STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > DOMAĆE STVARALAŠTVO

strip album: tomaz lavric: slepo sonce

(1/2) > >>

sigismundus:
ljudi moji, izlazi novi slovenacki strip album. remek djelo, stripoljubci.
najbolji slovenacki strip album je Skrivnost belega slona, ilustratora Bojana Šlegla. Ne poznajete, jel? Nije ni cudo. zaboravljen je taj album, ni strip istorija ga ne poznaje. jedini duplikat poklonio sam nekom ljubitelju iz beograda, al za svih trideset godina samo je jednom bio na prodaji u nekom antikvariatu. i zakasnio sam ga. al, da vam pokazem pasice, rekli bi, da je to raymond. davno je izasao, ali sada imamo nesto novo.
groteskni, senzibilni strip. devet epizoda, svaka za sebe remek djelo, slepo sonce.  dobro, moj ukus je moj ukus, ali kazem vam, takvo nesto nije izdato još od albuma zimonica. ako vam to nesto znaci. devet prica o propasti nase civlizacije, o ekoloskoj katastrofi, o ljudskim dramama, o samoci i nadanju. remek djelo, kazem vam. crtez je groteskan, crno bjeli, ali price, da ti stane dah. nijedan ljubitelj stripa ne bi smio sebe smatrati poznavaocem, a da to ne poznaje. i smatram, da samo ljubitelj znanstvene fantastike moze u potpunosti shvatiti dubinu tih prica.
album izlazi u oktobru, dotle se nadam, da cu srediti svoje osobne probleme, i da cu se vratiti ovde na redovnoj bazi. jer imam puno toga jos uraditi. tada cu se pobrinuti za sve, koji ce se odluciti, da bi zeleli imati taj album. nece vam biti zao.
a taj strip album izdaje mladina, na telefonu: 012306530, a cena je 1500 SIT. jeftino, ako me pitate.
budite mi dobro, prijatelji

sigismundus

Pajke:
Tomaz Lavric je uvek bio majstor i nema razloga da tako ne bude i ovog puta. Nisam cuo za taj strip, jesu li se objavljivale epizodice negde(da nije jedna epizoda mozda objavljena u CRTANI ROMANI SHOW katalogu..onako, crtez stilizovan na crno bele povrsine bez sencenja srafurom, likovi kao da ih je crtao Pikaso...to mi se svidelo...neverovatno kako taj covek moze menjati stilove)?

sigismundus:
da, to je to. mada ne znam, da li je nesto izaslo u crtanim romanima show. poneke epizode objavljivane su u stripburgeru. zbilja, kao pikaso..

marlowe:
moze li se doci do tog albuma, zigo? kakva je situacija s dijarejom? ima li toga?

sigismundus:
strip album slepo sunce izlazi 1. oktobra. dogovorio sam, da dobijem albume sa potpisom. dakle, primam narudjbe.
sto se tice diareje(one glomazne knjige u obliku cigle) rasprodata je. ali je jos uvek ima u nekim knjizarama.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version