Author Topic: stripografije-komentari  (Read 72193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

markos

• 3
stripografije-komentari
« Reply #100 on: 21-09-2003, 09:31:54 »
Quote from: "ante"
markose
ja sam pristran jedino iz razloga što se na tvome isteu bezrazložno pljuje po meni. na tvome isteu čovjek ne smije imati ništa protiv tebe i tvoje klike.
da ovo napišem na www.stripovi.com , odmah bi bilo izbrisano i nitko nikad ne bi znao za to

nemoj ti pričati o mojim razlozima

Ne budi smijesan. U bilo kojoj ozbiljnoj diskusiji argumenti tipa "e ali da sam ja napravio ovo ti bi sigurno napravio ono" su upravo smijesni. Dakle ti mene optuzujes za nesto sto zapravo i nisam napravio  ali ti si uvjeren da bi ja to napravio. Odlicno. O bezrazloznom pljuvanju mozemo razgovarati cim sajt proradi, kad procitam topic.

Inace, primjeti da su na mom siteu i dalje i Stripje i Kruger, osobe s kojima sam se svadjao takoreci cijelo ovo vrijeme otkako sajt postoji? Ili su i oni moja "klika" a samo dobro glumimo da se svadjamo?

BTW, sad nemas primjedbi na moje zakljucke o tome tko je autor recenzije? Zanimljivo.

ante

• 4
  • 2
    • http://www.geocities.com/augusteum2003
stripografije-komentari
« Reply #101 on: 21-09-2003, 09:51:42 »
Quote from: "markos"
markose
ja sam pristran jedino iz razloga što se na tvome isteu bezrazložno pljuje po meni. na tvome isteu čovjek ne smije imati ništa protiv tebe i tvoje klike.
da ovo napišem na www.stripovi.com , odmah bi bilo izbrisano i nitko nikad ne bi znao za to

Ne budi smijesan. U bilo kojoj ozbiljnoj diskusiji argumenti tipa "e ali da sam ja napravio ovo ti bi sigurno napravio ono" su upravo smijesni. Dakle ti mene optuzujes za nesto sto zapravo i nisam napravio  ali ti si uvjeren da bi ja to napravio. Odlicno. O bezrazloznom pljuvanju mozemo razgovarati cim sajt proradi, kad procitam topic.

Inace, primjeti da su na mom siteu i dalje i Stripje i Kruger, osobe s kojima sam se svadjao takoreci cijelo ovo vrijeme otkako sajt postoji? Ili su i oni moja "klika" a samo dobro glumimo da se svadjamo?

BTW, sad nemas primjedbi na moje zakljucke o tome tko je autor recenzije? Zanimljivo.

markose, ja sam svaki dan na www.stripovi.com
ja čitam rasprave, još kupujem stripove preko stranice, samo ne sudjelujem u raspravama.
pratim sve što se događa.
kada bi ja sad ušao u neke rasprave, odmah bi globinjo počeo sa onim "kako ima obraza da se javi", onda bi byoman počeo s time "da je on u mome zadnjem postu vidio kakav sam zapravo", onda bi to rekli i bogi i seinfeld i dado i ostali....
samo bi me izvrijeđali i ja ne bih ništa postigao

isto tako ste potjerali osobu pod nickom "Ranko" totalno bez razloga. isto tako saada želite i željku potjerati.

ja sam se pokušao vratiti (napisao sam bio jedan post), ali sada vidim da nema svrhe, jer bi me tamo samo izvrijeđali

što se tiče autorstva, ako ti nisi primio mail u kojem brat traži anonimnost, onda sam se ja bez razloga naljutio. ali taj dio je samo mali dio onoga što se događalo i preko maila i na forumu. uostalom ja nisam tada mogao znati da ti nisi primio mail.

uostalom hajde ponovo pročitaj topic "god mode" na stranici, pa pogledaj tko je počeo prvi vrijeđati.

na www.stripovi.com ima puno dobrih osoba (nisam mnoge upoznao uživo, ali neke jesam), ali ima još više loših osoba
stop the american policy

markos

• 3
stripografije-komentari
« Reply #102 on: 21-09-2003, 10:15:31 »
markose

ja čitam rasprave, još kupujem stripove preko stranice, samo ne sudjelujem u raspravama.
kada bi ja sad ušao u neke rasprave, odmah bi globinjo počeo sa onim "kako ima obraza da se javi", onda bi byoman počeo s time "da je on u mome zadnjem postu vidio kakav sam zapravo", onda bi to rekli i bogi i seinfeld i dado i ostali....

Cak i kad bi tome bilo tako, KAKVE VEZE JA IMAM S TIM?

isto tako ste potjerali osobu pod nickom "Ranko" totalno bez razloga. isto tako saada želite i željku potjerati.

Bez razloga? Covjek se logirao dvaputa pod razlicitim nickovima i prica sam sa sobom tj. pod jednim nickom pise pitanje, pod drugim odgovara. kad sam mu to rekao poceo je nesto srati i naravno da sam ga izbacio. Zeljka ne zelim potjerati. Dapace, da nije bilo mene bio bi potjeran, procitaj pazljivo topice. Ili pitaj Seinfelda.

ja sam se pokušao vratiti (napisao sam bio jedan post), ali sada vidim da nema svrhe, jer bi me tamo samo izvrijeđali

što se tiče autorstva, ako ti nisi primio mail u kojem brat traži anonimnost, onda sam se ja bez razloga naljutio. ali taj dio je samo mali dio onoga što se događalo i preko maila i na forumu. uostalom ja nisam tada mogao znati da ti nisi primio mail.

Da, ali nije ti palo na pamet da razmislis o cinjenici da IAKO smo bili u svadji ja sam stavio recenziju za koju sam mislio da je tvoja. Dakle, to bi bio vise nego dobronamjeran i pomirljiv potez s moje strane. Da si me poslije normalno upozorio i rekao sorry, ali to je bratova recenzija a ne moja, krivo si vidio, sve ok, a ne ovako pljuvacki i napadacki. I onda sam ti ja kriv? Ja ti pruzim ruku, a ti pljunes. I logicno da ti vise necu objaviti nista.

[/quote]
uostalom hajde ponovo pročitaj topic "god mode" na stranici, pa pogledaj tko je počeo prvi vrijeđati.

na www.stripovi.com ima puno dobrih osoba (nisam mnoge upoznao uživo, ali neke jesam), ali ima još više loših osoba[/quote]
Procitat cu topic. A tvoje misljenje o osobama na s.c. je samo tvoje, sto ne znaci da je nuzno i tocno. I ne mozes donijeti sud o tome jer tamo ima preko 500 ljudi koji redovito sudjeluju. Hoces reci da su preko 250 od njih losi? I onda se cudis sto ce te popljuvati ako dodjes nazad?

Rommel

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #103 on: 21-09-2003, 10:30:22 »
Quote from: "Rommel"
Evo, pozivam sve ljude koje si prozvao ovdje da se izjasne. Meph se izjasnio i rekao je da TEBI ovo nije trebalo. Pajke je ostao neutralan. Ante je iz razumljivih razloga pristran, ali zamolio bi ga da razmisli o argumentima. Globinjo se isto izjasnio na s.c. odi pa procitaj. A ne sumnjam da ce se Gaston izjasniti ako ovo procita. Pa cemo vidjeti, tko gubi tko dobiva. A Pajke ti je mislim rekao da si presao liniju, tj. da smo je obojica presli, ali remember, you started this.

nisi shvatio - ovo sa spomenutim osobama - budi siguran da mi nece zamjerit sto god ja napravio - njih sam spomenuo jer je poznanstvo s njima nesto najvrijednije sto sam  stekao na stripovima.com i u tom smislu ne mogu izgubiti a nisam ih spominjao u smislu prozivanja... a by the way sigija si preskocio (slucajno?)....a o tome ko je poceo ovo jasno je (u smislu topica) ...ja...ali probaj jos jednom proniknuti u razloge nije tesko, napisao sam, elementary my dear markos....pa mi onda reci zasto je sve pocelo....a i na taj nacin ne mogu izgubiti jer sto god mislili o ovom sukobu necemo prestatii biti prijatelji ali ocegledno si izgubio smisao zadnje recenice....ne znam da li ti dobivas ali ja ne gubim (njih)

budi siguran da mi nece zamjerit sto god ja napravio
? STO GOD? Don't be so sure. Ni ja nisam mislio da cu ti ikad ista zamjeriti, pa evo vidis dokle je ovo doslo.
a by the way sigija si preskocio (slucajno?)
Naravno da nije slucajno. Trazenje sigija da donese neki sud u diskusiji izmedju mene i tebe je isto kao i kad bi recimo dao Hitleru mogucnost odabira osobe koje ce pomilovati, a moguci kandidati za pomilovanje bi bili recimo Einstein i njemacki serijski ubojica.

Patu Garretu
sto fali metaforama..nista a ni u jednom trenutku nisam izgubio glavnu temu iz vida.... a ako ti se moj stil pisanja ne svidja ne vidim zasto bih ga ja morao mijenjati....
ali dobro...
da rekao si bates je takav i takav ignoriraj ga....medjutim kada je tebe napadao osudio si ga puno ostrije....nego li je to bio slucaj sa mnom...a bez obzira ko je bio u pravu ko u krivu smatrasm da je batesovo potezanje mog zdravstvenog stanja jako jadno i da je zasluzilo stvarno jacu osudu...
Nisam rekao da si ti za batesa rekao da je legenda...ali od svih sa tvog sitea sam cuo sljedece...on je dobar, sasvim drukciji u zivo, pa on uziva u provokacijama, pa ignoriraj ga.....ne znam ali ja ne mogu podnjeti da me neko provocira bez razloga tim vise....sto u raspravi o sigismundusu nisam ga nicim uvrijedio...sto bi mogli potvrditi svi......jedino sto sam rekao da je sigi kupovao po stilu daj sto das placam koliko trazis....to bi mogli potvrditi i fumettistti i aco....ali ako nece radi krugera to je vec njihov problem...
druga stvar koju mi je bates "zamjerio" je sto sam rekao na topicu o superhrvoju da "nitko ozbiljan ne bi to napisao i da je to samo batesova provokacija"
i tako je pocelo sa svime....jedino zalim sto sam se dao tako isprovocirati, ispao sam naivan k'o francuska sobarica :lol: , ali to je vise zbog toga sto na tom i takvom mjestu to nisam ocekivao.....doduse imao sam pravodobno upozorenje od covjeka cije misljenje si napisao kako cijenis...malo zalosno nakon svega jer ipak je bio jako koristan siteu sto bi svi mogli potvrditi....ja sasm mu onda odvratio da je nemoguce da mi se to desi na siteu koji sam dozivljavao maltene ko svoj i gdje sam uzivao u suradnji....ali eto....
toliko od mene
Bivsi prijatelj Kid
Fort Sumter, New Mexico
Sometimes before Midnight (timing is crucial here  :lol: )
July 13th, 1881.....

ante

• 4
  • 2
stripografije-komentari
« Reply #104 on: 21-09-2003, 10:37:33 »
markose

Cak i kad bi tome bilo tako, KAKVE VEZE JA IMAM S TIM?

Bez razloga? Covjek se logirao dvaputa pod razlicitim nickovima i prica sam sa sobom tj. pod jednim nickom pise pitanje, pod drugim odgovara. kad sam mu to rekao poceo je nesto srati i naravno da sam ga izbacio. Zeljka ne zelim potjerati. Dapace, da nije bilo mene bio bi potjeran, procitaj pazljivo topice. Ili pitaj Seinfelda.

