Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Dela STRANIH autora / Re: N E K R O N O M I K O N
« Last post by Pizzobatto on Today at 18:34:49 »
ko još čita tog neoliberala!  8-)

Trumane, pita te čoek jesi kupio treće izdanje.
2
STRIPOVI I OKO STRIPOVA / Re: Šta smo kupili i šta želimo da kupimo
« Last post by milan on Today at 17:38:04 »
Opa, Dvor Sova! Pa lepo, samo kad bi jos nastavili i objavili sve od Snajder/Kapulo dvojca...
A sto se Monstrumese tice, dopada mi se izbor tog izdavaca, samo se nadam da ce izdrzati pa objaviti i ostale Wicked Divine trejdove, recimo.

U stvari, moj osnovni problem sa domacim izdavacima sto krenu sa necim, pa stanu, sto je potpuno razumljivo, zato sto je slaba potraznja. Onda ja kao hocu da dam sve od sebe da im pomognem, pa pokupujem na srpskom gomilu tih stvari koje vec imam u originalu, a onda oni svejedno prestanu da izdaju to dalje, pa se onda ja jedim.... itd itd....
3
Dela STRANIH autora / Re: N E K R O N O M I K O N
« Last post by Anomander Rejk on Today at 16:40:20 »
Ja imam ( brojao sam ) 13 tačno Orfelinovih knjiga ( gle koji broj ).
Ne da se ništa ne raspada, ne prlja i sl ( a čitao sam poneke i više puta )
nego je sve u odličnom stanju i zaista odlično stilski urađeno.
Mislim, znam da ste se u sukobu i da se pljuckate i to,
ali neke stvari su prosto realnost, a realnost je da su Orfelinova izdanja-odlična.
Novi Nekronomikon neću kupovati,
ni Orfelinov ni Bobanov,
pošto jedan već imam,
a i pročitao sam faktički sve što vredi od Lavkrafta
i zasitio se istog.
4
Dela STRANIH autora / Re: N E K R O N O M I K O N
« Last post by Truman on Today at 16:25:52 »
На шта сам насео? Бобанова "стручна анализа" Орфелинових издања ( која су иначе сјајна, баш јуче купих збирчицу од Ајкмана ) ме ич не занима.
А ако мислиш да сам насео што сам од Бобана купио друго издање Некрономикона у принципу немам проблем ни са тим...допада ми се.
5
Postoji nešto šta se zove logika. "Nema mesta za svilene bube" je deo romana OKO ZA DRUGI SVET u izdanju Tardisa i ne može da bude po nečijem ćefu da ga proglasi za posebnu priču. To bi Mića morao da zna ako se bavi domaćom fantastikom, mada je ona više deo fantastike sada već bivše Makedonije.
6
Pa, i meni nije baš najjasnije što tu nije bilo mesta za svilene bube  :)
7
Dela STRANIH autora / Re: N E K R O N O M I K O N
« Last post by Black swan on Today at 15:24:39 »
Samo truman nasjeo
8
ali sve je isto kako je najavljeno. Radmilo nije dao da "Nema mesta za svilene bube" upadne ovde i time sprečio da knjiga postane ultimativno samodovoljno izdanje best of best Radmilo!
9
Nikad  :lol:
10
Dela STRANIH autora / Re: N E K R O N O M I K O N
« Last post by Boban on Today at 15:05:39 »
Planirao sam da ne komentarišem ovaj Orfelinov pokušaj Nekronomikona, ali to je toliko dronjavo da uz realnu opasnost da budem proglašen za ljubomorca, moram prozboriti koju.
Dakle, ovako, povez je ekstremno loš, rikna vrlo slaba i bilo kakav jači pritisak na nju, ne daj bože pad, prouzrokovaće trajno ulegnuće. Pri kupovini sam birao od četiri primerka i uzeo najmanje loš, a nijedan nije bio dobar onako neprodat i nečitan. Plastifikacija je već počela da se podiže i ne mogu da zamislim kako će dronjavo izgledati ta knjiga posle više desetina sati provedenih u nečijim rukama.
OK, znamo kako će izgledati ruke, crne od boje kojom su prskani listovi sa strane. Dobro, možda će se vremenom, jednog dana, ta boja osušiti i prestati da umazuje ruke. Pravo je pitanje koliko je štetna, jer su boje same po sebi zapravo otrovne, a ovde kod listanja prsti postanu crni i ako se neporezno uzme neka hrana, biće kao u "Imenu ruže."
Pogledajte svoje stare Nekronomikone, recimo drugo izdanje sa onim kožnim dodatkom... knjiga se može otvoriti MILION puta i vrteti u krug, a ništa neće početi da puca.

Nisam imao prilike da gledam druge Orfelinove knjige kako je urađen prelom, ali ovo je diletantizam dostojan samoukih prelamača s kraja prošlog veka. Nigde nisu uspeli da podese da udaljenost od paginacije do teksta bude ista nego je to ovako i onako u zavisnosti šta se iznad nalazi.
Ona zlatna kao pridodatak je slatka, ali ideja da se time štampa tekst, mnogo naporno za čitanje.

Izdanje je jadno po pitanju pratećih tekstova, Gul nije potpisan na naslovnoj strani, nema njegove fotografije unutra, sve je sterilno i svedeno, tekstovi o pričama nisu dati uz same priče, nego na kraju u grupi...

Realno, ja ne mogu da zamislim da će se neko lišiti Nekronomikona (drugo izdanje) i zameniti ga s ovim dronjkom. Zato i moja ponuda da otkupljujem stare Nekronomikone ne daje rezultata. Verovatno ima onih koji će sakupiti sva tri Nekronomikona ili bar poslednja dva i to je to.

Uzeo sam knjigu da nešto proverim i moram odmah da idem da perem ruke...

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10