Author Topic: Argus Books Online Magazine: vašarske, festivalske i karnevalske priče  (Read 10924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

 • SEVERNJAK
 • 4
 • 3
 • Posts: 13.454
I da se posle svih ovih predivnih diskusija podsetimo:


Topik je posvećen  tematskom Argus Books Online Magazine, sa temom vašarske, festivalske i karnevalske priče, a taj broj možete potpuno besplatno skinuti sa sledeće adrese:

http://www.argusbooksmagazines.com/argus-books-online-magazine-17-vasarske-festivalske-i-karnevalske-fantasticne-price/
...Only one gets out alive...

Boban

 • 3
 • Posts: 20.568
Podsećanja su lep običaj; hajde da vidimo kako je sve to zaista počelo: http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=15436.0
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Layanich

 • 2
 • Posts: 253
  • Lazar Janić
Ja sam konkurs za vašarske, festivalske i karnevalske fantastiče priče objavio na Argus sajtu 15. februara ove godine, posle skoro 8 meseci od objave konkursa T2 na Sagiti. Tada sam prihvatio da budem izdavač ove zbirke u ABOM #17 sa ovom temom.

http://www.argusbooksmagazines.com/konkurs-za-novi-broj-argus-books-online-magazine-tema-vasarske-festivalske-i-karnevalske-fantastcne-price/

Ako je T2 i imao ideju da tortilja bude parodija na tortu, izdavač nije imao takvu ideju. Mislim da ni autori koji su izabrani na ovom konkursu nisu imali ništa protiv Torte i tortaša. Samo da podsetim, M. Amanuensis Sharkchild, američki autor čija je priča prevedena specijalno za ovaj broj magazina nikad nije ni čuo za Tortu, Tihomir Jovanović, urednik Emitora i SF almanaha Regia Fantastica jeste čuo za Tortu, ali nije nikad imao ništa protiv nje. Tatjana Milivojčević je autor u Torti, Stevan Šarčević je bio tortaraš. Da pomenimo samo još neke od autora: Edhem Tanović je iz Sarajeva, Snježana Prlić iz Zagreba, Milovan Lalović živi u Atini...

Nemojmo da mešamo teze, ovde nije tema torta nego vašarske priče. Autori u ovom broju nepravedno se uvlače u kaljugu...

Ja nikad nisam imao ništa protiv tortaša, čak sam se pohvalno izrazio za V Zbirku fantastičnih priča iz ravnice, u kojoj su autori ista ekipa:


Quote
Re: V Zbirka fantastičnih priča iz ravnice  « Reply #145 on: 02-04-2014, 00:17:05 »  O ravnici nisu napisane najlepše priče, jer o njoj se nema šta lepo pisati. Kad ti pogled pukne uokolo hiljadu hektara, i ničeg nema, ni brda, ni potoka, samo obrisi daleke šume, zvonik crkve u sredini udaljenog sela, i blatnjavi put kroz polja kukuruza, ne vidiš lepotu koju bi opisao. U ravnici je i vreme stalo. Mnogo je Radomira koju tamo još uvek čekaju nekog svog Ljubišu, mnoge familije kriju nekog svog Gavru kao krvavu tajnu, i mnogi se iz belog sveta se u ravnicu vrate samo da umru. Tu kad zaglaviš, nije ti potrebno da vidiš zlatno dete u odsjaju Borkovačke bare (jezerom ga zovu samo oni koji jezero nikad nisu ni videli), da bi znao da si načisto propao, i da nikad bolje ti biti neće! Ne treba ti vino da vidiš istinu, niti pomaže poludela nelečena spisateljica iz biblioteke užasa, koja junake izmešta iz njihovih knjiga, da ti dopiše neki drugi kraj priče... Bogata je ravna ravnica, žitom i kukuruzom, vinom i rakijom, a kad rod zataji, nađe se tu po koja beba da se žrtvuje bolesnoj zemlji pored osušenog drveta, čak i poneki grad da podzemnom demonu hram od telesa svojih žitelja sagradi!
„Jedan pauk je nastavio put od Tolstoja ka Dostojevskom“. A ja sam uživao u čitanju V Zbirke fantastičnih priča iz ravnice. Mislim da ću neke od tih priča pročitati više puta u životu. Da mi se ponovo srce uzlupa, krv uzavri i dlačice na telu naježe...
O ravnici nisu ispričane najlepše priče... Ali, jesu najstrašnije!
Respekt!
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

Boban

 • 3
 • Posts: 20.568
T2 je nastupao bahato, podjebavački i realno bez mogućnosti da uradi ovu knjigu; ti si mu dao vetar u leđa, pružio zaleđinu i sve ostalo.
Ali niko nije u stanju da zaboravi 8 meseci koji su prethodili tvom nastupu. Podsetio bih te da si udomio i D, a i radmilo ti je postao urednik u trenucima kada je bio ljut na sagitu i odsutan odavde. Ispada da ti skupljaš otpadnike sa Znaka sagite i daješ im drugačiji smisao, što je u konačnom loše, jer pojedinci sada mogu umisliti da im je najbolji način da ti se dodvore, da zarate sa mnom.
Znak sagite, kao najveći, najposećeniji i najuticajniji portal za fantastiku u regionu tvojim uplivom dobio je još jednu neočekivanu ulogu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Anomander Rejk