Da, ali nije ti palo na pamet da razmislis o cinjenici da IAKO smo bili u svadji ja sam stavio recenziju za koju sam mislio da je tvoja. Dakle, to bi bio vise nego dobronamjeran i pomirljiv potez s moje strane. Da si me poslije normalno upozorio i rekao sorry, ali to je bratova recenzija a ne moja, krivo si vidio, sve ok, a ne ovako pljuvacki i napadacki. I onda sam ti ja kriv? Ja ti pruzim ruku, a ti pljunes. I logicno da ti vise necu objaviti nista.

na www.stripovi.com ima puno dobrih osoba (nisam mnoge upoznao uživo, ali neke jesam), ali ima još više loših osoba[/quote]
Procitat cu topic. A tvoje misljenje o osobama na s.c. je samo tvoje, sto ne znaci da je nuzno i tocno. I ne mozes donijeti sud o tome jer tamo ima preko 500 ljudi koji redovito sudjeluju. Hoces reci da su preko 250 od njih losi? I onda se cudis sto ce te popljuvati ako dodjes nazad?[/quote]

očito markose, ne shvaćaš poantu svega

ja sam otišao sa stripova.com ne zbog nekoliko, a ne 250 kako ti kažeš, budala(jer budala je bilo i biti će ih), nego zbog tvoje politike vođenja sitea. tu spadaš ti kao admin i moderatori.
ako je itko postupio pljuvački i napadački onda si to bio ti kada si na moje kritike uzvratio, ne mogu sada sve citirati, ali se sječam početka "koji ti je k****" i kraja "izvoli promijeniti site ako ti se ne sviđa"

poslušao sam tvoj savjet
stop the american policy

ante

• 4
  • 2
stripografije-komentari
« Reply #105 on: 21-09-2003, 10:40:54 »
da zaključim, i nakon zaključka neću više ništa ovdje pisati, jer je sve rečeno

mislim da se na stripovi.com pojavljuje sve više nezadovoljnika. baš će mi biti drago vidjeti kako ćeš ih sve utišati, jer ja nisam jedini koji sam branio sanija (koji uopće nije seju ništa vrijeđao, nego je sve to sejo uveličao i izokrenuo) i također nisam jedini koji je kritizirao site i moderatore
stop the american policy

markos

• 3
stripografije-komentari
« Reply #106 on: 21-09-2003, 15:04:37 »

? STO GOD? Don't be so sure. Ni ja nisam mislio da cu ti ikad ista zamjeriti, pa evo vidis dokle je ovo doslo.
Naravno da nije slucajno. Trazenje sigija da donese neki sud u diskusiji izmedju mene i tebe je isto kao i kad bi recimo dao Hitleru mogucnost odabira osobe koje ce pomilovati, a moguci kandidati za pomilovanje bi bili recimo Einstein i njemacki serijski ubojica.

Patu Garretu
sto fali metaforama..nista a ni u jednom trenutku nisam izgubio glavnu temu iz vida.... a ako ti se moj stil pisanja ne svidja ne vidim zasto bih ga ja morao mijenjati....
ali dobro...
da rekao si bates je takav i takav ignoriraj ga....medjutim kada je tebe napadao osudio si ga puno ostrije....nego li je to bio slucaj sa mnom...a bez obzira ko je bio u pravu ko u krivu smatrasm da je batesovo potezanje mog zdravstvenog stanja jako jadno i da je zasluzilo stvarno jacu osudu...

Sto znaci jaca osuda? Kamenovanje? Strijeljanje? Pa jesi ti svjestan gdje bi ja stigao kad bi pokusao svima udovoljavati i ispunjavati zelje na sajtu? Ja sam rekao sto sam mislio a to je da je njegov postupak bio nizak i jadan, ako to tebe ne zadovoljava, sorry, ali moja savjest je cista. Ja sam se izricito i nedvojbeno stavio na tvoju stranu, a to sto to tebi nije bilo dovoljno "jako" je tvoj, a ne moj problem.

Nisam rekao da si ti za batesa rekao da je legenda...ali od svih sa tvog sitea sam cuo sljedece...on je dobar, sasvim drukciji u zivo, pa on uziva u provokacijama, pa ignoriraj ga.....

Dobro, ali ne pljujes po svima na mom sajtu nego po meni! Za ono sto nisam rekao.

ne znam ali ja ne mogu podnjeti da me neko provocira bez razloga tim vise....sto u raspravi o sigismundusu nisam ga nicim uvrijedio...sto bi mogli potvrditi svi......jedino sto sam rekao da je sigi kupovao po stilu daj sto das placam koliko trazis....to bi mogli potvrditi i fumettistti i aco....ali ako nece radi krugera to je vec njihov problem...

Ne zelim raspravljati o tome. Rekao sam ti vec 100 puta. Tu nisam bio prisutan i ne znam sto se dogadjalo kod te transakcije. Jos onda sam rekao da se ne zelim mijesati jer nisam bio tamo ali cak i onda sam stao na tvoju stranu govoreci da sam skloniji povjerovati tvojoj verziji, ako vec moram birati. I TO ISTO NIJE BILO DOSTA? Trebao sam potjerat svakoga tko se usudio reci nesto protiv sigija?

druga stvar koju mi je bates "zamjerio" je sto sam rekao na topicu o superhrvoju da "nitko ozbiljan ne bi to napisao i da je to samo batesova provokacija"
i tako je pocelo sa svime....jedino zalim sto sam se dao tako isprovocirati, ispao sam naivan k'o francuska sobarica :lol: , ali to je vise zbog toga sto na tom i takvom mjestu to nisam ocekivao.....doduse imao sam pravodobno upozorenje od covjeka cije misljenje si napisao kako cijenis...malo zalosno nakon svega jer ipak je bio jako koristan siteu sto bi svi mogli potvrditi....ja sasm mu onda odvratio da je nemoguce da mi se to desi na siteu koji sam dozivljavao maltene ko svoj i gdje sam uzivao u suradnji....ali eto....
toliko od mene
Bivsi prijatelj Kid

The way I see it, sto vise idemo dalje, to se tezina mojih "grijeha" smanjuje. Dakle nije tocno da sam okrenuo glavu, nije tocno da sam ignorirao tvoj odlazak, nije tocno da sam osudio Krugerovo vrijedjanje, ali moja osuda tebi jednostavno nije bila dovoljno jaka? I TI ZBOG TOGA CIJELO VRIJEME MENE OVDJE JEBES U ZDRAV MOZAK?! Ignorirao si cijeli moj prijasni post u kojem te izricito pitam gdje se vidi moje ignoriranje cijelog ovog slucaja i opet nastavljas dalje sa istom pricom.
Ma daj molim te, molim te , ostavi me na miru.

markos

• 3
stripografije-komentari
« Reply #107 on: 21-09-2003, 15:08:55 »
Quote from: "Ante"

ja sam otišao sa stripova.com ne zbog nekoliko, a ne 250 kako ti kažeš, budala(jer budala je bilo i biti će ih), nego zbog tvoje politike vođenja sitea. tu spadaš ti kao admin i moderatori.
ako je itko postupio pljuvački i napadački onda si to bio ti kada si na moje kritike uzvratio, ne mogu sada sve citirati, ali se sječam početka "koji ti je k****" i kraja "izvoli promijeniti site ako ti se ne sviđa"

Sorry, ali s.c. je nesto sto sam ja stvorio i osmislio. Na njemu vaze moja pravila igre. Kome se ne svidja, moze otici. Ja sigurno necu doci tebi u kucu i govoriti kako da je namjestis i uredis. Naranvo, svi dobronamjerni prijedlozi su dobrodosli, ali tvoji to nisu bili. To je ako se ne varam vise bilo pljuvanje u stilu sajt nista ne valja, nema novih priloga, slabo se osvjezava. Bas ne vidim neku dobru namjeru u tome.

mislim da se na stripovi.com pojavljuje sve više nezadovoljnika. baš će mi biti drago vidjeti kako ćeš ih sve utišati, jer ja nisam jedini koji sam branio sanija (koji uopće nije seju ništa vrijeđao, nego je sve to sejo uveličao i izokrenuo) i također nisam jedini koji je kritizirao site i moderatore

Nemam ja sta koga utisavati. Kao sto sam rekao. Kome se ne svidja, internet je dovoljno velik. Napravite vlastitu stranicu, nitko sretniji od mene.

Rommel

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #108 on: 21-09-2003, 15:47:39 »

Patu Garretu
ali dobro...

Sto znaci jaca osuda? Kamenovanje? Strijeljanje? Pa jesi ti svjestan gdje bi ja stigao kad bi pokusao svima udovoljavati i ispunjavati zelje na sajtu? Ja sam rekao sto sam mislio a to je da je njegov postupak bio nizak i jadan, ako to tebe ne zadovoljava, sorry, ali moja savjest je cista. Ja sam se izricito i nedvojbeno stavio na tvoju stranu, a to sto to tebi nije bilo dovoljno "jako" je tvoj, a ne moj problem.

Nisam rekao da si ti za batesa rekao da je legenda...ali od svih sa tvog sitea sam cuo sljedece...on je dobar, sasvim drukciji u zivo, pa on uziva u provokacijama, pa ignoriraj ga.....

Dobro, ali ne pljujes po svima na mom sajtu nego po meni! Za ono sto nisam rekao.

ne znam ali ja ne mogu podnjeti da me neko provocira bez razloga tim vise....sto u raspravi o sigismundusu nisam ga nicim uvrijedio...sto bi mogli potvrditi svi......jedino sto sam rekao da je sigi kupovao po stilu daj sto das placam koliko trazis....to bi mogli potvrditi i fumettistti i aco....ali ako nece radi krugera to je vec njihov problem...

Ne zelim raspravljati o tome. Rekao sam ti vec 100 puta. Tu nisam bio prisutan i ne znam sto se dogadjalo kod te transakcije. Jos onda sam rekao da se ne zelim mijesati jer nisam bio tamo ali cak i onda sam stao na tvoju stranu govoreci da sam skloniji povjerovati tvojoj verziji, ako vec moram birati. I TO ISTO NIJE BILO DOSTA? Trebao sam potjerat svakoga tko se usudio reci nesto protiv sigija?

toliko od mene
Bivsi prijatelj Kid

The way I see it, sto vise idemo dalje, to se tezina mojih "grijeha" smanjuje. Dakle nije tocno da sam okrenuo glavu, nije tocno da sam ignorirao tvoj odlazak, nije tocno da sam osudio Krugerovo vrijedjanje, ali moja osuda tebi jednostavno nije bila dovoljno jaka? I TI ZBOG TOGA CIJELO VRIJEME MENE OVDJE JEBES U ZDRAV MOZAK?! Ignorirao si cijeli moj prijasni post u kojem te izricito pitam gdje se vidi moje ignoriranje cijelog ovog slucaja i opet nastavljas dalje sa istom pricom.
Ma daj molim te, molim te , ostavi me na miru.

