NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > EZOTERIJA

Vampir vs. vukodlak

(1/3) > >>

Tex Murphy:
Baš nešto razmišljam ovih dana, šta bi se desilo kad bi se potukli vampir i vukodlak? Ko bi pobijedio? Pretpostavimo da se borba odvija bez oružja, u zatvorenoj areni kružnog oblika sa krovom visokim nekoliko desetina metara.
Daklem, pošto je jedini način da se ubije vampir proburazivanje (ovo sam sam smislio) glogovim kocem kroz srce, a vukodlak - srebrni metak na isto mjesto, jasno je da je u borbi bez oružja cilj svakog od suparnika da transformiše onog drugog. Tj., vampiru je cilj da povampiri vukodlaka, a vukodlaku da povukodlaki (i ovo sam sam smislio) vampira. Peh za vampira je što on mora da isisa svu krv vukodlaku, dok je ovom potonjem dovoljno da jednom ujede vampira da ga sredi. To daje vučku veliku prednost, ali da vidimo kako bi se otprilike borba odvijala...
Neka su na početku obojica u ljudskom obliku. Sam početak borbe je velika prilika za vampira. Naime, njemu za transformaciju treba svega nekoliko sekundi, dok pusti da mu zubi narastu, dok se vučko zlopati bar nekih dvije-tri minute. Za to vrijeme, dok je transformacija u toku, vampir može ladno da mu priđe i solidno ga ošteti. E, al' kad vučko završi transformaciju, onda je situacija malo drukčija. U face-to-face borbi vampir skoro da nema šanse, jerbo je vučko fizički mnogo jači i okretniji. No, vampir i za to ima lijeka - naravno, radi se o transformaciji u slijepog miša. Sa visine vampir u ovom obliku može konstantno da ugrožava vučka i da mu ne da mira. Iz ove perspektive, slijepom mišu je potrebna serija brzih udara kojima će vukodlaka totalno da izbaci iz cipela i uništi mu koncentraciju. Međutim, i najmanja greška će ga koštati poraza. Vukodlak je jako brz i samo trenutak nepažnje od strane vampira dovodi do neumitnog hvatanja u mašinu (od strane vukodlaka). Dakle, suma sumarum, vukodlak je favorit, ali uz pravilnu strategiju i dovoljno koncentracije ni vampir nije bez šansi.

Black Mamba:
nema tu sta da se razmislja ...

vampir 8)

godclone:
Zaboravljas da je jedan od nacina da ubijes vampira da mu odseces glavu...Sto ce reci, ako ga vucko poduhvati kandzom po grkljanu - eto stete!!!

Sveti Filica:
Vampir, jer je SRBIN!

 Šta je beše rekla Skali Molderu u onoj epizodi?
Uzela je neku enciklopediju i naglas procitala:  VAMPAJA' IZ A S'RBIAN V'RD.

 YEA!

PS: A šta bi se zbilo da vampir vukodlaka nakon ponoci pozove na jednu slatku kaficu sa šlagom?
VODITE LJUBAV A NE RAT!

DUNADAN:
Vampir bi jebao mamu Vuchku.
Vuchko je vuchko samo jednom u 28 dana, a vampir je vampir 24/7.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version