 • 4
 • 3
 • Posts: 4.285
 • Strah je ubica uma.
Ajmo se vratiti na suštinu. Ja nemam ništa protiv ni Argusa, ni bilo koga, nek svako objavljuje i nek bude čitan ( naravno, bez omalovažavanja drugih). Zašto bih imao?Ali da se vratimo na suštinu, pošto je Angela dala link u kome je i moja priča, a ima ih još.
Dakle, bilo je reči o objavljivanju zbirke... u Džekovom slučaju nije realizovana još , u mom slučaju je izdao na kraju drugi izdavač. I to nije ništa strašno, kao u svakom poslu, ljudi vagaju, predomišljaju se itd, nađu možda nešto drugo, što im više odgovara,itd. Onda, posle dugo vremena Džek slučajno pronađe u Argusu nekoliko svojih priča, za koje nije znao da su mu tu objavljene, i ja nađem neke svoje.
Ponavljam, ja nemam ništa protiv Argusa. Za peti broj, čini mi se, sam i sam poslao priču ( Vilin svet ). Da si me pitao za ove druge priče, najverovatnije bih rekao, ok je, objavi. E sad, ti tvrdiš da u samim uslovima Argusa stoji ,,samim slanjem pristajete na...'' što je meni malo klimavo, da li je baš i zakonska i ugovorna i običajna praksa takva...ali uzmimo i da jeste, zar nije bio neki ljudski red, da makar pošalješ autorima mejl ,,tvoja priča biće objavljena u tom i tom broju?'' Mislim da je bio red, ako ne pravni, onda ljudski.
Na upit kako je do toga došlo, šalješ cirkularnu poruku ( Džek je tu u pravu, bukvalno smo dobili istu poruku , od slova do slova). Kroz te poruke dobio sam tvoje izvinjenje ( mada malo nategnuto, ali ok ), i tu sam stavio tačku na celu priču. Niti sam o tome pisao ni na fejsu ni na Sagiti, niti se želim tužakati, bilo je šta je bilo, idemo dalje svako svojim putem.
Javljam se samo zbog ove diskusije koju sam čitao, gde zaista mislim da si nekorektno postupio prema Saši. Saša jeste nekad oštar na rečima-to je njegov stil, ali budimo realni, nije on uzeo tvoje bez pitanja, nego si ti njegovo. I mislim da ne bi došlo do ovoga, da si mu se ljudski, korektno izvinuo-desilo se, neće se više ponoviti. Umesto toga, vi sad konstruišete priču u koju pokušavate uvući i bivšeg urednika, i još insinuirate kako su Saši odbačene priče jer ne valjaju ( a da su nekvalitetne, ne bi ih Boban objavio u Sagiti, Žiljak u UBIQ-u, a Nina urednica Arete u Torti, a sve pomenuto troje su itekako profesionalci). Mislim da to što radite apsolutno nije fer, em je nekome uzeto nešto bez pitanja, em se pokušava onda to opravdati pokušavajući devalvirati samog autora...Možemo se zezazi na forumu, svađati, pa i provocirati, sprdati, ali neke granice moraju da postoje. Jedna od njih je autorski rad. Koliko god sve u ovoj zemlji je devalvirano, i izdavaštvo i pisanje, neke granice moraju postojati. Ne traže pisci ni honorar, niti bilo kome oće da skidaju glavu, ali crta preko koje se ne ide je ne možeš nečije uzeti bez pitanja. Bilo kvalitetno ili ne, čitalo ga pet, deset, pedeset, petsto ljudi, to je ipak njegovo čedo. Ok, uzeo si, niko do sad to nije doživeo kao zločin i tragediju, ali onda barem priznaj grešku, zar je tako teško priznati grešku, i ide se dalje?Umesto toga, krenulo se sa pokušajima da se Saša prikaže kao nebitan autor, ogorčen objavljivanjem ovog broja Argusa, što stvarno nije u redu.
Eto zato sam se javio, to je moje mišljenje o svemu, a što se mene lično tiče i mojih priča u Argusu, stavio sam na to tačku i ne želim nikakav sukob oko toga.
Tajno pišem zbirke po kućama...

hidden

 • 4
 • 3
 • Posts: 872
A ne da mi se da odem, jebiga bilo mi je dvaes i dve kad sam prvi put se ovde obreo...

Anomanderu, naravno da nije u redu da rade to što rade. Kakvo bre isticanje na sajtu da se slanjem tekstova za jedno, podrazumeva njihova objava u drugom? I kakva more najava priča u marketinške svrhe. I sad to lajanić brani sa pričom da je on najavljivao priče, a urednik u međuvremenu odlučio da su priče nedovoljno dobre za ediciju. Pa koji to normalan izdavač kreće u marketing, dok ne zna da li će neku knjigu uopšte objaviti?