Patu Garretu,
ovo sa zdravim mozgom je prilicno interesantno....
a ako taj tvoj zdravi mozak ne moze shvatiti kako sam ja bio povrijedjen onda  to dovoljno govori o tebi samome....po meni zakazao si i kao moderator i kao (kako sam vjerovao, luda li mene) prijatelj...mislim da sam nakon svega imao pravo na tu minimalnu zastitu...ali za nekoga ko bi bio dao ruku u vatru za mene (čiju ruku u vatru, moju?) napravio si stvarno jako jako puno...i'm impressed i must confess....
o tome da ocito ne shvatcas ono sto ti napisem jer opet gubis smisao....ne zelim ni komentirati....npr...tebi ni u jednom trenu nisam imputirao da gatesa zoves legendom....pa cak i ne pljujem po tebi...jedino ako je moje razocarenje tebi odmah i pljuvanje jer ko moze biti tako drzak da bude razocaran markosom (hmm i wonder)....a kratka kronologija sukoba sa batesom je isla tek toliko da se vidi koliko je malo potrebno tom covjeku da te pocme vrijedjati...
sam si potvrdio da sam bio dobar suradnik, nekonfliktan i vise manje stalni posjetilac sitea...e ako to sve nije razlog da mi se pruzi ono "puno" sto trazim (ustvari sto sam trazio, vise ne trazim nista) nakon onog "malog" doprinosa onda stvarno....

...zar na tvom siteu ne pise da je zabranjeno vrijedjanje po bilo kojoj osnovi....nije li tako...! e pa jake li zabrane kada je jedina preporuka da se to jednostavno ignorira.....da ali dodaj onda i pravilo ....batesu vrijedjanje dopusteno....svim ostalima preporucamo da ga ignoriraju.....

Bivsi prijatelj Kid
Fort Sumner, New Mexico
time just slightly before midnight......
July 13th, 1881.

Kojak

• 4
  • 2
stripografije-komentari
« Reply #109 on: 21-09-2003, 18:23:13 »
jezus marija...  :x

ante

• 4
  • 2
stripografije-komentari
« Reply #110 on: 21-09-2003, 20:27:34 »
Quote from: "Kojak"
jezus marija...  :x

:lol:  :lol:
stop the american policy

Dado

• 1
stripografije-komentari
« Reply #111 on: 22-09-2003, 01:01:57 »

na www.stripovi.com ima puno dobrih osoba (nisam mnoge upoznao uživo, ali neke jesam), ali ima još više loših osoba

Iako nisam imao namjeru ukljuciti se u ovu raspravu, ne volim kad me prozovu a i ne volim kad napadaju nekoga bez razloga.
Ante kao prvo niko te nije otjerao sa stranice vec si ti sam rekao da odlazis. Tvoje "dobronamjerne" kritike tipa "site je los,
nema novih stvari, dosadno je, proklinjem dan kada sam se logirao na ovu stranicu..." nebi prosle nigdje pa ni na ovoj stranici.
Kao da je neko prisiljen da bude na forumu i ne moze otici pa proklinje dan od kada je na stranici.
Naravno sukladno tome si mogao ocekivati i moj i Markosov odgovor...
Osim toga sam povod svih prepirki sa mnom je DOMACA POLITIKA koju sam ja kao moderator zabranio i tako ce ostati.
Na onom forumu zelim da se svi ljudi ugodno osjecaju bez obzira iz koje drzave dolazili.
Sve je to tebi jasno ali ja sam se tebi zamjerio jer sam te nekoliko puta upozoravao u takvim topicima. Uopce mi se neda navoditi sto i kako,
jer ti to vec dobro znas a ovaj dio posta je upucen tebi a ne ostalim osobama na ovom forumu.
Takodje znas na kakav nacin i sa kakvim rijecima si otisao sa foruma pa svejedno ti niko nikada nije zamjerio sto si ponovo dolazio na site
niti je neko negdje nesto lose rekao za tebe zbog toga.
Kao sto si sam vec naveo, nakon tvog odlaska si ipak napisao jedan post i to u onom topicu o gradonacelniku Metkovica koji sam ja otvorio.
Ni tada ti niko nije nista negativno rekao, tako da ona tvoja izjava da bi te izvredjali ne stoji.
Uistinu sad mogu samo predpostaviti kako bi se neki ponasali kad si ih ovdje, prakticno iza ledja ogovarao.
Sto se tice Zeljka da Markos nije taj koji zadnji odlucuje Zeljko bi bio vec odavno izbacen jos prije nego sam ja uopce bio moderator.
Tako da to "proganjanje" Zeljka ne stoji ali ocito i upozorenje je nekima proganjanje. I Sanija si u daljnjem tekstu spominjao...
Vidim da i to gledas kroz "osobno povecalo" jer onaj tko nije uvrijedio tebe a uvrijedio je nekoga tko i tebi nije drag onda je ta osoba za tebe cool?
Sto bi se desilo sa mnom kada bih ja ovdje nekome vrijedjao na najvulgarniji nacin clanove obitelji? Sto bi se desilo kada bi nekome neprestano
vrijedjao religiju? Sto bi se desilo kada bi nekom zenskom clanu ovdje pisao postove sa najvulgarnijim rijecima?
Postao bi mozda pocasni clan?
Dobro ti znas sto bi se desilo, samo kao sto sam vec rekao to ti gledas kroz osobno povecalo, pa neke stvari ne zamjeras.
Za moj "ukus" Markos je PREVISE dobar prema nekim clanovima na forumu, jer da nije tako zar bi taj Sani mogao
nakon 2 izbacivanja ponovo biti na forumu po treci put? Pogledaj malo kako se to radi na drugim forumima i u drugim drzavama.
Vec si dosta rekao za mene pa mozes ponovo reci da sam Markosov potrcko ili sto god zelis, za mene je to samo nesposobnost nekih ljudi da shvate
 kako i na suprotnoj "neprijateljskoj" strani postoje istomisljenici bez osobnog interesa.
Na srecu ne gledaju svi na sve "osobni povecalom" i iz osobnih interesa.
Kad bih se posluzio tvojim nacinom razmisljanja i pisanja onda bi moj odgovor na ono tvoje "na www.stripovi.com
ima puno dobrih osoba ali ima još više loših osoba"
glasio ovako: Na www.stripovi.com ima jako puno dobrih osoba
i vrlo malo losih osoba, jedna losa manje sa tvojim odlaskom.
Iskren da budem ne mislim tako niti sam ikada o tebi mislio kao o totalnom negativcu. Za mene je ova rasprava sa tobom zavrsila.

I jos samo da nadodam nekoliko recenica na sve one optuzbe upucene na Markosov racun.
Kao prvo svi koji su od pocetka pratili forum i sve sto je vezano za dobrovoljnu "pomoc" siteu stripovi.com znaju jako dobro da ta ideja
nije krenula od Markosa vec od druga dva clana.
Niti ideja o simbolicnoj nagradi nije krenula od Markosa vec od drugih ljudi a on je to sve samo prihvatio na nagovor nas mnogih na forumu.
Da je Markos zelio samo uzeti novac (kako ispada iz nekih optuzbi) onda je to mogao odavno uciniti, jer bilo je ljudi koji su mu vec ranije nudili novac.
Osim toga sva ta donacija je na DOBROVOLJNOJ bazi i niko zbog toga nece biti zapostavljen
niti ce dobiti neku prednost ni na koji nacin bez obzira dali je neko poslao novac ili ne.
Stoga mi je ta rasprava o Markosovom postenju smijesna, glupa i pomalo bezobrazna.
A sto se tice onih rasprava izmedju Rommela i Krugera, mislim da sam Rommel moze potvrditi da sam ja u nekoliko razliciti topica brisao
njihove postove i govorio im da privatne rasprave rijese putem maila.
Sve dok se ta rasprava vodila o nekim popisima i dogadjanjima u SLO niko od nas nije mogao stati na jednu stranu jer niko nije znao
sto je tocno bilo. Kada je Kruger rekao nesto za invalidnost presao je granicu
tolerancije, topic je bio zakljucan i izbrisan a sa moje strane je jedan post
bio upucen Krugeru u kojem sam ga upozorio da ovakvi ispadi nece vise biti tolerirani jer je komentiranje necijeg zdravstvenog stanja doista idiotski.  
Na zalost vec je bilo kasno jer se Rommel odlucio na odlazak sa foruma. Osobno sam ga tada zamolio putem maila da ostane
i da ne ode zbog jedne osobe kad ima nas toliko mnogo koji rado putem postova komuniciramo sa njim.
Sve ovo sam sam naveo zbog toga sto se spominje kako moderatori nista nisu ucinili kada se to desilo, sto nije tocno.
Da budem iskren razocaravajuce i tuzno mi je citati ova prepucavanja koja vise lice desetogodisnjoj djeci nego intelektualcima, pogotovo
kada znam da bi ti ljudi imali sto reci na sasvim druge teme u puno ugodnijem i prijatnijem tonu.
Toliko od mene...

Black swan

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #112 on: 22-09-2003, 01:19:29 »
nisam se mislio uključivati u raspravu ali moram
već nekoliko puta pišem post pa ga brišem....

MOLIM DA NE SPOMINJETE MOJE IME...

