NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > EZOTERIJA

SLOVENSKA MITOLOGIJA

(1/47) > >>

varvarin:
Prema zvaničnim vestima, LAGUNA ovo izdaje do kraja meseca:

http://www.slovenskamitologija.rs/

Veb-prezentacija knjige SLOVENSKA MITOLOGIJA

Reč je o bogato ilustrovanom leksikonu koji na jednostavan i razumljiv način pokušava da predstavi i rastumači običaje i verovanja drevnih Slovena, od kojih mnoga opstaju i u današnjim danima, ali u nešto drugačijim oblicima.

Sajt sadrži mnoštvo kratkih članaka o poreklu, jezicima, religiji i običajima starih Slovena, njihovim bogovima, mitskim mestima, magiji i mitskim bićima. A tu su još i wallpaper sekcija, kao i prvih trinaest strana knjige u PDF formatu.

Prema informacijama iz izdavačke kuće Laguna, knjiga "Slovenska mitologija u slici i reči" bi trebalo da se u domaćim knjižarama pojavi kroz nedelju dana.

SIMERIJANAC:
Lepo izgleda,dobro je što je angažovano više ilustratora, a najveći plus je što se autor knjige osmelio da dovede u pitanje izmišljotinu o doseljavanju Slovena na Balkan i da,istina stidljivo, napomene da postoje i teorije po kojima su svi slovenski narodi nastali od Srba kao najstarijeg.

Javlja mi se da će knjiga biti papreno skupa. :(

Nightflier:
Knjiga u petak stiže iz štamparije. Sklon sam da sumnjam u njen naučni kredibilitet, ali svakako ću je kupiti.

varvarin:
O tome se i radi.
Može li se osporiti teorija koja je do sada imala kredibilitet?

Nightflier:

--- Quote from: varvarin on 22-06-2011, 14:53:34 ---O tome se i radi.
Može li se osporiti teorija koja je do sada imala kredibilitet?

--- End quote ---

Bojim se da mi nije jasno šta hoćeš da kažeš? Misliš na "Srbi narod najstariji"? Za to me boli uvo. Ne osećam potrebu da dokazujem da su moji preci na Balkanu jednako dugo ili duže od Albanaca. Doduše, bar polovina tih predaka su Dačani, tako da i jesu na Balkanu jednako dugo ili duže od Albanaca.

Ova knjiga me zanima pre svega kao pokušaj sistematizacije slovenske mitologije (južnoslovenske, bolje reći) kakav su davno dobile grčka ili nordijska mitologija. Taman ću moći da je uporedim sa radovima ruskih etnologa, koje sam nabavio u poslednje vreme.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version