DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) > ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA...

I "Milioner" gresi...

(1/7) > >>

iNCUBUs:
Veceras sam gledao kviz "Milioner" na BKTV i jedan par je dobio sledece
pitanje: "Kom poznatom reziseru je bilo pravo ime Son O'Ferni?"
Ponudjeni odgovori su bili John Ford, Robert Aldrich, John Huston i Howard Hawks.

Mene je zanimalo sta je tacan odgovor, pa sam ga u medjuvremenu potrazio i nasao ga.

Takmicari su odgovorili John Huston sto nije bio tacan odgovor, ali problem je sto ni John Ford, (kako rece voditelj) nije bio tacan odgovor.
Pravo ime Johnu Fordu je bilo John Martin Feeney (prema imdb.com).

Sa druge strane, jedini O'Ferni u svetu filma je bio J.Francis O'Fearna (cita se O'Ferni).
A ko je taj J.Francis O'Fearna?

Naime, radi se o bratu pomenutog Johna Forda, Francisu Fordu (koji je bio reziser i glumac).
Njegovo pravo ime je bilo Frank Thomas Feeney, a J.Francis O'Fearna je koristio jedan jedini put i to kao autor scenarija za film "Wolves of the Air" (1927).

Eto cak i "Milioner" gresi a mene zanima da li bi u ovom slucaju trebalo da se nekako oduze takmicarima koji su ispali?

phuzzy:
Hmmm... sasvim coincidentaly, nizepotpisani radi u BK i visio je na snimanju Milijunasha tu i tamo... trik je u tome da za svako od pitanja i adekvatni odgovor uvek, ali uvek postoji referenca (ili jos cesce - vise referenci) odakle je taj podatak izvadjen - uglavnom se radi o Britannica-ma i Encarta-ma i sl. So, radi se o staroj dobroj "ako lazu mene i ja lazem vas"...

E, sad, nisam uspeo ni ja da nadjem pravilan odgovor (da li si siguran da se radi bas o "Šon Ferni"-ju? Da nije neka varijacija na tu temu?) ali sa druge strane, posto ni takmicari nisu bili u pravu (u svakom slucaju nisu bili u pravu), ne vidim zasto bi trebalo da im se TV oduzuje.  :)

Unicorn:
E, pa super vam je to: "ja nash`o u nekoj referenci (pa ne proverio druge)" . A da uzmete relevantne reference? A da konsultujete STRUCHNJAKE? Vec mi je muka i od vasheg kasapljenja biologije za osnovnu shkolu. Narochito od "Dzhordzha Mendela"  :( .
Uzgred, ako imash ortake na B92, prenesi im da su im prevodi u nauchno-popularnim emisijama: 1. netachni 2. debilni 3. smeshni.
Odo` ja da ganjam micelinske niti, jata planktona i polikitske crve & da oprashujem korale.  :(

DUNADAN:
ima netachnih odgovora
na pitanje koliko ima brace Karamazov, "tachan" odgovor bi bilo trojica i, koliko se secam, to je i prihvaceno, dok ih u stvari ima chetvorica.

iNCUBUs:
Sto se ovog konkretnog tice, oni su se izgleda drzali Sinemanije u kojoj se nalazi pomenuti odgovor, ali, kao sto rece Dunadan, cak i da im je ovo tacno, gresili su i pre toga.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version