molim vas kao ljude
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

sigismundus

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #113 on: 22-09-2003, 05:48:24 »
ni ja nisam mislio, da vise išta pišem ovde, ali ipak...
ovako:
da napravim mali siže situacije, jer se sve ovo vec toliko pogubilo, da se zbog šume drveca više ni ne vidi
svo vreme komunikacije medju rommelom i oficijelnim svadjalicom, dolazilo je do vredjanja rommela. prvo je bio glup, pa kad se prošlo preko toga bio je glup, glup, pa romelčič, pa ljiga. I ja sam, dosta zapanjen, samo gledao, kako se to tolerira I za sve to vreme niko nije nista poduzimao. Jer rommel nije nikog vredjao. Nijednom nije prešao granicu. A bio je vredjan non-stop.
uveren sam, da je do prelomne tacke došlo u vezi edicije supunk, gdje se rommel poceo zabavljat nad imenom edicije, koja ne postoji (normalno, govori se o spunku) i bila je stavljena na bibliofilski post. Govorilo se o raritetu takove edicije i opet sam ja odjednom bio u igri, iako me na sajtu nije vec dugo bilo, jer koliko bi ja platio za takovu unikatnu ediciju. To je jos sve bilo zabavljanje, bez vredjanja sa rommelove strane. I sve to vreme se znalo, da se rommela vredja. Znao i webmaster, jer je u jednom postu napisao, da je ili prešao ili dopustio ili se nije mešao u vredjanje rommela. Ne znam tačno, koje su reči upotrebljene, a post je izbrisan. Znači nije bila svadja, nego vredjanje. A onda je odjednom došlo do zajebavanja rommelove invalidnosti. To je bilo tako opako, tako ogavno, da je rommel bio uvredjen do dna duše, jer je smatrao, da mu se nesto takvo na sajtu, medju prijateljima, zbilja ne može desiti. I onda je jedan moderator, mislio sam u to vreme, da je to bio neko drugi, ali necu pominjati imena, postove izbrisao i to je tada bilo proglašeno kao svadja. Obe su stranke odjednom postale jednake, a bilo je i rečeno, da bi webmaster mogao izbaciti samo oboje. Mislim, da je to bila prelomna faza, jer je rommel u to vreme bio žrtva, a tretiralo ga se, kao svadjalicu. Dado, nisam znao za to, da si onom drugom poslao mail i upozorio ga. Nemam ni najmanjeg razloga, da ti ne vjerujem, ali znati to mogao nisam i zbog toga dozvoli da ti se izvinim u vezi konstatacije, da su moderatori prošli preko vredjanja. Jer ako je bilo tako ozbiljno upozorenje, da se to nece više tolerirati, bilo je to redu. Da bi to bilo javno objavljeno, bilo bi još bolje i možda čak ne bi došlo do svega toga. I to je to, što sam mislio u vezi nefunkcioniranja moderatorskog posla. No, onda je vrag vec uzeo maha. Rommel je odluke pravio u tren oka i to, da ode sa sajta bilo je samo pitanje časova. Pitam se, šta bi bilo, da je upozorenje dato javno. No, ali to su izgubljene prilike.
E, markos, vidiš u tom slučaju nisam tebe ni pominjao u svom delu pisanja na prijašnjoj stranici. Nego moderatora. A to što si ti zauzeo poziciju, kakvu si naveo citatom, nije bas mnogo pomoglo u onom trenutku. Jer je svadjalica svoje več ucinio, ti si doduse kazao rommelu, da se to nije smilo desiti i nek ne odlazi, ali ako upotrebim film, kao što rado radi naš filmski fanatičar, to je bilo kao u filmu play dirty, kad saveznici streljaju dva oficira, koji se predaju, a vojnik koji je to uradio, dobiva samo prekor, e to nisi smeo uraditi, ne uradi tako nešto ponovo. Viš u tom postu ti si se više čudio, da je onaj drugi tako nešto napravio, jer je i sam invalid i da to ti ne razumiješ. A nije bilo adekvatne osude.
Dobro, što je to adekvatna osuda. Svako ima svoja merila, i normalno je, da se ne može očekivati, da se tvoja i rommelova poklapaju. Naročito, pošto je bio povredjen do dna duše. Ali znao je, da si ti znao za vredjanje i to mu je toliko teže palo. I stoga dolaze izjave, da su neki zaštiteni kao medvedi. Sve ovo mogu kazati, jer sam u ono vreme dosta razgovarao sa njim i znam kako mu je bilo.
Markos medju nama nema svadje niti ja imam nešto protiv stripovi.com. Jedino što ti zameravam, je to što si dopustio pljuvanje po meni, kad več uopšte nisam bio tamo. Zašto, bogamu? Pa valjda imate i hrvati rek, da nije lepo, da se ogovara ljude, koji nisu prisutni. A opet mi kazeš, što ja nisam sam došao. Pa, čoveče, uzeo si mi password, kao prvo, a kao drugo več dugo nisam bio tamo. Ma, otišao sam, bogamu. I vjeruj mi, ne treba braniti ni mog lika ni moje djelo. To radim ja sam. Al da si ti branio više lik svog sajta, jer je u mnogočemu vec stekao svadjalički status, ne bi došlo do takvih prepucavanja po ovdašnjim strip prostorima. Do takve eskalacije netrpeljivosti, koja več skoro graniči na mržnju. I prelazi medjunarodne granice.
I molim te, uzmite svi tamo na znanje, da nemam ništa protiv stripova. com. Niti sam ikad imao. A to se tamo piše. A to, što smatram pogrešnom, da prihvataš donacije, jer bi morao sam se pobrinuti za taj novac, ili reklamama, ili sponzorstvima, na to imam valjda pravo. Smatram, da time gubiš integritet a takav je gest takodje protiv mojih principa. Pa ako nam Boban predpiše plačanje, ja odoh odavde. Ko tren. Zbog principa. I u tome je, mislim bar, bila suština posta rommelovog. Da se to ne desi ovde. Ali kao što sam kazao, šta ja znam. Sve mi to izgleda malo glupo.
No, ne znam sad, šta če rommel kazati na ovo, meni je svakako neprijatno što mu stavljam soli na ranu, ali za tren mi se učinilo, da se ova situacija može smiriti.
pozdrav svima i dabogda, smirite ovu loptu

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

Rommel

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #114 on: 22-09-2003, 08:08:25 »
"Quien es?, quien es?"................................

Fort Sumner, New Mexico
time Midnight (at last)
July 13. 1881

Pajke

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #115 on: 22-09-2003, 09:33:30 »
Imao sam bas buran vikend, ali ovde je bilo jos burnije...ocigledno je da svako ima svoj stav prema odredjenoj stvari, neke stvari i osecaj za sopstveno uverenje u ispravnost ne mogu osetiti u dovoljnoj meri jer nisam u kozi svakog od sudeonika. Po prirodi sam mnoooogo tolerantan, cak dotle da to nekad moze nekad nazvati gluposcu i nekredibilnoscu...ne znam da li je to dobro ili lose, ali zbog toga imam problema da se uzivim u raspravu i bildujem strasti. Jedino sam majstor da upijem negativnu energiju i da se zbog toga osecam lose. Najgori je bratoubilacki rat.Ranije ste se smatrali (Markos i Rommel) za prijatelje, ako ne bukvalno, ono barem po nekoj vama znanoj osnovi...nekako se osecam tragikomicno u celoj ovoj situaciji pokusavanja da vas pomirim, mislim da vam ovo nije trebalo...nisam procitao topic u kome se napada Rommel od strane Krugera jer je expresno obrisan, morao bih imati uvid u tekst da bih mogao proceniti da li je trebao Markos zesce reagovati i da li imaju osnove i moji pokusaji za pomirenje vas dvojice. U svakom slucaju, ta vrsta napada od strane Krugera zvuci strasno i svi smo rekli svoje misljenje i osudili taj Krugerov postupak. Ipak, jasnija bi bila i reakcija kada bi svi mogli procitati sta se desavalo i onda resiti situaciju za svagda. Sto se tice slucajnog napada na Rommela i mene, kako to kaze Kruger, jer je to bilo vise radi izgladjivanja odnosa sa Rommelom, to mogu oprostiti jer je bilo vise onako bezveze. Sto se tice potezanja invalidnosti u svadji sa Rommelom to ne mogu oprostiti!!!
To je generalno za svaku osudu, neljudski, mizerno...takvo je moje misljenje, konkretno u ovom slucaju, a precizan stav bi bio jos jasniji kada bi mogao procitati taj topic, barem sto se tice odnosa Markosa i Rommela. Markos je isto osudio takav postupak, a sto se tice zesce reakcije, mozda ne streljanje i nabijanje na kolac Krugera kao sto kaze Markos, ali isto primenjivanje stava kao i u slucaju sa Sanijem...ponavljam, nisam procitao taj topic pa bi se ipak trebalo prvo osvrnuti na taj tekst.

markos

• 3
stripografije-komentari
« Reply #116 on: 22-09-2003, 12:05:49 »
Quote from: "sigismundus"
ni ja nisam mislio, da vise išta pišem ovde, ali uveren sam, da je do prelomne tacke došlo u vezi edicije supunk, gdje se rommel poceo zabavljat nad imenom edicije, koja ne postoji (normalno, govori se o spunku) i bila je stavljena na bibliofilski post. Govorilo se o raritetu takove edicije i opet sam ja odjednom bio u igri, iako me na sajtu nije vec dugo bilo, jer koliko bi ja platio za takovu unikatnu ediciju. To je jos sve bilo zabavljanje, bez vredjanja sa rommelove strane.

Nejasno se sjecam dijelica te rasprave i tocno znam da sam pomislio "pa dobro sto ga rommel sad izaziva", kad je bilo ocito da se radi o tipfeleru.

I sve to vreme se znalo, da se rommela vredja. Znao i webmaster, jer je u jednom postu napisao, da je ili prešao ili dopustio ili se nije mešao u vredjanje rommela. Ne znam tačno, koje su reči upotrebljene, a post je izbrisan. Znači nije bila svadja, nego vredjanje. A onda je odjednom došlo do zajebavanja rommelove invalidnosti. To je bilo tako opako, tako ogavno, da je rommel bio uvredjen do dna duše, jer je smatrao, da mu se nesto takvo na sajtu, medju prijateljima, zbilja ne može desiti. I onda je jedan moderator, mislio sam u to vreme, da je to bio neko drugi, ali necu pominjati imena, postove izbrisao i to je tada bilo proglašeno kao svadja. Obe su stranke odjednom postale jednake, a bilo je i rečeno, da bi webmaster mogao izbaciti samo oboje.

Opet ponavljam, nisam citao te rasprave. I dan danas ne citam vecinu postova na Forumu. Zato sam i trazio pomoc moderatora koji ce malo vise kontrole uvesti. Seinfeld i Dado su reagirali kako su najbolje znali i umjeli u tom trenutku, ja nisam bio ni svjestan da se tako zestok fajt dogadja. Kad sam saznao bilo je kasno jer je topic bio izbrisan.

E, markos, vidiš u tom slučaju nisam tebe ni pominjao u svom delu pisanja na prijašnjoj stranici. Nego moderatora. A to što si ti zauzeo poziciju, kakvu si naveo citatom, nije bas mnogo pomoglo u onom trenutku. Jer je svadjalica svoje več ucinio, ti si doduse kazao rommelu, da se to nije smilo desiti i nek ne odlazi, ali ako upotrebim film, kao što rado radi naš filmski fanatičar, to je bilo kao u filmu play dirty, kad saveznici streljaju dva oficira, koji se predaju, a vojnik koji je to uradio, dobiva samo prekor, e to nisi smeo uraditi, ne uradi tako nešto ponovo. Viš u tom postu ti si se više čudio, da je onaj drugi tako nešto napravio, jer je i sam invalid i da to ti ne razumiješ. A nije bilo adekvatne osude.
Dobro, što je to adekvatna osuda. Svako ima svoja merila, i normalno je, da se ne može očekivati, da se tvoja i rommelova poklapaju. Naročito, pošto je bio povredjen do dna duše. Ali znao je, da si ti znao za vredjanje i to mu je toliko teže palo. I stoga dolaze izjave, da su neki zaštiteni kao medvedi. Sve ovo mogu kazati, jer sam u ono vreme dosta razgovarao sa njim i znam kako mu je bilo.

Moja najveca greska je sto sam se uopce clan foruma. Jos vise, najveca greska je sto uopce postoji forum. Tako bi sebi ustedio puno zivaca i vremena. Opet tvrdim da nisam znao da se rommela vrijedjalo. Nisam citao te topice, koliko puta trebam ponoviti. Citao sam SuperHrvoje gdje sam i sam bio ukljucen, ostalo nisam. Mislim, znas li ti koliko se toga ispise dnevno na s.c? Pa tko ce to pratiti? Pogotovo sam napomenuo da ne citam Krugerove svadjalacke postove, jer ce ti sam Rommel potvrditi koliko sam se puta s njim do krvi zakacio i u jednom momentu nismo ni razgovarali nekoliko mjeseci. Ja njegove postove jednostavno ignoriram. Pogotovo kad se radi o svadjama ili nekim politickim raspravama. Uzivo s njim mogu komunicirati donekle normalno ali na Forumu ne, to sam shvatio i kazem, nisam citao te svadje. Dodjem na topic vidim Krugerove i Rommelove postove od pola ekrana kako zauzimaju cijeu stranicu i jednostavno pritisnem back na browseru (kao i bilo tko zdravog razuma tko otvori npr. ovaj topic ako nije direktno ukljucen). Njih dva su se svadjali i prije, i u mojim ocima je Rommel uvijek bio bolji retoricar i uvijek je on bio superiorniji u tim diskusijama (naravno, posto Kruger obicno brani neke nebulozne stavove samo da bude u opoziciji) i zasto bi ja trebao pretpostaviti da ce u toj svadji koju sam ignorirao biti drugacije? Kad sam poslije cuo sto se deslio reagirao sam. Sorry, ali to je tako. Optuzivati mene da sititim Krugera naustrb Rommela je najgluplja stvar koju netko moze izjaviti. Nigdje, ali zaista nigdje nema potvrde za to. Osim sto vama moja osuda nije dovoljno jaka?! S druge strane, izbacivanje Krugera mi je 100 puta bilo na pameti, cak i onda kad je mene najzesce napadao pa ga nisam izbacio jer sam mislio "ma briga me, neka me napada, ja cu ga ignorirati pa ce se smiriti, a opet on moze biti koristan na Forumu ostalim ljudima". Jer ipak, budimo iskreni, i Kruger je dosta doprinio sajtu. Ne kao Rommel, ali ipak je. I opet, da ga izbacim uvijek bi bilo onih koji bi me dalje napadali da sam to napravio iz osvete, revansizma, da ga mrzim ovo-ono. kako god da napravim, samo sebi stvaram probleme. A da ne govorim o tome da se uvijek moze ponovo vratiti. Samo izbacivanjem ne postizes nista.

