FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > TV SERIJE, DOKUMENTARCI, ANIMACIJE
Nekada davno - Srpske narodne bajke
(1/1)
Aleksa Topuzić:
Na RTS 1 u subotu 14. januara emitovana prva epizoda, a sad je dostupna i na Jutjubu. Prva epizoda je naslovljena sa "Poreklo bajki".
Svaka epizoda bi trebalo da predstavi jednu bajku, koju bi narator pročitao i koja bi bila predstavljena blago animiranim slikama. To je prošarano segmentima u kojima se relevantni sagovornici bave temom te epizode, a tema te prve je, kao što i naslov kaže - poreklom bajki. U decembru sam opet pročitao "Radovo" izdanje "Srpskih narodnih bajki", i iskreno se iznenadio koliko su mi se dopale, tačnije, koliko mi se i dalje dopadaju. U to vreme sam video i trejler za ovu emisiju, i iskreno, izuzevši fudbal, skoro nisam iščekivao nešto na RTS-u kao ovo. Sad kad sam je odgledao, rekao bih da je emisija hendikepirana svojom kratkoćom - traje svega pola sata, i nema vremena da se tema dovoljno detaljno obradi i pročita ako ne cela bajka, onda bar nekakav zaokružen siže. Npr. u prvoj epizodi je predstavljena "Zlatna jabuka i devet paunica" i onom ko ne zna o čemu se u toj bajci radi, ništa živo neće biti jasno. Dobro je to pročitano, i te blago animirane statične slike mi se dopadaju, sagovornici su (koliko ja mogu da ocenim) dobro obradili temu, ali...ne može to bez bar 45 minuta.
https://youtu.be/C4yOooRLy-Y
(ovde je trebao biti umetnut video, ali ne pali ni jedan od načina)
Navigation
[0] Message Index
Go to full version