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 23.644
T2 je nastupao bahato, podjebavački i realno bez mogućnosti da uradi ovu knjigu; ti si mu dao vetar u leđa, pružio zaleđinu i sve ostalo.
Ali niko nije u stanju da zaboravi 8 meseci koji su prethodili tvom nastupu. Podsetio bih te da si udomio i D, a i radmilo ti je postao urednik u trenucima kada je bio ljut na sagitu i odsutan odavde. Ispada da ti skupljaš otpadnike sa Znaka sagite i daješ im drugačiji smisao, što je u konačnom loše, jer pojedinci sada mogu umisliti da im je najbolji način da ti se dodvore, da zarate sa mnom.
Znak sagite, kao najveći, najposećeniji i najuticajniji portal za fantastiku u regionu tvojim uplivom dobio je još jednu neočekivanu ulogu.


http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=13141.0
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

 • SEVERNJAK
 • 4
 • 3
 • Posts: 13.454

Ajde da ne gubimo vreme sa glupostima, nego ošinite po Stipanu.

D. je imala ideju za “Ženske priče”. Boban ju je odbio, a ja sam mislio da je to sjajna ideja.
STIPAN je bio taj koji je povezao Lazu i D, Krivica je samo moja i ničija više.

Isto važi i za T2.
STIPAN je bio taj koji je povezao Lazu i T2, Krivica je samo moja i ničija više.

A ti Anomandere igraš igru koja je na klimavim nogama. Sećam se kad sam bio urednik zbirke “Reči u vremenu”, pa sam te umolio da središ svoju priču, a ti si umesto odgovora poslao Lazi gomilu đubreta o meni. Jesmo li ti objavili priču? Jesmo li ti ikada išta javno spočitavali oko toga?
Ne.
Naprotiv, ti si i po Sagiti i po svim božjim forumima pljuvao po mojoj poziciji i time mi navukao gomilu neprijatelja na vrat.

To je ono što sigurno znam, a sve su ovo igre bez pobednika, pa se jebite svi odreda.
...Only one gets out alive...

zosko

 • 4
 • 3
 • Posts: 12.960
znaci, ako sam dobro razumio stipana, t2 kao zaposlenik argusa ima zadatak da naskakuje na sve sto bi moglo biti konkurencija, sto potencijalno zaobilazi argus-izdavastvo; zs, tortu, fanzine, radionice...

pa uredjuje argus-casopis sa tri realna autora i dvadeset izmisljenih pseudonima, iza kojih se krije jedan autor, stvara reputaciju za naivne.

te konacno treba unistiti prvobitnu sagitu, koja bi kao najuticajniji sf-portal postala platforma za reklamu argusa.

na kraju neozaobilaznog; autori da placaju objavljivanje, publika da kupuje.

pa hit hitova.
moving on my own trace

hidden

 • 4
 • 3
 • Posts: 872
A svim tim koncima upravlja stipan, oskarovac, najobjavljivaniji sf/f/h/sm/bizzar autor u Srba a i sire.
Zgađen nesuvislom polemikom, poput heroja iz njegovih priča, preuzeo je krivicu na svoja pleća, teatralno poručio auditorijumu da se jebe (odreda) i otišao u zagrljaj nekoj od podatnih heroina iz njegovog raskošnog kanona. Ovo potonje je naravno zajebancija.

Nego Bobane, jel razmišljaš nekad da banuješ stipana. T2 je barem osoba sa stavom, ali da li ti se nekad čini da je ovaj toliko beskičmen i prevrtljv da bi ga baš bilo lepo banovati. Šta misle i drugi na ovom forumu, možda ja preterujem, evo ako je tako izvinim se nije problem...

saturnica

 • 8
 • 3
 • *
 • Posts: 2.739
Hidene, oteo si mi pitanje iz usta.

Stipan

 • SEVERNJAK
 • 4
 • 3
 • Posts: 13.454
Odjebite. Kad god nemate argumenata, kreću pretnje.
...Only one gets out alive...

saturnica

 • 8
 • 3
 • *
 • Posts: 2.739
Nazvao si nas neprijateljima. Ti si taj koji prijeti.

Stipan

 • SEVERNJAK
 • 4
 • 3
 • Posts: 13.454
Slušaj mala - nekad si mi bila simpatična, ali to je vreme prošlo. Sklanjaj mi se s puta.
...Only one gets out alive...