Markos medju nama nema svadje niti ja imam nešto protiv stripovi.com. Jedino što ti zameravam, je to što si dopustio pljuvanje po meni, kad več uopšte nisam bio tamo. Zašto, bogamu? Pa valjda imate i hrvati rek, da nije lepo, da se ogovara ljude, koji nisu prisutni. A opet mi kazeš, što ja nisam sam došao. Pa, čoveče, uzeo si mi password, kao prvo, a kao drugo več dugo nisam bio tamo. Ma, otišao sam, bogamu. I vjeruj mi, ne treba braniti ni mog lika ni moje djelo. To radim ja sam. Al da si ti branio više lik svog sajta, jer je u mnogočemu vec stekao svadjalički status, ne bi došlo do takvih prepucavanja po ovdašnjim strip prostorima. Do takve eskalacije netrpeljivosti, koja več skoro graniči na mržnju. I prelazi medjunarodne granice.

Dobro sigi pa daj razmisli malo. Razmisli hladne glave i onda mi odgovori.
Svadjaju se dvojica ljudi na racun treceg oko stvari o kojoj nemam ni najmanje pojma. KAKO, ali pobogu KAKO da ja tu zauzmem stav? KAKO?
Da kazem Krugeru prestani napadati Sigija. Ne cini li ti se da bi to bila predrasuda prema Krugeru? Mislim, i najveci lopov moze jednom biti posten? S druge strane, tu je bio Rommel koji te je branio i koji je bio kvalificiran da te brani, jer je BIO TAMO. Zamisli da se ja ukljucim u raspravu i krenem tebe braniti. Kako bi se obranio npr. od Krugerova pitanja "sto ti seres, nemas pojma sto je bilo, nisi bio tamo?". Odakle mi argumenti? Rommel je bio tamo, on te je branio i ljudi koji su citali raspravu mogli su stvoriti svoj sud na osnovu njihovih argumenata. Ja tu nista ne bi postigao da sam se ukljucio.
Nadalje, password ti nisam uzeo, svima na forumu je promijenjen password mojom greskom, prilikom upgradea softwarea na Forumu. Uostalom, ako se ne varam ti si mislim trazio da ti se izbrise tvoj nickname kad si otisao, ja sam odbio jer sam mislio da ces se mozda jednom htjeti vratiti i htio sam ti ostaviti otvorena vrata. I moj sajt nije svadjalacki. Nemoj izjednacavati sajt sa Forumom. Forum je sam dio sajta. I SVAKI, apsolutno svaki forum je svadjalacki, vise ili manje. Sto vise posjetilaca, to vise razlicitih misljenja i karaktera i nuzno ce doci do sukoba. Ali imaj na umu da ja ne mogu biti odgovoran za sve sto se dogadja tamo. Pa ne mogu ja ispravljati sve tudje krive Drine.

I molim te, uzmite svi tamo na znanje, da nemam ništa protiv stripova. com. Niti sam ikad imao. A to se tamo piše. A to, što smatram pogrešnom, da prihvataš donacije, jer bi morao sam se pobrinuti za taj novac, ili reklamama, ili sponzorstvima, na to imam valjda pravo. Smatram, da time gubiš integritet a takav je gest takodje protiv mojih principa. Pa ako nam Boban predpiše plačanje, ja odoh odavde. Ko tren. Zbog principa. I u tome je, mislim bar, bila suština posta rommelovog. Da se to ne desi ovde. Ali kao što sam kazao, šta ja znam. Sve mi to izgleda malo glupo.
No, ne znam sad, šta če rommel kazati na ovo, meni je svakako neprijatno što mu stavljam soli na ranu, ali za tren mi se učinilo, da se ova situacija može smiriti.
pozdrav svima i dabogda, smirite ovu loptu

Kao sto je Dado rekao, a to moze potvrditi npr. Bernard i bilo tko tko je bio ove godine u Splitu kad smo se nasli, nisam ja pokrenuo to pitanje nego su me ljudi pitali zasto tako nesto organiziram jer su htjeli pomoci.
Nakon dugo razmisljanja sam pristao, ali sam se ogradio u smislu da onaj tko nesto donira nema pravo na ikakve privilegije ili povlastice, i da je cijela stvar dobrovoljna. I takva praksa nije nimalo rijetka u svijetu, vidio sam dosta neprofitnih stranica tog tipa koje imaju slicne "pay pal donate" bannere na vrhu. Sto se tice sponzorstva i reklama, mogu se samo nasmijati jer realno jedina firma koja ima interesa za objavljivanjem reklama na sajtu bi bio Bernardov Ludens. A umjesto da se oni reklamiraju kod mene, ja se reklamiram kod njih, i to besplatno. Nesto sam dogovorio sa More Comics, ali to je nedovoljno da pokrije troskove.

Kruger

• 2
stripografije-komentari
« Reply #117 on: 22-09-2003, 12:08:41 »
Pajke vidim da si ti razuman i da se s tobom moze govoriti
kad vec govorimo o invalidnosti
ja sam samo spomenuo njegovu invalidnost
nisam ga vredjao
kad je on mogao komentirati moje nedostatke ili invalidnost mogao sam i ja njegovu
tako da smo jedan jedan
cak sam spomenu da cu sve ponoviti
postovi su izbrisani
Romel/ Beats ili manijak stalno ivrce moje rijeci
i pokusava uporno manipulirati dogadjajima
no previse se zalece
mozete me osuditi za spominjanje necije invalidnosti ( jer nije ljepo ni spomenuti nekome neciji nedostatak no kad neko pretjera pout Beatesa / Romela koji nepostuje pravila ponasanja nemoram ih se u tom trenutku ni ja bas pridrzavati )
to je uredu
ali bi onda to morali uciniti i za Romela
tad bi to bilo korekto osuditi i nejga jer on je mene vrijedjao za nedostatak
bez obzira jeli znao ili nije to nije uredu
nemozes se nekom ismijavati za nejgov nedostatak
ipak postoje neka pravila ponasanja
mozda je on u prednosti jer nije znao za moje nedostatke
a ja sam zanao za njegove
no za razliku od njega ja nisam vredjao ( iapk sam pazio sto cu reci za razliku od manijaka Romela )
no to ga je toliko razljutilo da je poludio
i poceo je izvrtati i sto se tice stranice stripovi com

markos

• 3
stripografije-komentari
« Reply #118 on: 22-09-2003, 12:17:14 »
Quote from: "Pajke"
Imao sam bas buran vikend, ali ovde je bilo jos burnije...ocigledno je da svako ima svoj stav prema odredjenoj stvari, neke stvari i osecaj za sopstveno uverenje u ispravnost ne mogu osetiti u dovoljnoj meri jer nisam u kozi svakog od sudeonika. Po prirodi sam mnoooogo tolerantan, cak dotle da to nekad moze nekad nazvati gluposcu i nekredibilnoscu...ne znam da li je to dobro ili lose, ali zbog toga imam problema da se uzivim u raspravu i bildujem strasti. Jedino sam majstor da upijem negativnu energiju i da se zbog toga osecam lose. Najgori je bratoubilacki rat.Ranije ste se smatrali (Markos i Rommel) za prijatelje, ako ne bukvalno, ono barem po nekoj vama znanoj osnovi...nekako se osecam tragikomicno u celoj ovoj situaciji pokusavanja da vas pomirim, mislim da vam ovo nije trebalo...nisam procitao topic u kome se napada Rommel od strane Krugera jer je expresno obrisan, morao bih imati uvid u tekst da bih mogao proceniti da li je trebao Markos zesce reagovati i da li imaju osnove i moji pokusaji za pomirenje vas dvojice. U svakom slucaju, ta vrsta napada od strane Krugera zvuci strasno i svi smo rekli svoje misljenje i osudili taj Krugerov postupak. Ipak, jasnija bi bila i reakcija kada bi svi mogli procitati sta se desavalo i onda resiti situaciju za svagda. Sto se tice slucajnog napada na Rommela i mene, kako to kaze Kruger, jer je to bilo vise radi izgladjivanja odnosa sa Rommelom, to mogu oprostiti jer je bilo vise onako bezveze. Sto se tice potezanja invalidnosti u svadji sa Rommelom to ne mogu oprostiti!!!
To je generalno za svaku osudu, neljudski, mizerno...takvo je moje misljenje, konkretno u ovom slucaju, a precizan stav bi bio jos jasniji kada bi mogao procitati taj topic, barem sto se tice odnosa Markosa i Rommela. Markos je isto osudio takav postupak, a sto se tice zesce reakcije, mozda ne streljanje i nabijanje na kolac Krugera kao sto kaze Markos, ali isto primenjivanje stava kao i u slucaju sa Sanijem...ponavljam, nisam procitao taj topic pa bi se ipak trebalo prvo osvrnuti na taj tekst.

Ma i ja bi volio procitati tu svadju, da vidim sto je tocno bilo, ali nazalost, izbrisana je. Seinfeld i Dado su tek postali moderatori tada i tek poslije je dogovor pao da se topcii samo zakljucavaju, a ne brisu. No svejedno, mislim da je jasno na ciju sam ja stranu stao. Mozda prekasno, ali imam sasvim konkretna opravdanja. Sto se tice zesce reakcije, tj. izbacivanja, rekao sam da pokusajem izbjegavati izbacivanje sto vise mogu. Ali ocito ce to biti potrebno.

