FANOVI, MANIFESTACIJE, SAJTOVI, BLOGOVI, UDRUŽENJA... > KOMPJUTERSKE IGRE, VIDEO IGRE, RPG, KLASIČNE IGRE...

Horor u igrama

<< < (2/43) > >>

ridiculus:
Aha, onda moram biti brz:

HOROR U IGRAMA TM copyright 2008 by ridiculus

Eto, sad mi ne mo'š ništa!  :lol:

Ali, k'o što rekoh, kasnim pet godina sa ovom idejom.


--- Quote from: "Father Jape" ---Takodje igratio kao marinacu u Alien vs. Predator 2 je... zanimljivo iskustvo.
--- End quote ---


Prvi Alien Vs Predator je stvarno bio revolucionarna igra. Objavljen posle Wolfensteina 3D, ali pre Dooma, i danas daleko bolje izgleda od obe igre. Downside je taj što je izašla za onu Atarijevu nesrećnu konzolu, Jaguar. Pucačina iz prvog lica, a mogli ste da birate lika za vođenje između vojnika, predatora i tuđina. Nedostatak muzike je doprinosio horor atmosferi. U svakoj priči o horor-igrama, čitav taj serijal mora biti pomenut.

Rekao bih da je estetika Aliena globalno uticala na igre više od bilo koje druge.

Meho Krljic:
Hah. Vidiš, ja čak i neću da pomenem tog Aliena vs. Predatora u tom tekstu. Mislim, hoću, ali samo kao deo franšize. Najbolja igra iz cele franšize je na kraju iak bio AvP2 koga je uradio Monolith. To je, kad smo već kod toga i najbolji Monolithov pokušaj Horora. Blood je bio više smešan nego strašan, a F.E.A.R. je uprkos tome što je bio odličan FPšuter toliko promašio poentu sa azijskim hororom da je to strašno.

Tex Murphy:
Ne zaboravite LAST HALF OF DARKNESS, prastaru avanturicu iz vremena shareware igara.

Inače, ko želi da (ozbiljno) pristupi tematici horora u igrama, mora da obavi prilično temeljan research. Jer horora ima u ogromnim količinama već na C64 (za ranije stvarno ne znam).

Meho Krljic:
Da se dogovorimo, nemam nameru da pišem arheološki tekst već više tekst koji bi poslužio kao upuctvo zainteresovanima da navedene igre i sami isprobaju. Dakle, nema mnogo svrhe ići unatrag u vremenu dalje od prvog Alone in the dark jer igre starije od toga svakako nikoga neće uplašiti zbog svojh očiglednih tehnoloških ograničenja, relativno posmatrano.

Tex Murphy:
OK.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version