uhvati i sapne, što je na kraju i učinjeno.
To nije pobeda, junak bira da ostane živ i slab i kukavan i bez obzira kako zatrpavali prolaz i podzemne odaje, jasno je da će jednog dana biti otkopan i kletva oslobođena. Ja nisam ostavio nikakvu dilemu po pitanju moralnosti glavnog junaka; on čini lošu stvar za svoj narod, a najbolju za sebe; ako tebi to nije dovoljno jadno srpski onda verovatno ne živimo u istoj zemlji.

Albedo 0

• Guest
« Reply #243 on: 14-07-2011, 22:36:24 »
vidim ja da ti svašta sada dopisuješ, da li se to priprema novo izdanje sa izmijenjenim krajem? 8-)

Boban

• 3
« Reply #244 on: 14-07-2011, 23:48:26 »
Pažljivim čitaocima koji se prepuštaju piscu dovoljno je; a onima koji bi da pisci ispunjavaju njihove želje i pišu njihove krajeve nikad se ne može udovoljiti. I ne treba.

ChikaLjuba

• 2
« Reply #245 on: 15-07-2011, 00:13:25 »
Pažljivim čitaocima koji se prepuštaju piscu dovoljno je; a onima koji bi da pisci ispunjavaju njihove želje i pišu njihove krajeve nikad se ne može udovoljiti. I ne treba.

Da li je vama piscima ikad palo na pamet da citaoci ne bi da se prepustaju bas svakom od vas? Zvuci ovako eroticno i lepo... Ali ako vec treba da me j**e neko u mozak sa svojim filozofijama i konstrukcijama, radije bi da to bude Borislav Pekic nego neki tamo Boban Knezevic.

Opet, citalac je onaj koji odvoji koji sat/dan svog vremena da bi se bavio pisanijama vas pisaca pa bi to bar trebalo postovati. Makar bio i nepazljiv. Ako je Bata platio da procita knjigu, ima pravo na svoje misljenje. Ma kakvo ono bilo. I ma koliko pocepalo tanku Piscevu sujetu.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #246 on: 15-07-2011, 00:20:56 »
Kaže se jebe a nikako j**e. Ovo drugo je isključivo rezervisano za salonske plačipičkice.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

ChikaLjuba

• 2
« Reply #247 on: 15-07-2011, 00:21:23 »
Kaže se jebe a nikako j**e. Ovo drugo je isključivo rezervisano za salonske plačipičkice.

Taj sam!

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #248 on: 15-07-2011, 00:25:48 »
Drago mi je da se upoznamo, ja sam polupismeni Stevica i puštam opake vetrove... a baš sam večer'o bećar paprikaša.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Boban

• 3
« Reply #249 on: 15-07-2011, 00:51:24 »
Ovde niko ne spori Batino mišljenje, nego se izgleda spori mišljenje pisca.
OK, možda pisac nije u pravu, ali niko nema obavezu da se složi sa bilo čijim stavovima.
Samo razgovaramo.
Na ovom forumu bar niko nije proganjan zbog svojih stavova, možda poneko ponekad kada počne da gura ljudima prste u oči, ali i to retko.