Pazi, tema bi po meni zasluzivala i jednu antologiju radova ili studiju, ali ne raspolazem sa dovoljno podataka. Po meni bi bilo pozeljno prvo evidentirati postojece, hronoloski sloziti, iscitati, utvrditi linije razvoja, i onda proucavati, komentirati i zakljuciti nesto. Zato bih i voleo da se ljudi ukljuce i da se za pocetak to sve evidentira i slozi. Onda moze da se radi svasta.
Е, супер ти је тема.
Ја бих додао обавезно Туцића и све друге ауторе Баухауса 7, затим Боснића, Дарка Перовића, Дурмана, Хецловог "Фаета", неке карикатуралне серијале (Б. Јовановић, Фера, Ивков), тврди НФ сценарији Београдског круга 2, (Ђукић, Ивков, Маф), Луксоров скоро цео опус...
Такође бих проширио листу и на фантазију, да могу да уђу Младен Ђуровић, Раде Марковић, Јањетов, Ненадов, "Момци", одлични "Космопловци", патагонијско-крпељски круг, делимично сценаристички опуси Тозе Обрадовића, Ђорђа Милосављевића И Марка Стојановића...
Иначе, многе старије ствари са списка ја лично нисам читао, а верујем ни већина других овде на форуму. Али једва чекам.
А око антологије сам се и ја својевремено много ложио у разговорима за Знак Сагите и Бели пут. И верујем да ће је неко урадити и -- зашто не -- у више томова.
Све у свему, несумњиво је да прво треба библиографију радити, без обзира што се главни корпус мање више наслућује. Зупан ће нам ту бити златан, као и увек. И Ивков због омладинске штампе.
Свака ти се дала због ове инцијативе, само ако ти жена аминује.