Anomander Rejk

 • 4
 • 3
 • Posts: 4.285
 • Strah je ubica uma.
Stipane, o tome je pisano na forumu. Onog trenutka kada sam saznao da si ti urednik, priču za zbirku sam povukao, iz razloga što ne mislim da dovoljno dobro možeš obaviti urednički posao. Moje je pravo da tako mislim. Šta ima da mi spočitavaš?Imam pravo da povučem priču.
Što se tiče moje objavljene priče u Argusu (Vilin svet), ista je objavljena skoro u UBIQ-u, a valjda je ljudi tamo ne bi uzeli da ne valja.
Ne znam šta ti nije jasno, kao da pričamo finski?Čovek je objavio nekoliko priča bez našeg pristanka, uopšte bez da nas i obavesti o tome.
Jeste, toliko sam ti navlačio neprijatelje i pljuvao te po svim forumima, da sam ti prvi čestitao objavljeni roman, i to u vreme kada si pravio opštu frku ovde. Nebitno mi je šta misliš, ti uopšte nisi bitan u ovoj priči, niti sam te ja spominjao. Ne uvlači me u svoje spletke. Ovde se  radi o tome da je nekome uzeto nešto bez pitanja, a onda se to pokušava pravdati time što će se udariti po navodno ogorčenom autoru.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

 • SEVERNJAK
 • 4
 • 3
 • Posts: 13.454
Neće da bude tako. Ti si ovde nebitan, kao da nikad nisi ni postojao.

Idi i raspravljaj o tortama i ostalim receptima ili nek me Boban banuje.

Meni svejedno.
...Only one gets out alive...

Layanich

 • 2
 • Posts: 253
  • Lazar Janić
Anomander je otkrio i ovu drugu kartu o neovlašćenom objavljivanju priča u Argus magazinu. Cilkularno pismo adresirano je na dva autora, jer su se oba ta autora sinhronivizano javili u istom minutu. Ja nisam želeo da pomenem ranije drugog autora dok se nije sad sam javio. Istina je da sam obojici uputio prvu poruku istog sadržaja, ali istina je da sam se u posebnim porukama obojici i uputio izvinjenje. Ovo su bila ta dva slučaja gde nisu realizovanja izdanja koja su mi autori poslali, a njihove priče su objavljenje.

Ja sam pogrešio. Hajd sad ubij te me! Do #14 broja objavljivao sam u magazinu delom radove koje objavljujem kao izdate knjige, uz autore koji se jave specijalno za magazin. Uobičajeno su to bili radovi već objavljenih izdanja (priče, pesme, odlomak iz romana) a nekad je magazin objavljivao radove čija će se knjiga uskoro pojaviti iz štampe, (razlog je kvartalni ritam izlaženja). Ovaj dva slučaja, gde sam očigledno pogrešio, do realizacija oba ta dva izdanja nije došlo, a priče su bile već objavljene u magazinu (u jednom slučaju je Džek, gde je on imao želju da mu Radmilo bude urednik, u drugom slučaju je bio Anomander, koji je odmah rekao da njegove priče neće da objavi u ediciji Novoum i nije ni hteo da mu urednik bude Radmilo. Džekova golgota je bila duža, a Anomander je sam odustao od izdanja, jer je pronašao drugog izdavača). Ovo je i bio razlog što sam promenio i praksu. Od #15 ukinuo sam tu praksu, i svi autori moraju da jave na konkurs sa unapred određenom temom, a izdanja reklamiram u rubrici nove knjige.

Ja sam mislio da sam ovu stranicu zatvorio, izvinjenja su bila prihvaćena, praksa se promenila...

(Na stranu sve to, a nekako u isto vreme, mesecima sam bio bolestan i pre operacije, za mene se tražio donor za transplataciju srca, da mi je na srcu ipak bila obavljena operacija i bez transplaticije, ali može to Zosko da pominje koliko god hoće, i da se sprda sa tim. Kao što mi je jednom neko rekao, da si preminuo, ovo bi ti bilo dobro opravdanje, ali ovako nemaš izgovor).

Ali, ne leži vraže! Sad nego očigledno pokušava da podpiri zagaslu vatru, da izvadi kosturove iz ormana i pomeša sve lončiće, i da jednu tezu, koja je tema vašarskih priča, pretvori u igre bez granica.
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

Boban

 • 3
 • Posts: 20.568
Nego Bobane, jel razmišljaš nekad da banuješ stipana.

Kada budem počeo da uklanjam učesnike po bezvrednosti njihovog stvaralaštva, stipan je otprilike prvi na listi...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

saturnica

 • 8
 • 3
 • *
 • Posts: 2.739
Slušaj mala - nekad si mi bila simpatična, ali to je vreme prošlo. Sklanjaj mi se s puta.
Hoću Stipane, nema probleme. Prije nego ti se sklonim, želim te još jednom podsjetiti na tvoje prijetnje. Prva je bila du ću, oglasim li se još jednom pod postom dotičnog lika kojem nije mudro spomenuti ime, najebati. Druga je ova koju si upravo izrekao. Stipe, da nije bilo tebe ne bi bilo ni mene. Ovdje, na Sagiti. Ja to ne zaboravljam. To je jedini razlog zbog kojeg sam se više nego s bilo kim trudila oko naše komunikacije. A sada, zbogom Stipe.

hidden

 • 4
 • 3
 • Posts: 872
Nego Bobane, jel razmišljaš nekad da banuješ stipana.

Kada budem počeo da uklanjam učesnike po bezvrednosti njihovog stvaralaštva, stipan je otprilike prvi na listi...

I karaktera! I karaktera!

