FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > TV SERIJE, DOKUMENTARCI, ANIMACIJE

True Detective

(1/431) > >>

Father Jape:
True Detective.


Mekonahej i Harelson detektivi, prisećaju se danas slučaja iz '90-ih. Southern Gothic u najboljem smislu reči. Mekonaheju zasad uloga karijere, a pride je i izvršni producent serije.

Ghoul i Milosh spomenuše da su neki od okultnih motiva koji se polako upliću vezani za delo Roberta Čejmbersa.

Meho Krljic:
Moja žena to gleda ali mislim najpre jer je seksualno privlači Mekonahi. Nisam uspeo od nje da ekstrahujem nikakvo mišljenje o samoj seriji  već samo gomilu zadihanih komentara o njegovom izgledu.  :lol:

Ghoul:
jeste.
vrlo pametno pisano, odlično glumljeno, režirano, jebe kevu ko dobar film, nimalo ne smrdi na tv (tj. na ono što mi inače smeta kod tv proizvoda) + očito je da će ovo ići u pravcu horora i taj hororični vajb je dobro postignut, s tim što me zaprepašćuje prisustvo referenci na, ipak, za mase opskurnog čejmbersa i karkosu!
savršen tajming, ritam, mood, slowburn ali nimalo dosadan, dapače.
i, za razliku od previše operetski groteskno preteranog HANIBALA - na čije leševe aranžirane s jelenskim rogovima podseća - ovo je, uprkos tom preterivanju, prilično dobro utemeljeno u realnosti, dakle, sa malo palpa, taman kolko treba.
sjajna stvar, navuko sam se od prve epizode - posle 15-ak minuta bilo mi je jasno da će ovo da se prati redovno i bez čekanja!

Father Jape:
Samo da istaknem da se za razliku od većine prezimena na -ay ili -ey (poput Murray – ˈmʌri odnosno ˈmɝːi), koja se završavaju glasom /i/, McConaughey se, bar kod ovog nosioca tj. ove porodice, završava glasom /eɪ/, dakle məˈkɒnəheɪ odnosno məˈkɑːnəheɪ.

Sada možemo da se vratimo seriji.  xnerd

Ugly MF:
Serija je dojaja i ja takodje gledam odma' brez sakupljanja!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version