Author Topic: Posljednji Srbin u Hrvatskoj (2019)  (Read 6856 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Black swan

• 4
  • 3
Posljednji Srbin u Hrvatskoj (2019)
« on: 14-01-2019, 11:09:37 »
https://www.imdb.com/title/tt8800384/
https://www.youtube.com/watch?v=06sXghpAYZ8
Prva hrvatska zombi komedija iz budućnosti o suživotu Hrvata, Srba i zombija. U epizodnim ulogama Slovenci i Bosanci, njemački doktor, talijanska aktivistica i američki general.

Ne niste poludjeli, zaista postoji snimljen film takvog naziva, a koji bi trebao stići u kina za hrvate 28.02.2019.
ODRONali možda će nekoga zanimatinakon zombielanda mene ova sranja ne interesiraju

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

• 3
Re: Posljednji Srbin u Hrvatskoj (2019)
« Reply #1 on: 02-03-2019, 17:49:19 »
Upravo pogledao film... daleko iznad očekivanja. Posebno je jak u produkcijskom smislu, fotografija, zvuk u odnosu na srpske filmove gde jedva da se razume šta ko priča.
Nepovoljna vest za autora "Poslednjeg Srbina" da nema nikakve elemente za tužbu oko autorskih prava i krađe detalja.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

crippled_avenger

• 4
  • 3
    • http://dobanevinosti.blogspot.com
« Reply #2 on: 06-03-2019, 17:08:46 »
Upravo pogledao film... daleko iznad očekivanja. Posebno je jak u produkcijskom smislu, fotografija, zvuk u odnosu na srpske filmove gde jedva da se razume šta ko priča.
Nepovoljna vest za autora "Poslednjeg Srbina" da nema nikakve elemente za tužbu oko autorskih prava i krađe detalja.

A ni krađe identiteta :)
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 09-03-2019, 00:48:22 »
Gledala. Ne mogu reći da sam se zacenila od smeha, crn je to humor, ali dobar. Razotkrivanje i postavljanje na pravo mesto đubreta u kome se davimo decenijama.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Boban

• 3
« Reply #5 on: 02-04-2019, 03:19:05 »
kada se setimo nekih glorifikovanja italijanskih retardiranih horora, doslovno za imbecile bez mozga, za koje je ovaj film nedostižna visina u svim tačkama... šta reći već još jedan prikaz u nizu koji nema nikakav drugi cilj sem da veliča prikazivača i njegovu umišljenu moć zapažanja.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #6 on: 02-04-2019, 08:11:17 »
Možda Ghoul namerno pokušava da odbije potencijalne gledatelje? Prosto ne mogu da verujem da on ovo ozbiljno...
 xrofl

Boban

• 3
« Reply #7 on: 02-04-2019, 09:35:02 »
Naravno da je ozbiljan. Gul nema elementarne predispozicije za objektivnost, što je čest ishod kod teško iskompleksiranih ličnosti.
Pa koliko puta se desilo da hvali uratke nekih svojih pulena, koje su baš ono nepismeni, a unižava i izruguje se ljudima koji su neuporedivo iznad tog nivoa.
Klasični lelujavi kriterijum: kada nešto hoće da pohvali onda akcenat baci na pozitivne stvari, u obrnutom slučaju na negativne i sve to prodaje kao realan stav.
Naravno da postoji neka stotina paćenika bez mozga kojima je Gul prozor u svet, ali takvi ljudi zapravo nikome ne trebaju, ni kao čitaoci, ni kao kupci, ni kao publika...

