FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > DOMAĆA OSTVARENJA, LOW-FI VIDEO

Domaci filmovi za Trippa

(1/11) > >>

Boban:
Evo, covek negde okolo izjavio da ne gleda domace filmove.
Sasvim razumem takav stav jer sam ja u nekom dobu aktivnog gledanja filmova imao principe: ne gledati domace filmove, ne gledati francuske filmove... sto se, vremenom pokazalo ipak kao preterano.

Ako zanemarimo neka domaca megapopularna ostvarenja tipa "Ko to tamo peva" i "Maratonce", mozemo li da sastavimo listu domacih filmova koji bi zasluzivali da budu pogledani i zapamceni?

Evo, ja cu da prilozim maltene na nevidjeno Mala pljacka vlaka; film nisam gledao baš dugo pa ne znam koliko je moj negdasnji sud objektivan, ali znam da mi je u tom dobu to bila jedina podnosljiva uloga Bate Zivojinovica. Jor ima divx ali ja nekako izbegavam da pogledam sada film i suocim se sa svim preporukama koje sam dao za taj film u protekloj deceniji.

iDemo:
Jel' Ritam zlocina spada u megahitove???
Ja mislim da ne spada. A opet - mislim da je jedan od najboljih.

Ghoul:
vidim da ste malo slobodno shvatili pojam ‘domaci’.

RITAM ZLOCINA je hrvatski, i ako cemo tako, ja bih odmah dodao barem jos i IZBAVITELJA [kad govorimo o zanrovskim filmovima]. oba filma su sjajni, odlicni sf trileri.

od srpskih, VARIOLA VERA i VEC VIDJENO mogu bez stida da se puste strancu; BURE BARUTA takodje ima jake delove, mada kao celina ipak nije toliko dobar. slicno vazi za LEPA SELA... i MI NISMO ANDJELIJE.

ima mnogo starijih filmova koje bih morao ponovo da pogledam [nakon dugog vremena] da bih bio siguran u to sta bih o njima danas mislio, ali evo, na um mi recimo pada jedan masama skoro nepoznat, a odlican film= Bulajicev COVJEK KOGA TREBA UBITI. da li neko ovo ima ili moze da nabavi?

Boban:
Je li to beše onaj film o Šćepanu Malom, sa prvih deset minuta u paklu?
Zaista ga nisam gledao decenijama, ali zato uredno na televiziji vrte nekih pedesetak domacih filmova do iznemoglosti.

iDemo:

--- Quote from: "Ghoul" ---vidim da ste malo slobodno shvatili pojam ‘domaci’.
--- End quote ---

Izgleda, a...  :wink:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version