Author Topic: Aleksandar B. Nedeljković - NAUČNOFANTASTIČNI FILM (2019)  (Read 5303 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

• 3

Godine 1974. izašla je ova knjiga tada Aleksandra Nedeljkovića (bez B) u tiražu od 2000 primeraka.
I odmah bila zabranjena, a zatim i spaljena. Preteklo je svega nekoliko primeraka.
Ovo je fototipsko izdanje sa dodatnim ABN uvodom u kome pokušava da razjasni okolnosti nastanka i nestanka ove knjige.
Knjiga je prijatno iznenađenje razumnog i objektivnog sagledavanja tadašnje filmske produkcije, te vrlo suvisli komentari na sve to. Ali kao što rekoh, bilo je to vreme dok srednje slovo B. nije počelo da razara tog čoveka.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Black swan

• 4
  • 3
izgleda zanimljivo

A što je bila zabranjena?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

• 3
piše u knjizi...

Black swan

• 4
  • 3
Tocno sam znao odgovor al sam morao pitati
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

scallop

• 5
  • 3
Labude, ja se ne bih dao prevariti.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
Acine tekstove uvek je zanimljivo čitati.
Mica

Boban

• 3
Mića je prvi kupac knjige. Uspeo sam zasad da utopim četiri primerka, što nije loše za prvi dan prodaje...

scallop

• 5
  • 3
Obožavam Acino pisanje. Pogodi suštinu i kad je nema.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

• 3
Ko zna kako bi izgledala srpska naučna fantastika da ova knjiga nije tada uništena i da je generisala ljubitelje filmske umetnosti.
Svi smo misli da je tamo negde 1984. onih Acinih šapilografisanih 110 godina prva njegova knjiga, a on je već tada imao pravu knjigu, kod pravog izdavača u respektabilnom tiražu...

scallop

• 5
  • 3
Ti si ekspert da ljude izvučeš iz zaborava. ABN izvuče iz zaborava "Posle milijon godina", a ti njegovo delo za samo 46. godina. I mene ćeš čim me zaborave.

Boban

• 3
Re: Aleksandar B. Nedeljković - NAUČNOFANTASTIČNI FILM (2019)
« Reply #11 on: 07-12-2022, 14:25:30 »

Black swan

• 4
  • 3
Re: Aleksandar B. Nedeljković - NAUČNOFANTASTIČNI FILM (2019)
« Reply #12 on: 07-12-2022, 14:37:17 »
ja bih bio ko aca da se bavim piskaranjem