Stipan

 • SEVERNJAK
 • 4
 • 3
 • Posts: 13.454

Kada budem počeo da uklanjam učesnike po bezvrednosti njihovog stvaralaštva, stipan je otprilike prvi na listi...

Pa uradi to ako imaš muda....

A sada, zbogom Stipe.

Zbogom Saturnice... Mada sam te nekad poznavao pod drugim imenom.
 
...Only one gets out alive...

Anomander Rejk

 • 4
 • 3
 • Posts: 4.285
 • Strah je ubica uma.
Lajanicu, niko nit misli da te treba ubiti zbog toga, nit ti skida glavu. Radi se samo o tome da se ovde pokušava izokrenuti priča-da se Džek kome je nešto uzeto, pokušava predstaviti kao ogorčen i ljubomoran na Argus, tj.ovaj broj.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

 • SEVERNJAK
 • 4
 • 3
 • Posts: 13.454
Ovaj folirant se još uvek nije uklonio s topika?
...Only one gets out alive...

Boban

 • 3
 • Posts: 20.568

Kada budem počeo da uklanjam učesnike po bezvrednosti njihovog stvaralaštva, stipan je otprilike prvi na listi...

Pa uradi to ako imaš muda....

Nije stvar u mudima... kada je bog delio slabost i sažaljenje, ja sam se zatekao preblizu.

Ovaj folirant se još uvek nije uklonio s topika?

Ti si poslednja osoba na svetu koja ikoga treba da proziva po ovom pitanju; najmanje si se 20x plačućim glasom opraštao od nas.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Layanich

 • 2
 • Posts: 253
  • Lazar Janić
Code: [Select]
pa uredjuje argus-casopis sa tri realna autora i dvadeset izmisljenih pseudonima, iza kojih se krije jedan autor, stvara reputaciju za naivne.

Zosko, ja zaista ne mogu da shvatim koliko ti umeš da budeš jadan čovek, da možeš uvrediti, pored Stipana kao urednika jednog broja magazina, (i to ne ovog koji ima svoj poseban topik) i mene kao izdavača, još 20 autora sa imenima i prezimenima u jednoj rečenici!?

Bravo! Je si li nasuo tu čašu pića za proslavu? Jer će gori naslediti!
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

zosko

 • 4
 • 3
 • Posts: 12.960
molim? zelis mi reci da se netko vrijedja zbog sazetka stipanovih eseja? jos neki nepostojeci autori?
dobro.
idemo redom, tko se krije iza pseudonima aksentije novakovic ili t2?
i koji autor bi, navodno, poslao pricu nepoznatom pseudonimu palom s marsa?
izlozi imena, biografije i bibliografije autora.
i sta je sa ostalim primjedbama?
moving on my own trace

Layanich

 • 2
 • Posts: 253
  • Lazar Janić
Ti si Zosko pao sa Marsa, jer su linkovi svih magazina, pa i ova dva poslednja, gde su urednici Stipan i T2, objavljeni. Nemoj sad da se vadiš da magazin, koji uredio Stipan, ima 18 strana, kad te je u tome demantovao Boban i rekao ti da ima 234 strane.
Možeš naći imena svih autora ako želiš, a ne želiš, nego se sprdaš.
Znam pravo ime T2 i neću da ti kažem.
Ostale primedbe okači na rep mačku.
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

zosko

 • 4
 • 3
 • Posts: 12.960
ma ne moras reci meni ime urednika. alo, ti si kao neki izdavac, ciji urednik iz anonimnosti za tebe raspisuje konkurse, naskakuje na konkurenciju, ljude... mislim, gdje si to vidio? "posaljite mi pricu, tko sam, cik pogodi!" :mrgreen:
da si posten svijet, tvoj urednik bi se predstavio. sta se tu ima tajiti?

ako saljem pricu, zanima me tko uredjuje.
tko odlucuje o objavi.
koje su kvalifikacije urednika, bibliografija urednika, strucnost, iskustvo.
ti ne zelis iznijeti ime urednika? mislim, alo. :mrgreen:
bolje ti je da sadis krumpire.
moving on my own trace

Layanich

 • 2
 • Posts: 253
  • Lazar Janić
Božana Žbunić  nas-rofl

Nisi autor, nisi čitaoc, ko si uopšte ti da moraš sve da znaš!?
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

zosko

 • 4
 • 3
 • Posts: 12.960
da ti napisem na nekom drugom jeziku? za glupe?
alo, gdje si vidio da urednik djeluje pod pseudonimom? ne moras meni reci kako se zove; predstavljanje, strucnost, se podrazumijeva, trebao bi istaknuti pri rasipisivanju konkursa. inace nema prica.
a ne 400 autora koje navodis. imas jednog skribomana (loseg), 400 pseudonima, kraducnes malo tu i tamo i evo izdavaca.
moving on my own trace