Kruger

• 2
stripografije-komentari
« Reply #119 on: 22-09-2003, 12:20:05 »
Romel
ti si Beates
ustvari ti si manijak
i to sad napokon pokazuje
bas mi je drago za to
sto se tice stripova i razmjene s sigismundusom
ja sam svoje reako i bio sam jednostavan i jasan i jos nisam dobio an postavljena pitanja odogov
a ti si me opet optuzio da ga blatim
po cetvrti ili peti put
gdje sam ja to napisao nesto uvredjivo za nejga
uostalom ima i on jezik pa moze reci sto o tome misli
ali iskreno kao i onda kad nam je govorio sto misli o stranicam com ili bolje receno za Markosa i o svim tim stvarima vezane uz stripove

sto se tice Robin Huda
valjda ti je poznato da je Robin Hud bio zastitinik prevarenih potlacenih i siromasnih
 e zato sam ja dobio taj nadimak
od tebe mogu ukrasti samo jal i zlo kojim zracis
tu pokazujes svoj podcjenjivacki ton
od svih osobina Robin Huda ti si izabaro onu losiju
izabarao si njegovu osobinu da je lopov
tu pokazujes koliko si jadnik i koliko volis omalovazavati druge
uporno trazis mane drugih i propuste a zaboravljas da koliko god imaam propusta imam i dobrih osobina
no ti ih nikad nespominjes jer tako volis
htio bi manipulirati

Kruger

• 2
stripografije-komentari
« Reply #120 on: 22-09-2003, 12:27:08 »
Markos
mi se cesto u necemu neslazemo
cesto imamo razlicito misljenje o nekoj stvari
no to neznaci da ja pricam nebuloze
imas pravo biti protiv mog misljenja ali nemozes ga omalovazasvati
druga stvar
drugi su govorili kad je Romel odlazio po desetak puta da im je zao sto on odlazi da je doprinio stranici jednako kao sto je i Kruger doprinio stranici i da im je zao sto su se posvadjali tako dva jaka mozga ( ovo su riejci drugih ljudi s te stranice )
dakle to je tvoje osobno misljenje ko je vise doprinio
u kreiranju tvog misljenja nemogu utjecati
ali ovo nije tvoja osobna stvar
jer tice se i mene
pa sam to morao spomenuti

Kruger

• 2
stripografije-komentari
« Reply #121 on: 22-09-2003, 12:39:28 »
sigismundus
osbno sam i ja invalid
i znam kako je to
no nikako nemogu dopustiti da me netko vredja sto se tice nekog nedostatka
naraocito ako to ucini osoba koja ima nedostatak ( cak stovise mogu razumjeti zdrave osobe jer one to nemogu shvatiti ,ali zato nemogu shvatiti kako osobe s nedostacima neshvacaju da nije ljepo ismijavati necije nedostatke kad su i sami s nekom invalidnoscu ili manom ili nedostatkom )
valjda razumijes da se Romel ipak malo zaletio
htio je malo izmanipulirati situaciju jer nije znao za moje nedostatke
cak je to i priznao
ali me sad pokusava oputuziti da sam ja znao za njegove nedostatke
a on nije znao za moje
no bez obzira na sve
ipak je pretjerao u vredjanju i ja vise nisam htio biti pristojan kao sto nije ni on bio
spomenuvsi Romelu da i on ima nedostatak
smatrao sam da ce shvatiti i da ce popustiti i da nece ismijavati neciji nedostatak
no to se nije desilo
on je tek kad je cuo od drugih da je istina da imam nekih nedostataka shvatio svoje zaljetanje
ali se vise nije dalo ispraviti
trebalo je traziti nesto drugo za optuzivanje

Kruger

• 2
stripografije-komentari
« Reply #122 on: 22-09-2003, 12:57:10 »
sigi jos jedna zanimljiva stvar
optuzujes stripovi com da su svadjalacka stranica
istina na toj stranici je bila poneka svadja
no bilo je i ima dosta dobrih tema gdje se ljudi nesvadjaju
to zaboravljas
na stripovi com ima puno vise ljudi i normalno da je malo drugacija klima
ova stranica je mnog mirnija
ili barem je bila
dok niste dosli vas dvojica
zanimljivo je to sto su prvi put svadje na ovoj stranici dosle upravo kad ste dosli ti i Romel
mozda bi se trebao zamisliti sigi
sto znaci da bi loptu trebali spustiti ti i Romel
i da bi se trebali okrenuti temama koje su vezene za stripove a ne za stranicu stripoovi com
bilo bi bolje da pomognete ovoj stranici svojim znanjem o stripovima nego svojim sposobnostima za zapocinjanje svadja i mrznje
nadam se da ce se sve smiriti
i da ce sve ici svojim tokom kao sto je bilo i dosad
a mi koji imamo reci nesto jedni drugima nadam se da cemo uciniti to drugim putem a ne da zloupotrebljavamo prostor ove stranice

Rommel

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #123 on: 22-09-2003, 13:48:39 »
gosp. Batesu, ja ni dan danas ne znam koji je tvoj nedostatak i nikada nisam aludirao na to....ja kod ljudi to ne primjecujem i nikada ne bih pao tako nisko da to upotrijebim, za razliku od tebe....ti si tocno znao i to si potegao kada nisi imao boljih argumenata.....na nesrecu time si upravo i pogodio....ne zato sto tokom godina nisam imao susreta s raznoraznim budalama nego zato sto je nisam ocekivao na tom mjestu......ali od tebe covjek mora svasta ocekivati.....to sada znam....i dalje su ti omiljene lazi i podmetanja.......ali malo me nervira sto mi imputiras da sam ja tebi predbacivao prvi neki tvoj nedostaak a i sam si priznao da nisam znao za njega....ja sam samo jednom u postu spomenuo " Za boga miloga pogledaj malo svoje postove na sto lice", aludirajuci NA JEBENU GRAMATIKU a na nista drugo sto ti sada podmeces.....pa cak iako nisam udarao na to poput tebe ja sam se svejedno ispricao i rekao da nisam znao jer nebih ama bas nikada to upotrijebio...no kako je zgodno ha bates, sto su postovi izbrisani? jer 100 puta ponovljena laz postati ce kad tad istina...ha? a sto se tice boravka kod sigija...covjeka ciji si bio gost....ne prestajes i njega blatiti....pogosti te ruckom, kupi ti sve sto si mu donio IAKO nema potrebe za tim, pa ako si toliko inzistirao na razmjeni...sto nisi poslao popis sto zelis...covjek je lijepo rekao da u portorozu nema materijala koji koristi za zamjenu ali da mozes ili mu prodati ili poslati popis sto ti treba....ti si izabrao i prestani druge kriviti zbog toga.....a to sto bezocno lazes sto je pricao o stripovima.com da bi ispalo ko zna sto...jednostavno je ogavno.....i aco i stripje bi mogli potvrditi da je dan proveden u ugodnom druzenju....sto si i sam jednom priznao....no lazov ostaje lazov i ne zavrijedjuje vise odgovora....

Pajke, mon ami, znam kako je tebi bilo tesko u svemu ovome, i da si se upleo u to samo radi mene, ali stvarno nije bilo potrebe....znam koliko ti je mrsko sve ovo i da si to ucinio poradi mene (koliko god da zracim zlom :lol:  :lol:  :lol: , mozda mi je zato Exorcist omiljeni horror) ja i ti se poznajemo puno bolje od svega ovoga i to nista ne moze promijeniti...hvala jos jednom i zao mi je radi tebe jer znam kako ti je....p.s. ne sumnjaj da cu ti se iskupiti ako sam i pao u tvojim ocima zbog svega ovoga, a nadam se da nisam....
Markosu....mozda ja stvarno ponekad zakompliciram postove, odlutam u neke druge teme i tesko me je pratiti ali to je stoga sto mi je uistinu sve ovo mrsko...ali mozda ti je sada ipak malo jasnije koliko je "ta sitnica" ko sto ti rece mene povrijedila ...kolikogod mi bilo tesko to priznati....no sigi je savrseno iskazao u jednom postu ono oko cega sam ja petljao kroz desetak postova.....to je zato jer sam lakozapaljiv i nagao ali me brzo prodje to....poput ljetne nevere...
u svakom slucaju i ti i ja smo mogli bolje....
a dadi hvala jos jednom jer je bio gentleman u cijeloj ovoj ruznoj stvari...
p.s. upozori onu svoju gospodu da se mane skupljanja onih 10€ za sigija i rommela :lol:  :lol:

EOD

markos

• 3
stripografije-komentari
« Reply #124 on: 22-09-2003, 14:34:25 »
Markosu....mozda ja stvarno ponekad zakompliciram postove, odlutam u neke druge teme i tesko me je pratiti ali to je stoga sto mi je uistinu sve ovo mrsko...ali mozda ti je sada ipak malo jasnije koliko je "ta sitnica" ko sto ti rece mene povrijedila...kolikogod mi bilo tesko to priznati....
u svakom slucaju i ti i ja smo mogli bolje....
EOD

Naravno da smo mogao bolje. Mogao si se javiti meni na mail ukoliko te neki moj postupak povrijediom, ukoliko mislis da sam krivo reagirao i ukoliko si mi imao sta prigovoriti i to bi rascistili na miru i kao ljudi. ovako me javno napadati zaista ti ne sluzi na cast, mada samo po sebi to i ne bi bio toliki problem da se tu radi o nekoj ogromnoj gresci koju trebas i moras podijeliti sa svijetom, a ne o tome sto "jacina" moje reakcije nije ispunila tvoja ocekivanja.  
Inace, jasno mi je koliko si bio povrijedjen (opet se pozivam na moj citirani post u koje lijepo pise "jasno mi je da si ljut") ali ja zaista nisam mislio da je tebi onaj moj post bila nedovoljna reakcija.

Quote from: "kruger"

Markos
mi se cesto u necemu neslazemo
cesto imamo razlicito misljenje o nekoj stvari
no to neznaci da ja pricam nebuloze
imas pravo biti protiv mog misljenja ali nemozes ga omalovazasvati
druga stvar
drugi su govorili kad je Romel odlazio po desetak puta da im je zao sto on odlazi da je doprinio stranici jednako kao sto je i Kruger doprinio stranici i da im je zao sto su se posvadjali tako dva jaka mozga ( ovo su riejci drugih ljudi s te stranice )
dakle to je tvoje osobno misljenje ko je vise doprinio
u kreiranju tvog misljenja nemogu utjecati
ali ovo nije tvoja osobna stvar
jer tice se i mene
pa sam to morao spomenuti

Dobro, po meni su to nebuloze, ali ok, imas pravo. Ako se ja s tobom ne slazem, to ne znaci nuzno da su to nebuloze. Ali opet, kazem, ja i ti se u obostranom interesu mozemo ograniciti na komuniciranje uzivo, jer ocito je da se preko Foruma tesko sporazumijevamo. Zasto da se svadjamo ako ne moramo.

Gand

• 2
stripografije-komentari
« Reply #125 on: 22-09-2003, 15:26:13 »

Ali opet, kazem, ja i ti se u obostranom interesu mozemo ograniciti na komuniciranje uzivo, jer ocito je da se preko Foruma tesko sporazumijevamo. Zasto da se svadjamo ako ne moramo.

Citam i trazim neki quote u koji bih se ubacio, nekako kao imam potrebu reci rijec, dvije, a opet istina je da sam dooljno kukavica da bih ikome davao za pravo i na sebe navlacio srdzbu ostalih, a uz sve to istina je da nemam pojma o citavoj prici osim kroz prizmu iznesenoga na forumu koja mi se cini neobjektivna s koje god joj strane prilazio.

Zato mi je ovaj Markosov dio koji sam quotao sjeo ko samar budali, da pokusam napraviti kakav takav epilog, mada sam svjestan da je to prejednostavno zamisljeno da bi bilo i realizirano.
 :roll:

Markos spominje otezanu komunikaciju na Forumu za razliku od F2F (face to face) komunikacije...
To je osnovni problem komunikacije pisanom rijecju Markose i nije nista novoga. Dok nesto pises covjeku, on to citajuci ne moze sagledati u okviru situacije u kojem je i napisano. Naime ne vidi se covjekov izraz lica, dal je ljut ili veseo, dal je pod nekom rijecju mislio nekoga uvrijediti, samo se posaliti, biti cinican, dobronamjeran... u name it.

