FILMOVI, TV SERIJE, ANIMACIJE > OKO FILMA
Jos malo o pirateriji, uporedjivanje DVD-a i DIVXa
Tata:
Dobro vece, pozdrav svima, ovo je moj prvi post pa da samo kazem da sam van posla o kome pricate, ali da sam veoma zainteresovan za temu.
Kupujem iskljucivo originalne CD i DVD i poprilicno sam ocajan zbog loseg izbora u prodavnicama, a bogami nisam posebno impresioniran ni onim sto mogu da iznajmim u ESPRO DVD klubu.
Da li neko moze da potvrdi da je klubovima zabranjeno da kupe originalne diskove u inostranstvu i iznajmljuju ih ovde, ako lokalni distributeri nisu zainteresovani?
Inace, iznenadjen sam pokusajem poredjenja ponude Tuck-a i M-a. U mojoj skoromnoj kolekciji od pedesetak DVD, nemam nijedno izdanje M, a bar dvadesetak Tuckovih. Ponuda im je bolja i jeftiniji su... a i brzi su...
Goran Skrobonja:
--- Quote from: "Tata" ---Da li neko moze da potvrdi da je klubovima zabranjeno da kupe originalne diskove u inostranstvu i iznajmljuju ih ovde, ako lokalni distributeri nisu zainteresovani?
--- End quote ---
Oh, brother... (ili bi, po nicku, trebalo: father?) Kako bih ja voleo da mi neko merodavan to potvrdi ili odrekne. Bevče? Šta kaže JAPA? Šta kaže Petričević? Postoji li jasno DA ili jasno NE?
--- Quote from: "Tata" ---Inace, iznenadjen sam pokusajem poredjenja ponude Tuck-a i M-a. U mojoj skoromnoj kolekciji od pedesetak DVD, nemam nijedno izdanje M, a bar dvadesetak Tuckovih. Ponuda im je bolja i jeftiniji su... a i brzi su...
--- End quote ---
Da si pažljivije čitao, video bi da je M pomenut u kontekstu cene snižene za (donedavno) hit naslove i na činjenicu da, recimo, xXx možeš za iste pare (manje od 5 Eura) da kupiš i kao fizičko lice i kao video klub, što kod Tucka nikako nije slučaj. Osim toga, što se asortimana tiče, sve zavisi od toga šta te zanima. Ako hoćeš da kupiš DVD sa Pajtonovcima, mangama i dobrim francuskim filmovima, NEĆEŠ ići u TUCK jer oni to nemaju. S druge strane, imaju Warnerov katalog koji je pun bisera, pa biraj.
Kako ESPRO stoji sa serijama? Nisam svratio tamo 100-njak godina.
Tata:
OK Gorane, mene kao obicnog kupca zaista ne interesuju cene za klubove, mada mi se nekako cini logicnim da one budu vise...
Ne znam kakvo je to pojeftinjenje u M koje spominjes. Imali su neki minijaturan (po trajanju) popust oko Nove godine valjda, na kojem se moglo naci ponesto, a potom su opet otisli u nebesa. Kod Tucka su cak i noviteti nesto jeftiniji nego prosecno izdanje u M. Pricam o DVD, naravno.
ESPRO je vrlo cudan klub. Ne mogu uopste da pohvatam sta i zasto rade. U svakom slucaju imaju i DVD koji nisu izdati kod nas, ali po nekom vrlo cudnom kriterijumu. Verovatno se plase da puste u promet bilo sta sto bi mozda moglo da interesuje nekog domaceg distributera...
Koliko vidim svaki cas im upadaju neki kontrolori, da li su to poreznici ili finansijska policija ili nesto trece, nemam pojma.
Od TV serija jedino sam siguran da imaju Friends.
Boban:
eh... sad, problem je sta je zapravo original.
Kao sto znate vecina DVD filmova zauzima preko 4.7 GB, a takvi prazni diskovi su poprilicno skuplji od obicnih DVD-a od 4,7. Postoje programi koji u presnimavanju omogucuju da se originalni master kompletno "sabije" za potreban procenat da bi stao na DVD od 4.7...
Imam prilicno pouzdane informacije da i sami distributeri falsifikuju ovo, tj da im je jeftinije da "prerade" fajlove i prave kopije na obicnjacima umesto na mnogo skupljim duzim DVD-ima.
Kako tehnologija DVD-a pojeftinjuje (trenutno znam trojicu ljudi iz najblizeg okruzenja koji vec imaju DVD rezace) za ocekivati je da ce se cela stvar omasoviti onoliko koliko je narodu potrebno, naustrb kvaliteta naravno.
FilipKDick:
Hm...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version