Layanich

 • 2
 • Posts: 253
  • Lazar Janić
Probaj da mi napišeš na pismu za slepe, jer te uopšte ne vidim  xyxy
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

zosko

 • 4
 • 3
 • Posts: 12.960
to je odgovor ozbiljnog izdavaca na konkretno pitanje? izdavaca koji proguro medju ljude anonimusa urednika da ga reklamira i naskakuje sve ostalo sto bi bilo konkurencija ili nema veze sa tvojim izdavastvom?
ti si covjece klinicki slucaj. i to ne kardioloski.
moving on my own trace

Boban

 • 3
 • Posts: 20.568
zosko, ti sad radiš isto ono što smo pre neki dan zamerali T2-u.
Namerno naskačeš na lik i delo izdavača bez stvarne i tolike potrebe.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zosko

 • 4
 • 3
 • Posts: 12.960
da, bobane, ali ovo sto su pokusali uraditi dzeku i anomanderu je prosto dno i to im se vratilo stilom koji uveli.
inace, oko bolesti, imas masu ljudi koji nikad ne bi iznijeli svoje teske operacije, to je privatnost, dok ih ludak poput t2 melje u beskraj. tako da tu nemam empatije.
moving on my own trace

babakarniang

 • 8
 • 2
 • *
 • Posts: 296
  • Dobrodošli na online druženje ljubitelja naučne fantastike i svih ostalih podžanrova.
U redu dame i gospodo, da li ste svesni da ovakvim raspravama gubite svakog novog autora koji piše i pomisli da dođe kod vas? Meni koji vas sve poznajem je ovo izrazito odbojno, a zamislite njima.
Dobrodošli na online druženje ljubitelja naučne fantastike i svih ostalih podžanrova.

http://fantasticnivodic.com

https://www.facebook.com/fantasticnivodic/

Stipan

 • SEVERNJAK
 • 4
 • 3
 • Posts: 13.454
Hahhah... 4766 poseta do ovog momenta. Ljude privlači isključivo nasilje i krv. Naučićeš vremenom...
...Only one gets out alive...

Džek

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.657
 • Instalater raznih šejtanluka.
Dobro je to. Kao opomena, da se ne bi ponovilo.


Dakle, epilog. Tri priče u tri broja, bez dozvole i znanja autora, zloupotreba položaja radi sticanje protivpravne koristi.
Lajanić se i dalje pravi lud, laže (sebe) da behu samo dve i da su obe uklonjene.


Međurim, sve tri priče stoje i dalje u tom magazinu, kao spomenici kriminala i prevare. Donekle razumem njegovo ponašanje, ubijen dokazima i satran u ugao, nema mu druge. Mnogo je to lakše nego oboriti glavu, naći rame za plakanje i priznati greh. To mogu samo veliki ljudi.


Dok ne dođe do te katarze, rado ću glumiti turističkog vodiča ka tim spomenicima.


Isterao sam svoje, toliko od mene. I vetrenjače se mogu dotući. Svaka njegova naredna laž, kobeljanje i provokacija će izazvati link ka tim brojevima uz odgovarajući komentar.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Kimura

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.608
Ako si starleta, možda se i najsočnija pljuvačina računa kao reklama, a ako si knjiga, put osvajanja pažnje može izgledati recimo ovako: ležiš na pijačnoj tezgi, pokisla i uflekana, nedostaju ti korice i prve dve-tri strane. Gomila vlažnog, smrdljivog papira, koja samo što se nije rastočila u ništavilo. Nisi ni za potpalu. Ipak, tvoja starinska štampa privlači jednu ruku. Kako se zoveš? Ko te je napravio? Prodavac nema pojma zato što si njemu dopala oštećena, bezimena i zaboravljena.  Već pomisliš: gotovo, i ova će te ruka odbaciti. Ali, ne. Ruka te ne pušta. Lista tvoje štrokave strane. Zastane na ponekom pasusu. Napokon daje smešnu sumu prodavcu i ti se ne vraćaš na tezgu. Ne smeš da poveruješ, ne želiš da se uzalud raduješ, ali to je to. Vaskrsnuće! Čitaju te. Nalon ruke koja te je izbavila, dospevaš u drugu, pa u treću ruku. O tebi se govori. Tvoji spasitelji, kao i većina čitalaca koje si upoznala, rado i mnogo razgovaraju. Raspituju se ko si, čija si - to nije tako lako saznati jer još nema interneta, a tvoj se budalasti autor za života postarao da navuče gnev publike, pa ste, on figurativno, a ti bome i bukvalno, završili daleko od svetla javnosti, u podrumu. Ipak, ti se ne ljutiš, ne možeš se na njega naljutiti, jer on te je učinio takavom kakva jesi: večno lepom i neuništivom.

D.S.B.