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #8 on: 02-04-2019, 10:25:14 »
Ghoulov ''specifični ukus'' nije tajna, kao ni to da nije sasvim niti baš uvek besprekorno objektivan, ali ne mogu da verujem da najozbiljnije komentariše SF ili horor momente u jednoj sprdačini i da humor vidi u glupostima tipa ''Zombija do Tokija'', što je očigledna karikatura nacionalističkih viceva, dok mu izmiče crnohumorni duh ostvarenja u celini, koji je ipak na mnogo višem nivou nego što bi bilo nekakvo razrađivanje detalja u pravcu ''maštovitog'' i ''znalačkog'' imenovanja srpske porodice Savanović (umesto Drakula). Ne gleda se ovaj film radi takvih pojedinosti, baš kao ni radi zombija. Ili uverljivosti SF priče. Ne gleda se ni radi opuštanja i uživanja u smehu (jedino u čemu se možemo složiti), mada kretena ima, bilo ih je i biće. Iz starijih dana pamtim cerekanje u bioskopu na ''fore'' iz LEPIH SELA. Uopšte uzev, očekivala sam od Ghoula više.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #9 on: 02-04-2019, 10:28:46 »
izbjegavam čitati njegove kritike koje imaju veze s politikom jer živi u mononacionalnoj sredini pod državnim medijima... hrvata i bošnjaka je vjerojatno prvi put vidio na fotografiji, a uživo vjerojatno na fakultetu, ili na masteru, a o ratu s ove strane drine slušao iz treće ruke
a ignorira npr. činjenicu da je rep. srpska čista od hrvata i bošnjaka, dok "ustaštvo" imputira u svakom prigodnom momentu
inače je OK
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #10 on: 02-04-2019, 10:42:11 »
Ghoulov ''specifični ukus'' nije tajna, kao ni to da nije sasvim niti baš uvek besprekorno objektivan, ali ne mogu da verujem da najozbiljnije komentariše SF ili horor momente u jednoj sprdačini i da humor vidi u glupostima tipa ''Zombija do Tokija'', što je očigledna karikatura nacionalističkih viceva, dok mu izmiče crnohumorni duh ostvarenja u celini, koji je ipak na mnogo višem nivou nego što bi bilo nekakvo razrađivanje detalja u pravcu ''maštovitog'' i ''znalačkog'' imenovanja srpske porodice Savanović (umesto Drakula). Ne gleda se ovaj film radi takvih pojedinosti, baš kao ni radi zombija. Ili uverljivosti SF priče. Ne gleda se ni radi opuštanja i uživanja u smehu (jedino u čemu se možemo složiti), mada kretena ima, bilo ih je i biće. Iz starijih dana pamtim cerekanje u bioskopu na ''fore'' iz LEPIH SELA. Uopšte uzev, očekivala sam od Ghoula više.

pa radi čega se onda gleda?
+
glede ovih zombija do tokija, pa upravo to ghoul i kaže :Dobar primer vulgarne neduhovitosti su bezveznjačke parole koje se čuju tokom filma koje bi trebalo da parodiraju našu zatucanost (npr. „Zombija do Tokija!“ i sl). samo to što ti nazivaš karikaturom on nazivam pokušajima parodije. i to smatra neuspelim i neduhovitim.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #11 on: 02-04-2019, 10:45:53 »
nemam više poštovanja prema tim sranjima ala tokyo zombi i što bobi kaže talijanske amaterštine... pojavom divxa trebalo je pogledati tih 200-300 "kultnih" od istoka prema zapadu
ali više nema smisla da se to gleda... pogotovo neke novije produkcije
ima dovoljno kvalitetnih i profesionalnih naslova svih žanrova od 1931. do danas

Boban

• 3
« Reply #12 on: 02-04-2019, 10:55:10 »
Alexdelarge, ti si ljubitelj Gula i svaku njegovu izdrkotinu hvališ, dakle, nisi obejktivan.
Nema ničega što Gul kaže da može da bude relevantno ikome ko razmišlja sopstvenom glavom.

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #13 on: 02-04-2019, 11:00:56 »
Nema ničega što bilo ko kaže da može da bude relevantno ikome ko razmišlja sopstvenom glavom.

Boban

• 3
« Reply #14 on: 02-04-2019, 11:01:40 »
nemam više poštovanja prema tim sranjima ala tokyo zombi i što bobi kaže talijanske amaterštine...

