DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > MUŠKO-ŽENSKE PRIČE, DOM I PORODICA

Neravnopravnost muškaraca u odnosu na žene

<< < (130/131) > >>

Dybuk:

--- Quote from: dark horse on 24-04-2022, 11:37:10 ---Moguće da nam treba i sasvim novi topik, nešto kao "upustvo za muškarce: kako izbeci silovanje". Silovanje, naravno u širem smislu, u smislu silovanja pravde, istine, ravnopravnosti polova, društvenih sloboda i sl
--- End quote ---

Ne bre, topik treba da glasi nešto kao "dark horse's MRA corner: horseshit"
Tu bi mogao da braniš bogate i moćne muške nasilnike od manje bogatih i moćnih žena. Kao i obično.

dark horse:
Zapravo, možda ovaj topik treba da odbaci zastareli termin equality iliti ravnopravnost i pređe na moderniji, equity iliti pravičnost, fer tretman.

Dybuk, tebi je očigledno pravičan fer tretman da se bogatima i moćnima otme sve što imaju, samo zato što su bogati i moćni (a možda i zato što su muškarci), ostaviti ih bez posla, ugleda i svega ostalog. Na račun patoloških lažova koji treba društveno da avanzuju, tj, postanu novi bogati i moćni (sad ti ovo ne smeta, možda zato što su žene). Čije očigledne laži, tipa šminke za prikrivanje modrica, koja nije ni postojala u vreme incidenata, ni ne osuđuješ. Kao i obično.

Dybuk:
Ej, što si se naučitavao nas-rofl
Ja ovom slučaju ne prilazim ni motkom, poradi sopstvenog mentalnog zdravlja, tu se ne zna ko pije ko plaća.
Ali vidim da si ti investiran pa ko rek'o da ti pomognem da nastaviš i dalje uspešno bavljenje slučajevima tipa "sam pao, sam se ubio". Razmisli o mom predlogu!

dark horse:
Pa dobro. Stoji da je to suđenje dva glumca, u prevodu dva profi lažova, koje se u međuvremenu pretvorilo u totalni cirkus, ali isto stoji da je ta Amber nedvosmisleno slagala vezano za prikrivanje masnica, tako da je i postojanje masnica, tj. fizičkog zlostavljanja dotične dovedeno u pitanje.

Amber je samo prestavnik čitavog moralno diskutabilnog društvenog sloja koji će svaki zakon/princip izvrći ruglu kroz pokušaje zloupotrebe. I na to se isto mora voditi računa, kad se traže veća prava za određenu grupu. Pošto u konačnici može voditi još većoj sistemskoj nepravdi.

dark horse:
I druga stvar, taj tvoj argument "sam pao, sam se ubio" za muškarca koji naleti na patološku likušu poput Amber. Pa isti aršin onda možemo upotrebiti "sama pala, sama se ubila" za svaku ženu koja se udala/u vezi je s muškarcem nasilnikom, zašto bi to zaboga bio nekakav društveni problem?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version