 • 3
 • Posts: 533
Ako si starleta, možda se i najsočnija pljuvačina računa kao reklama, a ako si knjiga, put osvajanja pažnje može izgledati recimo ovako: ležiš na pijačnoj tezgi, pokisla i uflekana, nedostaju ti korice i prve dve-tri strane. Gomila vlažnog, smrdljivog papira, koja samo što se nije rastočila u ništavilo. Nisi ni za potpalu. Ipak, tvoja starinska štampa privlači jednu ruku. Kako se zoveš? Ko te je napravio? Prodavac nema pojma zato što si njemu dopala oštećena, bezimena i zaboravljena.  Već pomisliš: gotovo, i ova će te ruka odbaciti. Ali, ne. Ruka te ne pušta. Lista tvoje štrokave strane. Zastane na ponekom pasusu. Napokon daje smešnu sumu prodavcu i ti se ne vraćaš na tezgu. Ne smeš da poveruješ, ne želiš da se uzalud raduješ, ali to je to. Vaskrsnuće! Čitaju te. Nalon ruke koja te je izbavila, dospevaš u drugu, pa u treću ruku. O tebi se govori. Tvoji spasitelji, kao i većina čitalaca koje si upoznala, rado i mnogo razgovaraju. Raspituju se ko si, čija si - to nije tako lako saznati jer još nema interneta, a tvoj se budalasti autor za života postarao da navuče gnev publike, pa ste, on figurativno, a ti bome i bukvalno, završili daleko od svetla javnosti, u podrumu. Ipak, ti se ne ljutiš, ne možeš se na njega naljutiti, jer on te je učinio takavom kakva jesi: večno lepom i neuništivom.

Isuse, Kimura posle ovoga oči mi se navlažiše, zamalo da nazovem kući i pitam kako su mi knjige, da li su dobro, i jeli im tesno na policama...

Kimura

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.608
 :lol:
Ako nisli poželeo prašinu da obrišeš, onda ništa...

Stipan

 • SEVERNJAK
 • 4
 • 3
 • Posts: 13.454
Knjiga koja se ne pojavi na pijačnoj tezgi bolje da nije ni štampana.

To je jedini neprolazni i večiti dokaz kvaliteta.

...Only one gets out alive...

zosko

 • 4
 • 3
 • Posts: 12.960
kimura, nisi normalna! ima tu i naroda koji se lakse veze za stvari no za ljude... :cry:
moving on my own trace

Kimura

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.608
Knjige nisu ''stvari''! Ali, ljudi su mi, svejedno, draži. Čak i oni koji nisu previše dragi.
Ne dopusti da ti izmakne suština.

Layanich

 • 2
 • Posts: 253
  • Lazar Janić
Dakle, baš ne mogu da stavim tačku na ovu temu, jer Džek stalno vrti istu priču.

Džek je dokazao sledeće:

- Da je poslao zbirku priča, ne Argusu, nego uredniku Radmilu. Da je Layanich samo posrednik između njega i štampara, a nije izdavač zbirke. Da "misli" da će se Layanich samo "ugraditi", a zbirku će mu publikovati urednik. (Sve teze, ne da su klimave, nego su neistinite, zbirku si poslao meni kao izdavaču, a ne uredniku. Urednik nije izdavač, Layanich je izdavač. Koliko ti je Layanich tražio "da te prejebe za silne evre"? Ja ti nisam tražio ni dinar, a ako imaš dokaz iznesi).
- Da je Layanić neovlašćeno objavio Džekove priče u Argus Books Online Magazine. (Ovu tezu si dokazao. Da zanemarimo sada moju odbranu, da su priče stigle na moju adresu, da ja zbirku nikad nisam odbio da publikujem, da mi je magazin bio reklama autora koje sam objavio i koje želim da objavim. Najveća poenta je bila da do objavljivanja zbirke nije došlo, i ja sam Džeku pružio izvinjenje i predložio da mu objavim zbirku u nekoj drugoj ediciji. Džek nije želeo da mu objavim knjigu ako mu Radmilo nije urednik. To priznaje i sam).

Ali, Džek je dokazao i ovo:
- Da ima dvostruke aršine. (Kad je njegova priča objavljena u nekom drugom magazinu, iako nije znao da će biti objavljena, ne da se nije pobunio, nego je opravdao objavljanje i drugog autora koji nije znao da će biti objavljen, jer "kome ne bi bilo drago da bude objavljen". Toliko o njegovom autorskom pravu, i mišljenju o autorskim pravima drugih ljudi).
- Da je nekulturan. (Samo na ovom topiku izneo je preko 50 uvredljivih kvalifikacija meni, mojoj fimi i mojim saradnicima).
- Da je neobavešten. (Gugl pretraživač pretražuje članke iz keša. Neka pokaže linkove sa gugla, i svi će se odmah uveriti da taj link ne vodi tamo gde je članak bio ako je članak izbrisan).
- Kad te neko ošamari, ne treba mu poturati drugi obraz. (Džek je još 2013. pljuvao po mojoj firmi i mojim knjigama, ali sam mu oprostio, i opet sam hteo da mu budem izdavač. A evo kako mi je vratio).

Epilog:
Dakle, ako želiš, presavij tabak.
Ja se ne mogu odbraniti na Sagiti, jer imam mnogo više tužioca i sudija nego advokata.
Odbraniću se tamo gde mi je mesto da se branim.
EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

Džek

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.657
 • Instalater raznih šejtanluka.
Zar moram da okačim i mejl prepisku sa tobom, u kojoj kažeš da pošaljem zbirku uredniku, ili tebi, pa ćeš je ti PROSLEDITI uredniku?