Stoga sve napisano treba uzimati s rezervom izuzev nekih elementarnih stvari koje su golim okom vidljive i etiketirane kao nepodobne.

Uz sve to osnovni problem svih foruma je da se Moderatori zele na neki nacin "dodvoriti" (mozda kriva rijec?) vecini publike, pa se svima ide uz dlaku, po sistemu neka narod radi rpomet, nek se nesto vrti, da bi rezultat toga bio opci kaos u kojem eskaliraju niske strasti jer eto.... Moderator je zazmirio kad sam mu rekao da je budala, pa mogu dakle nastaviti svom zestinom pa gdje god to zavrsilo.

Ako smijem prenijeti svoje osobno iskustvo kao moderatora i administratora jednog od jacih sajtova u HR (link nepotreban, ovo nije reklama) kod 2000 registriranih korisnika gdje se rodivni promet odvija od strane njih 1000, zajkljucio sam da je demokracija (orpostite na izrazu) za pickice, i da su ljudi ipak ovce kojima treba coban (yep, ja sam u toj prici coban, smijte se  :wink: ) gdje ce se na prvu naznaku svadje udariti sakom o stol i smiriti situaciju.

Kad netko pretjeruje s moje strane odmah uljece ZAMOLBA da se stvari smire, no ako netko moju zamolbu shvati previse olako, ide UPOZORENJE u kojem objasnjavam da je taj forum moj park u kojem se igramo mojim kanticama i lopaticama, a ako nekome to ne odgovara parkova u susjedstvu ima napretek. Forumi su besplatni, nisu tezi od 5-10 MB, instalacija je jednostavna i svatko moze sebi stvoriti ugodno mjesto za velicanja samoga sebe i davanje sebi vaznosti. Ako i nakog upozorenja osoba istraje na debiliranju, sljedi permanentni kick ban.

Stoga na mom forumu nema piratluka, nema nacionalih ispada, nema vrijedjanja i omalovazavanja, isticanja bilo cega sto bi nekom drugom bilo uvredljivo (zbog cega sma masu puta bio popljuvan od nacionalisticki nastrojenih kretena, proglasavan antidrzavnim elementom  :x  i slicno).
No zato onih 1000 ljudi koji dnevno prometuju preko foruma, imaju svoj dusevni mir, kad pale forum ne pale ga s mislima "sto li mi je onaj kreten danas odgovorio" vec ga pale s gustom.

Siguran sam da vecini posjetitelja ovog cijenjenog sajta nisam rekao nista pametno, no iskreno se nadam da sam dvojici dragih ljudi, Romelu i Markosu rekao sto sta, te da ce na osnovu toga sto me znaju, a nadam se i cijene barem upola koliko cijenim i ja njih, kontemplirati i odvagati neke od mojh rijeci. Siguran sam da bi susret od pola sata izmedju avs dvojice sto sta razrijesio. Siguran 100%.

Lijep pozdrav!

stripografije-komentari
« Reply #126 on: 22-09-2003, 21:01:23 »
Mama take this badge off of me
I cant' use it any more
It's getting dark too dark to see
I feel I'm knocking on the heavens' door
(Billy you're so far away from home)

The Site
Jednog letnjeg dana, sedio sam u zatvoru, ili je bilo u svemirskoj stanici, nije bitno, dosao sam da relativiziram svoj nervni slom na neki forum. Sve je rezultiralo korespondencijom koja eto i danas traje, kaže moj doktor. Nakon oduševljenja kopanja po naslovnicama stripova koje sam čitao u mladosti, napisao sam par riječi na svojoj tastaturi koje su kao nekim čudom dospijele u eter. Bilo je diskusija, polemika, debata, kritika, govorancija, zajebancija, bilo je izmenjave informacija, razmjene stripova, prepucavanja, zezanja, druženja i upoznavanja tokom ovih 4 mjeseci. Ja loše pamtim imena i u početku jedva sam razlikovao ljude. Kao što znate, čovek kad si dopisuje koristi nick. Rommel i Kruger bila su dva njemačka imena ove daleke nepoznate i "neistražene zemlaje", čiji se forum čitao kao najraznovrsnija literatura. Onda je počeo...

The Fight
koji se ovdje spominje. Ko danas traži pasice ove dokumentirane korespondencije na forumu stripovi, teško če se snači. Nekim slučajem, dvojica su uspjeli sakriti srž teme u tri različita topika, danas i djelomično izbrisana. Ko bude tražio pomenutu belu listu, neće je nači, postoji nova, (a bela lista inače služi ljudima da napišu preporuke, ko bi pomislio da su se prijatelji ovde zakačili). Ako bude i našao, obeshrabriče ga fakat, da je čtivo danas možda izvan konteksta. Mada ja nisam tih otprilike 10 stranica nisam čitao osim slučajno i tek nakon izvesnog vremena, želeo sam da vam ispričam što se desilo. Ali sječanja bljede.

The Sheriff
evo Markos se javio. Ovde sam čitao novih reminiscencija na zbivanja od pre nekoliko mjeseci. Sječam se kako sam čitao kako su se zakačili Markos i Sigismund oko zvjezdica jednom, kaže Sigi hoće da mu se skinu a Markos kao nešto odgovara ne može, jednakost i to. Evo i Gandalf se javio sa tezom "na svojoj teritoriji budi tiranin" a ova tema sve više dobiva rasežnost na pitanju oko sajtova. Koji slučaj, tornado u Ameriki pocepao je dalekovode i ostali su amerikanci bez struje, mora da je Markosov sajt na tamošnjem serveru kad ne radi ovih dana... zato ovo ovde pisham (i seram, ne zamjerite šerife)

vaš
Billy The Kid

P.S.
Sigi,
pogledao sam index koji spominješ, nije perfektan, jesi li čuo ikad za "hyperlink"? To ti je klikneš na Bob Moran i ono te metne na Bob Moran post. :?:

Rommel

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #127 on: 22-09-2003, 21:36:59 »
Quote from: "fantom"
I cant' use it any more

The Site
Jednog letnjeg dana, sedio sam u zatvoru, ili je bilo u svemirskoj stanici, nije bitno, dosao sam da relativiziram svoj nervni slom na neki forum. Sve je rezultiralo korespondencijom koja eto i danas traje, kaže moj doktor. Nakon oduševljenja kopanja po naslovnicama stripova koje sam čitao u mladosti, napisao sam par riječi na svojoj tastaturi koje su kao nekim čudom dospijele u eter. Bilo je diskusija, polemika, debata, kritika, govorancija, zajebancija, bilo je izmenjave informacija, razmjene stripova, prepucavanja, zezanja, druženja i upoznavanja tokom ovih 4 mjeseci. Ja loše pamtim imena i u početku jedva sam razlikovao ljude. Kao što znate, čovek kad si dopisuje koristi nick. Rommel i Kruger bila su dva njemačka imena ove daleke nepoznate i "neistražene zemlaje", čiji se forum čitao kao najraznovrsnija literatura. Onda je počeo...

The Fight
koji se ovdje spominje. Ko danas traži pasice ove dokumentirane korespondencije na forumu stripovi, teško če se snači. Nekim slučajem, dvojica su uspjeli sakriti srž teme u tri različita topika, danas i djelomično izbrisana. Ko bude tražio pomenutu belu listu, neće je nači, postoji nova, (a bela lista inače služi ljudima da napišu preporuke, ko bi pomislio da su se prijatelji ovde zakačili). Ako bude i našao, obeshrabriče ga fakat, da je čtivo danas možda izvan konteksta. Mada ja nisam tih otprilike 10 stranica nisam čitao osim slučajno i tek nakon izvesnog vremena, želeo sam da vam ispričam što se desilo. Ali sječanja bljede.

The Sheriff
evo Markos se javio. Ovde sam čitao novih reminiscencija na zbivanja od pre nekoliko mjeseci. Sječam se kako sam čitao kako su se zakačili Markos i Sigismund oko zvjezdica jednom, kaže Sigi hoće da mu se skinu a Markos kao nešto odgovara ne može, jednakost i to. Evo i Gandalf se javio sa tezom "na svojoj teritoriji budi tiranin" a ova tema sve više dobiva rasežnost na pitanju oko sajtova. Koji slučaj, tornado u Ameriki pocepao je dalekovode i ostali su amerikanci bez struje, mora da je Markosov sajt na tamošnjem serveru kad ne radi ovih dana... zato ovo ovde pisham (i seram, ne zamjerite šerife)

vaš
Billy The Kid

P.S.
Sigi,
pogledao sam index koji spominješ, nije perfektan, jesi li čuo ikad za "hyperlink"? To ti je klikneš na Bob Moran i ono te metne na Bob Moran post. :?:

da ali stripografija na bob moranu jeste sigijeva...a on je dalje dijeli kako hoce
a inace naletio si na ljubitelja bob dylana i vjerujem da sam jedan od rijetkih koji ima sve pa me bas nije dojmilo spajanje dviju stvari s istog soundtracka - billy 3 i knockin' on the heavens door

billy 3 (meni najdraza stvar)
There's guns across the river aimin' at ya
Lawman on your trail, he'd like to catch ya
Bounty hunters, too, they'd like to get ya
Billy, they don't like you to be so free.

Campin' out all night on the berenda
Dealin' cards 'til dawn in the hacienda
Up to Boot Hill they'd like to send ya
Billy, don't you turn your back on me.

Playin' around with some sweet senorita
Into her dark hallway she will lead ya
In some lonesome shadows she will greet ya
Billy, you're so far away from home.

There's eyes behind the mirrors in empty places
Bullet holes and scars between the spaces
There's always one more notch and ten more paces
Billy, and you're walkin' all alone.

They say that Pat Garrett's got your number
So sleep with one eye open when you slumber
Every little sound just might be thunder
Thunder from the barrel of his gun.

Guitars will play your grand finale
Down in some Tularosa alley,
Maybe in the Rio Pecos valley

There's always some new stranger sneakin' glances
Some trigger-happy fool willin' to take chances
And some old whore from San Pedro to make advances
Advances on your spirit and your soul.

The businessmen from Taos want you to go down
They've hired Pat Garrett to force a showdown.
Billy, don't it make ya feel so low-down
To be shot down by the man who was your friend?

Hang on to your woman if you got one
Remember in El Paso, once, you shot one.
She may have been a whore, but she was a hot one
Billy, you been runnin' for so long.

Down in some Tularosa alley
Billy, you're so far away from home

a evo i druge

Mama, take this badge off of me
I can't use it anymore.
It's gettin' dark, too dark for me to see
I feel like I'm knockin' on heaven's door.

Knock, knock, knockin' on heaven's door

Mama, put my guns in the ground
I can't shoot them anymore.
That long black cloud is comin' down

Knock, knock, knockin' on heaven's door[/u]
inace markos je upotrijebio sintagmu bivsi prijatelj...a film "pat garret & billy the kid" je prevodjen sa bivsi prijatelj kid...