Pre mnogo decenija, kada je Gul bio u prvom osnovne, ja na tršćanskom festivalu gledam filmove i italijanski horor na koji ljudi rigaju od smeha koliko je neuk i jadan u odnosu na tadašnji prosek produkcije. Jedva malo iznad EdVudovskog nivoa scenografije i naracije... ljudi masovno napuštaju salu jer je to doslovno negledljivo. I onda mi, 35 godina kasnije Gul piše kako je to kultni film koji je promenio ovo ili ono, začetnik ne znam ni ja kakvih trendova...

Nema ničega što bilo ko kaže da može da bude relevantno ikome ko razmišlja sopstvenom glavom.

O, pa ti toliko grešiš da nisi u stanju ni da shvatiš. Ako postoji oblast koju ne poznaješ, onda ti nije svejedno da li će te s činjenicama upoznati objektivni, razuman posmatrač ili Gul.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #15 on: 02-04-2019, 11:02:30 »

pa radi čega se onda gleda?
+
glede ovih zombija do tokija, pa upravo to ghoul i kaže :Dobar primer vulgarne neduhovitosti su bezveznjačke parole koje se čuju tokom filma koje bi trebalo da parodiraju našu zatucanost (npr. „Zombija do Tokija!“ i sl). samo to što ti nazivaš karikaturom on nazivam pokušajima parodije. i to smatra neuspelim i neduhovitim.

Pa to ti je parodiranje parodije, ako tako mogu da kažem. I treba da bude neduhovito.

Film nije savršen, da se razumemo, moglo se štošta i bolje uraditi, ali nedostaci ne bacaju preveliku senku na činjenicu da se uspešno podsmehnuo kontigentima ideološko-šovinističkog đubreta kojm se zasipamo bar tri decenije. Zahvatio je mnoge teme i sa tog stanovišta mi je vredan pažnje.

Pominjanje Savanovića i Blagojevića pokazuje kako Ghoul razmišlja ipak lokalno (umesto bar regionalno xrofl ). Film će gledati žitelji cele pokojne SFRJ. Mnogi on njih ne znaju za Savu i vampira Blagojevića, kao što u Srbiji mnogi nemaju pojma da postoji istarski vampir Jure Grando. Drakula je opštepoznat i završava posao kao asocijacijia, a postoji i prezime Drakula u Hercegovini. Slučajnost? Ne bih rekla.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #16 on: 02-04-2019, 11:17:53 »
Da...trscanski festival...one sf filmove koje je i dr. Zivkovic hvalio sam pogledao...i sranje su
Npr litan

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #17 on: 02-04-2019, 11:19:07 »
Sa mnom je kolegica u skolu isla
Drakulic se preziva...pokraj sarajeva
Hrvati katolici

Boban

• 3
« Reply #18 on: 02-04-2019, 11:19:55 »
tebi je sve sranje... litan je filmčina.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #19 on: 02-04-2019, 11:28:37 »

Sa mnom je kolegica u skolu isla
Drakulic se preziva...pokraj sarajeva
Hrvati katolici

Možda Srbi koji su uzeli katoličanstvo. Otud Drakulići.  xrofl
Ma, teško ti je u Bosni utvrditi ko je ko, zato je tako uzbudljiva. Ja, na primer, poznajem Kneževiće koji su Hrvati i katolici.

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #20 on: 02-04-2019, 11:29:17 »
Film nije savršen, da se razumemo, moglo se štošta i bolje uraditi, ali nedostaci ne bacaju preveliku senku na činjenicu da se uspešno podsmehnuo kontigentima ideološko-šovinističkog đubreta kojm se zasipamo bar tri decenije. Zahvatio je mnoge teme i sa tog stanovišta mi je vredan pažnje.

film nisam gledao i zadugo ga neću gledati jer mi nije prioritet, ali ako je poenta film "uspešno podsmehnuo kontigentima ideološko-šovinističkog đubreta kojm se zasipamo bar tri decenije", onda ga tek neću gledati. očigledno je da ghoul ne pominje slučajno ŠOVINISTIČKU FARSU.

