Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
UMETNOST I KULTURA / Re: METAL : sve (najbolje i najgore stvari)
« Last post by Meho Krljic on Today at 21:29:59 »
2
Ovo je primer Poovog zakona koji treba da ide na wikipediju.
 
Al dobro, svako u tekstu vidi ono što vidi, interpretacije ne treba da robuju namerama autora, naravno.
3
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by Truman on Today at 21:22:22 »
https://sport.blic.rs/ostali-sportovi/atletika/skandal-evo-kako-je-evropska-atletska-federacija-izbrisala-beogradski-maraton/cm2qlp3

Још једна брука и срамота Србије. Тркачи не добијају награде које им припадају и зато сви који нешто вреде избегавају да дођу.
4
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: The Crippled Corner
« Last post by crippled_avenger on Today at 21:04:44 »
Пешаварский вальс Timura Bekmambetova i Genadija Kajumova je ratni film inspirisan slučajem opsade Tvrđave Bedaber u kojoj su Pakistanci, mudžahedini i strani savetnici držali sovjetske zarobljenike. Jedne noći su se Sovjeti pobunili u saradnji sa lojalnim Avganistancima i preuzeli bazu. Pošto nisu mogli da je napuste i efikasno pobegnu, pokušali su da privuku pažnju svetske javnosti. Pakistanci su se prvo uzdržavali da ih satru jer je u Bedaberu bio ogroman magacin municije. Ipak, na kraju su to učinili, rezultat je bio više godišnji konflikt srednjeg intenzioteta između SSSR i Pakistana.

Bekmambetov i Kajumov su snimili prvu ekranizaciju ovog događaja, ali se ni ovaj film ne može  smatrati verodostojnim prikazom događaja kao ni ovogodišnja ruska serija. Ipak, film je specifičan zbog toga što nije tipična pravolinijska ratna priča kao što je serija već prikazuje mešavinu akcionog filma i polemičke, egzuistencijalističke melodrame. Snimljen je tokom raspada SSSRa pa ima i par zapadnih likova koji treba da internacionalizuju temu, kao novinari i svedoci dešavanja. Rezultat svih tih zahvata je konfuzan ali hipnotičan u svojoj estetizaciji. Ne bi se posle ovog filma ni naslutio dalji razvoj Bekmambetovljeve karijere izuzev što je od prvog kadra pokazivao sklonost ka izvozu na Zapad.

* * / * * * *
5
Ма дај, посматрај ствари из угла неког ко је јеврејин из екстремистичке државе Израел као што је дотична. Колика муда треба да имаш да би рекла НЕ. Колико ли је само непријатеља стекла овим одбијањем награде...

Možda ih je stekla, a možda i ne. Uostalom njena  je odluka da li će da glumi "humanistu" ili neće, da li će da se odrekne nagrade i svoje države, ili neće. 
6
Ма дај, посматрај ствари из угла неког ко је јеврејин из екстремистичке државе Израел као што је дотична. Колика муда треба да имаш да би рекла НЕ. Колико ли је само непријатеља стекла овим одбијањем награде...
7
PRIRODNE NAUKE / Re: Otapanje leda na polovima
« Last post by akhnaton on Today at 19:03:26 »
Mislio sam da ne odgovorim, ali bi značilo da nisam čitao. Jesam. Sve smo već čitali ili gledali. Ne smem ništa da napišem, jer će se onda javiti kontraevolucionisti. Zato, dok kroz kuhinjski prozor gledam na grani lipe dva goluba grivaša i pitam se kad sam poslednji put video kako se nad Savom roji "vodeni cvet". Nema ni majske bube gundelja da ih deca omlaćuju na Tašmajdanu.

Slobodno napišite, oni koji ne veruju u proces evolucije, i misle da je sve nastalo odjednom, mogu samo da se dure.     
8
https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2018&mm=04&dd=21&nav_id=1384019

Свака част овој жени, има муда! Индиректно рекла ( ако сам добро разумео ) да неће да подржава злочиначку политику Израела.

Trumane, Trumanee, nema ona muda, uradila je to jer sada je in podržavati "jadne" muslimane, posebno palestince. Tako se pokazuje virtue signaling, dobijaju se poeni u očima akademije, medija, SPLC i tako tih organizacija. Naravno, ni Izrael nije nevinašce, imaju oni svojih cunning ideja koliko hoćeš, idu čak i dotle da svojim najsnažnijim čuvarima potope brod, što su i uradili davne 1967. Ali, to ne znači da nema prava da se svim sredstvima brani od onih koji decu, da decu programiraju da mrze i uče ih da ubijaju.
9
Samo da se ,,patriote'' ne iznenade negativno
kad za koju godinu Masnokosi i Vučićević budu na sva zvona
pljuvali Šešelja i zaklinjali se u evrointegracije  :idea:
no kako kod nas amnezija brzo prodire,neće to biti problem...

da znaš da neće biti nikakav problem. Inače ni to nije novo, pričali mi ljudi tokom okupacije (one 1941-45) kako koja vojska uzme selo, ili varošicu, oni u kući okače slike te Hitlera, te Petra II, te Tita i tako u krug. Mora se preživeti. Mediji su samo slika naroda. Ništa više. Kako su krenuli, ne bi me začudilo i da napišu koju pohvalnu reč o Paveliću, kad su mogli da ćaskaju sa Haradinajem, Tačijem, što i to da ne urade. Uzgred, skinuli onaj improvizorijum pred skupštinom, nema ga više... ili su ga odneli na hemijsko.
10
Sjajan članak (nije prvenstveno o video-igrama, ali ne znam gde da ga denem):

https://www.theverge.com/2018/4/19/17250892/ready-player-one-book-facebook-internet-dystopia

Bookmarkovao ga. Posebno dobar onaj deo sa izjavom CEO Reddita... Čovek pojasnio. Nema cenzure, ma koliko neko kmečao i drečao, vrištao i proklinjao, ulazio u starbucks i tako to.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10