NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PRIRODNE NAUKE

Dokazi o životu Slovena u Hercegovini pre Hrista

<< < (2/2)

Accuphase:
Ok... neka bude da jesu stari Sloveni pravili ta brdašca i da su ovde well pa oduvek ali ima li ta mogućnost ikakvog uticaja na današnjicu?
Kažem to zato što nisu ostavili ništa iza sebe, nikakvo stabilno & iole napredno društvo odnosno državu u istoriji.
Sem ako u gore pomenute na računamo "jednokrvnu & jednovernu" braću koji su štetočine u svakom pogledu bili i ostali...

džin tonik:

--- Quote from: Boban on 24-11-2019, 20:07:15 ---Uostalom, ako su Kelti gradili naseobine na ovakvim mestima pre 3500 godina zašto nešto od ovog po Nevesinju ne bi bilo to?
...
--- End quote ---

rekao bih zato sto ne predstavlja problem zakljuciti kako se razvijao balkan (kao dio prostora koje zauzimale visoke civilizacije), vec sto je problem pouzdano utvrditi izvorista i karakteristike slavena koji su to podneblje kolonizirali nakon raspada principata.
ne postoji enigma jesu li slaveni zauzeli taj prostor, kako i kad, ili su se tu vec nalazili ili ne, vec enigma oko porijekla, izvorista, a na kojoj se u smislu von denikena gradi misterija, kao, mora da je to zavjera, slaveni su tu bili prije rimljana. nisu. porijeklo je nerazjasnjeno ne sto bi slaveni bili tako blizu kulturnih centara tog doba, na balkanu, pa se zavjerenicki krivotvori iz nekakve zavisti, vec sto bili udaljeni, pa nema previse svjedocanstava. kad su se pojavili, krenula su i svjedocanstva, postoje i tragovi u arheologije, prije ne.

Accuphase:
Meni nije jasna ta "tvrdnja" o tobožnjem Germanskom lažiranju prave istorije u kojoj su Sloveni neko & nešto ali mi opako liči na tzv. "protokole sionskih mudraca".
To je da podestim ono žešće njesra u kojem piše da su Židovi "uvalili" rusima komunističku revoluciju kako bi skrenuli s puta ondašnju #naprednu" carsku državu u ekonomskoj i svakoj drugoj dominaciji u svetu...

Boban:

--- Quote from: Accuphase on 25-11-2019, 00:29:35 ---Meni nije jasna ta "tvrdnja" o tobožnjem Germanskom lažiranju prave istorije u kojoj su Sloveni neko & nešto ali mi opako liči na tzv. "protokole sionskih mudraca".

--- End quote ---

Nisu stvari tako jenodimenzionalne kako se tebi čini.
Istina je obično negde drugde. Dakle, nemačke knjige o Slovenima istražuju vrlo detaljno sve to, ali osnovni ton je da Slovena jeste bilo i da su se muvali svuda i na sve strane hiljadama godina, ali da su zapravo bili primitivan, polunomadski narod koji nije gradio ništa značajno, nije doprineo razvitku civilizacije ni na koji način i jednostavno poslužio kao topovsko meso za moćne civilizacije koje su gledale u budućnost i učestvovale u napretku čovečanstva.

To ti je kao što Dnevnik Diane Budisavljević zapravo pere hrvatsku savest, eto, nismo baš pobili svu decu, mnoge smo pokatoličili i omogućili im da žive na višem civilizacijskom nivou. Zato je ovaj film doživeo ovacije u Puli i generalno Hrvatima prija. A zapravo je samo jedna cigla u zidu: jednu trećinu proterati, jednu trećinu pobiti i jednu trećinu pokatoličiti... film nam otkriva eto i tu treću trećinu velikog plana.

Accuphase:
Ajde budu ljubazan pa navedi Slovenska "postignuća".

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version