Pominjanje Savanovića i Blagojevića pokazuje kako Ghoul razmišlja ipak lokalno (umesto bar regionalno xrofl ). Film će gledati žitelji cele pokojne SFRJ. Mnogi on njih ne znaju za Savu i vampira Blagojevića, kao što u Srbiji mnogi nemaju pojma da postoji istarski vampir Jure Grando. Drakula je opštepoznat i završava posao kao asocijacijia, a postoji i prezime Drakula u Hercegovini. Slučajnost? Ne bih rekla.

i ovo ti je logično, prirodno  i jasno pojašnjeno u sledećem stavu:

A u masama bi (kako to obično biva) mogao biti ključ neuspeha: naime, za razliku od, recimo, srpskih žanrovskih filmova, koji se pre svega obraćaju žanrovskoj publici, pa tek onda, eventualno, i ponekome od dalekobrojnije rulje (ali bez očekivanja značajnijeg krosovera), Ličina kao da je pišući i praveći ovo na umu imao najniži zajednički imenitelj srpskohrvatskog puka, pa su stoga dosetke izrazito sirove, prenaglašene, podvučene crvenim, u boldu, da nekom slučajno ne promaknu. Zato je gledanje ove „komedije“ nalik slušanju nekog kakti duhovitog lika koji vas, na svaku svoju „foru“, muva laktovima u rebra i viče: „Vic!“ i „Humor!“

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #21 on: 02-04-2019, 11:30:46 »
sumnjam da se i sjećaš... nešto bauljaju selom s nekim maskama... filmčina možda jer je među prvim i na velikom platnu... pola onih filmova što je živković u svojoj knjizi popisivao nema ni 5 glasova na IMDB... sumnjam da postoji i neka kopija filma u rolni koliko je bitan za npr belgijsku kinematografiju

gledao sam sinoć korejski 301/302 (1995) o opsesivno kompulsivnim poremećajima, kanibalizmu, zlostavljanu u obiteljima, bulimiji, prežderavanju suparništvu al tako dobro snimljen s natuknicama i super glazbom...i to samo faktički s dvije žene u 2 prostorije relativno nepoznat naslov... al zato train to busan svi znaju

litan pogledan 9.9. 2012. na vikendici ocjena 7/10 ne bih ga skoro mogao opet gledati...

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #22 on: 02-04-2019, 11:33:20 »
Ma, teško ti je u Bosni utvrditi ko je ko, zato je tako uzbudljiva. Ja, na primer, poznajem Kneževiće koji su Hrvati i katolici.

ima ovdje kod mene u jednom srpskom selu kad srbin srbinu prodaje imovinu onda je kvadrat 30 maraka
ali kad nesrbin prodaje srbinu imovinu maks što će ti dati je 15 000 maraka ( bez obzira koliko imaš zemlje) iako zemlja vrijedi 30x 3300 kvadrata
al je i dalje priča svi smo srbi... isprsi se parama kad smo svi srbi... a ne srbin prvog reda srbin drugog reda srbin trećeg reda... pojebao vas je vuk karadžić sa "srbi svi i svuda"

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #23 on: 02-04-2019, 11:35:24 »
Nema ničeg zajedničkog sa ŠOVINISTIČKOM FARSOM.
Gledaj film i uveri se ili veruj Ghoulu.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #24 on: 02-04-2019, 11:36:17 »
Ne znam Labude, ne opterećujem se ja toliko tim pitanjima.