Rommel

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #128 on: 22-09-2003, 21:37:26 »
I cant' use it any more

The Site

The Fight

The Sheriff

vaš
Billy The Kid

P.S.
Sigi,

da ali stripografija na bob moranu jeste sigijeva...a on je dalje dijeli kako hoce
a inace naletio si na ljubitelja bob dylana i vjerujem da sam jedan od rijetkih koji ima sve pa me bas nije dojmilo spajanje dviju stvari s istog soundtracka - billy 3 i knockin' on the heavens door

billy 3 (meni najdraza stvar)
There's guns across the river aimin' at ya
Lawman on your trail, he'd like to catch ya
Bounty hunters, too, they'd like to get ya
Billy, they don't like you to be so free.

Campin' out all night on the berenda
Dealin' cards 'til dawn in the hacienda
Up to Boot Hill they'd like to send ya
Billy, don't you turn your back on me.

Playin' around with some sweet senorita
Into her dark hallway she will lead ya
In some lonesome shadows she will greet ya

There's eyes behind the mirrors in empty places
Bullet holes and scars between the spaces
There's always one more notch and ten more paces
Billy, and you're walkin' all alone.

They say that Pat Garrett's got your number
So sleep with one eye open when you slumber
Every little sound just might be thunder
Thunder from the barrel of his gun.

Down in some Tularosa alley,

There's always some new stranger sneakin' glances
Some trigger-happy fool willin' to take chances
And some old whore from San Pedro to make advances
Advances on your spirit and your soul.

The businessmen from Taos want you to go down
They've hired Pat Garrett to force a showdown.
Billy, don't it make ya feel so low-down
To be shot down by the man who was your friend?

Hang on to your woman if you got one
Remember in El Paso, once, you shot one.
She may have been a whore, but she was a hot one
Billy, you been runnin' for so long.

Down in some Tularosa alley
Billy, you're so far away from home

a evo i druge

Mama, take this badge off of me
I can't use it anymore.
It's gettin' dark, too dark for me to see

Mama, put my guns in the ground
I can't shoot them anymore.
That long black cloud is comin' down

a nadam se da si shvatio (makar ti i ovo)
"Quien es?, quien es?"................................

Fort Sumner, New Mexico
time Midnight (at last)
July 13. 1881
inace ja sam se potpisivao kao billy kid ti si jedino mogao biti mr. tunstall

stripografije-komentari
« Reply #129 on: 22-09-2003, 22:52:22 »
Gledao sam taj film Rommele Pat Garret i Billy the Kid. Davno je to bilo pa se nisam setio priče dok nisam pročitao ovaj soundtrack, a Dylan u filmu mislim da glumi najinteresantniji lik ne progovoriviši ni riječi tokom filma. Postoji i crno bela verzija filma.

Rommel

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #130 on: 22-09-2003, 23:09:21 »
Gledao sam taj film Rommele Pat Garret i Billy the Kid. Davno je to bilo pa se nisam setio priče dok nisam pročitao ovaj soundtrack, a Dylan u filmu mislim da glumi najinteresantniji lik ne progovoriviši ni riječi tokom filma. Postoji i crno bela verzija filma.

da Dylan glumi lika koji se zove Alias...niti jedne rijeci nije prozborio...mislim da je cak i knockin' on the heaven's door isao SAMO!!!! kao instrumental u filmu....i to radi sama peckinpaha....i to je bio uzrok svadje izmedju njega i dylana...nesto k'o i izmedju mene i markosa...on je dylan a ja peckinpah  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
a inace velika je razlika izmedju one verzije koja je isla pod naslovom "Bivsi prijatelj Kid" (davao svojedobno TVNS) i "Pat Garrett & Billy The Kid" - Director's cut, razlika je u kojih 20 minuta ali i u cijelom smislu najboljeg!!!! filma Sama Peckinpaha

stripografije-komentari
« Reply #131 on: 22-09-2003, 23:26:30 »

Imaš li slučajno taj film? Hvala.

i to radi sama peckinpaha....i to je bio uzrok svadje izmedju njega i dylana...nesto k'o i izmedju mene i markosa...on je dylan a ja peckinpah   :)  :)  :)

Možda.

Rommel

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #132 on: 22-09-2003, 23:31:01 »

Imaš li slučajno taj film? Hvala.

i to radi sama peckinpaha....i to je bio uzrok svadje izmedju njega i dylana...nesto k'o i izmedju mene i markosa...on je dylan a ja peckinpah   :)  :)  :)

Možda.

ne nazalost ja NISAM PECKINPAH, a o markosu necu komentirati....ali imam film DIRECTOR'S CUT verziju na VHS-u...DVD ganjam ali nema ga jos  :cry:  :cry:  :cry:

stripografije-komentari
« Reply #133 on: 22-09-2003, 23:48:07 »
Biče valjda jednog dana na televiziji.
ne nazalost ja NISAM PECKINPAH, a o markosu necu komentirati....

Zoveš ga Pat Garett a znaš da ne voli metafore.

Rommel

• 4
  • 3
stripografije-komentari
« Reply #134 on: 22-09-2003, 23:53:06 »
Biče valjda jednog dana na televiziji.
ne nazalost ja NISAM PECKINPAH, a o markosu necu komentirati....

Zoveš ga Pat Garett a znaš da ne voli metafore.

pa ko je ovdje bad guy on....ili JA :lol:  :lol:  :lol:

stripografije-komentari
« Reply #135 on: 23-09-2003, 00:07:55 »
U westernima uvijek je bilo good and bad guyseva. Ali "ovdje" je tako relativno.

Kruger

• 2
stripografije-komentari
« Reply #136 on: 23-09-2003, 12:24:31 »
Romel
sam kazes da imas spostveni stil pisanja koji se nekom ne mora svidjati
sam kazes da ponekad odlutas s teme
eto i ja ima svoj stil i nacin pisanja
i tebi se to nesvidja
jer bi ti uvjek htio biti glavni kao malo djete
ti si se toliko bolesno ismijavao mom nacinu pisanja ( nemoj se pravdati da neprimjecujes nedostatke , kad si primjetio moj nedostatak brkanja slova na tipkovnic ,koji ima veze s necim sto tebi nezelim objasniti kad bi i htio ti to ne bi shvatio jer si mentalni bolesnik )
moja gramatika je ok
samo sto nestavljam interpukciske znakove
to je ocita razlika koja nekuzis ( evo kako ispravno gramaticki napisati izraz nekuzis kad je rijec  kuzis zargon i zato prestani maltiti praznu slamu i skretati s teme )
ponekad spojim rijeci
nemoze to znaci da neznam kako se pise vec to znaci da meni bolje zvuci jer zelim govoriti a ne pisati ovdje na internetu
koliko znam nije doreceno sto je ovo pisanje ili govor ili neka treca vrs komunikacije koja ima elemente i jednog i drugog
no da s tobom pokusam zavrsiti
nas dvojica se nikad necemo sloziti jer drugacije razmisljamo
tebi smeta jer te poznam uzivo i znam kava si osoba
neboj se necu to komentirati negdje gdje bi ti to stetilo
komentiracu samo ono sto smatram potrebnim kad pretjeras
kako bi se rijesio svojih frustracija i straha da mozda progovorim o necemu sto se tebi nebi svidjelo mislim da bi bilo bolje da me ne spominjes uopce jer ti za nista nisam duzan niti nisam za ista kriv
jer nisam kriv za odlazak sigija s stranice stripovi com ( znamo dobro tko je " kriv " )
a jos manje tvoj
ti si jednom i prije naseg sukoba najavljivao odlazak zato sto su ti  Dado ili Seinfild obrisali post iz neke politicke rasprave
a onda kad si se sa mnom zakacio to si najavljaivao desetak puta
dakle nemoj mene optuzivati vec trazi svoj izvor negdje drugdje
sto se tice razmjene kod sigija
takodjer bi to trebao prestati naturati po internetu
i to je vec davno rijeseno i ostaje izmedju  par osoba koji smo tamo bili prisutni

Kruger

• 2
stripografije-komentari
« Reply #137 on: 23-09-2003, 12:28:05 »
Markos
mi cemo se prije ili poslje vidjeti uzivo i sigurno cemo to bolje rijesiti
no ja sam morao stati u svoju obranu jer se ovdje poceo traziti krivac
za necije odlaske
nezelim biti zrtva za nesto s cim bas i nemam veze

Kruger

• 2
stripografije-komentari
« Reply #138 on: 23-09-2003, 12:46:32 »
ah da
zaboravih
dragi moj romelcicu ,lozave ,manijace i zlobnice
ti jako dobro znas sto su Aco i stripije rekli tad o svemu tome
ja sam priznao da je dan bio ugodan u druzenju i ostalom
no rekao sam da se oko nekih stripovskih transakcija nismo mogli sloziti
stripije takodjer
Aco je samo potvrdio sto smo mi govorili
no to sto smo mi govorilo nije zvucalo kao poziv na obracun
valjda se imamo pravo tuziti na nesto ako nismo zadovoljni
ili mozda nemamo
zasto nisam htio poslati poruku sigiju za poslje
valjda ti je jasno
nakon situacije koja se izrodila znas da to sve vise nije bilo moguce
u svemu si ti duboko ucestvovao pa prema tome preustam ti da razmisljas zato je to sve tako ispalo
nezelim se tebi pravdati zasto nisam ucinio ovo ili ono
bilo bi bolje da se ti pravdas sto si trebao uciniti
a ne da se ponekad pravis blesav ( ka dje to potrebno kako bi odglumio da nesto nisi shvatio ) i da uporno izokreces stvar
shvati jednu stvar
ako netko prizna da mu je bilo ugodno u druzenju to nemora znaciti da su sve poslove rijesili na obostrano zadovoljstvo
dakle radi se o dvije razlicite stvari
ako zelis poduku iz logike ucinicu ti tu uslugu s velikim zadovoljstvom jer vidim da ti je mnogo nedostaje
ako zelis poduku iz pravila ponasanja i tu ti mnogo mogu pomoci
jer vidim da se dosta nepristojno ponasas

stripografije-komentari
« Reply #139 on: 23-09-2003, 16:31:13 »
:roll:

Maximuss

• 2
stripografije-komentari
« Reply #140 on: 03-10-2003, 03:09:45 »
Zao mi je da je do ove cijele rasprave doslo, ali mislim Rommele da grijesis u osudi Markosove akcije prikupljanja novaca. Sigijevo misljenje je da se je Markos trebao potruditi i sam izvuci tu lovu odnekud. Ali eto, meni je zadovoljstvo dati novce za site koji mi je drag, koji mi nesto znaci u zivotu i koji mi je raspalio staru ljubav prema stripovima.  Nakon razgovora na letecem strip sastanku u STu, gdje mi je Markos ispricao kako stoje stvari sa financiranjem sitea (neprofitan site placa iz svog dzepa), ja sam mu, nakon sto sam mu rekao da je lud sta to placa, predlozio da napravi godisnju clanarinu za clanove foruma ili naplati oglasavanje stalnim oglasivacima (npr. Napoleon) i sl.. To sto je na ovaj nacin dobrovoljnih priloga rijesio problem, moze biti samo pozitivno. Ako bi to netko trebao osudivati, onda su to clanovi foruma onog sitea za koji se ta akcija i vrsi. S obzirom da se tamo nitko nije bunio protiv toga, ne vidim zasto vama smeta. To je zapravo bilo samo jedno bezbolno rijesenje.
UP, UP AND AWAY!

Boban

• 3
stripografije-komentari
« Reply #141 on: 01-01-2004, 18:00:56 »
Prvobitni topik posvecen komentarima na stripografije.com.
Neka ovo ostane zakljucano, a sve dalje komentare na:
http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=1151
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.