Gde sam ja to napisao da mi tražiš silne evre za izdavanje? Neistina, ponovo.

Kada je moja priča objavljena u "drugom magazinu" nije bilo bez dozvole, bilo je javno najavljeno, samo me je iznenadilo jer nisam imao info kada izlazi izdanje. I naravno da mi je bilo drago, časopis Znak Sagite ne objavljuje svašta kao ti, čast je biti objavljen tamo. To su različite stvari. Opet iznosiš neistine.

Da sam nekultiran? Da, uvek prema prevarantima.
Neobavešten? Ne. Tri (ne dve koje si navodno izbrisao), dakle, tri priče su još uvek tamo. Sa različitih kompjutera se vide, nike keš memorija putujući cirkus, dakle, ne širi neistine, ponovo.

Objavljivanje priča iz zbirke je reklama? Kada si na to nadošao, pre nekoliko dana, verovatno. I kakva je to reklama koja se proteže na tri broja tvog magazina? Gde je makar obaveštenje da će biti tako, da ne kažem, dozvola?
Nisam ti poslao kilo banana da ih parčaš kako hoćeš, nego moj višegodišnji trud i rad. Ne razumeš ti to, očito, raspolažeš sa tuđim kako ti se ćefne.

2013-te sam imao sukob sa Stipanom. Ti si kolateralna šteta. Drugo, naplatio bi izdavanje zbirke, kome je nebitno, ti samo tako posluješ. To je stvar koja je opštepoznata.
Jadan ti, 50 "kvalifikacija?" Dušice sirota, pa svaka je zaslužena! :) A tvoj novi urednik, član mafije, koliko je on meni uputio toga? I ti sa njim? Ajde dobro to, nego pretnje o prebijanju?
Lep dodatak. Urednik preti autoru prebijanjem jer negoduje zbog neovlašćene objave.

Pretiš nekim mestom odbrane? Izvoli, kontratužba stiže ekspresno, veruj mi. Zaista želiš?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Džek

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.657
 • Instalater raznih šejtanluka.
Pa ti si neverovatan :)

Sad vidim dubinu tvoje kriminalne aktivnosti!

U broju 11 si objavio moju priču koju si drpio iz tabak radionice! Google kaže da sam među autorima, i bio sam, ali si me nedavno izbrisao iz izdanja, neki dan sam proverio i moja priča beše tu. Neka si, samo priznaj da jesi. :)
Zašto iz radionice?

Zato što sam ti mail sa zbirkom poslao 2015-te, u februaru, sada sam proverio. A 11-ti broj si objavio 2014- te, leto jesen.
Nemoj više da trtljaš, kopaću još pa ću svašta da nađem!
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Pizzobatto

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.685
Better a witty fool than a foolish wit

Layanich

 • 2
 • Posts: 253
  • Lazar Janić
Naravno da sam rekao da ću proslediti uredniku, urednik ne živi u istom stanu, ja živim u Zemunu a urednik u Beogradu, kako drugačije da prosledim fajl nego mejlom, neću valjda po golubu pismonoši?

Priče su izbrisane, a ti dokaži da nisu objavljivanjem linkova gde se nalaze!

Ako i priče vrtiš ukrug, kao što vrtiš ukrug priču na Sagiti, nije ni čudno što te je urednik odbio!

Ti potežeš tezu o krađi autorskog prava, a ne ja, jer ja mislim da se zaštita prava, imovine i lica brani na sudu, a ne na Sagiti. Ti potežeš "sudžuk kobaju"? Ako nemaš ništa više drugo inteligentno da izvučeš osim kobaje, skloni mi se sa topika!


EPILOG
(I tako se nađoše dva klipana pod šljivom)

Džek

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.657
 • Instalater raznih šejtanluka.
Niej ovo tvoja prćija Lazare, i budi zahvalan što to samo ovde iznosim.
Kažeš da si izbrisao priča, znači, priznaješ :)

Dalje, uredniku si prosledio priče tek prvog marta (ima fb prepiska u kojoj to tvrdiš)

Ali, šta ćemo sa tvojim izjavama da si objavio samo dve koje si odavno izbrisao, a to si učinio tek ovih dana, a ja našao tri?
Do neki dan nisam ni znao da mi je "Ljubiša dolazi noću" onako nesređen i skrnav, bio drpnut iz Radionice i objavljen?

Kako te nije sramota da tako kupiš ljudima sa neta i objavljuješ?

Dovoljno je ukucati u google  "Ljubiša dolazi noću Argus books online magazin" i stvari postaju jasne. Kada se skine fajl, nema je. Verovatno sam ja hakovao googlove servere i uvalio svoje ime, naziv priče i početak iste tamo? :)

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

saturnica

 • 8
 • 3
 • *
 • Posts: 2.739

Bato, pazi da ti se ne zagrcnu kokice... :)