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #25 on: 02-04-2019, 11:47:10 »
A u masama bi (kako to obično biva) mogao biti ključ neuspeha: naime, za razliku od, recimo, srpskih žanrovskih filmova, koji se pre svega obraćaju žanrovskoj publici, pa tek onda, eventualno, i ponekome od dalekobrojnije rulje (ali bez očekivanja značajnijeg krosovera), Ličina kao da je pišući i praveći ovo na umu imao najniži zajednički imenitelj srpskohrvatskog puka, pa su stoga dosetke izrazito sirove, prenaglašene, podvučene crvenim, u boldu, da nekom slučajno ne promaknu. Zato je gledanje ove „komedije“ nalik slušanju nekog kakti duhovitog lika koji vas, na svaku svoju „foru“, muva laktovima u rebra i viče: „Vic!“ i „Humor!“

Vidi, ovo je Ghoulovski pogled na film ili možda na umetnost uopšte, a ja se sa njim ne slažem.
Mislim da najbolje ispadnu ostvarenja čiji autor ne razmišlja previše o tome ''kojoj se publici obraća'', da li stvara za rulju ili za elitu. Važno je da kaže i pokaže ono što je želeo (uz možda minimalna pojašnjenja za one glupe), a neka gleda ko hoće.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #26 on: 02-04-2019, 13:12:38 »

sad kad kazes. sjetih se jednog skolskog kolege, knezevic, a ime mihajlo. cijepljen cetnistvom od malih nogu, prijmer:
u osnovnoj, uber-drugarica kaze na nekom satu ne znam cega: djeco, sad svi da uz svoje ime navedete poznatu licnost iz nob-a.
dodje red na njega, kad ovaj ce pun ponosa i potpuno svjestan zajebancije, bas onako pajtonovski: mihajlovic!

ali: vec kad se spremala srpska agresija na hrvatsku, prvo je otisao u narodnu obranu, pa ubrzo u specijalnu policiju, itd. veliki hrvatski vojnik, nikad nije progutao srpsku propagandu o ugrozenosti.

Boban

• 3
« Reply #27 on: 02-04-2019, 13:48:15 »
Knežević je najčešće prezime u Hrvatskoj... sve su to Srbi iz sela Šarenci pre 350 godina.

http://hr.n1info.com/Lifestyle/a343008/Znate-li-koja-su-najcesca-prezimena-u-Hrvatskoj.html

12

• 2
« Reply #28 on: 02-04-2019, 14:09:39 »
cijepljen od
pa mihailovic i jeste poznata licnost iz nop-a, jer srbija ima dva oslobodilacka pokreta, cetnicki i partizanski. ovaj cetnicki donekle, jer nakon par godina postaje kolaboracionisticki. to na svu srecu, jer sa kolaboracionistickom vladom srbi usepevaju da prezive, te tako danas, izmedju ostalog, i pisemo ovde. u protivnom bi bilo tebe, raspisanog na nekom drugom ino portalu, al ne bi bilo nas

Kimura

• 4
  • 3
« Reply #29 on: 02-04-2019, 14:15:08 »
Bošnjak! xrofl Zvuči kao vic.
Mi, bre, uopšte ne moramo šale da smišljamo. Baš kao što je teško smisliti priču luđu od onoga što se dogodilo.
Mojih Vujinovića nema ni u prvih dvesta, ali vidim da su tu neki Vojnovići. Rođaci.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #30 on: 02-04-2019, 22:33:38 »
nisam imao namjeru pogledati, po osjecaju bih film svrstao u nesto u sluzbi izjednacavanja odgovornosti za ratove razne, znaci politicko, ali mozda grijesim. ako gul krenuo drvljem i kamenjem moglo bi biti i ok.

Accuphase

• 3
« Reply #31 on: 13-11-2019, 18:23:31 »
cijepljen od
pa mihailovic i jeste poznata licnost iz nop-a, jer srbija ima dva oslobodilacka pokreta, cetnicki i partizanski. ovaj cetnicki donekle, jer nakon par godina postaje kolaboracionisticki. to na svu srecu, jer sa kolaboracionistickom vladom srbi usepevaju da prezive, te tako danas, izmedju ostalog, i pisemo ovde. u protivnom bi bilo tebe, raspisanog na nekom drugom ino portalu, al ne bi bilo nas

Ajde NE SERI leba ti!!!

Nego ima li ovde opcija "block" da ne dolazim u situaciju da čitam ovakva "mladoćetnička" sranjija o svrbskoj višetisućlećnoj bezgrešnosti?